Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: TIKKA

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
TIKKA
sheytan

IvicaL kaže:
Cena je cena i tikka je tikka. Moja zastava sa PPU pobi silne lisice bez problema.
Ali ko sto neko vec rece, da imam para viska uzeo bih tikku bez imalo razmisljanja, a ondak ko ima za tikku ima i za neku vrasku optiku... pa onda ubacis Hornadi ili neku taku municiju,....

Do ta doba moram samo da je gledim na netu i pucam sas svoju zastavu - koju inace obozavam

Razumem tvoj rezon potpuno, ali mi malo bajatiji, tipa chika-Daki i ja, rezon s godinama promenismo u mnogo racionalniji! Smile Mozda tjesh i ti jednog dana, qj zna...

A ko ima za Tiq, u normalnim zemljama, taj NEMA za neq vrashq optiq, jer je u normalnoj zemlji Tika pushka nize srednje klase... Puni su kleepovi sqpih qrabeenki(Steyr, Mauser, Sauer i sl.) sa optikama SREDNJE klase, tipa Zeiss Duralyt, i tu se vidi prosechan rezon prosechnog zapadnog lofca.... Smile

Lichno, imam Zastavu, JAKO PRECIZNU, i polovnog Zeissa, i ta kombinacija mnoooooogo vishe vredi, nego shto koshta, za razliq od SVAKE Tike, svakog Steyra, svakog (... dopisati po zelji), svakog karabina zvuchnog imena... Smile Merak nema cenu, slazem se, ali ako prichamo o racionalnom, isplativom konjfletu, polovna precizna Zastava od cca. 200e, sa solidnom optikom + - 500-600-700e sa montazom, je jednostavno nenadyebiv konjflet, po kriterijumu ulozeno/dobiVeno! Smile

A pomenuta zelja - Tika u 22-250 - je sasvim OK, samo je kalibar, po meni, KANTASTROFA! Sad Mrwa, oprosti Grin, ali stvarno tako mislim! iveli 3
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Planinko011
 Da su svi ljudi isti bilo bi dosadno;). Tako je moj rodjak zaludjeni balisticar ubedio drugara koji je ozbiljan lovac ali ne toliki poznavalac oruzja da kupi na sajmu neku sacmaricu .410 sa onim patronom ko deblja cigareta sa opravdanjem da je to za prave i vrhunske strelce. Pa kako je kupovina obavljena kad se su njih dvojca izdvojili iz grupe na pitanje ostalih sta mu bi da nagovori coveka da to kupi ovaj rece mrtav ladan "pa kako bi ja pucao nekad iz .410 ako je niko ne kupi"udaranje

Nije problem u ceni Tike vec u nasem bednom stadardu i sto smo se navikli na podcenjenu Zastavu. Ako je Tika 1400e ko Stayer pro hunter, a nije losija sigurno, to je dobra cena u odnosu na ostalo sta kosta po Srbiji od hrane, firmirane garderobe iz pretproslogodinjih kolekcija i sl.

E sade, ako zaskripi kako ces naci neko srafce za Tiku videcemoIznenadjen

ssekir75
 те разлике у прецизности које помињете мени као обичнем ловцу значе ко и појава нове врсте ноћног лептира у индији. док мени мој м70 баца у мање од 10 цм (а баца трипут мање) ја сам задовољан јер то мени ради радњу. сад, ком се оће од мерака, наздравље му било.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

IvicaL
 Kao sto sam vec rekao.
Imam Zastavu .243win, leopolda 3-9x40 i koristim PPU i stacu na 200m na crtu svakom lovcu sa svakom puskom.
Nista joj ne zameram i volim je maksimalno.
Ali da imamo standard koji je priblizan EU, sigurno bih imao tikku i to bas nju ne neku drugu.
A kalibar - da opet 22-250 za peglanje predatora, a to bi podrazumevalo - jelte posto bi imali standard - da bih imao i neku drugu sa vecim kalibrom - tu dopisite sebi omiljeni
lala, pa sta

sheytan
 Esi imao Tiq u ruq? Smile Ja jesam, kao shto rekoh, stainless/PVC konjbinacija, i prilichno smo se razochmarali dva pobratima i ja, kad smo ishli kod koleze da je gledimo... Sad

Za kalibar sam ti rekao vetj, al dobro, 100 ljudi, 100 tjudi, 50 qlibera... Grin iveli 3

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

mrwa22250

sheytan kaže:

A pomenuta zelja - Tika u 22-250 - je sasvim OK, samo je kalibar, po meni, KANTASTROFA! Sad Mrwa, oprosti Grin, ali stvarno tako mislim! iveli 3

Ma sve OKPalica,ne jedim se oupsteBesan
Kad bi svi imali isto ili slicno misljenje,municija bi se svela na 5-6 kalibara.Ovako ima svega od 22 pa do 600nitro,pa ko voli i kako voli nek izvoli.Inace ovaj komplet TIKKA u 22-250 je jedan od omiljenih kompleta lovcima na predatore,narocito preko bare.
Posto nisam probo,necu kenyam mnogo i nastavljam i ja(kad me lokalni mocnici puste)da mlatim lije sa Zastavom i PPU-jom,sto mi je prethodnih godina bilo vise nego dobro.
Od skandinavaca,pusti sanak ostaje neki SAKO-75 u nekom od zujecih kalibara,a dotle......Bye
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Planinko011
 Inace ovaj komplet TIKKA u 22-250 je jedan od omiljenih kompleta lovcima na predatore,narocito preko bare.

Mi znamo da pljujemo Amere (i ja ih pljujem zbog terora koji sprovode po svetu a narocito po nama) kao lovce jer nemaju tirolske sesirice i nose maskirno odelce ali kada gledam na kablovskoj njihov lov i uporedim standard, brojnost divljaci i njihovo prostranstvo Evropljani su mali misevi u odnosu na njihCry.
Oni natovare kamp i kvad na one kamione od dzipova, odu u bestragiju gde objektivno moz` mecka da ih izede u satoru i za par stotina dolara dobiju kupon za odstrel losa, medveda, jelena i onda provode dane u sumi slobodni neoptereceni tresenjem tepiha, drekom dece Smeko a i zvocanjem ena.
Moj dobar drugar dobio prijatelja tj tatka na snajku lovca iz Dzordzije koji se vajka da prosle godine od posla nije mogao da stigne da odstreli sest jelena na koje je imao pravo pa je morao da meso kupuje u prodavnici.
Znaci lovac tamo ne trosi meso od spricanih goveda i to je nacin zivota a kod nas smo srecni da pocastimo par puta godinje drugare nekim "divljackim" gulasom. Nije tu meso u pitanju nego sto je njima to normalni deo zivota ko ja da idem na pijacu.

Plus verovatno sjajan osecaj kada ti lovis grizlija a i on takodje lovi tebeZum.
Plus jeftino oruzje dostupno poput ves masine, lukovi, strele, punjenje municije, long range na predatore, i na Cabelasu milion zanimacija upola cene. Tamo tronozna ceka od aluminijuma 250-300$ a u Nemackoj merdevine sa sedistem 450e.
Tako da mislim da mi sa evropskim nacinom lova ne krupnu divljac, bogatijeg sloja u gaterima od 100-200 hektara, sa drzanjem za rukicu lovocuvara mislim da mozemo da im dunemo u rog neku slovenacku popevku.
Malo znamo o lovu u Rusiji van komercijalnih tura koje nam nude ali Rusija, SAD i Kanada sa ogromnim, netaknutim teritorijama su stvarno velicanstven potencijal za lov.

Tika??? Uf, uf gde odohlovac ma dobra je, sigurno 20% bolja od zastave ali i 300% skuplja cini mi se. Uzmite je, necete se pokajati bar ja to prvo sebi skoro nikada ne priznajem da sam se zaj...o Nervozana onda mi je lako da druge ubedjujem u toSmeko

sheytan
 Moodro zboriš, dragi Planinko, kao i uvijek! Bravo 2

Planinko011 kaže:
Tika??? Uf, uf gde odohlovac ma dobra je, sigurno 20% bolja od zastave ali i 300% skuplja cini mi se. Uzmite je, necete se pokajati bar ja to prvo sebi skoro nikada ne priznajem da sam se zaj...o Nervozana onda mi je lako da druge ubedjujem u toSmeko

^ A ovo je ŠPITZ rečeno! Grin I tih 20% je praktično u VRHUNSKOJ preciznosti, što sa Zastavom često nije slutčaj, sem ako uzmemo POLOVNU, koju smo prethodno probali na meti... E, to je ondak qpovina, sa velikim Q! Veselo 2 Grin

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

IvicaL
 Ja sam sigurno imao srece posto sam kupio Novu zastavu, sto se tice preciznosti, ali me izludjuje sto me svaki peti put zahebava drugi metak jer ga ne digne dovoljno i zatvarac predje preko njega,...
Sto kod Nove Tikkkkkke ne bi bio slucaj - kao i sa vecinom zapadnih puskica
lala, pa sta

sheytan
 ^ To može veruem svaki dobar majstor da ti reši! Odobreno

(za razliq od (ne)preciznosti, tako da - prst u uHo i pjevi! Veselo 2 iveli 3 )

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Kale1204

IvicaL kaže:
Ja sam sigurno imao srece posto sam kupio Novu zastavu, sto se tice preciznosti, ali me izludjuje sto me svaki peti put zahebava drugi metak jer ga ne digne dovoljno i zatvarac predje preko njega,...
Sto kod Nove Tikkkkkke ne bi bio slucaj - kao i sa vecinom zapadnih puskica

Smile i ja imam novu zastavu 243 i ovo boldovano se i kod mene desava Odobreno
Al`sta cu...trpim dok ne prezupcim pa odem kod puskara ili ku[im tikku Presrean

Planinko011
 Ja sam u 243 zastavinom dobio dugu akciju kao za 30-06 i pri repetiranju ako to pokusam brzo da uradim ne gledajuci metak je znao u magacinu da se okrene vrhom na dole i zastoj. dva dobra srndaca sam propstio zbog takvog zaglavljivanja i zato sam ga i prodao.

canis aureus
 ... na strelištu sam ima'o prilJiku da probam Tikka x2kom, i oba kom. u cal. .308Win ...
Prvi kom. bijade Tikka T3Varmint ... debela cevka, plJastični kundak, okidanje vrlooo fino ... balans nikakI, ali sa kombinJacijom rifle scope Swar Z6 3-18x50 i sa mundžom Winchester-ovom Supreme Match 168gr und Federal-ovom Gold Medal 168gr iz sedećeg položaja sa naslona(sa stola) grupe pogodaka su bile prave takmičarske!! ... recimo samo, vel'ka većina ne bi ubola na 100m što bi ova Tikka čak i preko 250m Yes ..... sa drugom mundžom nismo probali ali od vlasnika smo čuli da nije zadovoljan sa PPUom ....

Drugi kom. bijade T3Lite ... plJastika, mehanika(nishani), plJastika, brunirung, plJastika, okidanje odlično, zatvarač lepo klizi, plJastika, balans OK ... optics Zeiss Duralyt 3-12x50 + mundže kojekakve ...
Hmm Hmmm .... da izuzmem plJastiku koja me nervira Grin ovo je vrloooo iskoristljiv hunting karabeen Yes
Nisu grupe pogodaka kao sa pre'odno opisaTom a nije ni mundža bila tako "birana" kogoj pre'odna već najviše nekakvog rifuza PPU FMJ, PPU SP, IK FMJ i SP, pa S&B SP, RWS H-Mantel i PPU GROM ... najbolje se pokazao RWS H-M i grupe 5kom/metaka su bile oko 2-3cm/100m dok su pojedine(IK FMJ) prelazile 7-8cm i nažalos' PPU SP 11,7g s kojom je vlJasnJik 'teo loviti nije iš'o ispod 6cm .... PPU Grom je bio malo bolji 4-5cm pa je odabran za primarni jer je cena bila presudni faktor ....

Ne znadem ni što ovo ispisa' al aj nek se nađe kad već se preciznos' pomenu.

Sve u svem' ..... Selja
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

canis aureus
 ... bio sam se primiJo da pazarim jednu Tikku baš u .308Win ... pred sajam lova u NS čujem da treba da stignu "uskoro" i da će cena biti pristupačna, malo skuplja od ČZ550 ... hmmm, aj ako je tako, da možda unapred kaparišem, kad ono nije naručeno u .308Win već samo u .30-06 ..... Jaooo ma HebA te i kalibar i karabeen, neću ga ni da je džaba JaoooGrin
... i tako, odustado' zbog kalJibra ALI ni cena nije baš "pristupačna" k'o što bijade rečeno ....
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

hercegovac
 Da malo osviježimo temu.
Tikka t3x lite. Kalibar 30-06 (jer drgog nema ni za lijek). Optika leupold vari x3 3,5-10 x40.
Nosači warne brzoskidajući.
Ukupna masa 3,4 kg.
hercegovac priložio/e:
20170330_200000-1.jpg 20170330_195848-1.jpg 20170330_200055-1.jpg

hercegovac
 Još jedna fotka.
hercegovac priložio:
20170330_195944-1.jpg

hercegovac
 Fotke grupa pogodaka sa testiranja.
hercegovac priložio/e:
20170401_155057-1.jpg 20170401_161744-1.jpg 20170401_161335-1.jpg

hercegovac
 I jos jedna.
hercegovac priložio:
20170401_162957-1.jpg

hercegovac
 Imadoh samo tri ppu-a pa nisam mogao ponoviti. Mada mi je bio najlosiji i iz zastave u stuc verziji.

sasaruma
 Kolega, kakva ti je ovo elipsasta rupa na drugoj i trecoj slici?Jel to takvo zrno ili sta vec?Odobreno

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,129,141 posete www.srbijalov.com