Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Udarna igla

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Udarna igla
Todor Grozni
 napravio sam iglu od od najcvrsceg celika koji sam imao u radionici (12.6) za sad odlicno radi mada nisam mnogo pucao negde oko 10-15 metka. pa videcemo dalje inace sam napravio jos jednu kao rezervu od nekave osovine za biciklu
ne lovim radi lovine vec zbog lepote lova

mpeca
 Mozete se igrati i praviti i od eksera naravno ako lovite ptice po polju pa i ako pukne nema veze. Medjutim ako lovite veprove i svinje ta igra i eksperimenti vam se mogu razbiti o glavu.Igla moze da pukne kod ranjavanja a sta cete onda???Citam kako bi da produzite iglu pogledajte tu vam je opruga slaba. Drugom kolegi igla probija kapislu a on kaze da to nije nista gasovi mogu doci i do lica i ociju a sta ce onda?
Gasovi kod probijanja kapisle prolaze kroz leziste igle i ulaze u glavu pa moze doci do aktiviranja druge igle udaracem koji se oslobodio gasovima iz caure.. Ranjen vepar prvim , drugi otisao ko zna gde a onda?? Puskarstvo nije krpljenje i kalemljenje vec ozbiljan zanat i za to se ide u skolu a i mora se imati talenta i moraju se poznavati materijali termicka obrada i jos mnogo toga....

gpavlic

mpeca kaže:
Mozete se igrati i praviti i od eksera naravno ako lovite ptice po polju pa i ako pukne nema veze. Medjutim ako lovite veprove i svinje ta igra i eksperimenti vam se mogu razbiti o glavu.Igla moze da pukne kod ranjavanja a sta cete onda???Citam kako bi da produzite iglu pogledajte tu vam je opruga slaba. Drugom kolegi igla probija kapislu a on kaze da to nije nista gasovi mogu doci i do lica i ociju a sta ce onda?
Gasovi kod probijanja kapisle prolaze kroz leziste igle i ulaze u glavu pa moze doci do aktiviranja druge igle udaracem koji se oslobodio gasovima iz caure.. Ranjen vepar prvim , drugi otisao ko zna gde a onda?? Puskarstvo nije krpljenje i kalemljenje vec ozbiljan zanat i za to se ide u skolu a i mora se imati talenta i moraju se poznavati materijali termicka obrada i jos mnogo toga....

gpavlic

eclipse4 kaže:
to se ne radi od preterano jakog gvozdja ponovo ce se polomiti.

imao sam slucaj da mi je doneo jedan pusku uz pricu "neznam vise sta da radim od burgije su mi je pravili 5-6 puta i lomi mi je posle dtugog metka".......i ti su bili skolovani strugari.

DakiNS

mpeca kaže:

Jesmo li dobili još jednog puškara na forumu?B)
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

gpavlic
 Ne nisam puškar, nešto sam čačkao ali sa ljudima koji su se stvarno razumjeli u svoj posao. Inače nemam ni alat ni znanje jednog nmajstora.Naveo sam samo vaš komentar kao najiskreniji i najispravniji, te ovaj drugi komentar, koji stvarno pokazuje dunđerski rad. Kod mene postoji i jedna poslovica
-Može se pita praviti i od go...a, ali je problem ko će da je jede!

lovac_ika
 Ja sam imao problema jedne zime za udarnim iglama,zapravo radi se o dedinoj Kragujevki 12 kal..Uvece pre lova nauljio sam cevi spolja i unutra,naravno i glavu i naravno udarne igle.Ujutru je bio veliki minus,kerovi su krenuli zeca ja otkocio pusku i da okinem iz leve nista iz desne nista...Da li je moguce da je sistem zamrzo jel sam stavio malo vise ulja ili se to desava i u drugim situacijama????
Kolce
Mislim nemo se ljutite!!!
one shot one hitLovac 1

vlada lovac

lovac_ika kaže:
Ja sam imao problema jedne zime za udarnim iglama,zapravo radi se o dedinoj Kragujevki 12 kal..Uvece pre lova nauljio sam cevi spolja i unutra,naravno i glavu i naravno udarne igle.Ujutru je bio veliki minus,kerovi su krenuli zeca ja otkocio pusku i da okinem iz leve nista iz desne nista...Da li je moguce da je sistem zamrzo jel sam stavio malo vise ulja ili se to desava i u drugim situacijama????
Kolce

Desava se bas u takvim situacijama koje si naveo

Podunavac

lovac_ika kaže:
Kolce

Kolega pre lova nikako ne treba podmazivati oružje, ili ako je već podmazano treba ga osušiti (obrisati). Unutrašnjost cevi treba da je suva obavezno. A i vanjska strana je poželjno da je suva (zbog klizanja ruku i fleka na odeći). Isto tako ne treba često nauljivati igle i glavu, a i kada se to radi bolje je skinuti kundak nego sipati ulje kroz otvore. Ulje ako je gusto može na niskim temperaturama da se stisne i dovede do zastoja oružja. Najbolje je lagano našpricati Ballistolom koji se ne zgušnjava. Dobar je i Brunox, a od domaćih ulja Sinol.
Tri prsta 2Kolce

gpavlic

lovac_ika kaže:
Kolce

sneg Kolega uz svako oružje uvjek držim po komadić malo-ovlaš nauljene krpe. Povremeno pregledam i prebrišem oružje, a pogotovo pre upotrebe. Sa oružja ukloniti ulje i prašinu, jer obadvoje može da napravi probleme- zastoj mehanizma, a i spekne se u mehanizmu i cijevi, pa otežava čišćenje. Ako je hladno dolazi do zgušnjavanja i taku usporava ili blokira mehanizam okidanja, što može izazvati i zakašnjeli udar igle. Na zapadu u planinske kolibe se ne unosi oružje nego je van prostorije koja se grije. Promjena temperature, donosi neminovno kondens, što može dovesti i da mehanizam zaledi i trenutno ne bude u upotrebi, a i koroziju. Koristim ulje za motor sa 20-40 ili mašinsko, ako nestane mi balistola.

duskov
 Na dvije LP imam polomljene udarne igle. Mora se posjetiti majstor.

DOK
 Postoji li gdje (osim u Zastavi) u prodaji udarna igla i opruga za LK M70? Malo bih da eksperimentišem ali da ne diram svoje originalne Love

AcaNik
 Имаш у Трофејевом сервису у Земун. Херцеговачка, не знам који је број. Не можеш омашити.

DOK

AcaNik kaže:
Имаш у Трофејевом сервису у Земун. Херцеговачка, не знам који је број. Не можеш омашити.

Ok. hvala.

Podunavac
 Drugar mi treba udarne igle za Berettu S 56. Navodno da se mogu kupiti negde u Novom Sadu. Da li neko zna gde ih se može nabaviti i po kojoj ceni?
Tri prsta 2Kolce

golf071

Podunavac kaže:

Drugar mi treba udarne igle za Berettu S 56. Navodno da se mogu kupiti negde u Novom Sadu. Da li neko zna gde ih se može nabaviti i po kojoj ceni?
Druze nazovi Cvetu u ZR on ih pravi i daje godinu dana garancije. Info iz prve ruke.Pozziveli
Novine

Podunavac
 Hvala druže.
Tri prsta 2Kolce

tomo vrbas
 Jbg da mi posaljes polomljenu moj bi ti je otac napravio na strugu ima jedna bereta kod nas predhodni joj se gazda namenjao udarnih igala i onda mu je moj otac napravio obe nove i od onda nikada vise nije imao problema!

Podunavac
 Tomo nije za mene nego za jednog drugara. Jednostavnije mi je da uzmem gotovu nego da šaljem tamo vamo. U svakom slučaju hvala na ponudi.
Tom drugaru pravili nove igle pa donju ostavili predugačku. Kada su mu otpušteni udarači donja igla viri iz baskule i zapinje za cev kad se prelama. Moram to pod hitno da mu zamenim. Nego neko mu rekao da ima u N. Sadu da se kupe obe igle sa oprugama za 50 evra komplet. Ja za to ne znam. Najjednostavnije bi mi bilo da mu skratim tu koju ima, ali on hoće nove.
Tri prsta 2Kolce

tomo vrbas
 Ma nek ne filozofira reci mu i skrati ih na tocilo lepo i ima da ga sluzi dok nenadje te u NS-u!Inace tu sam pa ako nesto zatreba na usluzi sam koliko god mogu pomoci!iveli 3

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 20
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,954,464 posete www.srbijalov.com