Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Vazdušna puška

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Vazdušna puška
srdjan032
 ja sam gledao kalibar 5,5 mm zato sam i rekao da nema u ovom rangu, tipa za nekih 27000 imas 5,5mm 250m/s, takva Dijana tesko da bude ispod 50, zato se i plasim da kupim ovo, jer das 27000 i opet nemas nista, zato sam i pitao da li neko ima iskustva sa ovim novim sto su se pojavile, da me ubedi da sacekam jos malo skupim pare i resim problem

mikeli74
 Pozdrav drugari! Molio bih za malu pomoc.

Imam vazdusnu pusku Hatsan 125 u kalibru 5.5mm sa gasnim klipom, i za neki dan cu doci u posed optike Walther 6x42 (koja je inace namenjena za vazdusne puske), pa me interesuje koji nosac da kupim za ovu optiku i za ovu bas jaku pusku. Da li ce mi biti dovoljan jednodelni dvotunelski magnum nosac, ili cu morati da nabavim nosac sa amortizerom, tipa Diana Bullseye ZR? Strah me da mi ova puska ne slomi optiku.

Unapred hvala na odgovorima!

Podunavac
 Bolja je solucija nosač sa amorizerom.
Tri prsta 2Kolce

mikeli74
 Da li neko ima iskustvs sa Dianinim nosacem optike sa amortizerom? (Bullseye ZR)

StefanS
 Danas sam pucao sa Dianom 350 N-Tec Magnum na daljini od 20-ak i 45m. Skoro sam skinuo Nikon Prostaff Target EFR 3-9x40 AO optiku sa MK puške i stavio je na ovu Dianu. Pazario sam Dianin nosač, "ZR mount" sa amortizerom i za sada sam zadovoljan. Prenosiću i dalje svoje utiske jer je nosač još u fazi testiranja. Nisam primetio pojavljivanje nekog lufta kod ovog nosača. Do sada sam ispalio oko 600 dijabola. Pre nekoliko dana mi se desilo da se olabavila desna vođica na nosaču (čelični klizač) i da se pomerala za nekoliko milimetara napred-nazad. Odmah sam skinuo optiku i dotegao te imbuse od 2mm koji se nalaze sa unutrašnje strane prstenova, kojima se pričvršćuju vođice najviše što je moglo moglo, a da nosač nesmetano odrađuje. Vratio sam optiku i ponovo upucao. Sve ukupno je bilo manje od 2 sata posla i sada je sve kako treba. Ako se ponovo tako nešto bude desilo, staviću lepak za osiguravanje navoja na te imbuse i onda ne bi trebalo da bude popuštanja. Sviđa mi se ovaj nosač, i mislim da se sa njim rešava glavni problem sa optikama kod magnum puški. Iako mislim da bi ova optika mogla da izfrži trzaj i sa fiksnim nosačem, nisam hteo da rizikujem i testiram. Koristim teže dijabole za ovu pušku, uglavnom Diana HP. Od skoro kod nas mogu da se kupe H&N dijabole koje mi se čine odličnim. Kupio sam jednu kutiju Baracuda Power dijabola (bakarisane) 0.69g i prezadovoljan sam što se tiče preciznosti i probojnosti. Na 20m sam sa ovim dijabolama bez problema pogađao tačku koju sam nišanio, a grupe su veličine novčića od 1 dinara. Na 45m je danas bio nešto lošiji rezultat jer mi je već opala koncentracija (predveče sam pucao), a bio sam zadihan jer sam trčao do mete. Na daljini od 45m ova dijabola probija dasku debljina 2-2.2cm bez problema.

i65.tinypic.com/n71v0y.jpg

i68.tinypic.com/fclnvl.jpg

i66.tinypic.com/1ew312.jpg

i66.tinypic.com/j609dw.jpg

darko7x64
 Pozdrav kolege, interesuje me koja je probojnost vazdušnih puškica sa Vo = 150-170 m/s ? Obožavam da gađam konzervice i razne mete ručne izrade. KOlege sa iskustvom molim za pomoć jer imam u planu uzeti neku V.P od Vo= 150-170m/s
IN VINO VERITAS

archije
 Nov sam na forumu imam jedno pitanje vezano za vazdušnu pušku da li je smam koristiti po novom zakonu u dvorištu za gadjanje meta normalno bez da ugrožavam nikoga

ssekir75
 по закону не смеш, али ако ти је двориште такво да те никИ не види... Namigivanje
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

dzudzubajac
 vazdušnu je najbolje koristiti tako da te niko ne vidi dok pucaš i da niko ne vidi posledice pucanja
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.

Djurovic Djordje
 Kad smo kod vazdusnih pusaka pogledajte opis koji ljudi navode za ove vazdusne puske i niko ne reaguje na to. https://www.faceb...130413646/
Svi smo mi ljudi, ali retko ko je čovek.

dzudzubajac

Djurovic Djordje kaže:

Kad smo kod vazdusnih pusaka pogledajte opis koji ljudi navode za ove vazdusne puske i niko ne reaguje na to. https://www.faceb...130413646/

Ma samo nek kupuju...
To lik valja kineske kopije koje nisu ni za k.
A znaš kad će da pogode fazana ili zeca...to je samo loženje za naivne.

Inače je fb pun tih prevaranata koji prodaju samo tako preko fejsa. Lik valja lampu police T6 za 70 eur i ladno ljudi uzimaju to pa se posle žale kako im je crkao prekidač ili tako šta.
Na kupujemprodajem ta ista lampa je 3000 din.
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.

SharpShooterSer
 Meni je i dalje neverovatno da se neko ne informiše pre kupovine vazdušne puške, prvo šta kupuje, drugo šta da očekuje. I svi se konstantno lože na deklarisanu izlaznu brzinu dijabole od strane proizvođača, i na snagu koju eventualno može da postigne. Postoje mesta i na domaćim stranicama (da kažemo da nije neophodno znanje engleskog radi razumevanja) gde je jednostavnim jezikom objašnjeno šta i kako je potrebno za preciznost. I to da je kvalitet, a samim tim i preciznost, direktno povezan sa cenom jelte. Svemu tome kumuju i trgovci (i uvoznici), koji, ruku na srce, ni sami ne znaju šta da ponude kupcu, i da mu predoče šta je to što dobija kupovinom vazdušne puške. Najbitnije je da je jeftino. Plus, nisu ni sami svesni da novije generacije "ubijaju" klasične optike, pa ih nude i prodaju, i posle moraju da se bakću sa reklamacijama. Iskreno se nadam da će se ta pojava vremenom iskoreniti.
M48 - 8x57
Browning XPR 243 - Leupold VX-3 3.5-10x50
K98 - 6.5x47 Lapua - Vortex Golden Eagle 15-60x52
CZ527 .223 - Hawke 6-24x56
Browning 425 20/76 cal.
Suhl 127 - 12 cal.
Uherski Brod 585-06 mod 2 16 cal.
AR15 22lr - Falcon 18+ 4-18x44

coke
 v.puska stoeger a30 synt.4,5mm 365ms.kosta 22000din.pozeljno neki komentar u vezi nje,ako je neko imao.zbog moguce kupovine.

OBAVEŠTENJE
Obaveštavaju se svi članovi portala SRBIJALOV da je uvedeno obavezno predstavljanje u PROFILU.
Svi koji nemaju podatak imaće upozorenje.
Oni koji su već uradili predstavljanje u forum temi PREDSTAVITE SE mogu isti tekst da prekopiraju u PROFIL ili da ukucaju novi.
Podaci koji ne liče na predstavljanje biće brisani bez upozorenja, a članovi koji ne poštuju ovu obavezu biće banovani.

Srbijalov Admin Tim

d.g

jagodinac
 Pozdrav drustvo.Imam u planu da kupim vazdusnu pusku marke Diana.Sta bi ste mi vi preporucili u ceni recimo do 40.000 dinara?Puska mi treba za gadjanje u metu ne za vrapce, golube, vrane svrake itd itd.

Podunavac
 Ako ti je samo za gađanje u metu uzmi model Classic 240. Povoljne je cene i ne moraš da je prijavljuješ u policiju, jer joj je početna brzina 175 m/s. Ako si baš naumio Diana pušku da kupiš.
Ja imam vazdušnu pušlu Gamo model Shadow 640. Početne brzine 200 m/s. Kvalitetna, precizna a i relativno povoljna. Plaćena oko 150 evra. Odstrelio sam do sada sa njom više komada svraka, vrana i parcova. Sa šiljastim dijabolama do 50-ak metara je efikasna. Odličan omer uloženo-dobijeno. Pa razmisli i o ovome modelu.
Tri prsta 2Kolce

StefanS
 Diana je odličan izbor! Slažem se sa koleZom oko modela 240 Classic, to je odlična mala puškica za plinking. Ono što bi još bilo dobro pogledati u toj ceni je 31 Panther (305 m/s u 4.5mm kalibru) i 340 N-Tec Panther (330 m/s u 4.5mm kalibru). Model 340 N-Tec Panther kod nas košta 43.400 dinara. Ona ti može poslužiti za gađanje na nešto većim daljinama. Glavna prednost ovog modela je što ima gasni klip umesto opruge, koji daje konstantnu brzinu dijaboli, slabiji trzaj, glatkije natezanje i duži životni vek spram opruge. Svakako bi vredelo razmisliti. Razlika između modela 340 N-Tec Panther i 31 panther je samo u tom gasnom klipu i modifikovanom obaraču. Model 31 je jeftiniji oko 3000 dinara kod nas.

jagodinac
 Hvala Podunavac na odgovoru.Procitao celu temu pre postavljanja pitanja i vidim da se bas razumes u tematiku.

StefanS i meni je zapala za oko Diana Panther 340 N-Tec 4.5mm, svidja mi se sto ima gasni klip umesto opruge.Koja bi optika i nosac za istu bili idealni a da se ne rastimuje to vremenom?Novac nije problem samo da je kvalitetno i dobro.Koji je vek trajanja gasnog klipa, sigurno i on ima neku svoju granicu izdrzljivosti?I ima li gde rezervnih delova za istu,npr gasni klip, nisani, okidac?

Bolje da se raspitam kod ljudi koji se razumeju u tematiku nego da mi prodavac prodaje pricu kako je bas ta puska za koju se odlucim najbolja.Ipak je njima u interesu zarada a ne zadovoljan kupac.

DakiNS
 Kolega obrati pažnju i na zakon jer nije svejedno kupiti pušku sa početnom brzinom dijabole od 175 m/s ili 330m/s , ova poslednja ima brzinu malokalibarskog oružija
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

tomo vrbas
 Juce svratio u Peloponez-NS i vidim ubacili jako puno vatrenog,vazdusnog i tetivog oruzija za svaciji dzep sto je za pohvalu Bravo 2 i tamo gledao v.puske bas ih ima raznih ja hteo sinu za N.God. da kupim ali jbg kad sam i ja jos uvek dete Stidljiv pa nisam mogao da se odlucim za koju da bi nam obojici bila po taman.Jako lepih Umarex i Walther-ovih v.pusaka za izabrati meni zapala za oko jedna Waltherova 305m/s brzina diabole nisani fenomenalni tako lepo upada u rame i odma se poklapaju bez mnogo trazenja musice ali pucanj kao u MK jedino sto bi malome bila prevelika i preteska njemu se svidela Umarex NXG APX.I da imaju jako lepih vazdusnih pistolja bas interesantnij i vernih kopija.

StefanS
 Što se gasnog klipa tiče, svakako je dosta izdržljiviji od opruge. On ne može da slabi vremenom kao opruga, već samo otkaže kada mu dođe kraj. U zavisnosti od kvaliteta klipa, čuo sam da mu je životni vek 25.000- 50.000 dijabola. Svih rezervnih delova za vazdušne puške Diana kod nas ima u radnji Top Gan iz Požarevca, jer su pni generalni uvoznici Diane za Srbiju i ostale zemlje (kod njih je i naveći izbor i najpovoljnije cene). Što se optike tiče, preporučljivo bi bilo da uzmete nešto kvalitetnije, namenjeno baš za jače vazduśne puške. Od nosača najbolje uzmite originalne Diana Single Block ili ZR Mount. Oba imaju stop pin koji ulazi u šinu na pušci i sprečava proklizavanje, stim što ZR Mount ima amortizere koji čuvaju optiku i na njega bi se mogla staviti i nešto lošija optika. Cene ovih nosača su od 8000 dinara do 11000 dinara. Smile
Daki, nisam razumeo zašto ste rekli da obrati pažnju na zakon?
Gledao sam vazdušne puške Walther na Peloponezovom štandu na sajmu i mogu reći da sa oduševljen kvalitetom izrade i tim puškama uopšteno na prvi pogled. Nakviše su mi se dopali LGV i LGU master, ali i koštaju po 70.000. Grin

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Vazdušne puške PRODAJEM 6 11.12.2018. 20:28
Vazdušna puška PUŠKARSKA RADIONICA 72 06.06.2015. 20:41
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,460
Najnoviji član: Baustelac

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,477,180 posete www.srbijalov.com