Kelti k*o Kelti. Ima i njihovih gena na ovim prostorima! Koliko vidim i đikani su Irski hanteri. Visoki, masivni, širokih sapi moćnih nogu, poslušni i slabo mušičavi. Parnjaci po naravi i upotrebljivosti su im Holštajneri. Obe rase u nas se mogu videti kao službena kljusad u konjičkoj jedinici MUPa.
Uh, Max me sije na ovoj temi iako mi je deda po majci bio konjicki kapetan u kraljevoj vojsci a pradeda-njegov otac, po predanju, u Mokrinu cezama rusio kapiju kad dolazi iz kafane ako prababa ne otvori na vreme.
Al sta cu kad mi u venama pretekao podrinjski gen pa sam vise vezan za bikove i volove sa kojima sam kao momcic rabadzijao kod strica na selu.
Al sto napisah konji me zaista impresioniraju kao plemenite zivotinje i u svakoj prilici podsticem cerkice leti da jasu a pasce i uclanjenje u konjicki klub a tu su mi blizu i streljacki i strelicarski.
Sta cu moram da pratim Maxa fon Tamnavskog koji decu dade na macevanje.
Pa ako imaju rupu od metka lovci su a ako nemaju bice da su otrovani.
Ako ima stoke po ataru bice da je cobanima prevrsilo.
Lovci ih ne truju sigurno.
A mozes ga nekim stapom okrenuti mada ima sigurno rupa sa obe strane.
Iskreno, sakal je jedina zivotinja gde mi trovanje ne lici na zlo mada u prirodi od njega nastrada i druga divljac ili ptice. Mi lovci na njega nemamo odgovor bez mrcinista, prigusivaca i elektronskih vabilica a i neke novcane nagradice mislim. U mom drustvu je bila nagrada 2000 din pa skinuse na 1000.
Ovo je za temu sakal vec al ajde da odgovorim
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?