Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: ЗАКОН О ОРУЖЈУ И МУНИЦИЈИ 2016.

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
ЗАКОН О ОРУЖЈУ И МУНИЦИЈИ 2016.
IvicaL

DakiNS kaže:

Verovatno se nisam dobro izrazio, u meni je veliki revolt prema postojećem zakonu! Smatram da država vlastite građane degradira i to one koji to najmanje zaslužuju , pošto lovci predstavljaju brojnčano veluku silu koju su i pre koristili a i za ne daj bože ponovo će koristiti u odbrani države. Sa druge strane zakon uvek osuđuje one koji brane porodicu ili imovinu , zbog toga sam jako nezadovoljan. Prisetite se kada ste bili deca pa roditelji u špajzu podignu tegle sa slatkim na najvišu policu , jeste da ćemo mi da se osladimo ali ne onda kad želimo nego onda kada nam dozvole . Tako se i ja osećam pred ovim zakonom . Imam ljubimce i drage uspomene , a ne smem da ih koristim ( smem ali samo uz dozvolu) . Tako i naše oružije trune u nekim ormarima na najvišoj polici , umesto da podignemo nivo svesti i savesti imaocima oružija. Evropa liberalizuje držanje i nabavku oružija a mi sprečavamo i otežavamo , ko najgori derani u šoru. Srbija je po mnogočemu bila jedna od najnaprednijih država evrope , a sada kaskamo za ostalima , čak i tamo gde možemo da prednjačimo.

Ne bih ja vise o tome koliku mi silu predstavljamo, jer ne predstavljamo nista a ne silu,... Nismo mogli nista uraditi pred same izbore a kamoli sada,...
Podvukao sam samo to da NAS drzava maltretira a ta sila u brojcanom smislu je sila vecinom postenog i ispravnog sveta ove drzave. Sto neko rece - lovac dobro razmisli da li da izusti ruznu rec a kamoli nesto drugo,...
Jednostavno nismo mi to zasluzili.
I nemojte kuditi NAOS ili bilo koga - podjimo od sebe sta smo uradili mi (lovci) da nam bude bolje
Partijski poslusnik soljmaz i dalje vedri i oblaci a svi smo na svojoj kozi osetili kako,...
lala, pa sta

Lala

Lala kaže:

Od 80.000 lovaca u Srbiji, koliko ljudi je potpisalo peticiju oko izmena pravilnika o oružju koja je javno pokrenuta i o čemu je bila i vest na Srbijalov naslovnoj strani! Znaš koliko? Tačno 375 ljudi je imalo mooda da svoj potpis stavi ispod te peticije, od toga polovina nije želela da im se zna ime i prezime! Eeejjjjj bre, 0,46% od broja lovaca u Srbiji!! Evo link pa pogledaj i uveri se http://www.peticije24.com/lovaka_inic...i_municiji
Hvala Bogu, moje ime i moj potpis je tamo, a ostali? Ostali smatraju svoj potpis valjda suviše dragocenim da bi ga stavljali na neke leve peticije koje se bave problematikom koja ih zanima, ili cvikaju i vire kao miševi, ili ih zabole baš!? Pa posle kad nas sve klepi po glavi nešto što nam se ne svidja, onda hajde Lalo, Jank, Marko.... Za'ebite tu priču. Uradite nešto sami za sebe na vreme.

Pa ja više stvrano ne znam šta da mislim: u svom citiranm upisu kao primer nezainteresovnosti lovaca za probleme vezane za propise i lovnu politiku uzgred pomenem i lovačku Peticiju za izmene pravilnika o oružju od višenedeljno (višemesečno?) zakucane cifre od 375 potpisa, broj odjednom za par dana skoči za skoro 40%, pa sada ima 497 potpisa što je i dalje jadno, ali meni otvara neka druga pitanja u glavi.
Za ulazak u proceduru kod zvaničnih organa potrebno je mislim 10.000 potpisa.

Inače, pre oko 3 meseca sam državi Srbiji svojevoljno poklonio svoj pištolj koji sam imao 23 godine, nek imaju uspomenu od mene, ionako je samo skupljao prašinu. Da nije bilo mojih drugara reprezentativaca Srbije iz Kluba praktičnih strelaca žandarmerije čije neke treninge sam pratio, pitanje da li bih ikada ispalio i šaržer metaka na strelištu.
Ode pištolj mojom voljom, porez na to oružje više mi nije trošak, a kroz plaćeni porez na pištolj za sve ove godine mogao sam kupiti odličnu Beretinu sačmaricu ili neki bolji karabin.

A evo kako jedan pametnjaković komentariše naše pisanje o dešavanjima u LU, propisima i lovnoj politici na onom najprvom forumu (mladić je popasao danas momentalni ban ovde koji mu neće biti skinut dok sam ja na Srbijalov): 'Zashto bi to ikoga van tog LU zanimalo?

Ima edan forum, bistre lovnu politiq za sve pare, tamo bi to bila vrh tema!

Ovde nema takih tema puno, chini mi se, i to mi se djasvi, tj. voleo bih da ostane tako. Ali, neka vetjina odluchi, naravno!'

A da li je taj bistričak kojeg ne zanima lovna politika jer mu je 'bljak' potpisao peticiju? A 'bljak' su mu verovatno i ljudi koje lovna politika zanima? Pokušavati sebi dizati cenu omalovažavanjem svega, svakog i svačega što po njemu nije 'IN'? Koliko li je samo takvih najpametnijih, stručnjaka opšte prakse, umišljeniih veličina koji sa visine gledaju na sve druge i sve ostalo, i to ističu kao svoju veliku pamet? A ja da zapinjem da i takvima pokušam da omogućim da im bude bolje? Šta su takvi uradili dobro za lovstvo? Ništa, samo gledaju sebe i svoje dupe.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Lovac sd

Lala kaže:

Pa ja više stvrano ne znam šta da mislim: u svom citiranm upisu kao primer nezainteresovnosti lovaca za probleme vezane za propise i lovnu politiku uzgred pomenem i lovačku Peticiju za izmene pravilnika o oružju od višenedeljno (višemesečno?) zakucane cifre od 375 potpisa, broj odjednom za par dana skoči za skoro 40%, pa sada ima 497 potpisa što je i dalje jadno, ali meni otvara neka druga pitanja u glavi.

За "скок" петиције заслужна је једна ловачка страница на фејсбуку.Али није на жалост ни то довољно...Као што кажете треба минимум 10000 потписа.Свест људи је таква да док "мечка не заигра пред њиховим вратима" неће се померити напред..Vaistinu
Kolce

Lala

Lovac sd kaže:

Lala kaže:

За "скок" петиције заслужна је једна ловачка страница на фејсбуку.Али није на жалост ни то довољно...Као што кажете треба минимум 10000 потписа.Свест људи је таква да док "мечка не заигра пред њиховим вратима" неће се померити напред..Vaistinu

Za pravljenje i postavljanje peticije su zaslužna dva čoveka koji su članovi jedne FB grupe, a prate Srbijalov, izmedju ostalog, i od samog početka sam bio u toku. Za nagli skok potpisa u par dana je delimično zaslužan i ovaj moj komentar, a i činjenica da smo uspeli da izmenimo pravilnik o zdravstvenoj sposobnosti. Znam šta pričam jer sam od početka bio u tim dešavanjima, počev od one TV emisije gde je gostovala Sanja i Zoran Esilor, pa preko nekih sugestija u pravljenju predloga izmena, itd. Ta izmena zdravstvenog pravilnika je malo prodrmala ljude. Ima više FB stranica, ne znam na koju misliš? Samo mi nemoj pominjati onu 'Lovci Srbije' i njihove admine. Velikoj većini članova svaka čast, ali admini....

Znam dobro šta govorim. Ne bih da već sada počinje otimanje i prisvajanje za neke zasluge ko je šta uradio. Sve mi je poznato i ko je šta uradio, i ko šta radi sada. Kao što mi je poznato i ko šta priča po kuloarima.

Lala

Lovac sd kaže:

Lala kaže:

Za pravljenje i postavljanje peticije su zaslužna dva čoveka koji su članovi jedne FB grupe, a prate Srbijalov, izmedju ostalog, i od samog početka sam bio u toku. Za nagli skok potpisa u par dana je delimično zaslužan i ovaj moj komentar, a i činjenica da smo uspeli da izmenimo pravilnik o zdravstvenoj sposobnosti. Znam šta pričam jer sam od početka bio u tim dešavanjima, počev od one TV emisije gde je gostovala Sanja i Zoran Esilor, pa preko nekih sugestija u pravljenju predloga izmena, itd. Ta izmena zdravstvenog pravilnika je malo prodrmala ljude. Ima više FB stranica, ne znam na koju misliš? Samo mi nemoj pominjati onu 'Lovci Srbije' i njihove admine. Velikoj većini članova svaka čast, ali admini....

Znam dobro šta govorim. Ne bih da već sada počinje otimanje i prisvajanje za neke zasluge ko je šta uradio. Sve mi je poznato i ko je šta uradio, i kko šta nije, i ko šta radi sada. Kao što mi je poznato i ko šta priča po kuloarima.

pauk
 Kao prvo, da pozdravim ljude na forumu.

Moram da prokomentarism ovaj zakon, juce sam ga procitao takodje sam procitao izjave nekih
kako se sepure sa novim zakonom jer navodno zakon je uskladjen zakonima EU!?
Vise puta sam cuo kako donosenje nekih novih nebuloznih zakona ili pravila obrazlazu po uzoru EU.
Ja se pitam na koju to zemlju misle kad pominju EU???
U Austriji, Nemackoj kazu i Francuskoj nisam cuo da se placa porez na oruzije!
U EU se SSW(Plasljivci, Gasno, signalno, replike), Vazdusno, airsoft, dekorativno oruzije kupuje bez ikakvih papira jedini uslov je da je kupac punoletan! to vazi naravno i za Alkohol i Cigarete!
U Austriji se sve oruzije koje je duze od 41cm kupuje i drzi takodje slobodno bez ikakvih prijavljivanja
ili bilo kojih dozvola takodje i municija za isto u neogranicenim kolicinama.

Da zaista uveli su kamere na ulicama po uzoru na EU i to zaista ima ovde, ali ja smem da vozim ulicom 300Km/h i sve te kamere(osim radara) da me snime nemoze me niko kazniti jer snimci tih kamera nisu namenjeni za spijuniranje gradjana ili za pljackanje istih vec za lakse pracenje saobracaja guzvi lociranje nekih problema udesa kvarova i slicno zakon o privatnosti gradjana tako kaze!
Zasto se pri izgradnji novih autoputeva baca silan novac za te naplatne rampe, mi nismo svesni koliko naplatnih rampi cemo imati na svim tim nasim novim i starim auto putevima, na svako ulazu i izlazu, to kosta izgradnja struja grejanje telefoni radna snaga! za ovo nemoze po uzoru na EU da se uvedu "Vignjete" pa ce se gfodisnje vise novaca ustedeti nego sto ce se uzeti na porez od oruzija i te nenormalne famozne lekarske preglede!
Nasa drzava izgleda brzo primenjuje zakone po ugledu na neke zemlje ali samo ako su na stetu gradjana a u korist pojedinaca ili Budzeta!
Nebi da navodim druge primere AMSS kod uvoza vozila itd.

Ja mislim da je ovaj zakon o oruziju i municiji nakaradan i da nista na dobro nece promeniti vec pogorsati jer ce samo uvecati broj nelegalnog oruzija a ne smanjiti. Jadni nasi Lovci i gradjani koji poseduju oruzane listove!!!

Kolega, napišite nešto o sebi, predstavite se, kao što su i drugi članovi to uradili. Evo link za predstavljanje: http://www.srbijalov.com/forum/viewth...start=1940
Srbijalov Admin Tim

Zivim i neka zive!

MMilos
 Kakva država - takav zakon.

Ko god je očekivao da slepačka država (mislim na državu u političkom smislu) može da donese zakon koji je po bilo kom osnovu bolji od starog, il nije normalan il je nepopravljivi optimista.

Lala
 Još prilikom stupanja na snagu Zakona i pravilnika u proceduri u Evropskom parlamentu je bila revizija Direktive EU (pazite, direktiva, obavezujuća!) vezano za oružje, koja podrazumeva i one stvrai koje kod nas regulišu ovi nesretni pravilnici.
Dakle, neko nije uopšte vodio računa o tome šta se dešava u EU u koju bi da udjemo, nego su tvrdoglavo terali svoje i još se time dičili a teraju i dalje! Moraće da menjaju mnogo stvari, ako misle da nastave sa otvaranjem nekih poglavlja koja imaju veze sa gradjanskim pravima i slobodama. Samo nekom to teško ide, put misli od dupeta do glave ume da bude kod pojedinaca jako dugačak.

O izmeni direktive sam objavio vest na naslovnoj, i ubacio sam prevod zvanične izjava FACE (svetske lovačke organizacije). Koga ne mrzi, neka vrati stranice vesti unazad pa neka nadje i pročita.

Lovac sd

Lala kaže:

Lovac sd kaže:

Lala kaže:

Znam dobro šta govorim. Ne bih da već sada počinje otimanje i prisvajanje za neke zasluge ko je šta uradio. Sve mi je poznato i ko je šta uradio, i kko šta nije, i ko šta radi sada. Kao što mi je poznato i ko šta priča po kuloarima.

Нико овде не жели да присваја туђе ловорике нити да присваја нечије заслуге.Баш на тој страници коју не волиш је објављена петиција(ја сам је лично објавио),50 чланова а вероватно и више или пратилаца странице је потписало петицију.Незнам разлог твог бојкота админа,али мени су ОК.
Kolce

dzudzubajac

MMilos kaže:

Kolega, nije samo država kriva, 90% lovaca gleda samo svoj interes i ne brine šta će se desiti u (bliskoj) budućnosti. Radije bi izlovili matični fond nego li da godinu-dve pauziraju sa lovom određene vrste divljači da se ista oporavi. O moralu i poštenju da ne pričam.
Istina je da je u državi haos i da su uslovi skoro pa nemogući, ali to nije opravdanje da se ponašamo na najgori i najsebičniji mogući način.
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.

kaludra
 bode mi oci jedna recenica u kojoj
ispada da su lovci urgirali da umnobolnici mogu da dobiju oruzje
elem
"Iz Ministarstva zdravlja rekli su da je psihološki pregled prilikom izdavanja dozvola ukinut na zahtev lovačkih udruženja i stručnih službiU Srbiji će dozvolu za nošenje oružja moći da poseduju osobe čiji je koeficijent inteligencije manji od 80, odnosno oni koji se nalaze na granici mentalne zaostalosti."

ko da su ga pisali ruznic i ostala bratija iz nvo

http://www.telegr...i-pistolje

pauk
 Ja bi samo dao jedan savet!
Nisam upucen u konkretnu peticiju, ko skuplja potpise i kako misli da deluje.
Moja iskustva su pokazala da takve vrste peticija nisu nikad urodile plodom, makar ne
na zadovljstvo peticionara.
Moj savet je da se kroz lovacka udruzenja formira asocijacija koja ce predstavljati udruzenja, prakticno da se udruzenja udruze u jednu veliku asocijaciju, takva organizacija koja predstavlja nekoliko hiljada lovaca je vec ozbiljna stvar da nekazem "institucija" i itekako moze neke stvari da pomeri sa mesta!
Zivim i neka zive!

dzudzubajac

pauk kaže:

Moja iskustva su pokazala da takve vrste peticija nisu nikad urodile plodom, makar ne
Moj savet je da se kroz lovacka udruzenja formira asocijacija koja ce predstavljati udruzenja, prakticno da se udruzenja udruze u jednu veliku asocijaciju, takva organizacija koja predstavlja nekoliko hiljada lovaca je vec ozbiljna stvar da nekazem "institucija" i itekako moze neke stvari da pomeri sa mesta!

Misliš da se napravi nešto kao... savez svih lovaca Srbije? Smean
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.

DakiNS
 Vidi se kolega da dugo ne živiš u Srbistanu , imamo mi udruženja lovaca , ali kao da i nemamo.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

pauk
 Znam sta hoces reci ali probaj nesto da ostvaris kroz savez!
Da su nam ljudi u tom savezu strucniji, verujem da bi stvari bile mnogo drugarcije.
Postojeci savez je samo leva ruka odredjenog ministarstva, i sluze kao alibi, jer sve sto kritikujes ministarstvu dobices odgovor da su sve odredbe promene pripreme ili vec sta donete u saradnji sa Lovackim Savezom. Ovo mislim da je svima poznato
Zivim i neka zive!

DakiNS
 Kolega pa ko bira delegate za skupštinu saveza , kakve odluke donose , i koga biraju za perjanicu.

Baza - mi
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

pauk
 Upravo zato sam predlozio da se interesi Lovaca brane kroz nezavisne asocijacije
Mnogo je lakse formirati, ima veliki efekat a i ugled.
To je samo moje misljenje
Zivim i neka zive!

ProfiHunter

dzudzubajac kaže:

MMilos kaže:

Kolega, nije samo država kriva, 90% lovaca gleda samo svoj interes i ne brine šta će se desiti u (bliskoj) budućnosti. Radije bi izlovili matični fond nego li da godinu-dve pauziraju sa lovom određene vrste divljači da se ista oporavi. O moralu i poštenju da ne pričam.
Istina je da je u državi haos i da su uslovi skoro pa nemogući, ali to nije opravdanje da se ponašamo na najgori i najsebičniji mogući način.

Nije samo drzava,al jeste 95% ona najveci krivac,iz prostog razloga zato sto smo mi tj.lovacka udruzenja samo "korisnici"divljaci,a drzava je vlasnik jos uvek toga,tako da je ona glavni" krivac "svega ovog sto je vezano za lov.
Necu da ulazim u to kakvi smo mi lovci tj.lovacka udruzenja i kakav je moral vecine nas ,jer je to vise puta receno,al kao sto rece Milos,kakva nam je drzava takvo nam je i stanje u sveu pa i u lovstvu.

Ne pomazu nama nikakve peticje i neznam sta ,a i zasto bi mi pisali peticije i pravili neke organizacije jos,kada one vec postoje,valjda je LSS nasa organizacija,koja je zaduzena za te stvari,sad sto je to sve okrenuto naopako i nakaradno,to je druga stvar,opste poznata,samo ne vidim smisao neke organizacije kada ona vec postoji...
Lako je stici do vrha,mnogo je teze tu i ostati

Lala

pauk kaže:

Kolega, otkrio si mlaku vodu! Postoje lovački savezi koji su po zakonu predstavnici lovaca. Šta oni rade i ne rade, poznato je. Pročitaj prethodne upise na ovoj temi, kasniš u razmišljanjima.
Što se tiče peticije tu si u pravu 100%.

MMilos

ProfiHunter kaže:

dzudzubajac kaže:

MMilos kaže:

Nije samo drzava,al jeste 95% ona najveci krivac,iz prostog razloga zato sto smo mi tj.lovacka udruzenja samo "korisnici"divljaci,a drzava je vlasnik jos uvek toga,tako da je ona glavni" krivac "svega ovog sto je vezano za lov.
Necu da ulazim u to kakvi smo mi lovci tj.lovacka udruzenja i kakav je moral vecine nas ,jer je to vise puta receno,al kao sto rece Milos,kakva nam je drzava takvo nam je i stanje u sveu pa i u lovstvu.

Ne pomazu nama nikakve peticje i neznam sta ,a i zasto bi mi pisali peticije i pravili neke organizacije jos,kada one vec postoje,valjda je LSS nasa organizacija,koja je zaduzena za te stvari,sad sto je to sve okrenuto naopako i nakaradno,to je druga stvar,opste poznata,samo ne vidim smisao neke organizacije kada ona vec postoji...

Baš tako, slažem se sa obojicom.
Nije samo država, krivi su i lovci. Ali, uvek ima ali...

Zbog čega su ti lovci zagledani samo u svoje kljuse i svoju muku, ako zanemarimo ljudske osobine (jer, naravno, ima kukolja u svakom žitu)?
Pa zbog toga što imaju problema preko glave, a lov im dođe kao razbibriga. Ko će sad da se mlati sa zakonima, fondovima divljači?
A vala i ne treba, za to postoji savez - a on postoji samo formalno - i jbga, eto formule za propast!

Da je stanje u zemlji kako treba, imali bi volje i za to, a ne samo za golu egzistenciju.
Ovo nas po forumima što "lajemo" to ti je lovaca koji bi se za nešto pobunili, i možda još neki procenat gore - ovo ostalo je onako kako ste opisali.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
КОРИШЋЕЊЕ СРЕДСТАВА ИЗ ФОНДА ЗА РАЗВОЈ ЛОВСТВА PROPISI O LOVU 106 27.07.2019. 16:13
СТАТУТ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА ВОЈВОДИНЕ PROPISI O LOVU 15 05.06.2015. 22:21
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,084,525 posete www.srbijalov.com