Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: TOZ 63

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
TOZ 63
Neca92

Scorpion Hunter kaže:

Pozdrav Neca 92Bye

Kad stoji dugo hoce da zariba petlic( uglavnom desni) , hoce normalno da se zapinje ali kad opalis ne ide napred ka udarnoj igli vec se samo vrati u prvobini polozaj...

Probaj pritisni obarac, zatim palcem gurni petlic napred ka udarnoj igli. Pogledaj da li petlic gura iglu do kraja ili zaglavljuje kad dodje do udarne igle. tako ces znati u cemu je problem...
Nije to neki kvar, jedno ciscenje i podmazivanje eventualno da se zamene opruge... Imao sam slican problem...

Probao sam to, petlic ide skroz napred i igla izlazi dovoljno, medjutim, problem je u sili kojom petlic udara po igli-nista drugo. Znaci, oslabila je upruga koja odapinje petlic. Ide kod puskara za par dana...
p.s. desni petlic u pitanju, ali zamenicu oba. 🙂
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

ssekir75
 прво да се поФалим: пазарих коначно бм-16 Stidljiv

друго, прво што сам урадио (стара бољка) разнизао је у делове. људи, конзервациона маст је се спекла толико да успорава рад петлића! дакле, прво чишћење механизма па ондаК пушкар и замена федера.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

@andjelkovic

ssekir75 kaže:

прво да се поФалим: пазарих коначно бм-16 Stidljiv

друго, прво што сам урадио (стара бољка) разнизао је у делове. људи, конзервациона маст је се спекла толико да успорава рад петлића! дакле, прво чишћење механизма па ондаК пушкар и замена федера.

čestitam kolega da te dugo i u zdravlju služiika
Toz-BM su prve orozare iz Tulskog zavoda. Pištoljni deo kundaka je sužen i nema onaj bakelitni umetak na kraju rukohvata-pištoljnog dela.
Lov nije naše bogom dato pravo, već obaveza, pa se u skladu sa tim i treba ponašati.

ssekir75
 корекција по обе ставке, прве су биле тоз б, па бм, па 63/66, па ваљда 58, па 80. друго, тоз бм има бакелитни овал на крају пиштољског рукохвата.

благодарим!ika
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

@andjelkovic

ssekir75 kaže:

корекција по обе ставке, прве су биле тоз б, па бм, па 63/66, па ваљда 58, па 80. друго, тоз бм има бакелитни овал на крају пиштољског рукохвата.

благодарим!ika

Kolega imam Toz BM sa originalnom kutijom na kojoj piše Toz BM i ona nema bakeliti umetak, prve varijenate nisu imale bakelitni umetak ika
66 je u kal 12 i ona je kasnije nastala.
Mislim da BM nije imala tvrdo hromirane ceviHmmm
Lov nije naše bogom dato pravo, već obaveza, pa se u skladu sa tim i treba ponašati.

ssekir75
 моја има, а кундак је 1000% оригинал јер на њему има фабричких жигова. управо сам је спаковао, мрзи ме да је вадим сад опет да бих сликао. прве варијанте, колико ја знам, уопште нису ни рађене у тули, него у ижевску (мада ово не мора да буде тачно, али тако сам чуо). и да, нису имале хромиране цеви. међутим, касније су, на прелазу према 63, имале. на неком руском сајту сам чак прочитао да је човек налетео на бм који је једну цев имао хромирану, а другу не HaHaHa тако да са њима тотално ниси начисто шта имаш. нисам стигао да се још позабавим комплетно њом, то ће да чека крај сезоне, сад ћемо мало да lovac док се још може. наравнода је 66 настала нешто касније, али је то из те серије. касније су настале и друге орозаре, али су оне код нас ретке јер је већ наступила застава.

canis aureus
 ssekir75 prvoM Ćestitka na prinovu Jaooo
a, ni sve toz63 nEsu imale bakelitE već je potkov kundaka bio metalni a pištoljski ruko'vat drvo bRez ič Yes
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

ssekir75
 благодИрам друже канисе ika

знам, варијација на тему има ваздан. ни сами руси не могу да се снађу. на гуглету нема ни петина онога што о "тулкама" има на јандексу (живела ћирилица!Grin) тако су се налазили и комади којима је једна цев хромирата а друга јокHaHaHa кундаци најјефтинији били су од брезе, извозни модели од букве, а знало се наћи и од бреста. бм серија, колико сам ја видео, имала је бакелитни потков, али старија, б серија, имала је и са металним потковом, како наводиш. неке су имале само заобљен пиштољски рукохват, а неке, као моја, бакелитни овал. касне серије бм имају хромиране цеви, и уопште, од 63ке се разиликују само по натпису.

иначе, пушка је из '68. године, и крштена је ономад с једну младу љисиц.Stidljiv

petarp016
 Kolege,pobrin sincic uzeo jednu pristojnu toz 63 za 50e od dekice koji nikad nije bio lovac,dosta sacuvana puskica sa malo skinutog brunira,elem,nisam u toku sa petlarama da li se puska moze prelamati sa nategnutim petlicima i patronima u cevi?
Pozdrav
Ruski top - IZ 27

clico2
 Moze ali ne i zatvarati malo je rizicno!!!

@andjelkovic

petarp016 kaže:

Kolege,pobrin sincic uzeo jednu pristojnu toz 63 za 50e od dekice koji nikad nije bio lovac,dosta sacuvana puskica sa malo skinutog brunira,elem,nisam u toku sa petlarama da li se puska moze prelamati sa nategnutim petlicima i patronima u cevi?
Pozdrav

kolega nije moguće prelomiti cevi ( otvoriti ) ako su zapinjači u zadnjem položaju ( nategnuti ).
Naime komadna poluga ( Wesli-Ricards ) koja se gura u desnu stranu kako bi se ključevi vratili u položaj u kojem je omogućeno prelamanje cevi ( dva klina u baskuli i gornji poprečni klin) ne može dovoljno da se gurne baš zbog desnog zapinjača (petlića).
Dakle kada su zapinjači napeti, desni napinjač deaktivirati i to raditi na sledeći način:
Oruzje i cevi usmeriti u bezbednom pravcu, polako pritisuti prvi oroz do brvog kolena ( ima dva kolena ) i polako gurati zapinjač napred. Tako se dekativira desni zapinjač i kada ga vartimo u otpušten položaj da dodiruje udarnu iglu onda možemo gurnuti polugu skroz u desno i prelomiti cevi oko ose ( preklopiti ih )
Ovu radnju treba dobro uvežbati i nema nikakvih problema
Nikako ne bih savetovao pokušavanje da se cevi prelome, dok su zapinjači nategnuti jer može doći do opaljenjaika

petarp016
 Hvala kolega najlepse na objasnjenju,pokusacu ipak ja s njim prvo da se uvezba,pa cemo na streliste da i tamo malo vezba pa tek onda u lov
Ruski top - IZ 27

@andjelkovic

petarp016 kaže:

Hvala kolega najlepse na objasnjenju,pokusacu ipak ja s njim prvo da se uvezba,pa cemo na streliste da i tamo malo vezba pa tek onda u lov

Nema na čemu kolega ika
Svakako preporučujem što više vežbe kako bi se stekla rutina za ovu radnju. Ništa komplikovano samo da se stekne osećaj koliko treba da se pritisne oroz ( do prvog kolena, drugo okida relaksira zapinjač ).
Inače kada god prelamaš cev, a orozi su nategnuti ( završetak lova, prelazak prepreke, kanala i slično gde cevi moraju biti prelomljene ) cevi uvek da budu okrenute u bezbedno pravcu, najbolje u vazduh..
Inače po mom subjektivnom mišljenju TOZ 63 su odlične pušte. Skladnih linija, lepe gepometrije baskule sa dosta ručnog rada i pasovanja. Kvalitetni materijali. Dužina cevi i čokoranost čine je upotrebno idealnu za veće distance ( lov zeca, prelet pataka pa i fazana samo ga treba pustiti dosta ). Imam odlične rezultate u lovu s aistoimenom puškom. Što sitnija sačma, što više pustiti divljač da se udalji i uspeh je zagarantovan CoolSmile
Pa tek zvuk oroza dok udaraju o udarnu iglu pa miris baruta, i odstrel fazan, ima li šta lepše Smile

@andjelkovic
 Nema na čemu kolega ika
Svakako preporučujem što više vežbe kako bi se stekla rutina za ovu radnju. Ništa komplikovano samo da se stekne osećaj koliko treba da se pritisne oroz ( do prvog kolena, drugo okida relaksira zapinjač ).
Inače kada god prelamaš cev, a orozi su nategnuti ( završetak lova, prelazak prepreke, kanala i slično gde cevi moraju biti prelomljene ) cevi uvek da budu okrenute u bezbedno pravcu, najbolje u vazduh..

Inače po mom subjektivnom mišljenju TOZ 63 su odlične pušte. Skladnih linija, lepe gepometrije baskule sa dosta ručnog rada i pasovanja. Malo mašinskih gravura i malo ručnih gravura. Bravljenej koje trpi izuzetno jake pritiske. Baskula pravljenja postupkom kovanja monolita čelika. Bravljenje je dva donja Purdey ključa ( dva klina, dvozuba letva ) sa poprečnim trećim Greenerov klin-čivijom . Tako da puška ima trostruko bravljenje. Kvalitetni materijali. Dužina cevi i čokoranost čine je upotrebno idealnu za veće distance ( lov zeca, prelet pataka pa i fazana samo ga treba pustiti dosta ). Imam odlične rezultate u lovu sa istoimenom puškom. Što sitnija sačma, što više pustiti divljač da se udalji i uspeh je zagarantovan CoolSmile
Pa tek zvuk oroza dok udaraju o udarnu iglu pa miris baruta, i odstrel fazan, ima li šta lepše Smile[/quote]

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,954,710 posete www.srbijalov.com