Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: NESTAJE LI LSS?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
NESTAJE LI LSS?
temudjin
 Tokom Sajma lova, ribolova, sporta i turizma (LORIST), koji je održan od 07. do 11. oktobra 2015. godine, organizvan je i okrugli sto.
Okrugli sto je organizovan u subotu 10. oktobra u 11 sati u sali 5 Master centra
Na okruglom stolu su govorili predsednik Lovačkog saveza Vojvodine - prof. dr Aleksandar Milovančev i predsednik Lovačkog saveza Centralne Srbije - prof. Tomica Radosavljević , dok je skupom rukovodio prof. dr Zoran Ristić sa PMF-a iz Novog Sada (Katedra za lovni turizam).
Teme za razgovor su bile povezivanje članica Saveza sa svojim članicama (lovačkim udruženjima) putem interaktivnog sajta i predlog izmena i dopuna Zakona o divljači i lovstvu o čemu je uvodno izlaganje dao dipl. ing Aleksandar Ćeranić.
U svom izlaganju izneo je sledeće:
Kod upravljanja prirodnim resursima (to je i divljač) mora se prvo odgovoriti na pitanja ekonomske, ekološke, socijalne i kulturne održivosti a sam problem predstaviti kao trougao gde jednu stranicu čine lovci, drugu divljač a treću lovišta koji su međusobno povezani i čine pun krug oko trougla ako se postave dobri osnovi razvoja delatnosti.
Da je osim izmena i dopuna zakona o divljači i lovstvu i pravilnika (uključujući i izradu novih) neophodno uraditi uzmene i dopune zakona o dobrobiti životinja, ostalih zakona i pravilnika (MUP, ekologija, veterina; poljoprivredno, šumsko zemljište i sl.) u cilju razvoja lovstva.
Da se osim postojećeg Fonda za razvoj lovstva (koji obuhvata prihode od naknade za korišćenje divljači) napravi još jedan Fond – Kompenzacioni lovački fond (koji bi obuhvatio prihode od lovne karte) iz koga bi se finasiralo osiguranje lovaca, lovočuvarska služba i izrada planskih dokumenata. Ovim bi se značajno olakšao rad lovačkih organizacija za koje se predviđa vraćanje lovočuvara volontera (umesto profesionalnih) kao zakletih čuvara lova i ponovno ustanovljenje rezervata u lovištima. Rad profesionalne lovočuvarske službe bi trebalo organizovati kao profesionalnu organizaciju za zaštitu korišćenja prirodnih resursa i objediniti poljo-,ribo-:šumo- i lovo-čuvarsku službu (ekonomska održivost). Takođe je neophodno veće ulaganje u uređenje prostora lovišta koroz podizanje namenskih remiza na poljoprivrednom zemljištu (stanište) i namenskih polja za divljač na šumskom zemljištu – prosekama (livade i sl.)
Predlog je da se od ukupnog broja lovišta posebne namene odvoji cca 20 % lovišta posebne namene koja su od strateškog inetersa za Republiku Srbiju dok bi se ostala cca 80% davala u koncesiju a prihod od koncesije koristio kroz fondove za razvoj lovstva uklučujući i sufinasiranje profesionalne službe.
Pre pristupanja izmena i dopuna zakona treba sagledati tekuću problematiku: politička dimenzija - opredeljenje države; mali fondovi divljači (osim predatora); neuređenost prostora (nepostojanje staništa); postojeća ekonomska neodrživost i neadekvatan rad javnih preduzeća u oblasti razvoja lovstva.
Nakon definisanja ciljeva olakšava se izrada predloga izmena i dopuna zakona o divljači i lovstvu.

Lala
 Oštro kritikujem Temudjina što nije na vreme javio za održavanje ove tribine na LORIST.
Mislim da bih imao šta da kažem na toj tribini. Valjda me zato i niste obavestili Grin
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Lala
 Malo razonode:
Sinoć u emisiji 'Veče sa Ivanom Ivanovićem' na televiziji sa nacionalnom frekvencijom, voditelj i stand-up komičar se dotakao i izbora u LSS.
Naime, rekao je da Šormaz više nije predsednik lovačkog saveza, a razlog za to koji navodi voditelj će vas raspametiti! URNEBESNO!

Deo o kojem govorim počinje na 4:03 snimka.

DakiNS

Lala kaže:

Oštro kritikujem Temudjina što nije na vreme javio za održavanje ove tribine na LORIST.
Mislim da bih imao šta da kažem na toj tribini. Valjda me zato i niste obavestili Grin

Možda je tada nosio drugi dres ?
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

DakiNS
 Dolazi sezona
https://www.youtu...n7gmQW0fwU

osim ako računovođa ne da dobar savet
https://www.youtu...Pbt-2-zXNA

temudjin
 Предмет: Преглед измена и допуна појединих одредби
Закона о добробити животиња

У Закону о добробити животиња мења се , односно допуњује следеће (у тексту дато ВЕЛИКИМ СЛОВИМА):

Члан 7
Забрањено је:
...
6) користити техничке уређаје или друга средства којима се животиња кажњава и којима се утиче на њено понашање, укључујући бодљикаве огрлице или средства за обуку или гоњење употребом електричне енергије или хемијских материја, осим у обуци службених И ЛОВАЧКИХ паса;
...
11) користити живе животиње као мамце за лов или обуку животиња, ОСИМ У ОБУЦИ ЛОВАЧКИХ ПАСА;
31) ловити изгубљене и напуштене кућне љубимце, ОСИМ ОНИХ КОЈИ УГРОЖАВАЈУ ДРУГЕ ВРСТЕ ЖИВОТИЊА ;

Члан 14
Забрањено је обављати интервенције на животињама ради промене њиховог идентитета, прикривања телесних мана и старости, као и делимичну или потпуну ампутацију појединих делова животињског тела, а нарочито:
...
Интервенције из става 1. овог члана изузетно се могу обављати:
....
5) КОД ЛОВАЧКИХ ПАСА КОД КОЈИХ ЈЕ СКРАЋИВАЊЕ РЕПА ПРЕДВИЂЕНО МЕЂУНАРОДНИМ СТАНДАРДИМА.

Члан 82
Новчаном казном од 100.000 до 1.000.000 динара казниће се за прекршај правно лице, ако:
...
7) користи техничке уређаје или друга средства којима се животиња кажњава и којима се утиче на њено понашање, укључујући бодљикаве огрлице или средства за обуку или гоњење употребом електричне енергије или хемијских материја, осим у обуци службених И ЛОВАЧКИХ паса, супротно члану 7. став 1. тачка 6) овог закона;

...
12) користи живе животиње као мамце за лов или обуку других животиња, ОСИМ У ОБУЦИ ЛОВАЧКИХ ПАСА (члан 7. став 1. тачка 11);
...
30) лови изгубљене и напуштене кућне љубимце, ОСИМ ОНИХ КОЈИ УГРОЖАВАЈУ ДРУГЕ ВРСТЕ ЖИВОТИЊА (члан 7. став 1. тачка 31); ...

О б р а з л о ж е њ е

Решења у Предлогу закону о изменама и допунама Закона о добробити животиња имаће позитиван утицај, пре свега на квалитетно и комплетно спровођење одредби Закона о дивљачи и ловству и на подизање нивоа ловства као привредне гране која има значајан туристички потенцијал.
Позитиван утица оствариће се и на бројно стање дивљачи, као природног богатства и имовине Републике Србије. Одредбом члана 1. став 2. Закона о дивљачи и ловству, утврђено је да је дивљач природно богатство и имовина Републике Србије која се користи под условима и на начин предвиђен тим законом.
Ловачки пси дефинисани су одредбом члана 4. став 1. тачка 13) Закона о дивљачи и ловству, а њихово коришћење уређено је одредбом члана 74. истог Закона. Предлог омогућава комплетну обуку ловачких паса по свим правилима струке, чиме се постиже добијање максималног квалитета ловачких паса који учествују у лову. Исто важи и за омогућавање смањењења броја паса који се без контроле крећу ловиштем, (означени су Закону о добробити животиња као “изгубљени и напуштени кућни љубимци”), јер представљају битан негативан фактор који утиче на смањење броја дивљачи у ловишту, (нарочито подмлатка).
Поред овога, имаће позитиван утицај и на сточарску производњу, је пси без контроле, нападају и причињавају штету и на домаћој стоци на испаши.

Промена Закона неће створити никакве трошкове грађанима и привреди

Са ловачким поздравом “Добар поглед !”

дипл. инг. А. Ћ.

DakiNS
 Čitam u Predatoru Odgovor predsednika LSS rukovodstvu LSV i nikako ne mogu da se otmem utisku da Milovančev nastavlja tetrebov posao samo na mnogo perfidniji način. Iako smatram da ni jedna strana nije postupila kako treba. Prvo Vojvođansko pismo je poprilično neugodno što zbog načina na koji je postupano prema delegatima iz Vojvodine mi je pomalo i razumljivo , a sa druge strane smatram da su i od strane LSS urađeni veliki propusti . Prvo su odradili sve što je trebalo izbegavajući da u to uključe i LSV , pa tek onda kao se ide na raščišćavanje posledica tetrebovih brljotina. Pismo LSV je preterano i pretenciozno napisano favorizirajući svoju ulogu u budućnosti . Sve u svemu , ne vidim niti sa jedne strane neku preteranu želju za brisanje Šorgmazovih s.anja. E sad neću ni kako ja hoću!

temudjin
 [xhide]Драги пријатељи лова преносим Вам текст Нићофора Аничића из кога се јасно види гду се ловци, дивљач и ловство. Преносим текст у целости:

Србија и Срби су у тами. Наши преци Срби су у тешким ситуацијама могли да нађу излаз и начин спаса и да се извуку из кризе, а данас Срби, од сопствених дивљака, људи издајника, пљачкаша и непријатељских послушника, не могу да се отресу. Нажалост, чаме у тами која је, из дан у дан, све гора.

Народе, јадни, чемерни, дозвољаваш да тобом манипулишу и да те воде у пакао као што чобанин, са шаком соли, води овце где он хоће. Шта је то у вашим главама да не разликујете добро од зла? Жути вас водили, водили и заводили у паучину, тако да су вас припремили за плејбоја Вучића да вама манипулише како му српски непријатељи наређују. У свим институцијама поставља њихове људе и шпијуне.

Све вам је затровао, али најгоре је што вама је душе затровао и што изгубисте све вредности српског домаћина. Плаћа канцеларију Тонију Блеру, том српском зликовцу, да уништи што није уништено. Тони Блер и Клинтон су нас разорили, а несрећни Вучић даје два милиона долара Клинтоновој жени за изборе. Срам га било.

Остало му је још јадно Косово. Ако се не спречи подела Косова, изгубисмо земљу и нацију. Нема поделе и предаје Косова, и нема подела међу нашом браћом Србима на Косову и Метохији.
Уводи НАТО да забрани Србима да се зову Срби, (НАТО има канцеларију у нашем Генералштабу), да забрани српски језик и српску историју у школама. Ако то, Срби, дозволите, боље да се нисте ни рађали.

Да ли се питате да ли се може живети срамно и у понижењу? Питате ли се докле ће ове продана душе, издајници и нељуди да вас лажу и уништавају вашу душу? Има доста примера наших предака шта им је значила слобода и српске светиње. Ја ћу вас подсетити на великог Љубомира Ковачевића, историчара и академика, како је се понео када му је погинуо син јединац у Кумановској бици.

Љубомир Ковачевић, велики српски историчар, академик, учитељ Владимира Ћоровића и таст Милана Ракића је, како је забележила тадашња штампа, након Кумановске битке сам, у посебном вагону, допратио у престоницу тело свог сина јединца. Владета Ковачевић је 21. октобра 1912. херојски положио свој млади живот за ослобођење Старе и Јужне Србије. Над отвореним гробом, док су сви у несагледивој маси света плакали, сузу није пустио само отац јунаков. Према сведочењима присутних, одржао је кратку бесмртну беседу којом је додирнуо саму срж српског етоса и етноса, посветивши жртву и свога сина и његових сабораца у свим вековима.

„Сине, пет стотина година српски народ чекао је тренутак да се ослободи Косово, и дочекао га је. Ти си пао у рату за ту свету ствар и ја сам поносит што сам као отац данас у стању да те свесно и са поносом жртвујем идеалу за који сам и сам живео.
Сине мој,
Иди и реци цару Лазару, Милошу Обилићу и свим косовским јунацима да је Косово освећено. Однеси им глас наше радости и буди им весник једног бољег доба за цело Српство!“

Данас што се дешава у Србији са Србима је, како рекох раније, јадно и чемерно. Овај шљам, који је успео да изађе на површину, не само што не зна да води државу него неће брата да пита за савет, чини све наопако како му српски непријатељ наређује. А пошто је ђаво ушао у све, баш све поре друштвеног пословања, ни код опозиције нажалост нема слоге. Сваки вуче на своју страну. Сваки је паметнији од другога – љубомора, себичност, лукавство завладало – да те Бог сачува од свих тих несретника. Србима треба да буде јасно да само себи могу и треба да помогну, да сами своју будућност граде и праве, као и да их само слога може да спасе.

Једини излаз за нас је – међусобна љубав, поверење и поштовање, одлучност Срба да реше да раде и да стварају у својој мајци Србији која је најбоља у свету. Србија треба да протера издајнике, лопове, невернике, и сваког оног који у души носи зло. И да поништи све оно што су издајници потписала са Европском унијом и Шиптарима. Под хитно ставити Шиптарима до знања да воде рачуна како се понашају са нашом браћом на Косову и Метохији и да наше светиње не руше. Оно што су срушили, обиће им се о главу кад-тад.

Треба да знате да су политичари у ЕУ уништили своје државе, економију и свој народ. Немачка силна индустрија уништена је и прешла у руке других народа, да их ја не именујем. Такав прљав пут Србима не треба. Ставити у план да сви издајници морају бити кажњени и уписани на споменик срама. Сигурно је да ће тај споменик бити највећи у Србији, јер је велики број нељуди, што издајника, што лопова и криминалаца.

Ој Србијо, натопљена крвљу наших честитих предака, да ли ће доћи време да у теби дођу на површину домаћини и да тобом руководе и да Срби буду честити како би уживали у твојој лепоти![/xhide]

krilas
 AMIN !
Siroma

Lala
 Temudjine,

Samo iz poštovanja prema tvom lovačkom znanju i zvanju, neću obrisati tvoj tekst, koji ama baš nikakve direktne veze sa lovom i lovstvom nema.
Ovo je čist politički tekst, kojem nije mesto na lovačkom forumu, i kao administrator portala ne želim da se ni forum, ni forumaši uvlače u politiku ovde.
Ko hoće da se bavi politikom i postavlja političko analitičke upise, moraće da traži neko prikladnije mesto od Srbijalov portala.

Ovo važi za sve forumaše, bez obzira na političko opredelenje.
Tekst sam blokirao za javno vidjenje, mogu ga videti jedino ulogovani članovi Srbijalov portala.

DakiNS
 U poslednje vreme temudjinovi upisi liče mi na upise kolege Dikavca .
http://www.srbija...ost_204711

krilas
 Narodna poslovica kaze: " Nema veceg slepca od onog koji ne zeli da vidi, nema veceg gluvaca od onog koji ne zeli da cuje, i nema veceg glupaka od onog koji ne zeli da zna." Ni ovo nema veze sa lovstvom direktno ali je univerzalna stvar, isto kao i sa zakonom o oruzju i svemu ostalom.
Siroma

temudjin
 Лало, хвала на уступку јер сам текст говори много о тренутном положају ловста у спирали (на доле) догађања.
Како лепо кажеш да нећеш политику онда те молим за следећи одговор, шта су то политичке организације. Да идемо редом:
Да ли је политичка организација, рецимо, Ловачки савез Централне Србије Основан за простор Централне Србије (сиц), у статуту пише у циљу заштите удружења у затеченом облику. Хмм, можда је то политика!. Неко неупућен ће питати зашто, и ево одговора, По одредбама Закона о ловству из 1993. године држава није формирала ловишта већ је у већини случајева готово целе општине прогласила ловиштем. Потом је примењена одредба да таквим ловиштем газдује Ловачки савез Србије преко ловачког удружења организованог на простору установљеног ловишта које је његов члан (све у супротности са Уставом) и ето одговора зашто ловство од тада пропада (терање на обавезно удруживање, нерешени имовинско правни односи, немогућност улагања ловаца, немогућност руралног развоја и пропадање села као последица тога недостатак станишта за ситну дивљач, повећан криволов итд). Код рекламирања ЛСЦС коришћена је следећа максима, цитирам са терена: "Учланите се код нас, неће Вас дирати инспекција, добијате планове и програме бесплатно и паре из фонда (за развој ловства)".
Друга политичка организација; Ловачка комора Србије, основана као паралелна организација Друштву инжењера и техничара Србије (да подсетим друштво постоји од 19. века) на челу организације је типична политичка фигура а цела организација је наставак (орган) ЈП Србијашуме (неки малициозни то чудо зову Србијапањ). Кад говоримо о Србијашумама да подсетим да само једна организација ловаца има боље резултате него цео систем са преко 40 ловишта (то су сурове чињенице).
Да не идем даље јер се сличне чињенице могу наћи и за Ловачки савез Србије (сада већ чувени анационални савез Нато лобисте Драгана Шормаза и доследних наследника), Ловачки савез Војводине (између ссталог чак и репрезентативност савеза због незаустављиве тенденције смањења чланства), Ловачки савез Југо-Источне Србије, Војводинашуме (велика папирна уллагања без ефекта на терену), ЈП Национални паркови итд...
Да скратим причу, политика је умешана у све сегменте друштва, налазимо се у незаустављивој спирали пропадања и не могу се решавати проблеми ловаца, дивљачи и станишта (читај ловства) без решања свих осталих делатности.
Још једном хвала на стрпљењу.

krilas
 Bravo 2ika
Siroma

Planinko011
 Slazem se donekle sa kolegom Temudjinom da se ne moze izbeci politika i politicke ocene na lovackom forumu jer je od vrha drzave sve to donekle i politicka organizacija osnovana u vreme Tita pa radi i dan danas na slicnom principu.
Iskreno ako posmatrate Rusiju, kako kaze moj i Maxov kolega kojem je hobi istorija i istorija ratova, sistem je nepromenjen od Romanova.
Imate na vrhu Cara koji se zove Romanov, Lenjin, Staljin, danas Putin.
Imate gubernije koja svaka ima svog kneza koji odgovara za red i porez Caru a onda brine o sebi i svojima.
I sve je to slicno od pamtiveka.
Porodicno su mi svi bilii sa druge strane od komunista ali ja postujem svakog ko je u borbu protiv okupatora dao svoj zivot ili muku a da se nije posle toga na osnovu toga obogatio i zloupotrebio.
E sad ko se nije uvalio u vilu ili salonski stan odakle su nekog isterali?
Da se vratimo na lovstvo.
Politika je Zakon o oruzju i municiji.
Meni ne smeta ako dobijem F dijagnozu ili uradim krivicno delo, da mi drzava uskrati oruzje. Ne smeta mi da moram da prodjem pregled za voznju, da bi pucao u lovistu. Ne smeta mi ni da oruzje drzim pod kljucem nedostupno bilo kome sem meni kao vlasniku.
Ima stvari koje bi trebalo popraviti ali meni mnogo vise smetaju neki drugi zakoni i organizacija u oblastima u kojima radim i zaradjujem za zivot.

Mogu ja da kazem kako je JNA bila vrh ali cu kao bivsi vojnik da kazem da je JNA bila nesposobna za bilo sta prvo zbog organizacije, nacionalnog sastava oficirskog kadra a povrh svega zbog negativne kadrovske politike i medju oficirima i medju politicarima.
I da se ne lazemo dobijali su bitke uglavnom samo protiv vojnotehicki inferiornih.

Pamcenje mi ne doseze do toga da li je u socijalizmu divljac bila vlasnistvo drzave kao danas ili lovackih drustava.
Ako je divljac drzavna a LU ispuni plan odstrela i prosledi odstrelnu taksu drzavi i pdv na trofej i meso zasto drzava ne placa stete na usevima i na vozilima. Mi smo gazdovali sa onim sto nam je drzava dala a sto je ostalo i pravi stete je drzavno.

Politika je i kad drzava proda kombinate tajkunima i strancima kao PKB, Al Dahri pa sad oni traze od LU Beograd da svinje svedemo na minimum uz aminovanje drzave.
Na stanu sto bi sad Arapi imali pravo (a kupili su i po Backoj kombinate) da sve sto proizvedu popakuju i posalju kuci izazivajuci ovde nestasice i skok cena, oni sada nama odredjuju koliko cemo svinja imati ili kao da osnuju svoje loviste.
Ali nase svinje ipak vecinom leze u kompleksima suma i Dunava koje nije posed Al Dahre a mi ceke imamo na putu ka Al Dahrinim kukuruzima.
Nek oni love na parcelama a mi cemo van Al Dahrinog poseda.
Ja bih to licno isparcelisao mladim parovima sa biroa, ukoliko zele, po 20 hektara i dao na besplatno koriscenje (to je radjeno i u vreme kraljevine) i posle 20 godina obrade bi im dao u besplatno vlasnistvo. E i to je politika a ocena toga sta je uradjeno bi pala pod cenzuru.

Da pomenem i to nesretno nase Kosovo. Pa ako je Tito bio dobar kako se doslo da se promeni nacionalna struktura, kako su na polozajima i u drustveniim stanovima osvanuli samo oni koji su se odrekli Srbije i SPC. Ili mozda znate nekog direktora, sefa ili funkcionera koji se jasno deklarisao i isao u crkvu i otvoreno slavio i verovao a posle dobio stan i sta ide uz to?
Na selu su to radili a u gradu samo oni sa margine.
Ponekad napisem da treba da budemo strpljivi i da sacekamo da uranijum odradi svoje pa da kad prestane da zraci se vratimo na miru na Kosovo a inace nam ne treba za zivot vec samo za guslanje i junacenje jer mi zivimo 80% u dvadesetak gradova. Za mobilizaciju bi se za rat odazvalo dosta ljudi ali da zive dole pobegli bi do Norveske 90%.

Nazalost mi lovci prvi znamo koliko po Podrinju, Staroj planini, Kursumliji, Mirocu idemo od sela do sela i kad mozemo da sretnemo nekog mladog ili ako nam auto stane da nadjemo traktor, volove, konje???
Kome mi da zapevamo Pastiricu kad najmladja cobanica ima 70 godina?
Iz Ljubovije odakle su moji, vec 2-3 decenije svake nedelje kazu po jedna porodica sa malom decom se iseli u pravcu Beograda, Sapca, Novog Sada.
To je politika ali ima veze i sa lovom a nemam nista protiv ni da se upis obrise ako nesto baca senku na ruzicastu sliku o stanju u drzavi, narodu i lovstvu.

DakiNS
 Temudjine svojim pisanjem nisi otkrio toplu vodu , kao ni ostali . Sve što ste napisali se zna poodavno znači ništa novo , pa zbog toga neće biti kao novo ni na našem forumu . S obzirom da smo uglavnom svi punoletni sa pravom glasa , naše pravo i dužnost je da idemo na izbore , pa izvolite birajte , aktivirajte se u politici , ali forum manite od politizacije! Nadam se da sam bio dovoljno jasan .

krilas
 Daki, to bi imalo smisla , ako bi lovstvo i lov bili pelcovani od politike! Ali nije tako! Mi smo svi ljudi, pa tek onda lovci. I nije realno za ocekivati da lov bude izuzet od sveta politike. E sad, u ovoj nasoj napacenoj zemlji je politika i ono sto nije. Necu da idem daleko u nazad, vidi izbore u LSV . Sto se manje politika mesa u lov, to je bolje za njega, ali zavlaciti glavu u pesak kao noj ( a isturti guzicu na izvolte), i praviti se kao da se nista ne desava, e to bas i nije ni pametno i korektno!
Siroma

DakiNS
 Kolega već napisah da se politika oduvek mešala u lov , od kraljeva do danas , što ne znači da treba da lovce delimo prema strankama ili simpatizerima postojeće pozicije ili opozicije . Bilo je već takvih pokušaja na forumu do sad i svi su završili svađama , vređanjima i na kraju ili odustajanjem ili banovanjem članova foruma. To je najveći i glavni razlog zašto se ne dozvoljava politikanstvo na forumu. Jednostavno rečene politika ne može na Srbijalov!

Swarovski
 Nestaje uskoro!
Ovi bi mogli ugasiti svetlo. Izgleda da su samo prihvatili privilegije,a zaboravili obaveze.
Bave se sami sobom zaboravljajuci lovce i divljac.
Proslave i jalove posete.
Sta je dogovoreno i pokrenuto u cilju poboljsanja konkretnog polozaja lovca i divljacina sastanku u RS.
Jelo, pice pokazivanje novih odela ,lovacke price, pecena jagnjeina,prasetina. Lepo,al sta je prdidjeno za boljitak lovaca i lovstva. Nista.
Poseta LS KiM.
Koji savez.
Koliko ima clanova, na kolikoj povrsini gazduje, koliko ima divljaci........
Ko je,kada i na koji nacin birao rukovostvo LS KiM.
Sta je osim modne revije uradjeno i dogovoreno od aktivnosti koje ce unaprediti lov,lovstvo i lovce u Srbiji....
Mozda pogled na lepa odela i lepe noge nasih koleginica, koje su tamo bile u kom svojstvu
Mozda strucna sluzba?
UO LSS sve teme vezane za brigu kako popraviti stanje u Savezu bez razmatranja sta napraviti za one radi kojih savez postoji.......
Jos mnogo toga je indikativno da savez trazi nacine kako ce dobro ziveti,a ne sta ce uciniti za divljac i lovce,al vreme ce brzo pokazati........

Evodija
 Braco!!! stidljivo je procurila vest, da se juče sastalo uže rukovodstvo LSS-a sa "širim" rukovodstvom LSV-a. Confused
Braco, na vreme smo ti kazali "Ko s đavolom tikve sadi, tikve mu se o glavu lupaju"
Svi smo iznenađeni, da preCednik Andrić nije pozvao svoju zamenicu Sanju.
Umesto nje vodio je Đosa. Ne mogu da verujem. Znam čoveka kao zaista dobrog lovca. Nisam znao da ide umesto žene. Jel moguće da je "trandža". HaHaHa
Vidim i Latinović se visoko kotira. Nole, da ne "kupuješ" sirćetnog. Obožavam Latinovićevu demagogiju, kad na skupštinama LSV-a objašnjava potrebu za visokom članarinom. ROFL
I naravno proverena "crna trojka" Andrić, Gutić i Zeremski,poznata pod imenom "FALSIFIKATORI". Zovu ih i trio "Barice"
Braco, Bata (Andrićev mentor), je javno na Skupštini LSV-a rekao: "Da sa Vama nema pregovora, dobićete njihove uslove i tačka."
NJihova polako dogoreva. Oni kupuju vreme. Pristaće na sve uslove LSS-a, šta ih košta da obećaju.
Andrić ne sme sazvati ni UO ni skupštinu LSV-a. Obruč se polako steže. Istina isplivava na površinu.
Ne vole da čuju, ali jaja su puna prljavih dlaka. Svi se polako distanciraju.
Braco!!! zato pamet u glavu duCenzurisanope uza zid.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Ptičji svet koji nestaje DIVLJAČ 8 07.11.2014. 15:00
NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.) LOVAČKA UDRUŽENJA 5815 03.03.2014. 20:01
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,954,953 posete www.srbijalov.com