Primio bih na poklon
|
sasaruma |
Objavljen 30.04.2018. 00:00
|

Stari član

Upisa: 375
Pristupio: 17.03.2016. 21:10
|
draganpan kaže:
Lala kaže:
Članstvo u LU nije uslov za dobijanje lovne karte.
Ako neko to traži, ne postupa u skladu sa Zakonom o divljači i lovstvu.
..................................
...................................
Jedino ne piše u kom roku to mora da uradi, ali onda se, po mom mišljenju, analogno primenjuje rok iz Zakona o upravnom postupku, koji je valjda 15 dana od dana prijema zahteva za lovnu kartu.
Ovde smo malo promašili temu, ali moram i ja komentarisati
Prvo u mom MUP traže potvrdu da si član LU pa je možda u pravu kolega koji kaže da je alternativa streljački klub ali kod mene to važi za pištolje...
Inače moje pitanje gosn. Lali je u stvari zakonu:
1. Ako čovek ima lovnu kartu gde može loviti i pod kojim uslovima?
2. Ako može tako zašto onda je lud da plaća nekom članarinu?
3. Da li mi koji plaćamo članarinu zarad gazdovanja lovištem (uzgoj, čuvanje divljači i dr) treba da dozvolimo nekom ko nije ništa uložio u lovište da bukvalno uživa u lovu kao i mi?
4. Zašto da LU brine o nekom ko nije njen član i zašto je LU dužno da distribuira lovne karte kad je i to određeni trošak (naručivanje poštarina ili odlazak za preuzimanje i do 200 km
Jasno je da je lovna karta čist dohodak i korist samo za državu pa onda neka izvoli da ga sama zaradi Lovnu kartu moze kupiti svaki gradjanin koji ima polozen lovacki ispit.Ne mora biti clan LU.Sa tom lovnom kartom moze da ide u komercijalni lov.Lovnu kartu mu ne distribuira LU vec gradjanin kupuje lovnu kartu u lovackim savezima.Vlasnik takve lovne karte se naziva lovac turista i ostavlja debele pare lovackim drustvima za odstreljenu divljac(tako barem kazu srpski turisti u srpskim lovistima) |
|
|
|
veljko__ |
Objavljen 18.07.2018. 16:41
|

Veteran

Upisa: 654
Pristupio: 02.10.2012. 21:31
|
Ima li neko na prodaju ili poklon nemacki kundak za zastavinu polozaru m75 kal 16?
|
|
|
|
veljko__ |
Objavljen 31.08.2018. 12:06
|

Veteran

|
Pozdrav kolege, hteo sam da pitam da li neko mozda ima bretone na poklon moze stene ili odrastao psa, moze i neka druga rasa pticara. Ili da bi prodao po nekoj nizoj ceni ovo mi je prva sezona lova, a ostao sam bez moje kuje bretonke.
|
|
|
|
draganpan |
Objavljen 04.12.2018. 22:32
|

Mlađi član

Upisa: 34
Pristupio: 28.09.2010. 12:02
|
Pozdrav kolege
Primio bih na poklon štene posavca poželjno žensko...
Dobar pogled
dobar pogled, bistro ok o
|
|
|
|
veljko__ |
Objavljen 09.09.2019. 12:36
|

Veteran

|
Dobar dan svima. U potrazi sam za svojim prvim karabinom, pa ako znate nekoga ko poklanja ili prodaje po nekoj simbolicnoj ceni neka mi se javi. Interesuje me kalibar 8x57, 30-06 itd. Iz Arandjelovca sam. Hvala u napred!
|
|
|
|
Aleksandarbgd |
Objavljen 15.10.2020. 20:44
|

Mlađi član

Upisa: 14
Pristupio: 24.09.2011. 00:27
|
Ima li neko pokloniti stene bigl-a.Veliko dvoriste i svi uslovi za psa.
Iskren ljubitelj pasmine.
Lov je zadovoljstvo i uzivanje.
|
|
|