Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Kako je protekao današnji lov?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Kako je protekao današnji lov?
Tomash
 Ker se ne vodi na ispustanje fazana, već tu ima malo neiskustva.

Baš ima jak nos, pa mu se desava da stane na bajat miris i stoji. Cesto u lovu stane gde je divljač bila i tek na komandu se pokrene(nebitno da li je divljač bila u gajbi ili u nekom žbunu), pa kada razluči gde je se dalje pomerila, on opet stane (ako nije odletelo). To isto radi i bretonac iz grupe. Nemac ne staje na bajate mirise nikada, a o labradoru da i ne pričam...Inače ne markira na vid, već na miris.

Kada je naš drugar Lala u pitanju, on isključivo markira na vid, čak je 4 pronašao a neke je i podigao HaHaHa

Lala

Tomash kaže:

Baš ima jak nos, pa mu se desava da stane na bajat miris i stoji. Cesto u lovu stane gde je divljač bila i tek na komandu se pokrene(nebitno da li je divljač bila u gajbi ili u nekom žbunu), pa kada razluči gde je se dalje pomerila, on opet stane (ako nije odletelo). To isto radi i bretonac iz grupe. Nemac ne staje na bajate mirise nikada, a o labradoru da i ne pričam...Inače ne markira na vid, već na miris.

Kada je naš drugar Lala u pitanju, on isključivo markira na vid, čak je 4 pronašao a neke je i podigao HaHaHa

Ima jak nos, tačno je, i stane na bajat miris, možda i na polomljenu PVC gajbu stane u marku? Probaj sa pivskim gajbama trening! Grin
Tačno je, ja nadjem fazane i podignem, a Daki ne mora ni to da radi, njega kad vide faza ni momentalno padnu mrtvi, i onda Daki samo aportira - a ima mekan aport, fino donese, malo još da predaju divljači usavrši i biće super! Smile
Tomashev Meda je dobar ker i stvarno ima dobar njuh, to je tačno. To što ja volim da se zezam na račun poentera to mi je mana (ili vrlina?). Kako bre da se ne zezam na račun rase kojoj njuška liči na opanak šiljkan? Grin
(Sad će me rastrgnuti poenterdžije)!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

mrwa22250

Tomash kaže:

*

Ovo nije neuobicajeno ponasanje za pse koji cesto love 'divljac"iz gajbe.Vestacki uzgojen fazan ima neprirodno jak miris i psi ga ili ignorisu ili se momentalno ukopavaju.Ucestvovao sam dva puta na SOLMS-u i oba puta imao problema sa markom na tovljenike.Nije to samo kod mene bio slucaj,a koliko je bitno govori i komentar sudije iz Slovenije(Sruk).Psi koji cesto love i pritom love prirodnu divljac,nemaju sta da traze na ispitima ovog tipaIznenadjen,a ja bio ubedjen da je ispit namenjen bas lovackim psimaConfused.Svaki pas ima mane pa tako i moj Ares,ali da mi neko kaze da ne markira,e yebiga bas tu je najjaci.
Ako ste se ispromasivali na te tovljene,sta bi bilo da ste zalutali medju prave divljake.Izgleda da cu,ako opet dozovem Lalu u goste,ponovo morati da angazujem onu dvojicu pucaca da ruse ispred njegaNjanjanja
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Tomash

mrwa22250 kaže:

Ovo nije neuobicajeno ponasanje za pse koji cesto love 'divljac"iz gajbe.Vestacki uzgojen fazan ima neprirodno jak miris i psi ga ili ignorisu ili se momentalno ukopavaju.Ucestvovao sam dva puta na SOLMS-u i oba puta imao problema sa markom na tovljenike.Nije to samo kod mene bio slucaj,a koliko je bitno govori i komentar sudije iz Slovenije(Sruk).Psi koji cesto love i pritom love prirodnu divljac,nemaju sta da traze na ispitima ovog tipaIznenadjen,a ja bio ubedjen da je ispit namenjen bas lovackim psimaConfused.Svaki pas ima mane pa tako i moj Ares,ali da mi neko kaze da ne markira,e yebiga bas tu je najjaci.
Ako ste se ispromasivali na te tovljene,sta bi bilo da ste zalutali medju prave divljake.Izgleda da cu,ako opet dozovem Lalu u goste,ponovo morati da angazujem onu dvojicu pucaca da ruse ispred njegaNjanjanja

Bilo je u nedelju i divljaka, i na njih su redovno stajali, dva su oborena a jedan nije pucan jer je leteo nisko prema Lali, a Lala........a on mi nekako drag, i bilo mi nekako zao da pucam prema njegovoj glavi, ali nam ostaje taj problem sa malo osetljivijim nosem kod poentera i bretona, mada su jos mladi, poenter 4, breton 5 godina, a oba se ponasaju kao buntovni tinejdzeri Smile

Nemac Ostrodlaki ima 10 godina, i on ima iskustvo, i ne staje na te bajate mirise.

Ova dvojica i kod divljaka znaju da markiraju logu(nebitmo fazan, zec, lisica posebno!) a polude na srnetinu i krenu gon, ali zato su jedini u lovu stajali na jarebicu, dok nemac i labrador su samo prosli Hmmm

Imam negde jako lepu sliku, gde je Zik(Breton) markirao logu prosle godine, a njegova majka Aka stala u sekundu (Dakijeva kerusa, i stene od nje), znaci taj nos je jak(i to ima vise prednosti nego mana, vremenom ce i mozak da se uvezba), a i to sto ti kazes, ti gajeni bas i znaju da ostave mirisa gde su bili bas puno pa zbunjuju neiskusne kerice...

mrwa22250
 Ako su psi stari 4 i 5 godina,onda tu nesto drugo nije u redu.Upravo u tim zrelim godinama,jacina i kvalitet nosa dolaze do izrazaja i u potpunosti razdvajaju mirisne cestice u glavi psa na mirise koji se obelezavaju pojacanim kretanjem repa ili kratkim i neroznim stajanjem i meso gde ide marka kao zid.Stajanje u prazno se tolerise kod mladjih pasa,dok se kod zrelih nastoji svesti na minimum.E sad,stajanje u prazno na terenu gde ima divljeg fazana ne mora uvek da znaci da divljac tu nije bila pre samo par sekundi i izvukla se neopazena nogama.I u toj situaciji do izrazaja dolazi kvalitet nosa i pas konstantno odrzava rastojanje od divljaci,prateci je i zaustavljajuci se svaki put kad i ona stane-kuliranje.
Iz ovih razloga je uvodjenje mladog psa u mirise divljaci veoma osetljiv trenutak.Svi zeljno ocekujemo prvu marku i kad se desi odusevljeno hvalimo ljubimca,ne mareci da li je marka na meso ili na logu,trag i sl.Insistiranje na realizaciji(pokretanju divljaci)prilikom svake marke je dobar nacin da se izbegne kasnije stajanje u prazno.
Da neko ne pomisli da mlogo mrsim mooda,ovo su neka zapazanja za ovih 12 god koliko drugujem sa pticarimaLupa

Tomash
 E sada uzmi u obzir da je ker odlovio sezonu ipo, znaci nepune dve sezone, i sve ti bude jasno. Prvu godinu, vodjen tri puta, jedan kontakt sa divljaci, drugu pauzirao (dobio bebu, ziveli u stanu, on godinu dana na cuvanju), na pola trece odlovio par lovova, proslu celu, i sada pocinje svoju drugu punu sezonu...

Nebitno, mozak ce da razvije, bitno da ima nos.

Znas kakav je bio prve sezone? Zakuca marku na misa....

Sada ima i kule, samo ga zezaju loge od tih gajenih fazana, ali samo sa vremena na vreme, ne uvek.

Zaheb je samo sto je se Lala uhvatio za to, a ne za ona tri divljaka, sto nam je nasao posle...

Smeko

DakiNS
 Tomash je ostao nedorečen , normalno je da i matori pas udari marku na vruću logu , ali svega nekoliko sekundi . Stariji pas koji nije imao mnogo kontakta sa divljači ponaša se isto kao da je mlado kuče pa i nije da se čudimo. Kod sekunde , pas koji sekundira uopšte i ne mora da oseti divljač , ali ja lično mnogo cenim njegovo poštovanje psa koji markira. Što se tiče Lalinih komentara , ne zaboravite da je ujutro popio četvrtinu vijagre , tek toliko da ...........
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Tomash

DakiNS kaže:
Što se tiče Lalinih komentara , ne zaboravite da je ujutro popio četvrtinu vijagre , tek toliko da ...........

E tacno sam znao da je nesto zas.ro...
Da je popio celu mi bi bili namireni HaHaHa

Ovako trazi patologa da pregleda fazane(ko CSI Miami), ne bi li sebi namakao jos jednog, umesto da je skidao u nedelju sve sto poleti Confused

DakiNS
 Ma nije popio vijagru zbog toga , nego da pogodi šolju kad pišaHaHaHa

Lovac sd
 Отварање сезоне Л.У "Фазан" Лозовик 23.10.2016.
i66.tinypic.com/kbzvit.jpg
i68.tinypic.com/igb4uw.jpg
Kolce

Macvanski lovac
 U neko doba dana,malo sam se odvojio od grupe,prema kanalu,u nameri da vidim ima li pataka i u priobalnoj travi fazana.Tu odmah njiva sa strnjikom i vlasnik koji je poceo da ore iz sredine.Nekako u isto vreme dodjosmo do kanala,kuja (NOD-Bambina WS) mi vec pokazuje da je na tragu divljaci,utom traktorista vice..."Eno ga fazan,tamo na brdu"...pokazujuci rukom,pogledam u tom pravcu i zaista vidim na trenutak glavu fazana koji nestade u travi,pozurim do tog mesta,ali ga nema,kuja vec dosta ubrzava prateci trag i odlazi daleko,stajem tu i pratim pogledom psa...Orac se vraca sledecom brazdom i taman kad je bio naspram mene opet vice "Ej,evo zeca" staje i pokazuje rukom pored traktora,prilazim,zec lezi na 2m od traktora,ne smeta mu ni vikanje ni buka,skace u desnu stranu,pustam ga 15-ak metara u uspesno odstreljujem,zahvaljujem se traktoristi i odlazim prema grupi....Pri kraju lova dolazimo do njive sa sirkom,desno je strnjika i opet desno kukuruzi,veci deo grupe se odlucuje da prodje sirkom a meni je privlacnije izgledala uzana njiva kukuruza.."Taman da kuja prodje kukuruz a ja cu pregaziti strnjiku"...Kako se priblizavamo kraju parcele,pocese da izlecu koke iz kukuruza,kuja nije ni izlazila,5-6 komada je poletelo,mora biti i petla.U jednom trenutku kuja mi dolazi iza ledja,stojim pored kukuruza,protrcava pored mene i u punom trku se okrece i zakucava marku,dolazim do nje,polece fazan,pogadjam prvim metkom,aport,prepunjavam..Kolegin pas je dosao na pucanj i usao u kukuruz,podize drugog fazana,malo je dalje i pogadjam ga u krilo,pada u kukuruz,trcim strnjikom u tom pravcu,ne bih li sto pre naveo kuju na mesto pada,skace zec iz strnjike,koji je precutao moj prvi prolazak pored njega,prvim metkom promasujem,drugim,trenutak pre ulaska u kukuruz mislim da ga pogadjam,stize moja kuja i posle par sekundi se zacu kmecanje,uhvatila ga je...Prolazim sa druge strane kukuruza jer je drugarova kuja tamo oterala ranjenog fazana,vidim je da se vraca i na kraju njive sa detelinom,nesto sto lici na fazana,prilazim i zaista lezi fazan,stigla ga je ali ona ne aportira,uz mnogo srece je i on pronadjen...Prezadovoljan prilazim ostatku grupe,delimo ulov i prepricavam ovaj nesvakidasnji dozivljaj...
Rodjen da budem lovac

lile
 Evo jedan opis lova iz Hercegovine tacnije Mostara.
Svi najavljuju veliku kisu, cak i nekakve zute meteoalarme zbog velike kolicine kise koja ce padati. Subotu uvece zovem ekipu da pijemo kafu i da se dogovaramo gdje ce mo ujutru zaloviti, no zbog vec najavljenog nevremena trojica od nas petorice se nepojavljuju na kafi. Ado kolega mi koji je dosao i Ja se dogovaramo da ce mo izaci u brdo pa makar mogli samo 10 min loviti, dogovor je da ce mo sjesti u austougarsku kulu koja se nalazi u lovistu, pojesti i piti ljepse nam je u brdu vec da smo kod kuce a nedelja.
Budimo se puse jako jugo ali kise nema, izađemo iznad Mostara u PodVelež gdje ima dosta jarebice kamenjarke koju najviše i lovimo odemo u jedan teren taman pustili pse iz prikolice kad poce padati kiša, uto odnekud izbise lovci sa psima goničima govorim Adi nemamo rasta ovde loviti ako su gonici prosli rastjerali su sva jata da se prebacimo na drugo mjesto.
kad smo dosli na taj drugi teren cim smo pustili kerove nakon samo dvadeset metara od auta psi pocinju da hvataju mirise krecu lagano u kule u marka, stala tri stara psa a imam i jednog mladog psa kojemu je ovo tek cetvrti izlazak u brdo i on povlaci i staje u sekundu, meni srce zaigralo domalo digose se i jarebice mi fulasmo ali ja sretan. Krenemo malo dalje nakon nekih 200 metara moji stari psi opet povlace miris zavodim i ovog mladog psa on prođe pokraj starih i BUMM marka prva prava marka palim kameru na tel. pusku uzimam bezveze u jedniu ruku znaci u isto vrijeme i snimam, poljecu jarebice ja opalim onako bezveze samo zbog psa, mada bi bilo puno bolje da sam ostrelio pred njim ali nisam mogao izdržati da nesnimam. poslje sam se mazio valjo sa psom od dragosti. kasnije smo nalazili jos cetri jata jarebica i svaki put je uredno markirao. Mada smo se mi ispromasivali i nije bilo odstrela ja sam se radostan vracao kuci i u povratku sam skontao da mi nema kape na glavi, nema gdje drugo biti vec na onome mjestu gdje sam se valjao sa psom. Odem opet na to mjesto i nađem kapu na jedno 15 metara dalje odnio je vijetar. posto su psi bili sa mnom vidim dizu glavu hvataju neki miris kontam ma nije moguce da su jarebice opet na istom mjestu, kad odjednom ispred pasa skoci zec koji nije daleko otisao, bio je odstlelen. Prvi do njega dolazi ovaj mladi pas i dok se zec jos koprca on ga pocinje daviti, mojoj sreci nije bilo kraja tog dana. poslje smo otisli u vikendicu pozvali smo svu našu družinu ja sam častio imao sam i razlog ostali smo kasno do u noc.

mrwa22250
 Macvanski Bravo 2,Lile cestitam situaciju.Bice jos marki,ali prva je uvek nesto posebnoOdobreno

ssekir75
 добро бре мачвански, а трактористи нешт? а он те наводи ко ОзНika
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

lile
 Nesto nece slika da prođe
lile priložio:
11_13.jpg

Macvanski lovac
 Hvala @mrwa,@ssekir taj zec mi je bio prvi ulov u nedelju,da je bilo blize ovo sto se posle izdogadjalo,sigurno bih mu dao nesto od divljaci,inace skoro pola lovnog dana cela grupa nije imala nista,nas 7,tek kasnije smo naisli na bolji teren i ukupno imali 4 zeca,4 fazana....traktoristi se i ovim putem zahvaljujem Odobreno
Nazalost slike nemam,imam samo tog prvog zeca,tu gde je odstreljen,nista specijalno,slabo fotkam ove godine,prve nedelje me poterao maler,najbolji pas kog sam ikada imao mi ode za srnom i ne vrati se,pronadjen je desetak dana kasnije,mrtav,pored asfalta,tako da se jos nisam oporavio i nije mi nesto do slikanja,inace to je pas koji mi je na avataru a najvise njegovih slika ima u temi lov na patke.
Rodjen da budem lovac

zoranp
 Macvanski i lile, bome lepi i berićatni lovovi! Svaka čast!!😀
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

AcaNik
 Мале гује Smile
Са њима је задовољство ловити. Јуче радио као змај. Јутрос уморан не може да отвори очи. Али када је крајем ока видео да се спремам за лов, одмах све заборавио и право врата да не одем случајно без њега. Цео лов данас као да је одмарао недељу дана Smile
i206.photobucket.com/albums/bb12/aleks34/01_zpsjknvfe6x.jpg
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

DakiNS
 Aco druže ma koliko ti bilo teško , ali moraš samnjiti hranu malom zmaju . Imam takve dve krmačice ali u poodmaklim godinama . Što su stariji sve se više debljaju jer im godine i pređena kilometraža smetaju da troše i ono malo što pojedu. Zato je vrlo bitno da dok je još u kondiciji pokušaš da malo smrša. Tebi će biti teško gledati kako posledice gojaznosti kod bretona drastično utiču na njihovo zdravlje , (posebno zbog težine na noge) kada počnu da dahću ali kao asmatičari jer im salo ne dozvoljava da srce i pluća rade razmerno naporima. Dešava se da nagojen pas ugine u toku ili neposredno nakon lova. Pa čak i da ne bude tako počnu teško da ustaju i da šepaju. Kod mene matorog Zika sruši čak i kuče od 2 meseca tako što se samo prednjim šapama naslonio na njega. Srce mi se cepa kad pomislim kojom je brzinom trčao ( mereno biciklom 48 km/h) i kako je spretan bio , a sada debeli deka kojega i dvomesečno kuče obara .

AcaNik
 Али Даки колико да му смањим храну када он сада поједе шаку хране дневно. Кувано. У задње време ни не поједе све.
Прешао је стадард одавно Sad Креће се, трчи.. све ради али је сваки дан све већи.
Водио сам га код ветеринара, радили му прегледе, све ок са њиме али он како почне сезона скочи 2кг маса, када прође смрша мало. Знаш колико је пуно 2кг за њега Sad Као таква му конституција. Бушили му груди, мање од 10% сала има и као то је ок.
Док сам радио мислио сам да му неко даје храну, али били смо сами пола године и исто је.
Стварно не знам како да га смршам Sad
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Kako spremiti LOVAČKI RECEPT 32 26.05.2022. 07:52
Krivolov - kako se boriti protiv? METODE LOVA 624 19.09.2021. 07:54
Psi i mačke lutalice-šta i kako sa njima? LOV PREDATORA 853 14.01.2021. 22:03
Kako se boriti protiv KRPELJA KINOLOGIJA 386 02.07.2019. 09:48
Kako sam postao lovac LOVCI POČETNICI 29 10.02.2014. 18:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 22
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,953,017 posete www.srbijalov.com