Dobar nož
|
Vlada19 |
Objavljen 08.05.2017. 17:10
|
Mlađi član
Upisa: 24
Pristupio: 07.05.2017. 16:47
|
Kolega Titanijum, za pocetak, ne mozete raditi po Impinoj tehnologiji, posto ona nije imala nijedan zasticeni tehnoloski proces niti je ista revolucionarno smislila. Impina tehnologija ne postoji, posto nista nisu ni izmislili. Da i ne govorim o tome da nisu kovali seciva vec su ih izradjivali stoock removal metodom, a vi ste kovac.
Vasa lojalnost je za svaku pohvalu, ali budimo malo realni.
Drugo, niko od nas nije dovoljno bogat da bi kupovao macku u dzaku, pogotovo ako ta macka nije lepa na oko, a ja jos nisam naisao na nezavisnu recenziju nekoga ko je kupio vase secivo. A vasi video klipovi gde ih vi sami testirate bas i ne ulivaju poverenje. |
|
|
|
titanijum |
Objavljen 08.05.2017. 18:03
|
Član
Upisa: 53
Pristupio: 22.06.2012. 22:15
|
Ne znam zašto ovo radite, ali to je vaš problem.Probajte moje noževe, moje rezne alate ( ne radim samo noževe) , pa se uverite u istitost iznesenog s moje strane.
IMPA BLADESMITH & SHARPENER
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 08.05.2017. 21:11
|
Admin
Upisa: 10246
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Ne znam da li se poznajete , ali koliko vidim postoji sumnja u iskrenost , koja je na ovom forumu jedan od prioriteta.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
sasaruma |
Objavljen 08.05.2017. 21:25
|
Stari član
Upisa: 375
Pristupio: 17.03.2016. 21:10
|
Ovde se gadno zakuvalo.Ostavimo da vreme pokaze da li je strucnjak iskren i dobronameran. |
|
|
|
titanijum |
Objavljen 08.05.2017. 23:37
|
Član
|
Pakovanje je sastavni deo proizvodnje
Sam proces pakovanja , je veoma bitan.Nije samo napraviti proizvod.Pakovanje govori o vama, o vašoj ozbijnosti u radu, pedantnosti i posvećenosti.Tačno je, da pakovanje prodaje proizvod, ali to može bit " mač za dve oštrice".Lepo pakovanje, a unutra loš kvalitet, još ako je taj proizvod uradjen samo da bi se kupcima dopao, a ispod ove " dve ljuske " se krije nešto što će izeveriti vaša očekivanja.Novac, kao novac se potroši na onaj ili ovaj način , ali ono što ostavite kod kupaca, zauvek će se urezati u njohovoj memoriji-a nećete imati šansu za popravni.
Naši Impa proizvodi, imaju svoja originalna pakovanja.Kvalitet je uvek vrhuski.
Mi sečiva namažemo -zaštitimo , onda ide samolepljiva folija , pa vakuumiranje pakovanja.Tako rade ozbiljne firme za proizvodnju reznog alata.
|
|
|
|
sasaruma |
Objavljen 09.05.2017. 06:39
|
Stari član
Upisa: 375
Pristupio: 17.03.2016. 21:10
|
Vrlo specificne futrole,od kog materijala su napravljene? |
|
|
|
Bigman86 |
Objavljen 09.05.2017. 10:06
|
Član
Upisa: 159
Pristupio: 06.10.2012. 14:28
|
Pozdrav kolege,
Pitanje za sve kolege koji se bave proizvodnjom noževa.
Da li bi ste pristali da napravite test izdržljivosti sa jednim od svojih noževa?
U prilogu ću ubaciti dva video snimka kako izgleda test Bear Grylls noža od strane nezavisnih osoba.
To je u principu guranje noža do krajnjih granica i traženje tačke gde on više neće moći da izdrži.
Mislim da bi sa tim testom definitivno pokazali da ste sposobni da napraviti vrhunsko sečivo.
I znam da je teško uraditi ovako nešto sa nožem u koji ste uložili toliko truda, ali ko ovo uspešno uradi mislim da će izbiti u sam vrh nožara kod nas. (da ne pominjem potencijalne kupce noževa, od kojih bi i ja bio jedan sigurno)
https://www.youtube.com/watch?v=DmtFk...mtFkqHh988
https://www.youtube.com/watch?v=AbL5z...bL5zmOuBAs |
|
|
|
titanijum |
Objavljen 09.05.2017. 10:59
|
Član
|
sasaruma kaže:
Vrlo specificne futrole,od kog materijala su napravljene?
Napravljene su od presovanog i valjanog platna-velike jačine i velike specifične gustine.
|
|
|
|
titanijum |
Objavljen 09.05.2017. 11:03
|
Član
|
Bigman86 kaže:
Pozdrav kolege,
Pitanje za sve kolege koji se bave proizvodnjom noževa.
Da li bi ste pristali da napravite test izdržljivosti sa jednim od svojih noževa?
U prilogu ću ubaciti dva video snimka kako izgleda test Bear Grylls noža od strane nezavisnih osoba.
To je u principu guranje noža do krajnjih granica i traženje tačke gde on više neće moći da izdrži.
Mislim da bi sa tim testom definitivno pokazali da ste sposobni da napraviti vrhunsko sečivo.
I znam da je teško uraditi ovako nešto sa nožem u koji ste uložili toliko truda, ali ko ovo uspešno uradi mislim da će izbiti u sam vrh nožara kod nas. (da ne pominjem potencijalne kupce noževa, od kojih bi i ja bio jedan sigurno)
https://www.youtube.com/watch?v=DmtFk...mtFkqHh988
https://www.youtube.com/watch?v=AbL5z...bL5zmOuBAs
Da ja tebe nešto pitam.S , devojkom si ili ženom koju voliš-naravno.Da li bi je silovao u toko voljenja ljubavi do krajnjih granica izdžljivosti li bi uživao u vodjenju ljubavi s njom u normlanim uslovima.
S, druge strane, imaš testove naših noževa lepo prezentirane , ali ne do granica pucanja -jer to nema veze s realnošću.Moje mišljenje- bez uvrede.
Kupi Impa noževe naše proizvodnje -pa ćeš videti kvalitet na delu.
|
|
|
|
titanijum |
Objavljen 09.05.2017. 11:05
|
Član
|
Da dodam.Radim ja jako lepe fotrole u zavisnosti od cene koju je kupac spreman da plati.Koliko para- toliko i muzike.Pogledaj moje futrole na youtube -cannalu ili na mom fb-profilu:
Evo izvoli fb-profil:
https://web.faceb...1&_rdr
|
|
|
|
titanijum |
Objavljen 09.05.2017. 11:12
|
Član
|
Pogledao sam ove testove.Ovo jesu dobri testovi-nema sumnje .
Da li ti znaš , a i ostali članovi ovog foruma, da sa mojim noževima ja sečem užaren čelik , kada trenutno nemam sekač pri ruci.Bez promena u stuktruri sečiva.To do sada niste imali prilike da vidite.
|
|
|
|
Bigman86 |
Objavljen 09.05.2017. 11:17
|
Član
|
Da ja tebe nešto pitam.S , devojkom si ili ženom koju voliš-naravno.Da li bi je silovao u toko voljenja ljubavi do krajnjih granica izdžljivosti li bi uživao u vodjenju ljubavi s njom u normlanim uslovima.
S, druge strane, imaš testove naših noževa lepo prezentirane , ali ne do granica pucanja -jer to nema veze s realnošću.Moje mišljenje- bez uvrede.
Kupi Impa noževe naše proizvodnje -pa ćeš videti kvalitet na delu.
Kao prvo,
Poređenje krajnje neumesno i nepristojno.
Kao drugo,
Lepo sam napisao DA LI BI neko pristao, ne kao prozivku bilo kome već obično pitanje.
Ako je neko siguran u svoje sečivo, ne vidim zašto nije spreman da ide do kraja sa svojim nožem. |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 09.05.2017. 11:29
|
Admin
|
Baš sam tražio korice , ali nikako da nađem , lakše je da okačiš slike.
|
|
|
|
titanijum |
Objavljen 09.05.2017. 11:49
|
Član
|
Nema tu nikakve ne umesne konstatacije s moje strane.Tvoje pitanje nije bilo na mestu.
Žena i nož se voli i čuva , a ne siluje.To je ljubav.
|
|
|
|
Bigman86 |
Objavljen 09.05.2017. 12:06
|
Član
|
titanijum kaže:
Nema tu nikakve ne umesne konstatacije s moje strane.Tvoje pitanje nije bilo na mestu.
Sve što može da se kupi ne može (sme) da se meri (nije čak ni pristojno upoređivati) sa članovima porodice.
Ako ću da kupim nož (pušku, odelo, opasač, čizme, itd.) da bih ga čuvao i pazio, onda neću ni ici u lov iz straha da mu se nešto ne desi.
Pitao sam sve koji proizvode noževe iz prostog razloga što je nož sa snimka oko 4000-5000din, a može da izdrži mnogo više od sečenja kulena, hleba i slanine za vreme lovačkog doručka.
99% lovačkih potreba zadovoljava kineska britva od 300din.
Poenta je u tome koliko su nožari sigurni u noževe koje proizvode i kada su ti noževi ozbiljno testirani jer im je i cena većinom, za naše uslove, ozbiljna.
Prosto ako treba nešto pošteno da platim, hoću da vidim i pošten test toga.
Pogledajte malo kako izgledaju testovi coldsteel noževa. |
|
|
|
titanijum |
Objavljen 09.05.2017. 12:20
|
Član
|
Evo ti pošten test Impa noževa -pa sudi .
https://www.youtu...O7zD8AOKeg
Evo ti i drugi:
https://www.youtu...&t=28s
|
|
|
|
Tomash |
Objavljen 09.05.2017. 12:29
|
Veteran
Upisa: 740
Pristupio: 04.02.2012. 17:44
|
Bigman86 kaže:
titanijum kaže:
Sve što može da se kupi ne može (sme) da se meri (nije čak ni pristojno upoređivati) sa članovima porodice...
Zaboravljaš KERA kolega....
Kera kupiš kao štene, pa posle postane od šteneta lovački ker, a u isto vreme i član porodice...
Bigman86 kaže:
Poenta je u tome koliko su nožari sigurni u noževe koje proizvode i kada su ti noževi ozbiljno testirani jer im je i cena većinom, za naše uslove, ozbiljna.
Prosto ako treba nešto pošteno da platim, hoću da vidim i pošten test toga.
Potpisujem svaku reč!
Ne želim nož koji je lep, a da onada strepim ako ga slučajno gopođa uzme u kuhinji da otkoštava pile...
Ili krenem u lovu da sa skupim nožem pravim ražnjić ili potpalu, pa da posle ne mogu da isečem veknu hleba....ili da se slomi dok cepam ili sečem drvo...
U lov hoću da nosim jedan nož, ako je unikatan i ručni rad, ok...to košta, ali očekujem i da može da bude, ako ne bolji...onda barem jednak sa proverenim noževima od 30-40 eura... |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 09.05.2017. 12:52
|
Admin
|
https://www.youtu...O7zD8AOKeg
Iskreno ovako mogu i ja da testiram blatobran od dečijeg bicikla.
|
|
|
|
Bigman86 |
Objavljen 09.05.2017. 13:00
|
Član
|
Druže prvi snimak je prikaz rezultata posle testa, nikako test. Što se gledaoca tiče možda su ekseri presečeni kleštima. (Inače ako su stvarno presečeni nožem bez ikakvih tragova svaka čast.)
Drugi snimak je ok, ali opet je daleko od ozbiljnog testa.
Pogledaj ovo, isto test sa sečenjem i to bez oštećenja noža. Sam reci da li je ozbiljan.
https://www.youtube.com/watch?v=K2m4A...2m4A5Kfcl8 |
|
|
|
Bigman86 |
Objavljen 09.05.2017. 13:11
|
Član
|
Tomash,
Mislio sam na materijalne stvari. Ker je živo biće, koje te voli i obraduje ti se, nekad više nego ukućani.
On se ne računa u materijalno. |
|
|