Udarna igla
|
Todor Grozni |
Objavljen 20.01.2011. 02:50
|
Mlađi član
Upisa: 12
Pristupio: 08.01.2011. 16:05
|
napravio sam iglu od od najcvrsceg celika koji sam imao u radionici (12.6) za sad odlicno radi mada nisam mnogo pucao negde oko 10-15 metka. pa videcemo dalje inace sam napravio jos jednu kao rezervu od nekave osovine za biciklu
ne lovim radi lovine vec zbog lepote lova
|
|
|
|
mpeca |
Objavljen 17.11.2011. 22:22
|
Član
Upisa: 71
Pristupio: 15.11.2011. 21:36
|
Mozete se igrati i praviti i od eksera naravno ako lovite ptice po polju pa i ako pukne nema veze. Medjutim ako lovite veprove i svinje ta igra i eksperimenti vam se mogu razbiti o glavu.Igla moze da pukne kod ranjavanja a sta cete onda???Citam kako bi da produzite iglu pogledajte tu vam je opruga slaba. Drugom kolegi igla probija kapislu a on kaze da to nije nista gasovi mogu doci i do lica i ociju a sta ce onda?
Gasovi kod probijanja kapisle prolaze kroz leziste igle i ulaze u glavu pa moze doci do aktiviranja druge igle udaracem koji se oslobodio gasovima iz caure.. Ranjen vepar prvim , drugi otisao ko zna gde a onda?? Puskarstvo nije krpljenje i kalemljenje vec ozbiljan zanat i za to se ide u skolu a i mora se imati talenta i moraju se poznavati materijali termicka obrada i jos mnogo toga.... |
|
|
|
gpavlic |
Objavljen 17.11.2011. 23:37
|
Mlađi član
Upisa: 23
Pristupio: 10.08.2009. 11:57
|
mpeca kaže:
Mozete se igrati i praviti i od eksera naravno ako lovite ptice po polju pa i ako pukne nema veze. Medjutim ako lovite veprove i svinje ta igra i eksperimenti vam se mogu razbiti o glavu.Igla moze da pukne kod ranjavanja a sta cete onda???Citam kako bi da produzite iglu pogledajte tu vam je opruga slaba. Drugom kolegi igla probija kapislu a on kaze da to nije nista gasovi mogu doci i do lica i ociju a sta ce onda?
Gasovi kod probijanja kapisle prolaze kroz leziste igle i ulaze u glavu pa moze doci do aktiviranja druge igle udaracem koji se oslobodio gasovima iz caure.. Ranjen vepar prvim , drugi otisao ko zna gde a onda?? Puskarstvo nije krpljenje i kalemljenje vec ozbiljan zanat i za to se ide u skolu a i mora se imati talenta i moraju se poznavati materijali termicka obrada i jos mnogo toga.... |
|
|
|
gpavlic |
Objavljen 17.11.2011. 23:42
|
Mlađi član
|
eclipse4 kaže:
to se ne radi od preterano jakog gvozdja ponovo ce se polomiti.
imao sam slucaj da mi je doneo jedan pusku uz pricu "neznam vise sta da radim od burgije su mi je pravili 5-6 puta i lomi mi je posle dtugog metka".......i ti su bili skolovani strugari. |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 17.11.2011. 23:44
|
Admin
Upisa: 10245
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
mpeca kaže:
Gasovi kod probijanja kapisle prolaze kroz leziste igle i ulaze u glavu pa moze doci do aktiviranja druge igle udaracem koji se oslobodio gasovima iz caure.. Ranjen vepar prvim , drugi otisao ko zna gde a onda?? Puskarstvo nije krpljenje i kalemljenje vec ozbiljan zanat i za to se ide u skolu a i mora se imati talenta i moraju se poznavati materijali termicka obrada i jos mnogo toga....
Jesmo li dobili još jednog puškara na forumu?B)
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
gpavlic |
Objavljen 18.11.2011. 00:04
|
Mlađi član
|
Ne nisam puškar, nešto sam čačkao ali sa ljudima koji su se stvarno razumjeli u svoj posao. Inače nemam ni alat ni znanje jednog nmajstora.Naveo sam samo vaš komentar kao najiskreniji i najispravniji, te ovaj drugi komentar, koji stvarno pokazuje dunđerski rad. Kod mene postoji i jedna poslovica
-Može se pita praviti i od go...a, ali je problem ko će da je jede! |
|
|
|
lovac_ika |
Objavljen 04.02.2012. 15:50
|
Član
Upisa: 129
Pristupio: 02.02.2012. 12:20
|
Ja sam imao problema jedne zime za udarnim iglama,zapravo radi se o dedinoj Kragujevki 12 kal..Uvece pre lova nauljio sam cevi spolja i unutra,naravno i glavu i naravno udarne igle.Ujutru je bio veliki minus,kerovi su krenuli zeca ja otkocio pusku i da okinem iz leve nista iz desne nista...Da li je moguce da je sistem zamrzo jel sam stavio malo vise ulja ili se to desava i u drugim situacijama????
Mislim nemo se ljutite!!!
one shot one hit
|
|
|
|
vlada lovac |
Objavljen 04.02.2012. 16:58
|
Lovčina
Upisa: 1016
Pristupio: 19.11.2010. 07:19
|
lovac_ika kaže:
Ja sam imao problema jedne zime za udarnim iglama,zapravo radi se o dedinoj Kragujevki 12 kal..Uvece pre lova nauljio sam cevi spolja i unutra,naravno i glavu i naravno udarne igle.Ujutru je bio veliki minus,kerovi su krenuli zeca ja otkocio pusku i da okinem iz leve nista iz desne nista...Da li je moguce da je sistem zamrzo jel sam stavio malo vise ulja ili se to desava i u drugim situacijama????
Desava se bas u takvim situacijama koje si naveo |
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 05.02.2012. 02:34
|
Lovčina
Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
lovac_ika kaže:
Kolega pre lova nikako ne treba podmazivati oružje, ili ako je već podmazano treba ga osušiti (obrisati). Unutrašnjost cevi treba da je suva obavezno. A i vanjska strana je poželjno da je suva (zbog klizanja ruku i fleka na odeći). Isto tako ne treba često nauljivati igle i glavu, a i kada se to radi bolje je skinuti kundak nego sipati ulje kroz otvore. Ulje ako je gusto može na niskim temperaturama da se stisne i dovede do zastoja oružja. Najbolje je lagano našpricati Ballistolom koji se ne zgušnjava. Dobar je i Brunox, a od domaćih ulja Sinol.
|
|
|
|
gpavlic |
Objavljen 09.07.2012. 23:55
|
Mlađi član
|
lovac_ika kaže:
Kolega uz svako oružje uvjek držim po komadić malo-ovlaš nauljene krpe. Povremeno pregledam i prebrišem oružje, a pogotovo pre upotrebe. Sa oružja ukloniti ulje i prašinu, jer obadvoje može da napravi probleme- zastoj mehanizma, a i spekne se u mehanizmu i cijevi, pa otežava čišćenje. Ako je hladno dolazi do zgušnjavanja i taku usporava ili blokira mehanizam okidanja, što može izazvati i zakašnjeli udar igle. Na zapadu u planinske kolibe se ne unosi oružje nego je van prostorije koja se grije. Promjena temperature, donosi neminovno kondens, što može dovesti i da mehanizam zaledi i trenutno ne bude u upotrebi, a i koroziju. Koristim ulje za motor sa 20-40 ili mašinsko, ako nestane mi balistola. |
|
|
|
duskov |
Objavljen 28.10.2013. 15:51
|
Lovčina
Upisa: 1159
Pristupio: 18.10.2011. 23:34
|
Na dvije LP imam polomljene udarne igle. Mora se posjetiti majstor. |
|
|
|
DOK |
Objavljen 01.09.2015. 21:39
|
Član
Upisa: 90
Pristupio: 21.11.2012. 21:36
|
Postoji li gdje (osim u Zastavi) u prodaji udarna igla i opruga za LK M70? Malo bih da eksperimentišem ali da ne diram svoje originalne |
|
|
|
AcaNik |
Objavljen 01.09.2015. 22:58
|
Lovčina
Upisa: 2421
Pristupio: 27.05.2010. 14:20
|
Имаш у Трофејевом сервису у Земун. Херцеговачка, не знам који је број. Не можеш омашити. |
|
|
|
DOK |
Objavljen 02.09.2015. 17:22
|
Član
Upisa: 90
Pristupio: 21.11.2012. 21:36
|
AcaNik kaže:
Имаш у Трофејевом сервису у Земун. Херцеговачка, не знам који је број. Не можеш омашити.
Ok. hvala. |
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 05.06.2016. 23:00
|
Lovčina
|
Drugar mi treba udarne igle za Berettu S 56. Navodno da se mogu kupiti negde u Novom Sadu. Da li neko zna gde ih se može nabaviti i po kojoj ceni?
|
|
|
|
golf071 |
Objavljen 16.06.2016. 10:51
|
Veteran
Upisa: 891
Pristupio: 05.11.2010. 19:43
|
Podunavac kaže:
Drugar mi treba udarne igle za Berettu S 56. Navodno da se mogu kupiti negde u Novom Sadu. Da li neko zna gde ih se može nabaviti i po kojoj ceni? Druze nazovi Cvetu u ZR on ih pravi i daje godinu dana garancije. Info iz prve ruke.Pozz
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 16.06.2016. 13:23
|
Lovčina
|
Hvala druže.
|
|
|
|
tomo vrbas |
Objavljen 16.06.2016. 17:25
|
Lovčina
Upisa: 1291
Pristupio: 06.03.2011. 00:00
|
Jbg da mi posaljes polomljenu moj bi ti je otac napravio na strugu ima jedna bereta kod nas predhodni joj se gazda namenjao udarnih igala i onda mu je moj otac napravio obe nove i od onda nikada vise nije imao problema! |
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 16.06.2016. 22:18
|
Lovčina
|
Tomo nije za mene nego za jednog drugara. Jednostavnije mi je da uzmem gotovu nego da šaljem tamo vamo. U svakom slučaju hvala na ponudi.
Tom drugaru pravili nove igle pa donju ostavili predugačku. Kada su mu otpušteni udarači donja igla viri iz baskule i zapinje za cev kad se prelama. Moram to pod hitno da mu zamenim. Nego neko mu rekao da ima u N. Sadu da se kupe obe igle sa oprugama za 50 evra komplet. Ja za to ne znam. Najjednostavnije bi mi bilo da mu skratim tu koju ima, ali on hoće nove.
|
|
|
|
tomo vrbas |
Objavljen 17.06.2016. 11:09
|
Lovčina
Upisa: 1291
Pristupio: 06.03.2011. 00:00
|
Ma nek ne filozofira reci mu i skrati ih na tocilo lepo i ima da ga sluzi dok nenadje te u NS-u!Inace tu sam pa ako nesto zatreba na usluzi sam koliko god mogu pomoci! |
|
|