Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Obuća

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Obuća
BOJK
 Kolega dreger ja imam Lemigo cizme, iste su kao ove na trecoj fotografiji sto si ti postavio i vrlo sam zadovoljan sa njima, hladnocu ne osecas cak ni kad stojis u mesto, isto testirane na -30 cena 3380din, a ima i model od istog proizvodjaca koji moze kako oni tvrde za temperaturu -50 one su 4850din mislim da su za ceku odlicne, a za duze hodanje nisu posto bi se noga kuvala u njima. Jedina mana im je sto nisu za trnje, lako ih probija, inace su kvalitetne i strasno lagane, drug ih ima 2 god i ne skida ih, nisu se pocepale niti pukle.

givan
 Sta mislite o ovom planikinom modelu
http://planika.si...0059-16-a/
mada mi se cini da su dosta teske za celodnevno hodanje,ili ovaj model:
http://planika.si...8823-23-a/

Koristio bih u planinskom lovu,cena im je 15000 din/ odn.14000 din.drugi model.
ili ovo,mada nema cinimi se vibram:
http://www.olx.ba...rna-br-47/
Ako imate neki drugi predlog,uz uslov da ima vibram đon,i materijal od gore-texa.
Ili ovaj model,doduse nema vibram:
http://www.olx.ba...rna-br-47/

nidzamotocross
 Druže za planinski lov, po strmim padinama gde se noga uvija, mnogo je lakše hodati u cipelama koje su normalne dubine, kao što su ova prva dva modela. Ovaj produžetak čuva zglob, ali dosta otežava hodanje...
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

givan

nidzamotocross kaže:
Druže za planinski lov, po strmim padinama gde se noga uvija, mnogo je lakše hodati u cipelama koje su normalne dubine, kao što su ova prva dva modela. Ovaj produžetak čuva zglob, ali dosta otežava hodanje...

Ma znam,jer ja u principu koristim kamasne,a ovaj planikin model(na prvi mislim)sasvim je dovoljna velicina pogotovo za cuvanje zgloba.Kod mene dosta ljudi ide u planinu sa gomenim cizmama,jesu on ok.za dubok sneg i vodu,ali po meni definitivno nisu za planinski lov,a to najbolje znaju oni koji su proveli u njima ceo dan hodajuci!

nidzamotocross
 Nosim ih i ja tokom zimskog perioda, ali baš kao što si rekao ceo dan u njima je smrt za noge i stopala, pogotovu ako nema snega pa je podloga po kojoj se hoda tvrda, to je užas. I ja lovim u planini i muke mučim sa obućom, nije mi problem da dam i više para, ali da me služe bar 5 sezona. Do sada sam imao jako loša iskustva sa raznim jeftinijim i skupljim cipelama... Nosim kamašne, ali mi brzo stradaju, pa kupujem one obične od 800din i menjam ih često, ali čim zazimi prelazim u čizme...

Ove planikine mi deluju OK...
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

krilas
 Posto nisam nasao odgovarajucu temu, da postavim pitanje ovde, kolege da li je neko od vas koristio carape od neoprena i ako jeste kakva iskustva ima?Confused
Siroma

canis aureus
 Koristio ih jedan kolega samo jednom i nikad više neće, ili bar tako kaže Grin
do čeke noge se ukuvale a onda se rashladile kao da je stajao bos na snegu sneg

samo vunJene deMbele na bosu nogu i ne beri brigu
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Podunavac
 Mnogi koriste neoprenske čarape i kažu da odlično greju. Lično ih ne koristim pa ne znam. Ja po velikoj zimi koristim vunene štrikane, a ispod njih klasične pamučne. I odlična je kombinacija.
Ali koristio sam neoprenski pojas i za vožnju motora i za skidanje kila prilikom vežbanja. Koliko god da se oznojim on greje i ne zebu leđa, verovatno je isto i sa čarapama.
A neoprenske čarape se koriste i u čizmama koje propuštaju vodu da se noge sačuvaju suvima.
Tri prsta 2Kolce

kolega_LOVEc

canis aureus kaže:
Koristio ih jedan kolega samo jednom i nikad više neće, ili bar tako kaže Grin
do čeke noge se ukuvale a onda se rashladile kao da je stajao bos na snegu sneg

samo vunJene deMbele na bosu nogu i ne beri brigu

Ja sam nosio cizme sa neoprenskim uloskom, za stajanje je ok, ali za hodanje ukuvavanje ne gine.KafaRaanjGrin
Vim vi repellere licet

moravac 1

Podunavac kaže:
Mnogi koriste neoprenske čarape i kažu da odlično greju. Lično ih ne koristim pa ne znam. Ja po velikoj zimi koristim vunene štrikane, a ispod njih klasične pamučne. I odlična je kombinacija.
Ali koristio sam neoprenski pojas i za vožnju motora i za skidanje kila prilikom vežbanja. Koliko god da se oznojim on greje i ne zebu leđa, verovatno je isto i sa čarapama.
A neoprenske čarape se koriste i u čizmama koje propuštaju vodu da se noge sačuvaju suvima.

Na zalost moja iskustva sa neoprenskim carapama su losa.Greju dok si u pokretu....ali kada se oznojis pa stanes a napolju minus...bude bas nezgodno...isto i za rukavice.Ostajem veran vunenim carapama,a sto se rukavica tice provalio sam neke tanke sa elastinom i pamukom a srsti su oblozeni tankim kaucukom.Tako da su prijatne za nosenje,prsti nisu kao cevapi debeli i tesko se nakvaseKolce
srbija

darkon
 I ja sam veran vunenim čarapama, ali u kombinaciji sa gumenom čizmom i čekanjem po velikom minusu, opet džaba.
Bez dobre zimske cipele (čizme) ništa, bar što se mene tiče...

givan

darkon kaže:
I ja sam veran vunenim čarapama, ali u kombinaciji sa gumenom čizmom i čekanjem po velikom minusu, opet džaba.
Bez dobre zimske cipele (čizme) ništa, bar što se mene tiče...

Ista situacija i kod mene,ok gumena cizma za vlazno vreme,ali kada napada sneg samo nosim Planikine cizme,sto su se pokazale skroz ok.

ssekir75
 користио сам неопренске чарапе и користим их још. међутим, намена им је кад вараличим зими да могу да стојим у води а да ми не буде хладно. нису добро решење за лов ако пре стајања мораш да пешачиш, ноге се јако зноје. једино ако се прилази баш близу колима а напољу дебео снег, иначе No no no
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

DOK
 Moje iskustvo je ovakvo: neoprenske čarape imam ali sam ih obukao možda svega dva puta i odustao, u lovu zimi koristim debele vunene čarape a ispod pamučne (za čeku) a kad se malo duže hoda samo pamučne u cipelama (gumene čizme rijetko nosim).

Bigman86
 Postovane kolege,
Jedan deo vas zna da sam jos davno pisao kako ne mogu da nadjem gumene cizme broj 50. Jedan deo kolega se cak i aktivirao ne bi li ih pronasli, cak i u zemljama u okruzenju (jos jednom im iskreno zahvaljujem na trudu) ali nista.
Zelim samo da vas obavestim da sam cizme kupio pocetkom sezone a evo i kako.
Seo sam za racunar, i po ko zna koji put, nasao brojeve od 15-20 firmi koje se bave proizvodnjom i preprodajom gumene obuce, i poceo da zovem.
Naravno niko taj broj nema (neki se cak i secaju da sam ih zvao ranije) svi ce mi javiti ako nesto stigne itd.
Medjutim jedan gospodim me pita zasto ne zovem Tigar, ja mu odgovaram da ih zovem bar 2-3 puta godisnje i da nemaju, a za 1-2 para nece da rade. A on meni kaze ovako: Pozovi ti njih i trazi Bratislava iz komercijale, on je jako korektan i hoce da pomogne, ako ti on ne nadje resenje, niko nece.
Ja naravno poslusam coveka, pozovem Tigar, dobijem Bratislava, objasnim u cemu je problem, on me zamoli da sacekam par minuta, i kad se javio kaze ovako: To nije nikakav problem, u tom broju imamo radnicku cizmu, koja je u redovnoj proizvodnji i uvek je ima na stanju, da li ce biti neki lovacki model ne znam, mozete pozvati kroz neko vreme i videti. (meni je trebalo par minuta da svarim da je cizma u REDOVNOJ proizvodnji, i da su me svi koji su se javljali ranije samo otresali sa one stvari, bez da se potrude da uopste provere) tako da je mene Bratislav morao da ubedjuje da cizmu ne moram da narucujem posebno, da ne moram da platim vise, da ne moram da cekam 3-6 meseci da se skupi dovoljan broj porudzbina itd. Uglavnom dao mi je broj i ime od koga da porucim, i meni cizme stigle za dva dana.

Tako da, koliko sam bio popizdeo na ostale u Tigru, toliko hvala i Bratislavu, mada je covek samo radio svoj posao, sto je ostalima izgleda bilo tesko.

Mozda je nekome cudno sto sam se ovoliko raspisao zbog obicnih cizama, ali kad bi znali koja je muka biti van standarda u odeci i obuci, sve bi vam bilo jasno. Smile

DakiNS
 Drago mi je što si našao čizme jer čizma glavu čuva , a pred tobom je još mnogo godina lova.iveli
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

darkon
 Bigman, važno da si našao, a za ažurnost onih koji su te informisali, svaka im čast, sem tog poslednjeg gospodina, koji je kako i ti kažeš radio svoj posao.
Evo ja reklamirao tigrovu čizmu pre nekih mesec i po-dva, rekoše mi da će biti potrebne 2 nedelje za odgovor, pa odmah kupih još jedan par za u međuvremenu, ali prođe mnogo više vremena za tu reklamaciju, i još uvek nikakvog odgovora...

DakiNS
 Vreme je da se malo oživi tema. na to me podsetio prošlonedeljni lov gde smo lep komad prepešačili. Sutradan posle lova boleli su me tabani kao da me je neko tukao po njima. Kakva su vaša iskustva sa ulošcima za čizme , jer meni očito Tigrove neoprenske ne odgovaraju za moje tabane, a verujem da i druge kolege su se sretale sa istim problemom.

bogoljub
 Neoprenski ulošci su jako dobri ukoliko si na čeki pa ih obuješ kada dođeš na mesto gde ćeš da čekaš neku divljač.Nije loše i malo ih ugrejati pre polaska u lov pa staviti u neku najlonsu vrećicu i vezati je i spakovati u ranac i obuti na mestu gde će se čekati.Loša stvar sa ulošcima je ukoliko se jedno vreme pešači,tera se pogon i noge se oznoje pa onda ostaneš da čekaš.Tada se mokre noge veoma brzo hlade i počinju raznorazni problemi sa komplikacijama.Od prehlade do hemoroida pa ko voli nek izvoli.Inače imam i čizme koje su od neoprena unutra ali su veoma uske -prijanjaju za nogu i sa njima nisam imao problem kao kada nosim uloške i pre čekanja se krećem.Inače uloške nosim u Tigrovim čizmama sa filcom koje sam kupio jedan broj veće gbog vunenih čarapa ali sam prevideo da su one već predviđene za debele čarape pa su idealne za neoprenske uloške.Malo klamću dok se nestigne do čeke a onda ubacim uložak od tvrdog stiropora kojeg sam izrezao na meru čizama i obujem neoprenske uloške i bez problema odčekam par sati po hladnoći.
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

DakiNS
 Bogoljube ti promaši metu (temu) skroz na skroz.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,156,015 posete www.srbijalov.com