Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: ЗАКОН О ОРУЖЈУ И МУНИЦИЈИ 2016.

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
ЗАКОН О ОРУЖЈУ И МУНИЦИЈИ 2016.
dzudzubajac
 odosmo u oftopik, prebacite poslednju stranicu u novu temu gde ide lovstvo ili ako ima neka slična
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.

ProfiHunter

dzudzubajac kaže:

odosmo u oftopik, prebacite poslednju stranicu u novu temu gde ide lovstvo ili ako ima neka slična

Bas tako,da ne pisemo vam teme Odobreno

Pa da nastavimo gde je Milos stao Bravo 2
Lako je stici do vrha,mnogo je teze tu i ostati

ssekir75
 није ме било на форуму охохо дуго, нисам пратио ништа везано за лов, једном сам успео да одем на чекање свиње још док је кукуруз био испод колена и трипут на препељиц и то једва.

елем, видим да се криве ловци за непотписивање петиције, незаинтересованост, итд. могу да говорим само за моје друштво. не знам тачно али нас има око 20 (да не вадим сад из малог мозга). од свих око ових ствари сам упознат само ја, један једини. из града нас је још тројица, информатички писмен још један (у ствари он је једини, ја сам само корисник овог сокоћала). остали су старији људи и пољопривредници. да ли неко заиста мисли да ће ти људи да се бакћу око неког тамо Srbijalov форума и свега осталог? аман, ти људи НЕ ЗНАЈУ ни да он постоји, а камоли да рукују њиме! а ид а знају, која им вајда кад за то НЕМАЈУ ВРЕМЕНА! ја причам, али људи просто не верују. е сад, кад бу ЛУ сазвало некакав радни састанак, одредило екипу која ће ићи од ЛД до ЛД, и ту на лицу места/збору ловаца упознавало ловце са тиме шта им се спрема, и притом донели петиције у папирнатом облику, мислим да би сви схватили озбиљно и сви, или бар 98% потписали петицију. тај лекарски ионако неће проћи гомила људи. ја први мислим да нећу проћи ако остане провера слуха. разлог је професионалне природе, ко год је икада ушао у средњу машинску школу трећег степена зна колика се ту бука ствара и на часовима, а камоли на одморима. страдање слуха је нормална ствар. а и шта ће ми кад пуцам само у оно што видим и видим да иза нема никог.

друго, та фамозна обука... људи лове по 40 година, никад никакав проблем и шта сад, неки балавац ће да обучава чичу у 80 година како да користи оружје? а овај са оружјем порасо. даље, ја сам резервни официр, обучавао сам и мој и још један вод у руковању оружјем још у самој шро, дакле пола 115. класе пешадије (нисмо имали довољно официра), па целу чету на стажирању. у главу 177 људи (оне ван војске нити сам бројао нити би се сетио). испалио бога оца џебане. шта ћу ја ту да научим? већ имам оружје и наравно никакав проблем. чему да и ја и тај чича од 80 година идемо на обуку? чиста пљачка!Besan када сам ја постајао ловац то није требало, био је довољан папир са војне академије о завршеној шро и то је служило уместо папира о завршеној обуци. тако би требало и да остане. (лало, не знам шта каже наос по том питању, али ако већ имаш контакт са њима нек убаце и ову ставку у разматрање). обуку би требали да пролазе они који тек постају ловци, а не ми који већ имамо оружје. и откуд уопште та ретроактивност у закону?Besan

ко год да је засрао, а засрано јесте, није више важно. важно је да се засрано опере. много тешко бива, али није немогуће. и мора да се активирају савези, какви су такви су, али морају.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

ukiczakunje
 Postovane kolege lovci, zamolio bih vas da izdvojite malo svog vremena i popunite upitnik u okviru master rada cija je tema novi Zakon o oruzju i municiji. Unapred hvala Smile

https://docs.goog...**************

Poštovani, osnovni red i vaspitanje nalaže da se prvo lepo predstaviš ko si, šta studiraš i na kom fakultetu, pa onda da tražiš dozvolu administratora portala Srbijalov za sprovodjenje ankete koju si naumio na ovom portalu. Dok to ne uradiš, link za tvoju anketu će biti uklonjen. Posle predstavljanja postavi link ponovo. Razumemo se? Predstavljanje obavi u odredjenom polju na svom članskom profilu. Link: http://www.srbijalov.com/profile.php?...ookup=4493

Srbijalov Admin Tim.

kaludra
 prijatelju prvo pokucaj pa se predstavi kad udjes u kucuOdobreno

sasaruma
 Kakav sad upitnik? Ovo je neka spijunaza ili ti ispitivanje javnog mnjenja.A mozda je covek stvarno dusebriznik ko zna vidim jos se ne predstavlja.Trt Milojka

krusevljanin
 Kakva je procedura prilikom promene adrese tj prebivalista...? Tacnije presao sam u drugu opstinu radi potrage za poslom, sta raditi sa oruzjem i oruzanim listom? Da li cu morati da vadim novi oruzani list na novoj adresi i da li to ukljucuje taj famozni lekarski pregled? o.O
Наше ће сјене ходати по Бечу,
Лутати по двору,
Плашити ГОСПОДУ!
Г. П. Srbija

Tomash
 Mislim da ne.

Rok za promenu oruzanog lista je tri godine.

Ne znam od kada ti je oruzani list, ali ovaj moj koji imam od pre 4 godine, ima na poslednjoj strani ostavljeno za upisivanje promene prebivalista i adrese stana.

Znaci prilikom promena u prebivalistu, pored licne karte, poneses i jos: Vozacku, Saobracajnu i oruzane listove(znaci sva dokumenta koja po zakonu treba da sadrze izmenu)...i to ti je to.

milenko0609

krusevljanin kaže:

Kakva je procedura prilikom promene adrese tj prebivalista...? Tacnije presao sam u drugu opstinu radi potrage za poslom, sta raditi sa oruzjem i oruzanim listom? Da li cu morati da vadim novi oruzani list na novoj adresi i da li to ukljucuje taj famozni lekarski pregled? o.O

možeš da prijaviš pored prebivališta i boravište, mislim da bi time pravno izbegao komplikacije....
30-06,22-250,NOD,JOD,I BOG DA TE VIDI...

Predator

milenko0609 kaže:

krusevljanin kaže:

možeš da prijaviš pored prebivališta i boravište, mislim da bi time pravno izbegao komplikacije....

[xhide]Ne znam kako to ide kad je boravište u pitanju, ali znam da se oružje mora nalaziti na adresi koja ti se nalazi u ličnoj karti. Prije nekoliko godina sam bio prijavljen na jednoj adresi, a živio i držao oružje na drugoj što je policija znala i dolazila na terensku provjeru na adresu gdje živim. Sad kad sam htio dvije naslijeđene puške registrovati na svoje ime, morao sam se prijaviti na adresu na kojoj živim. Ovo pišem iz razloga što se očigledno insistira (što je meni logično), da se oružje nalazi na adresi gdje vlasnik tog oružja provodi najviše vremena tj. da bi se izbjegla mogućnost da neko drugo lice (članovi porodice, komšije, rođaci ...) dođu u kontakt sa oružjem, iako se ono nalazi propisno obezbijeđeno. Primjera radi, nekom se puška nalazi u selu Izvor kod Babušnice, na adresi koja i njemu piše u ličnoj karti, a on stanuje i radi u Nišu i ide kući jednom mjesečno van lovne sezone.[/xhide]

Sasvim prirodno

MMilos
 Referent u mom SUP-u oduzima oružje zbog fiktivne adrese (kako oni to zovu), pa vi vidite da li se isplati igrati!

Znamo se lično, nije "novinarska patka"!!!

Tomash

MMilos kaže:

Referent u mom SUP-u oduzima oružje zbog fiktivne adrese (kako oni to zovu), pa vi vidite da li se isplati igrati!

Znamo se lično, nije "novinarska patka"!!!

Ako imas samo jednu pusku, ne moze ti oduzeti oruzje, ti si recimo pozvan u goste ili si otisao kod nekoga u komercijalu, i odseo si negde, par dana ranije, i nekoliko dana kasnije, i normalno da bi isao u lov i lovio, poneo si pusku...znaci puska ne moze biti na mestu prebivalista u trenutku kontrole ako ides negde u lov, sve dok se ne vratis Smile

Taj referent moze proveriti dozvolu za lov i sve je jasno.

E sada...ako je nisi nosio zbog lova.....opet ima nacina (streliste, poneo si je nekome rasklopljenu radi prodaje...itd), ali ako stvarno zivis drugde..., onda je jbg i upisi, barem jos to moze na starim oruznim listovima...

AcaNik
 Не може референт да проверава ништа јер он није ОСЛ, већ ОД и не мрда из канцеларије.

ssekir75
 [xhide]ја сам пријављен код бивше девојке, а станујем кад где. кад су требали да дођу позвали ме лепо телефоном и питали где да ме нађу. сачекао их испред зграде, људи дошли, попричали, уписали шта су имали и отишли. никакав проблем није био.[/xhide]
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

krusevljanin
 Videcu oko tog boravista... Mislio sam da nema razlike izmedju prebivalista i boravista....
Ipak i na mom oruzanom listu postoje prazna polja u slucaju promene prebivalista, tako da tu ne bi trebalo da mi prave problem...
Наше ће сјене ходати по Бечу,
Лутати по двору,
Плашити ГОСПОДУ!
Г. П. Srbija

davorcalic
 Juče ja na sastanku mog LD izneto obaveštenje o novom zakonu o oružju i municiji i svi su bili upoznati sa tim ,međutim stvar je u sledećem... od 380 lovaca bar 150 je preko 55 godina i postavlja se pitanje hoće li ili neće proći lekarski.... jes malo neprijatno pričati o ličnim zdravstvenim problemima al niko se nije bunio već su iz drugog ugla sagledali situaciju... sem toga, od tih 150 oko 100 njih nema položen ispit o bezbednom rukovanju oružjem... i iznete su cifre koje su sad već otišle u nebo... polaganje za karabin je oko 15.000 a za sačmaricu oko 10.000 i može se polagati samo kod licenciranih instuktora (kako već).... jel ima neko podatak o tome da su cene polaganja toliko skupe i da više nemože svako da izdaje uverenje o bezbednom rukovanju oružjem...
Suma-sumarum u narednim godinama bar 100 lovaca manje, članarina ode gore pa će još dosta njih da batali lov jer nemaju za članarinu i sve te zaj....je okolo... izgleda da će samo oni dobro situirani da love...
Žena mi Makedonka....ena Shock

MMilos
 Naravno da je obuka poskupela, kad treba da se ispali 4-5 kutija municije na toj obuci a treba i oni koji obučavaju da zarade neki dinar. U stvari, njihova naknada je na istom nivou. Samo municija za obuku za karabin košta đavo i po...

Polako isplivava sve...
Poenta i jeste da ljudi polako počnu da bataljuju lov, da predaju oružje, a zeleni i evropa da trljaju dlanove...

AcaNik
 Да ли стрељане више зарађују на обуци по новом закону?
Smile

DakiNS
 Znači li ovo nešto ?

V. ПРЕЛАЗНЕ И ЗАВРШНЕ ОДРЕДБЕ
Замена исправа
Члан 50.
Физичка лица која су поседовала оружне листове и дозволе за ношење
оружја за личну безбедност, као и правна лица и предузетници који су
поседовали одобрења за држање оружја, издата по закону који је важио до
дана почетка примене овог закона, дужни су да у року од три године од дана
почетка примене овог закона поднесу захтев за издавање исправе, заједно са
уверењем о здравственој способности за држање и ношење оружја у складу са
овим законом.

Физичка лица која имају одобрење за држање трофејног оружја дужна су
да у року од годину дана од дана почетка примене овог закона пререгиструју,
продају, онеспособе или предају оружје без накнаде у корист Републике Србије.
Физичка лица која имају издат оружни лист са правом коришћења
ловачког оружја са неолученим цевима, дужна су у року од шест месеци од
дана почетка примене овог закона да предају наведену исправу надлежном
органу
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

davorcalic
 Nepiše i uverenje o položenom ispitu za bezbedno rukovanje oružjem.....
e to me još više sad zanima.. pitam jer neznam...
dali je neko ili da li znate nekog ko je preregistrovao oružje, podnosio i uverenje o bez. rukovanju oružjem...jel su mu tražili to....
Žena mi Makedonka....ena Shock

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
КОРИШЋЕЊЕ СРЕДСТАВА ИЗ ФОНДА ЗА РАЗВОЈ ЛОВСТВА PROPISI O LOVU 106 27.07.2019. 16:13
СТАТУТ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА ВОЈВОДИНЕ PROPISI O LOVU 15 05.06.2015. 22:21
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,081,237 posete www.srbijalov.com