Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Drugi pišu...

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Drugi pišu...
DakiNS
 Meni stalno prolazi kroz glavu ono kretensko objašnjenje :

imenovano lice može svojim ponašanjem predstavljati opasnost za sebe ili druge.

Zar policija ne treba da deluje preventivno? Takve koje oni "etiketiraju " trebaju odmah zatvoriti , da spreče moguću nesreću , a i da spreče etiketiranog da naudi sebi !

Postavlja se pitanje , ko je taj ko će na osnovu izmišljene namere u glavi nekog sitnog referenta , bez suda da nekoga zatvara? Upravo zbog navedenog smatram , da je taj njihov razlog umobolan , a tipa koji ga je smislio , treba pod hitno u L.L na promatranje , jer nije samo lud i glup nego nadareno lud i glup.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

IvicaL
 Verovatno kasnim sa ovim ali i ako je tako mozda treba jos jednom procitati
http://lovstvo.in...-policije/

http://www.ekolss...licije.pdf
lala, pa sta

AcaNik
 У нека друга времена то би се завршило тако што би то лице отишло код свог партиског колеге, министра полиције и рекао му, дај види ови твоји зајебавају ајде реши то па да идемо да једемо нешто.
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

DakiNS
 I sada neki završavaju posao tako . Ali ne i mi smrtnici.

AcaNik
 Односило се на то како је он, председник ЛСС то могао да реши. АЛи није јер га баш заболе и за лов и за ловство!
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

DakiNS
 To bi u svim državama bilo normalno , samo ne treba zaboraviti da su partijski drugovi i instalirani za preCednike sa zadatkom da ugase lovstvo u ovom broju i obliku.

Planinko011
 Sormaz je pismo pisao zbog kontrole vabilica u njegovoj Osipaonici a ne zbog nas.
Ne znam od stanice do stanice bas ali mislim da referent na poslovima o oruzju samo obradjuje predmet po nasem zahtevu a da je se meni jedared javio inspektor koji je bio zaduzen za moj predmet a on trazi terensku proveru a mislim da oni ipak i imaju jos neke evidencije (prekrsaja ili sta vec).
Mislim da to diskreciono pravo ne zavisi samo od volje doticnog referenta i to su uglavanom ljudi koji nemaju negativan odnos prema oruzju jer oruzje i jeste opravdanje njihovog radnog mesta.

Nazalost cini mi se lovstvo kao i mnogo sto sta u ovoj zemlji gasi vec par decenija, prvo masovnim krivolovom u ratno vreme, pa radom LSS i LSV a na kraju sve vecom otudjenosti velikog broja mladih od sela, tradicije, prirode....

A politicare vise brine sve veci broj i veca moc onih kojima dozvola za oruzje i ne treba a imaju ga.

AcaNik
 Друже грешиш! Референти су баш они који не воле оружје. Шта више мрзе га а посебно га мрзе јер због њих морају да нешто и раде а не само да седе и трачаре.
Није тачно да не зависи ништа од референата, баш напротив. Најбољи пример је била оно чисто зло у ПС Звездари пре ове гарнитуре. Леб'те јебо како се та свађала са начелником да не добијем оружани лист пре неку деценију. И рак је побегао од ње таман када сам се понадао да ће умрети она преживе. Сада је бања у односу на њу.
Њихово радно место је везано и за Личне карте и Држављанства. Све су то Управни послови које и тражимо да се изместе из МУП-а.

Planinko011
 Pricali su da je neko vreme na Vozdovcu nacelnik OUPa bio covek clan one ORKE i da lu lovci mogli, dok je on bio nacelnik, da se ubrisu za oruzje bez naredbe ministra.
U Evropi kojoj geografski pripadamo, ima drzava sa vise i manje sloboda. Ali se slobode osvajaju decenijama pa i vekovima kao sto se narod skoluje i disciplinuje u isto vreme. Tamo su razvijeni sistemi koji smanjuju potrebu za strogom drzavom.
Sta da kazu Turci ili Grci gde karabini nisu dozvoljeni?
Razliciti narodi, vaspitanje i odgovornost ali u pozadini su sankcije za prekrsaj i sto je duzi kontinuitet sankcija to ih bolje narod zna.
Kad izbace saobracajce sa radarima deset dana na ulicu svi vozimo po pravilima a kad ih nema svi manje ili vise divljamo.
Znam da policija treba da radi svoj posao ali u razlicitim zemljama razlicito ga radi. 90-tih brata mog druga je povezao sa zurke drugar i u proveri ustanove da je drugar "pozajmio" kola. Dok se brat drugara branio da to nije znao dobio je dosta batina i isto vece ga patrola odveze kuci.
Sta da vam kazem momak je zaspao i nije ustao.

Znam da kod Tita niko nije izasao da buce da pusti narodu pricanje viceva a kamoli oruzje, punjenje municije, tetivno oruzje....
Mene mnogo vise u zivotu pogadjaju zakoni o urbanizmu, gradnji, katastru i cesto se pitam da li moze da dodje gluplji predlog od sadasnjeg. I dodje.

Jednostavno treba prihvatiti da je borba za nase slobode sadasnje i buduce trajno vreme. Cesto i mi bi sa jedne strane voleli da kao Ameri udjemo i kupimo oruzje a kada bi zapucalo od strane nekog po nama i nasoj deci, bilo bi kuknjave zasto policija ne radi svoj posao i kome sve dozvoljavaju da kupi oruzje.
To ipak nema veze sa tim da LSS i LSV ne treba da postave zeljene principe koji bi bili normalni i da deluju prema MUPu i drzavnim organima u korist lovaca.

krilas
 I sta je pesnik hteo da kaze ?
Siroma

Planinko011
 Eto malo proze kome je nejasno sta rekoh
1) da je bilo i gore vreme za dobijanje oruzja i da nije bilo dozvoljeno puniti municiju i imati tetivno oruzje pa niko nije smeo da pisne javno.
2) Da u EU ima zemalja koje su restriktivnije po pitanju oruzja od Srbije
3) Da moze i povoljniji zakon da bude ali da nije nuzno da Srbija mora da ima najslobodnije propise u Evropi.
4) da nam sve partije koje postoje u Srbiji isto nude tj skoro nista i teze da samo uzmu lovu za porez i takse
5) da LSS nudi isto-skoro nista pa je tesko ocekivati bolje od partija.
6) da cemo ziveti i loviti jos dugo tj dok ima mladih zainteresovanih za lov.
Uzgred mnogi nasi zemljaci koji napolju rade neke obicne-normalne poskove u inostranstvu tamo ne love nego samo kad dodju u majcicu Srbiju sto znaci da ovde i nije lose za nas radnicku klasu sa nasim platama.
Toliko od Planinka alijas Jovandeke Babica

DakiNS

Planinko011 kaže:

1) da je bilo i gore vreme za dobijanje oruzja i da nije bilo dozvoljeno puniti municiju i imati tetivno oruzje pa niko nije smeo da pisne javno.
3) Da moze i povoljniji zakon da bude ali da nije nuzno da Srbija mora da ima najslobodnije propise u Evropi.
4) da nam sve partije koje postoje u Srbiji isto nude tj skoro nista i teze da samo uzmu lovu za porez i takse
Uzgred mnogi nasi zemljaci koji napolju rade neke obicne-normalne poskove u inostranstvu tamo ne love nego samo kad dodju u majcicu Srbiju sto znaci da ovde i nije lose za nas radnicku klasu sa nasim platama.

1. Nisam imao nikakvih problema sa dobijanjem oružija, ali su mnoooogo detaljnije odrađivali posao, ne površno kao sada.
2. Ima, ali ima više liberalnijih , što da se upoređujemo sa najgorima.
3.Daleko smo mi od slobodnih propisa ,jer imamo ono što niko drugi nema - diskreciono pravo. Što država ima više i restriktnijih zakona , to je lošije uređena.
4.To se slažem ali nikad nije bilo rigoroznije kao sada.
5. Tačno
6.Mnogi ne love jer nemaju vremena ili neće ili im je komplikovano ali mnogi i love i to mnogo više i bolje od nas, pogledaj upise kolege Finnskogen.
Ovo je moje mišljenje.

Barbarosa
 ...a tek opravdan razlog ?!?!
Gde to ima...kakav opravdan razlog?
To je u suprotnosti sa ustavom, zašto nekom ko je ispravan, slobodan građanin treba opravdan razlog da bi posedovao oružje?
Npr nisam lovac, nisam strelac jednostavno želim da posedujem lovačku pušku (karabin), pištolj, to mi je hobi i šta sad...nemam opravdan razlog?

AcaNik
 http://www.kurir....o-u-stomak

Podunavac
 Opet? Pa ovo je strašno. I kako je uspeo sam sebe sa dugom cevi da propuca kroz stomak?
Tri prsta 2Kolce

AcaNik
 Пише да је ишао сам у лов.

Podunavac
 Znači najverovatnije u krivolov.
Tri prsta 2Kolce

StepenWolf

Planinko011 kaže:

1. U to gore vreme, pravo na oružje je bilo više politička nego pravna stvar. Svako ko kaže da nije tako, nije živeo u tom razdoblju.
Masovnije punjenje municije je bilo u povojima čak i u svetu i veoma daleko od tadašnje birokratsko pravne regulative. Ništa čudno za to vreme.
2. Restriktivnost prema oružju je pitanje poveranja poverenja vlade i građanstva. Nema veze sa EU, ima veze isključivo sa državnim uređenjem..
3. Ne treba ni slobodniji ni restriktivniji zakon, nije ni ovaj tako loš. Ali mora biti JASAN i prilagođen stanju u kome je društvo.
4. Ovo je politička teza, ne bih u protivtezu, osim dodatka da ako nema ništa novo onda treba nešto da se menja.
5. (isto kao i prethodno)
6. Možda ćemo loviti dok možemo. Ali naša deca će teško imati to pravo kao stečeno a ne debelo plaćeno.
Nije poenta biti bogat da bi se steklo pravo na lov. Poenta je voleti prirodu.

Lala
 http://www.novost...m-u-Banatu
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

DakiNS
 Opet po našim leđima.
https://naslovi.n...d/20631969
https://www.googl...rvAM70GvrZ

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,140,459 posete www.srbijalov.com