Lovački karabin
|
ssekir75 |
Objavljen 19.09.2019. 00:51
|
Lovčina
Upisa: 2438
Pristupio: 27.01.2013. 15:06
|
брате погледај у локалном ловачком друштву или огласима, тога сад има пун ђаво.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
калибар је "производ" два броја означених милиметрима
не пучај шинко док им не видиш беоњаче
|
|
|
|
kolega_LOVEc |
Objavljen 02.10.2019. 20:02
|
Veteran
Upisa: 664
Pristupio: 19.02.2012. 22:14
|
https://files.fm/...
Vim vi repellere licet
|
|
|
|
AcaNik |
Objavljen 13.11.2020. 12:27
|
Lovčina
Upisa: 2425
Pristupio: 27.05.2010. 14:20
|
Да ли узети пушку Френчи Хоризон или ЦЗ 527?
Кал 223, без механичких нишана. Сада и Френчи има са одвојивим магацином.
Разлика је око 20 000рсд.
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 16.11.2020. 20:12
|
Lovčina
Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
ЦЗ је проверен квалитет. Franchi изгледа солидно али још нема утисака са терена.
|
|
|
|
veljko__ |
Objavljen 13.01.2021. 00:00
|
Veteran
Upisa: 654
Pristupio: 02.10.2012. 21:31
|
Da probam jos jesnom 😁
U potrazi sam za karabinom kalibra 8x57, 7x64, 30-06 itd. Ako neko prodaje ili hoce da ga preda supu neka se javi. Pozdrav!
|
|
|
|
Slob |
Objavljen 12.08.2021. 08:03
|
Član
Upisa: 150
Pristupio: 09.03.2017. 13:55
|
Kolege, zna li neko kakva su iskustva sa karabinima Haenel, pre svega sa Haenel Jaeger 10?
|
|
|
|
pavlepavlaka |
Objavljen 10.12.2021. 13:12
|
Stari član
Upisa: 418
Pristupio: 27.11.2011. 19:50
|
Pozdrav kolege treba da kupim karabin dvoumim se izmedju franchi horizont ili sabati rover 30-06 posto ne znam nikog ko ima iskustva sa tim karabinima?
А у руке Мандушића Вука биће свака пушка убојита!
|
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 10.12.2021. 20:45
|
Lovčina
Upisa: 2438
Pristupio: 27.01.2013. 15:06
|
нађи стару заставу у добром стању и за остатак пара купи добру оптику.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
калибар је "производ" два броја означених милиметрима
не пучај шинко док им не видиш беоњаче
|
|
|
|
AcaNik |
Objavljen 10.12.2021. 21:17
|
Lovčina
Upisa: 2425
Pristupio: 27.05.2010. 14:20
|
Разлика између нове Заставе и Франкиа мања од 10 000рсд. Сабатија мање од 20 000рсд.
Гледао сам Сабатија у 243 данас и предивна пушкица. Само није било са промењивим оквиром али се може поручити.
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.
|
|
|
|
pavlepavlaka |
Objavljen 11.12.2021. 07:40
|
Stari član
Upisa: 418
Pristupio: 27.11.2011. 19:50
|
U globalu i jedan i drugi u ramenu leze lepo, sto se zastave tice gledao sam i nove i neke polovne na veci deo polovnih moram menjati kundak a i nisam naso neki dobar primerak, pa sam odlucio da uzmem novo e sad koju franchi ili sabati to ne znam
А у руке Мандушића Вука биће свака пушка убојита!
|
|
|
|
Slob |
Objavljen 19.11.2022. 20:20
|
Član
Upisa: 150
Pristupio: 09.03.2017. 13:55
|
Pozdrav kolege, kakva su iskustva sa Sauer 100 i Bergarom B14?
|
|
|
|
kolega_LOVEc |
Objavljen 20.11.2022. 01:45
|
Veteran
Upisa: 664
Pristupio: 19.02.2012. 22:14
|
Mogu da kažem ponešto za wilderness terrain model kalibra .308 win , cev 510mm svedena na 21mm...izgleda solidno i čvrsto, plastika i metal su ok, zatvarač fin nijedan problem sa hranjenjem.
Ona negativnija zapažanja su sasvim dobar ali meni težak obarač , doduše šteluje se al ima slab odziv na štelovanje i na minimumu je meni opet težak...treba se navići...ja sam menjao za 600gramski i to me je usrećilo. Preciznost garantuju ispod jednog minuta medjutim grupe sa raznom municijom se kretale od 30+mm do nekih 100 mm trebalo je 11 vrste municije oko dvesta metaka par optika par montaža malo čačkanja i doterivanja da se sve slegne na nekih konstantnih 20/25mm grupe od 5 metaka, što je doduše bolje od garantovanog. Okvir je plastičan i hoće da zvecka malo ako to nekom smeta. Sveukupno sasvim dobro i upotrebljivo ,pouzdano ...prosto lepo odradjeno standardno oružje.
Imao sam kratko druženje i sa sauerom klasik drveni laminat 3006 , zatvarač tri brega dva izbijača lepo radi, lagan je više lovački orjentisan, obarač fin malo bolji nego na bergari kočnca sa tri pozicije preciznost ništa posebno 30/40 mm ppu geko hornadi ostao na geku bez nekog oduševljenja...ne mogu da nadjem nešto što bi iz mog iskustva preporučilo jedan ili drugi, zavisi šta ko voli i za kakav "posao" mu treba .
Vim vi repellere licet
|
|
|
|
rk |
Objavljen 14.04.2023. 21:59
|
Stari član
Upisa: 489
Pristupio: 08.05.2010. 21:54
|
Da li neko koristi ROESSLER Titan 6 i kakava su iskustva?
RK
|
|
|
|
rk |
Objavljen 19.04.2023. 23:34
|
Stari član
|
Iskreno ne cudi me sto nema puno onih koji su koristioi ili koriste Roessler Titan 6, da je drugacije verovatno ne bih ni morao da pitam ovde na forumu. Ono sto me cudi da je moj upis poslednji i da se nista me desava na forumu 5 dana. Nadam se da je to posledica velike zauzetosti boravkom na terenu i u lovu.
RK
|
|
|
|
Finnskogen |
Objavljen 20.04.2023. 20:20
|
Veteran
Upisa: 593
Pristupio: 19.10.2012. 21:42
|
Poz
Licno mogu da ti dam odgovor na pitanje, ali iskreno ne znam da li je vredno.
Gotovo svaki put kada odgovorim na neko od postavljenih pitanja na koje imam odgovor nadje se naki "znalac" da omalovazi ili opovrgne to sto sam napisao.
Licno imam utisak da kod nas ljudi nisu u stanju da cuju istinu ako ta istinia nije u skladu sa onim sto su sami sebi zacrtali u glavi.
Umesto da iz upisa izvuku nekakvu pouku imam utisak da se u nasim krajevima ljudi takmice ko ce koga da nadjaca, nadglasa ili omalovazi bez obzira na cinjenice i znanje
Tako da iako i dalje ponekad zelim da odgovorim na pitanja kojima mogu pozitivno da uticiem razmenu informacije vise nisam siguran da je ulozena energija vredna kjajnjeg rezultata |
|
|
|
Aca Kamenica |
Objavljen 20.04.2023. 21:59
|
Mlađi član
Upisa: 43
Pristupio: 21.03.2020. 22:27
|
Finnskogen kaže:
Poz
Licno mogu da ti dam odgovor na pitanje, ali iskreno ne znam da li je vredno.
Gotovo svaki put kada odgovorim na neko od postavljenih pitanja na koje imam odgovor nadje se naki "znalac" da omalovazi ili opovrgne to sto sam napisao.
Licno imam utisak da kod nas ljudi nisu u stanju da cuju istinu ako ta istinia nije u skladu sa onim sto su sami sebi zacrtali u glavi.
Umesto da iz upisa izvuku nekakvu pouku imam utisak da se u nasim krajevima ljudi takmice ko ce koga da nadjaca, nadglasa ili omalovazi bez obzira na cinjenice i znanje
Tako da iako i dalje ponekad zelim da odgovorim na pitanja kojima mogu pozitivno da uticiem razmenu informacije vise nisam siguran da je ulozena energija vredna kjajnjeg rezultata Kolega Finnskogen BRAVO za svaku napisanu reč u Vašem komentaru !! |
|
|
|
Planinko011 |
Objavljen 21.04.2023. 08:04
|
Lovčina
Upisa: 1043
Pristupio: 08.06.2011. 12:45
|
Pa sad kolega Finskogen nije dotle doslo.
Mozda se i nadje neki koji misli drugacije ili ubedjuje i sebe i nas da je on pravu ali sve dok je u granicama pristojnosti nije to neki problem.
Ja kad smislim da nesto napisem ne sekiram se zbog onih kojima se ne svidja moja naracija vec pisem zbog onih koji mogu da tu nadju nesto za sebe.
Sreca pa nesto nisam tehnicki potkovan a i proces nabavke oruzja sam uglavnom zavrsio pa ne mogu da ucestvujem u nekim raspravama o oruzju koje nisam koristio iako je ovde bilo nekih koji debatuju na osnovu prospekta ili nekog clanka u casopisima (sreca pa ima toga valjda i na engleskom npr).
Nekako za ovih 12 godina koliko sam na forumu deo kolega nas je napustio a deo valjda prestao da pise zbog obaveza ali i ja da sutra resim da prestanem sa upisima opet mislim da je Srbijalov dobra stvar za lovstvo i ljubitelje prirode i oruzja u Srbiji i da ko zna da cita i moze da razume na ovim stranicama po svim temama moze da nadje nesto poucno i zanimljivo pa samim tim i vredi pisati i ostaviti trag na onim temama koje poznajemo.
Ja pre svega ovde sve smatram za prijatelje sa kojima delim tu ljubav prema hobiju, divljaci i boravku u prirodi sve da se i u nekim stavovima razlikujemo (cemu diskusija ako svi misle isto) i to niko ne bi trebalo da smetne sa uma.
Eto npr ja od naseg iskusnog kolege ocekujem na temi Breton elegiju o nazalost prerano otislom drugaru ali i esej o novostasalom junosi koji je zaista vredan poveceg teksta koji moze svima posluziti kao putokaz. |
|
|
|
rk |
Objavljen 21.04.2023. 11:42
|
Stari član
|
Ja mislim da su korisni forumi, medjutim treba kriticki sagledavati upise jer naravno ima i onih koji nisu korisni.
Ono sto mene iznadjuje ponekad i nervira na forumu je neaktivnost.
Neverovatno mi je da ponekad po 5-10 dana nema upisa.
RK
|
|
|
|
Planinko011 |
Objavljen 21.04.2023. 12:24
|
Lovčina
Upisa: 1043
Pristupio: 08.06.2011. 12:45
|
Pa malo se osuo broj aktivnih clanova, neki su se pasivizirali a imaju lep istorijat upisa cak i veoma strucnih a nekako i ja smatram da ne mogu pisati na silu i ako nemam sta, iako pratim aktivnost foruma i bude mi zao kad zamre.
I ovih par upisa sam planirao da kad bude nesto novo kod mene na temi srndac tek posle uranka ili Djurdjevdana ako bude uspeha.
Nece to biti neki trofej ali se nadam ili zreo sesterac ili neki nepravilnog rogovlja ako bude srece.
E sto se tice kvaliteta diskusije ne moramo biti bas prestorgi jer svako od nas ima neke ljude koji mozda vise znaju o nekim temama pa u razgovoru sa njima usvojis nesto kao aksiomu.
Tako sto se tice nekog dela streljastva meni je drug sportski strelac, plus je bio ucesnik rata, plus je pre neku godinu drzavni prvak vojnicka puska trostav i to bez treninga a ima vec 60 i neku.
Opet za temu lova do pre par godina sam imao drugara koji je vise od svih nas posmatrao efekat, redio divljaci i skuplja fragmente zrna i pisao koji lovac kojim klibrom, kojim zrnom je pucao pa neka njegova znanja usvojim kao aksiomu. Ima tu jos ljudi cije upise rado citam koji imaju prakticne dozivljaje iz lova ili znanja uzgoja pasa i sl..
Tako ne zameram kad neki mladi junosa zavre sa znanjem iz kataloga jer je to odlika mladosti a ja sam nekako navikao da i ono sto mislim uvek preispiitujem i kad sam pomislio na nagovor nasih kolega da malo kupim pecaljke i pocnem da pecam a onda se osvestim i pomislim da ja i o lovu nemam pojma a kamoli u skoro 60 da ucim pecanje. |
|
|
|
Finnskogen |
Objavljen 21.04.2023. 17:19
|
Veteran
Upisa: 593
Pristupio: 19.10.2012. 21:42
|
Planinko ja razumem tvoj stav, i licno mislim da bi bilo potpuno pogresno da se forum ugasi jer je odlicna platforma za razmenu informacije.
Sto se mene licno tice mislim da sam izgubio volju da "ispravljam krive Drine" licno nadam se da se forum nece ugasiti. |
|
|