Okidanje je sređeno i olakšano na cca 300g. Kada sam pucao, imao sam prednji oslonac i napred i nazad u vidu vrećica s peskom. Ali jednostavno ta municija ne leži nikako. Isto tako i PPU Match kad sam probao. Zaboravih kako se postavljaju slike na forum pa da Vam pokažem. Ne kažem da ja ne pravim grešku ali mi deluje ne moguće da sa nekom vrstom municije imam zadovoljavajuće grupe skoro uvek a sa nekom uvek katastrofalne. Sad nisam upucavao nego samo probao kakve grupe pravi. Što se stalka tiče, nikad nisam praktikovao pucanje iz njega. Kada ja upucavam karabin, uvek sa dobrog naslona (iz ramena) otpucam grupe od minimum 3 metka da bih isključio mogućnost moje greške, onda stavim pušku u stalak i fiksiram je tako da končanica bude na tački koju sam nišanio i potom je dovedem na tu grupu pogodaka. Posle toga ponovo otpucam grupu od minimum 3 komada i ako je potrebno fino doštelujem. Između svakog pucnja inače pravim pauzu od minut-dva, a možda i više da se cev koliko toliko hladi.
Zdravo kolege,
ima li neko iskustva sa turskim karabinom Ata Turqua u kalibru 308 Win? Karabin deluje kao najbolji izbor do 1000€. Sub moa, trostepena kocnica, rucica zatvaraca se rotira samo 60 stepeni, pikatini sina, odvojiv okvir...
Zdravo kolege,
ima li neko iskustva sa turskim karabinom Ata Turqua u kalibru 308 Win? Karabin deluje kao najbolji izbor do 1000€. Sub moa, trostepena kocnica, rucica zatvaraca se rotira samo 60 stepeni, pikatini sina, odvojiv okvir...
Kolega Slob, nemam nikakvog iskustva sa karabinom ATA Turqua, u Turskoj su tek pre 6-7 godina počeli da proizvode karabine, kako će se pokazati to će se videti, iako se proizvođač trudi da privuče što više kupaca cenom ili izgledom ne bih trčao da ga kupim. Meni se čini bolji izbor novih karabina do 1000 evra na primer Bergara B14, Zbrojovka 557, Mauser M18, Sabatti Rover...
Kolege, zna li neko kakva su iskustva sa karabinima Haenel, pre svega sa Haenel Jaeger 10?
Kolega nije nesto iinsisyirao na odgovoru. Da li sada posle 3 godine od ovog pitanja ima nekih iskustava sa Haenel Jeger 10 karabinom i ako ih ima kakva su?
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?