29.12.2012. u mom udruzenju lov na sakale,uskoro cu priloziti sliku od prekljuce gde je u grupnom lovu odstreljen sakal. http://imgur.com/...
Super snimak darkon! Ako nije tajna kako snimas?
I savet uvek vezi mrcine za neki stub ili drvo, bas iz razloga da ih ne nose sajali i lisice.
Profi, došao u tri ujutru, ali naravno to mu nije neko određeno vreme, jer sam ga par dana pre toga video tu u 18h...
Kile, snimljen je kamerom onom klasičnom, koja se kači na drvo. A naravno, sve veće što je namenjeno za njih se kači, da ne bi mogli da odvuku, a sad su mu na meniju bile iznutrice, a njih je nemoguće prikačiti, a da ih ne odvuku...
Profi, došao u tri ujutru, ali naravno to mu nije neko određeno vreme, jer sam ga par dana pre toga video tu u 18h...
Kile, snimljen je kamerom onom klasičnom, koja se kači na drvo. A naravno, sve veće što je namenjeno za njih se kači, da ne bi mogli da odvuku, a sad su mu na meniju bile iznutrice, a njih je nemoguće prikačiti, a da ih ne odvuku...
Upravo to,dolaze kad stignu tj.preko cele noci na mrcinistu,meni su vise puta dolazili u sumrak da jos nije pala noc,nema pravilatj.pravilo je da nema pravila kada je sakal u pitanju.
A kada je izbacivanje klanicnog otpada na mrcinisu,mislim da je bitno koze i koske ako se izbacuju,da se ogranice da ne mogu da ih odvuku u trnjak,jer tada nece da izadju i samo ih cujete kako ih grickaju,dok iznutrice mogu da se ostave na otvorenom,jer i ako uzmu,kao sto se vidi na snimku,one se pojedu i opet moraju da izadju po drugu,tako da je lisica mala beba u odnosu na sakala,kako na mrcinistu tako i u hajkama.
Upravo to,dolaze kad stignu tj.preko cele noci na mrcinistu,meni su vise puta dolazili u sumrak da jos nije pala noc,nema pravilatj.pravilo je da nema pravila kada je sakal u pitanju.
A kada je izbacivanje klanicnog otpada na mrcinisu,mislim da je bitno koze i koske ako se izbacuju,da se ogranice da ne mogu da ih odvuku u trnjak,jer tada nece da izadju i samo ih cujete kako ih grickaju,dok iznutrice mogu da se ostave na otvorenom,jer i ako uzmu,kao sto se vidi na snimku,one se pojedu i opet moraju da izadju po drugu,tako da je lisica mala beba u odnosu na sakala,kako na mrcinistu tako i u hajkama.
Kod mene na mrcinistu nisam lovio i pratio vec duze vremena - nije ceka jos gotova ali i to ce uskoro,... nego mekani otpad i iznutrice kod nas se stavljaju u onu cevku od kanalizacije koja je 50 cm u zemlji pa se i oko toga mora pomuciti da izvuce napolje da jede,... a krupni i tvrdi otpad je u zicanoj mrezi,...
Slikacu vam pa vam posle postaviti,...
To sa grickanjem u trnjaku mi je poznato, i kod mene se isto ponasaju.Jedino kretanje im je ograniceno na nocne sate kad se dobro smrkne.Nije mi pomoglo ni vezivanje ni pribadanje kocevima raznog otpada uglavnom koza. Vezivanjem na drvo sam postigao samo to da nahranim gomile lesinara i gavranova, vrana...
Zato je sad u pripremi "boks" od armaturne mreze.
Ja preko sitnih mrcina uglavnom uginulih prasica i svinja basim zicanu mrezu. Uzeo sam dve grede od 2 m razvukao zicanu ogradu sirine i visine nekih 2m i zakucao za gtede i to rwzvucem i prekrijem mrcini.... Ali problem je sto se plase vukovi i sakali od metala i zice i nece da prilaze.dok lisica gazi preko nje i izvlaci meso i jede... Tako da ih vezujem za drvo kroz noznu zilu sajlom celicnom koja je izolovana plastikom i tako jedu a ne odvlace mrcine
Koliko kolege izbacujete otpad u jednom iznosenju?
Ja sam primetio ili je bar kod mene tako,ta vise i rado jedu klanicne otpade iznutrice i slicno nego uginulu stoku,e sad mozda i zbog toga sto mi najvise sa tim i hranimo,pa zbog toga,evo sad upravo imamo jednu kozu koja stoji nenaceto a iznutrice jedu i ciste samo tako.Da napomenem da mi u jednom uzbacivanju oko 300 400 kg,a nekad i vise izbacimo,sve to oni smazu,ali naravno ima i kobaca i vrana dosta,ali uglavnom obozavaju tu vrstu otpada,bar je kod mene tako.
Problem sa krupnijom stokom je sto jako tesko je predatori nacinju mozda bi najbolje bilo rasporiti je kad se donese na mrciniste ako imate zeludac za te stvari da bi predatori mogli lakse da je jedu.Mi smo na jedno mesto izneli ovcu i vec nedeljama tako stoji smrzla i ne moze nista da je nacne dok na drugo mesto na klanicni otpad dolaze samo tako.
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?