Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lovački karabin

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lovački karabin
ssekir75
 брате погледај у локалном ловачком друштву или огласима, тога сад има пун ђаво.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

kolega_LOVEc
 https://files.fm/...
Vim vi repellere licet

AcaNik
 Да ли узети пушку Френчи Хоризон или ЦЗ 527?
Кал 223, без механичких нишана. Сада и Френчи има са одвојивим магацином.
Разлика је око 20 000рсд.
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

Podunavac
 ЦЗ је проверен квалитет. Franchi изгледа солидно али још нема утисака са терена.
Tri prsta 2Kolce

veljko__
 Da probam jos jesnom 😁
U potrazi sam za karabinom kalibra 8x57, 7x64, 30-06 itd. Ako neko prodaje ili hoce da ga preda supu neka se javi. Pozdrav!
Tri prsta 2 Kolce srbijalov

Slob
 Kolege, zna li neko kakva su iskustva sa karabinima Haenel, pre svega sa Haenel Jaeger 10?
Lisica

pavlepavlaka
 Pozdrav kolege treba da kupim karabin dvoumim se izmedju franchi horizont ili sabati rover 30-06 posto ne znam nikog ko ima iskustva sa tim karabinima?
А у руке Мандушића Вука биће свака пушка убојита!

ssekir75
 нађи стару заставу у добром стању и за остатак пара купи добру оптику.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

AcaNik
 Разлика између нове Заставе и Франкиа мања од 10 000рсд. Сабатија мање од 20 000рсд.
Гледао сам Сабатија у 243 данас и предивна пушкица. Само није било са промењивим оквиром али се може поручити.
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

pavlepavlaka
 U globalu i jedan i drugi u ramenu leze lepo, sto se zastave tice gledao sam i nove i neke polovne na veci deo polovnih moram menjati kundak a i nisam naso neki dobar primerak, pa sam odlucio da uzmem novo e sad koju franchi ili sabati to ne znam Confused
А у руке Мандушића Вука биће свака пушка убојита!

Slob
 Pozdrav kolege, kakva su iskustva sa Sauer 100 i Bergarom B14?
Lisica

kolega_LOVEc
 Mogu da kažem ponešto za wilderness terrain model kalibra .308 win , cev 510mm svedena na 21mm...izgleda solidno i čvrsto, plastika i metal su ok, zatvarač fin nijedan problem sa hranjenjem.
Ona negativnija zapažanja su sasvim dobar ali meni težak obarač , doduše šteluje se al ima slab odziv na štelovanje i na minimumu je meni opet težak...treba se navići...ja sam menjao za 600gramski i to me je usrećilo. Preciznost garantuju ispod jednog minuta medjutim grupe sa raznom municijom se kretale od 30+mm do nekih 100 mm trebalo je 11 vrste municije oko dvesta metaka par optika par montaža malo čačkanja i doterivanja da se sve slegne na nekih konstantnih 20/25mm grupe od 5 metaka, što je doduše bolje od garantovanog. Okvir je plastičan i hoće da zvecka malo ako to nekom smeta. Sveukupno sasvim dobro i upotrebljivo ,pouzdano ...prosto lepo odradjeno standardno oružje.
Imao sam kratko druženje i sa sauerom klasik drveni laminat 3006 , zatvarač tri brega dva izbijača lepo radi, lagan je više lovački orjentisan, obarač fin malo bolji nego na bergari kočnca sa tri pozicije preciznost ništa posebno 30/40 mm ppu geko hornadi ostao na geku bez nekog oduševljenja...ne mogu da nadjem nešto što bi iz mog iskustva preporučilo jedan ili drugi, zavisi šta ko voli i za kakav "posao" mu treba .
Vim vi repellere licet

rk
 Da li neko koristi ROESSLER Titan 6 i kakava su iskustva?
RK

rk
 Iskreno ne cudi me sto nema puno onih koji su koristioi ili koriste Roessler Titan 6, da je drugacije verovatno ne bih ni morao da pitam ovde na forumu. Ono sto me cudi da je moj upis poslednji i da se nista me desava na forumu 5 dana. Nadam se da je to posledica velike zauzetosti boravkom na terenu i u lovu.
RK

Finnskogen
 Poz

Licno mogu da ti dam odgovor na pitanje, ali iskreno ne znam da li je vredno.
Gotovo svaki put kada odgovorim na neko od postavljenih pitanja na koje imam odgovor nadje se naki "znalac" da omalovazi ili opovrgne to sto sam napisao.
Licno imam utisak da kod nas ljudi nisu u stanju da cuju istinu ako ta istinia nije u skladu sa onim sto su sami sebi zacrtali u glavi.

Umesto da iz upisa izvuku nekakvu pouku imam utisak da se u nasim krajevima ljudi takmice ko ce koga da nadjaca, nadglasa ili omalovazi bez obzira na cinjenice i znanje

Tako da iako i dalje ponekad zelim da odgovorim na pitanja kojima mogu pozitivno da uticiem razmenu informacije vise nisam siguran da je ulozena energija vredna kjajnjeg rezultata

Aca Kamenica

Finnskogen kaže:

Poz

Licno mogu da ti dam odgovor na pitanje, ali iskreno ne znam da li je vredno.
Gotovo svaki put kada odgovorim na neko od postavljenih pitanja na koje imam odgovor nadje se naki "znalac" da omalovazi ili opovrgne to sto sam napisao.
Licno imam utisak da kod nas ljudi nisu u stanju da cuju istinu ako ta istinia nije u skladu sa onim sto su sami sebi zacrtali u glavi.

Umesto da iz upisa izvuku nekakvu pouku imam utisak da se u nasim krajevima ljudi takmice ko ce koga da nadjaca, nadglasa ili omalovazi bez obzira na cinjenice i znanje

Tako da iako i dalje ponekad zelim da odgovorim na pitanja kojima mogu pozitivno da uticiem razmenu informacije vise nisam siguran da je ulozena energija vredna kjajnjeg rezultata
Kolega Finnskogen BRAVO za svaku napisanu reč u Vašem komentaru !!

Planinko011
 Pa sad kolega Finskogen nije dotle doslo.
Mozda se i nadje neki koji misli drugacije ili ubedjuje i sebe i nas da je on pravu ali sve dok je u granicama pristojnosti nije to neki problem.

Ja kad smislim da nesto napisem ne sekiram se zbog onih kojima se ne svidja moja naracija vec pisem zbog onih koji mogu da tu nadju nesto za sebe.
Sreca pa nesto nisam tehnicki potkovan a i proces nabavke oruzja sam uglavnom zavrsio pa ne mogu da ucestvujem u nekim raspravama o oruzju koje nisam koristio iako je ovde bilo nekih koji debatuju na osnovu prospekta ili nekog clanka u casopisima (sreca pa ima toga valjda i na engleskom npr).

Nekako za ovih 12 godina koliko sam na forumu deo kolega nas je napustio a deo valjda prestao da pise zbog obaveza ali i ja da sutra resim da prestanem sa upisima opet mislim da je Srbijalov dobra stvar za lovstvo i ljubitelje prirode i oruzja u Srbiji i da ko zna da cita i moze da razume na ovim stranicama po svim temama moze da nadje nesto poucno i zanimljivo pa samim tim i vredi pisati i ostaviti trag na onim temama koje poznajemo.

Ja pre svega ovde sve smatram za prijatelje sa kojima delim tu ljubav prema hobiju, divljaci i boravku u prirodi sve da se i u nekim stavovima razlikujemo (cemu diskusija ako svi misle isto) i to niko ne bi trebalo da smetne sa uma.

Eto npr ja od naseg iskusnog kolege ocekujem na temi Breton elegiju o nazalost prerano otislom drugaru ali i esej o novostasalom junosi koji je zaista vredan poveceg teksta koji moze svima posluziti kao putokaz.

rk
 Ja mislim da su korisni forumi, medjutim treba kriticki sagledavati upise jer naravno ima i onih koji nisu korisni.
Ono sto mene iznadjuje ponekad i nervira na forumu je neaktivnost.
Neverovatno mi je da ponekad po 5-10 dana nema upisa.
RK

Planinko011
 Pa malo se osuo broj aktivnih clanova, neki su se pasivizirali a imaju lep istorijat upisa cak i veoma strucnih a nekako i ja smatram da ne mogu pisati na silu i ako nemam sta, iako pratim aktivnost foruma i bude mi zao kad zamre.

I ovih par upisa sam planirao da kad bude nesto novo kod mene na temi srndac tek posle uranka ili Djurdjevdana ako bude uspeha.
Nece to biti neki trofej ali se nadam ili zreo sesterac ili neki nepravilnog rogovlja ako bude srece.

E sto se tice kvaliteta diskusije ne moramo biti bas prestorgi jer svako od nas ima neke ljude koji mozda vise znaju o nekim temama pa u razgovoru sa njima usvojis nesto kao aksiomu.
Tako sto se tice nekog dela streljastva meni je drug sportski strelac, plus je bio ucesnik rata, plus je pre neku godinu drzavni prvak vojnicka puska trostav i to bez treninga a ima vec 60 i neku.

Opet za temu lova do pre par godina sam imao drugara koji je vise od svih nas posmatrao efekat, redio divljaci i skuplja fragmente zrna i pisao koji lovac kojim klibrom, kojim zrnom je pucao pa neka njegova znanja usvojim kao aksiomu. Ima tu jos ljudi cije upise rado citam koji imaju prakticne dozivljaje iz lova ili znanja uzgoja pasa i sl..

Tako ne zameram kad neki mladi junosa zavre sa znanjem iz kataloga jer je to odlika mladosti a ja sam nekako navikao da i ono sto mislim uvek preispiitujem i kad sam pomislio na nagovor nasih kolega da malo kupim pecaljke i pocnem da pecam a onda se osvestim i pomislim da ja i o lovu nemam pojma a kamoli u skoro 60 da ucim pecanje.

Finnskogen
 Planinko ja razumem tvoj stav, i licno mislim da bi bilo potpuno pogresno da se forum ugasi jer je odlicna platforma za razmenu informacije.
Sto se mene licno tice mislim da sam izgubio volju da "ispravljam krive Drine" licno nadam se da se forum nece ugasiti.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 876 08.12.2024. 16:56
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Stara lovačka municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 213 12.06.2024. 20:37
Fabarm lovačke puške LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 29 17.05.2024. 12:24
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,083,811 posete www.srbijalov.com