Australija
|
Planinko011 |
Objavljen 19.04.2017. 08:34
|

Lovčina

Upisa: 1051
Pristupio: 08.06.2011. 12:45
|
Odlicne slike. Ja imam trofeje dva jelena u brozni, drzim ih u vikendici, i nemam vise mesta ni za jednog dobrog vise. U stanu su mi bolji i drazi srndaci i kljove.
Znaci vodeni bivo zna da bude opasan. To je vec interesantno za lov.
Na youtubu mi deluje nekako metiljavo za razliku od africkog koji se kocoperi cim oseti lovce. Pa lov je sport ako je malo i opasno a ne racunam tu i zmije i skorpije .
Ne koliko km od Sidneja se moze pucati vodeni bivo i koja mu je cena?
Doduse ako se meso koristi treba to i izvuci iz mocvare tj bare  a jos ako se trkas sa krokodilima 
Za mene ja agonija i svaka svinja preko 100kg jer se odstrel vrsi u sumrak a ja kako ustajem u zoru do veceri sam vec umoran a tek tada krece cerecenje i izvlacenje do jutra.
Kod vas je velika vrucina i mese se brzo kvari a ako imate te mocvare sa krokodilima to je verovatno za divljac bolest u najavi.
Jel nosite jelensko meso veterinarima? Ovde se nesto i ne pregleda za razliku od DS.
Kod vas je obrnut raspored leto-zima za razliku od Evrope pa me zanima u kojim mesecima vise lovis?
Pretpostavljam u nase leto tj vasu zimu?
Ja cekam svinje u plavnom delu Dunava gde je najbolji avgust i septembar kada je puno komaraca, vrucina bije odozgo a vlaga iz bara i blata pravi omorinu pa ti vuci tamo kukuruz, opremu i pusku a nazad ako imas srece umesto kukuruza svinjce 2-3km do kola.
Zanima nas i kako je tamo organizovano upravljanje lovistima ili kako ih ti zoves farmama? Da li imate neku druzinu i placate zakup ili su to neka komercijalna lovista?
Koje su cene trofeja i odstrela i da li ima razlike za rezistente i nerezistente? |
|
|
|
sakobavarian |
Objavljen 19.04.2017. 12:37
|

Mlađi član

Upisa: 38
Pristupio: 14.04.2017. 04:54
|
U sidneju bivo je uzgajan na farmi i lov je oko $10000 to $15000 hiljada dolara. Najvise se ide u Darwin na nji jer ih tu ima mnogo vise jeste da se isto placa ali ako poznajes nekog ko ima terotoriju da lovi onda nemoras nista da platis. U darwin sva zemlja je od aborigina ako oni odobre da mozes onda mozes a njima samo kupi pive i alkohola i njima super.
Mlitavi jesu ali dosta puta znaju da se vrate na lovca po koji se i penje na drvece od lovaca . ( Slike me zezaju cim prorade stavljam odnjih malo slika )
Ja lovim citavu godinu bez prestanka vrucine velike jesu ali cim odstrelmo izvadimo stomak i u hladnjacu uvjek odstavljamo za kozom meso nikad ne deremo tako ostane po par dana i onda deremo. Veterinarima nista nenosimo evo vec kolko godina lovim hvala bogu ni jedanput nisam obolio , najbitnije pogledaj jetru ako ima bjele tackice bacaj odma.
Nemamo nista znaci ovdje gdje ja zivim u brisbanu lovite je sve privatno i tesko je naci moraz da upoznas farmera koji bi te pustio u lov ako nadjes farmu mozda uzmu neku sitnicu oko $300 dolara sto dodjes tu a za odstrel nista i mozea da odsttrelis kolko god oces. ( Svaki dan mozes da vidis od 100 grla pa nadalje ). Ono smatraju ovdje jelenove kao stetocinu jer ih ima dosta nemozes da u sezoni bar neubijes 5 ili 6 dobri jelenova. Ovdje u australiji glavno je da imas dozbolu za oruzje sve ostalo se polako stekne ima dosta lovaca koji ce te odvesti u lov za nista.
Cjene trofeja od $3000 to $5000 hiljada radio sam kao vodic par godina l nije to za mene nagledas se previse budala koji imaju ljepe puske al neznaju da koriste pa izranjavaju zivotinje ili promase. ( jedan covjek je pucao 7 puta sa 150m svaki promasaj )
Nema lova bez Epanjel bretona
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 19.04.2017. 15:29
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Mogao bi malo i da zalutaš na temu o bretonima i predstaviš nam svog psa, a ovde da napišeš gde i kako ga koristiš.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 19.04.2017. 20:17
|

Admin

Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
sakobavarian kaže:
...
Za puske nekoristim nista americno , australsko ili britansko samo evropsko za mene. Remington i ne bas nije za mene evropsko je evropsko znase zasto valja.
...
sakobavarian dobro nam doš'o!
Svaka čas' za evropsko naoružanje(mišljenje) a zašto nisi ondaK odabr'o i neki Jevropski kalib'r?! A ima ih puno!
Mog'o si jedan veoma dobri a najstariji Jevropski, 8x57JS recimo pa da peglaš po AustralijU kako volEš!
Šalim se malo ... al kad bolje razmislim, ako ima mundže za 8x57JS na tom kontinentu, ne bi matori bio loš izbor.
The best of the World all game caliber 8x57JS

|
|
|
|
sasaruma |
Objavljen 19.04.2017. 21:52
|

Stari član

Upisa: 375
Pristupio: 17.03.2016. 21:10
|
A ja mislio da volem 8x57JS naj vise na svetu,kad ono |
|
|
|
sakobavarian |
Objavljen 19.04.2017. 23:25
|

Mlađi član

|
Imaosam 7x64 i 9.3x62 ali sam prodao nisam ih bas toliko koristio a i municija je skupa za evropske kalibre pogotovo RWS i sako sto ja koriatim. Ovdje nemas puno koristi za 8x57 pomeni najbolji kalibar za 90% lova ovdje je 7x64 i ako oces na vodene bivole 9.3x62 i 8x68.
Breton je Roki star 3 godine 7 mjeseci. Trebalo mi da nadjem dobru liniju 3 godine jer samo imaju dva covjeka sto imaju epanjel bretone ovdje a jedan od nji najlbolju krv jer uvozi odnas i francuske skoro svake godine. Lov sa njim na jelenove nista posebno ispred mene je do 30 metara ako ga osjeti stane markira , nikad nejde dalje i nejuri divljac. Ubio sam prvog jelena sa njim kad je imao 5 mjeseci i od tad radi kao masina.
Zanimljim lov sa njim po markiranju moga du znam sta je i koja zivotnija. U lovistu imamo puno zeceva i prepelica nikad nece da markira ako lovimo jelenove jer zna na koju se divljac ide. Vise me on naucio od lovu nego iki drugi.
Po meni najnolji psi rjetko ko mozi da mi kaze da nisu jer ima dosta njih ovdje sto sam im rekao da uzmu stene i niko se nije predomislio niti gleda drugu rasu. Koriste ese dosta njemacki kratkoglaki ali su oni meni nekako glupi i nepamtne bas najbrze ako netreniras sa njim sedmicu dana ima da zaboravi sve.
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 20.04.2017. 01:21
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Nisam mogao da odolim  
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
sakobavarian |
Objavljen 20.04.2017. 06:16
|

Mlađi član

|
Kako onu kazu daki " KO ZNA ZNA " ko ima bretona zna odcemu se prica ko nema i koji nije lovi sa jednim nezna odcemu se prica. Druge rase su dobre ali breton je jedini svestrani pas sto mozes ikad da imas.
Kolko je star tvoj?
|
|
|
|
Planinko011 |
Objavljen 20.04.2017. 07:34
|

Lovčina

|
Lov sa njim na jelenove nista posebno ispred mene je do 30 metara ako ga osjeti stane markira , nikad nejde dalje i nejuri divljac. Ubio sam prvog jelena sa njim kad je imao 5 mjeseci i od tad radi kao masina.
Daki a meni sve neprijatno da kazem da breton i nije neki pticar i da ga dzabe bacas toliko visoko .
Vidis da breton lovi i drzi marku na jelene i srndace a tii navalio na prepelicu i fazana . |
|
|
|
Planinko011 |
Objavljen 20.04.2017. 07:51
|

Lovčina

|
Ima li u Australiji srndac ili nesto slicno ciji trofej staje u koferce a po mogucstvu da je i cena proporcionalna velicini u odnosu na jelena?
I da li si imao prilike da kao vodic radis na papirima za trofej za eksport u Evropu?
Jel to moze samo uz lov preko agencije ili moze i preko licnih kanala uz pomoc domacih lovaca? Moze recimo da ti je kao domaci lovac poklonio trofej a u stvari si ga ti kao njegov gost odstrelio recimo njegovom puskom (sta ces nasa posla - zaobilazenje procedure tj malo iskrivljavanje cinjenica)?
Ne pitam ja toliko zbog sebe vec zbog ostalih kolega a i mene zanima kako lov funcionise u raznim zemljama jer kod nas u poslednjih 15 godina ili prepisuju zakone od Hrvatske (kao oni u EU pa vec prepisali) ili izmisljaju srpsku rupu na saksiji ili kao u mojoj profesiji kako bi opravdali lovu potrosenu na razna putovanja svuda pa u zakon stave malo Nemacke, malo Skandinavije, malo Amerike i Britanije pa dobiju buckuris koji ne valja nista.
Po meni mozemo se osloniti na svapski model a opcija je turski model (samo nam jos sultan fali mada.... ) jerbo su oni ovud prolazili u poslednjih 600 godina kako zna da kaze nas narod.
Nadam se da bar nece biti "poboljsanja" zakona dok nam je sadasnji predsednik LSS na celu .
Otkud kod vas toliko zelenila pored vrucine? Ima li planina u Australiji tj prisecam se da mi rodjaci idu i na skijanje negde?
Da li ima cistih potoka da se napijes vode kao u Srbiji ili bi prosli kao Kinezi ako se napiju vode na Moravi? |
|
|
|
sakobavarian |
Objavljen 20.04.2017. 11:14
|

Mlađi član

|
Nadji na intermetu hog deer to ti je ovdje kao srndac tamo kodnas. Cjeni se dosta i nije ga lako ubiti. Nazalost kodbas ubijaju sa cjenama i sve se placa u americkim dolarima i dosta je pumpana cjena.
Za sve koji bi nekad dosli u lov ja sam uvjek za pomoci znam ljude u drugim gradovima a i ja bi svama otisao u lov jer super i meni dodje da pobjegnem malo od zene hahahaha... 5 od 7 vrsta jelenske divljaci ima u mom lovistima druge dvije nisu ovste daleko jedno 8 sati voznje.
Nisam imao priliku da vodim ikog u lov is evrope ali bez ikakvi problema bi sredio papire za trofej da se posalje nazad. Najbolja opcija je da ga prepariras ovdje i onda ti oni posalju sve ako neces tu opciju ja mogu da sredim papire bez ikakvi problema.
Srpska posla nikad nemozemo da imamo nesto nase nego samo krademo druge i sami sebi kopamo jamu kao u ivjek nazalost.
Ima dosta zelenila ova godina nam je bila posebna bilo je bas dosta kise ( ovdje kad pada nema nista bez 100mm za dan ) Planina nema nisy kao kodnas ali ih ima. U victoriji se ide na skijanje. Mount Buller je najpopularniji sa skijanje i nalazi se i Victoriji a vode ovdje gdje se ja nalazim nadjese po koji potok a u victoriji ima mnogo vise i posjeca sve kao kodnas. Ako moje muljava voda koristim LIFESTRAW koja cisti vodu prljavu i ubija bakcile.
|
|
|
|
sakobavarian |
Objavljen 20.04.2017. 11:37
|

Mlađi član

|
Ja mogu da pomognem clanovima ako zele da dodju da pomognem da sredim sve papire da uvezu pusku , papire oko dozvole za lov i papiri i oko lova u javnim sumama koje su dozvoljene svim lovcima ali samo ih ima u par gradova.
Lov tu je dobar i ima divljaci ali za ljude koji dolaze sa strane nebi preporucio jer ne poznaju teren i lako se izgubi svakodnevno po koji lovac se izgubi neki se nikad i nevrate kuci. Nazalost ima dosta i ubistava gdje lovac puca na drugog jer je mislio da je jelen... Ako zele da plate lov ovdje nema nijedne zivotinje ispod $3000 sve do $15000. Jos ako zeli da prepararira oko $900 i papiri za izvos u evropu plus da se plati putovina do srbije. Jos sam zaboravi kartu za australiju racunaj oko $ 1800 do $2300 i visa je oko $150. Plus ostali papiri za lov kao dozvole za javne sume.
Potome da se nebi zezali omo toga a i nije ni jeftino slobodno se javite ako dolazite ili ako planirate netreba vam nikakva dozvola a za slanje trofeja cemo lako to je najmanji problem.
|
|
|
|
Planinko011 |
Objavljen 20.04.2017. 12:21
|

Lovčina

|
Kolega Sakobavarian pravi si dragulj sa informacijama .
Sve si nam lepo nacrtao pa ko ide tamo nekim potrebom moze da doda na listu i neki lov.
Sad bar znam da smo mi Srbi u nekom srodstvu sa Aboridzanima jer se i kod nas cudo posla zavrsi na drugarstvo tj dosta piva i rakije .
Da ne platis 5000$ das Aboridzanu karton viskija i dobijes dzaba. Sreca da je uprava evoluirala kao i nasa pa samo reaguje na sustanje zelenih papira .
Ovaj red hog je lep, nesto izmedju sibirskog srndaca i naseg lopatara.
Meni zasad povodac kratak a decica mala i kad dobijem ceo dan za lov ili po neki vikend ja srecan ko da sam isao na safari.
Kad samo pomislim da sam imao lovu za safari pre 7-8 godina i poziv za Namibiju sa drugarom a da je meni bilo nenormalno da rezervisem 4 meseca unapred kad ne znam gde cu biti ze 10 dana a plus sam deo love mogao da odradim jer je drugar trazio saputnika i nudio da plati a ja da mu odradjujem nekih 5000$.
Vreme i sanse se na vracaju a mnogo bi se vise sekirao da sam propustio neku bas dobru snajku. Uvek ima neko ali koje srecu kvari .
Nista kolega Sakobavarian ostaje da postavis po neku sliku sa opisom lova i predela u kome lovis a ako se tamo nadjem za neku godinu osuncam se, ufrckam kosu i zakacim par koscica i sa ovom kilazom odmah postajem poglavica medju Aboridzanima . |
|
|
|
sakobavarian |
Objavljen 20.04.2017. 13:25
|

Mlađi član

|
Hvala Kolega Planinko. Naravno kolega uvjek se nadje par dana za lov.
Skromni ljudi zemlja njihova upisi Arhnem Land u google pa pogledaj to je jedna od regiona. Da ljudi bar znaju da upravljaju satim mogli bi imati mnogo vise ali najvise zele da im se donese malo odjece i alkohole i oni su mirni. Ako se odstreli nesto meao ide sve njima ali i realno vrucine su velike lakse da dam njima nego da nosim ja pa da se pokvari nisam za bacanje pa najbolje da starisjediocima.
Hog deer je predivan vec 8 godina uplacujem $15 dolara u decembru da li ceme izvuxi da idem u lov na njega na par ostrva gdje ih ima najvise ali nikkao jos nesto me nece lutrija. Njega najvise zele svi lovci neki placaju cak i po $6000 dolara ali normalna cjena j oko $3000.
Razumijem te kolega nemam djecu jos ali se zenim ove godine i propustio sam lov u Novom zelandu a to je jos jedna destinacija ako neko oce da ideo tamo u lov nek se isto javi. Par puta su me zvali u afriku ali nisam otisao jer mene interesuje samo jedna zivotnja i to jeste Kudu ali oni daju pakete od 5 zivotinja sto mene ne privlaci. Bas gledam nesto za namibiju iduce godine ali bog zna sta ce biti do tad.
Kolega Planinko hvala na ljepim rjecima neznam zasto slike nece da mi se.objave sve radim po propisu ali nikako nece da se objave. Hvala bogu ovdje sunca ima dosta a poglavica to nebi bilo lose samo im donesi rakije moces da budes sve sto pozelis.
|
|
|
|
Planinko011 |
Objavljen 20.04.2017. 14:30
|

Lovčina

|
Pa licno mislim da gresis kao i ja onda. Prvo zato sto bey obzira sto pucas komplet od 5 divljaci (kudu, orix, bradavicastu svinju, onaj mali springbuk i divlje govece) svaka od njih ima svoju draz a stvar je u tome da imas vece sanse u svakom izlasku.
E sad meni se ukazala sansa po otakzu nekih Nemaca pa su dva lovca to dobili za po 5500 e ili $ ne mogu da se setim. U to je ulazilo docek na aerodromu, spavanje u bungalovu, 15 dana izlasci ujutru i uvece (samo 15 dana lova bez odstrela u Vojvodinasumama je preko 1000e a jos da te voze dzipom), voznja, hrana, pranje odece.
Kako je drugar obavio posao neki dan ranije i castio ih nekom vecerom od 200-300$ oni njega jos povedose na ribarenje ba okean a imali su i slucajno potragu u paru sa avionom, uspavljivanje i transport odbeglog nosoroga sto je dozivljaj samo po sebi.
Priznaj da je to naspram tih eventualnih 3-5000$ za jednog jelena kao da si izvukao lutriju.
Eh da, drugar je doplatio jos 1000 ili 1500$ za odstrel zebre za ciju kozu su mu nudili i 3000e u Bgu. To je odstrelio u susednom lovistu koje je imalo zebre. Plus u Namibiji je pravi lov a cuo sam da je po mnogim parkovima u Juznoj Africi lov fingiran i puca se iz kola na divljac.
E jos kad je neko finansijski relaksiran i moze recimo da dogovori leoparda dalje ne moze. Mada mi je cudno jer u cenovniku vidim da je cena leoparda 2000$ sto nije puno dok mi je jedan nas lovac kaze da ga je izasao 9000$.
Tako da ako imas solidna primanja greota je ne otici bar jednom u zivotu u Afriku. |
|
|
|
sakobavarian |
Objavljen 20.04.2017. 14:34
|

Mlađi član

|
Lovim na podrucju zovese Kilcoy. Lovni dan mi pocinje u 4 ujutru po sumraku ustajem i polako krecem na teren veliko je pronstranstvo , imam par ceka koje samo lovim ujutru u ranu zoru jer poslje 8 ujutru srne ne izlaze vani nego legnu sve do popdne do
Gust me je da nadjem krdo od 20 do 30 komada da im se prisunjam na 50 metara i posmatram .Neopalim nijedan metak jer uzivam samo da i gledam. Najbole vreme je u decembru i januaru kad zenke imaju mladunce onda je najintersantnije. Zadnji put kad sam bio nisam nosio kameru mladunce mi doslo na 10 metara stalo i gledalome nezna sta sam ja a majka stoji povise udara u zemlju kopitama. To jelov kad ovako nesto dozivis nemorase svaki put ni odstreliti.
U zadnje vreme sam propustio dosta dobri prilika jer mi je gust da posmtaram jelenove i ucim njihove karateristike a i nemora se odstreliti svaki put vise volim da gustiram po sat dva vremena da ih gledam nego da ih odstrelim. jedno 3 sata . 90% moji odstrela su ismedju 5:30 ujutru i 7 ujutru uhvatim ih na otvorenom ili uhvatim kad se krecu prema gustini sume. Lovim citav dan od 4 ujutru do 7 navece. Dosta puta sam nailazio najvece jelenove u 12 do 1 sat popodne znaci neigra nikoju ulogu u koko sati se lovi jer su mogu naci jeste da se manje krecu a ako znas teren naces ih lako.
|
|
|
|
sakobavarian |
Objavljen 20.04.2017. 14:35
|

Mlađi član

|