Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Crvena Zastava - Puške sačmarice

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Crvena Zastava - Puške sačmarice
Lovac Stari
 Veliki broj nasih lovaca poceo je svoju karijeru s proizvodima Zastave. Dali posedujete neku sacmaricu iz Zastavinog programa, vasa pozitivna i negativna iskustva. Sta je na ovim puskama dobro a sta lose?
img193.imageshack.us/img193/222/rc3b74.jpg
Licno imam dve. Polozaru u 12/70 model70 i Bokericu istog kalibra model 80. Polozaru vise koristim, do sada jedini kvar udarna igla na desnoj cevi.
Kako god da je ovo oruzje zavrsava posao u svakom lovu sitne divljaci, postoje i mnogo jace i bolje marke ali vecina Srpske lovacke populacije jos uvek se oslanja na domace.
Dobar pogled.

Igor
 Tozin citat goviri sve, dok drugi vredno rade na usavrsavanji mi tapkamo u mesto rec KRIZA kod nas se uptrebljava vec decenijama sto se to neodnosi na na izradu oruzja. Kad bi Zastava isla uporedno sa drugim proizvaodjacima sto se tice tezine oruzja ili nekim novitetima sa cenom prroizvoda mi bi imali najprodavanije oruzje na svetu. Nadamo se tome.

Dobar pogled.

DZOMBAS
 Posedujem Zastavinu položaru M75 u kalibru 12/70 koja je stara 17god (cale lovio njom sad ja). Uglavnom je korišćena domaća krušikova municija. Posle toliko godina, uz redovno održavanje, unutrašnjost cevi se sija kao ogledalo. Imala je par pucanja udarnih igala za sve ove godine. Zastavine puške su nižeg cenovnog razreda i za tu cenu dobiješi toliki kvalitet. Imam mali problem sa korozijom na spoljašnjoj strani cevi ali planiram da je uskoro bruniram jer je nakon toliko godina zaslužila malo "šminkanja".
Dobar pogled!

Lovac Stari
 Isto takvu posedujem, samo par godina starija. Za sve godine samo jedan mali defekt. Ispucala je gomilu patrona raznovrsnih proizvodjaca. Jos uvek ima prednost u odnosu na Bokericu istog proizvodjaca. Svejedno koliko vredi na trzistu, bitno je da zavrsava posao u lovu na sitnu divljac.;)
Dobar pogled.

DZOMBAS
 Ja sam čuo da su Zastavine bokerice veoma lošeg kvaliteta. Svi mi preporučuju da nikada ne kupujem takvu. Ima li u tome istine ili su to samo priče.

darkos
 Moja zastavina bokerica je iz 87-me godine i sem gornje igle koja je prsla prošle godine nisam imao nikakvih problema sa njom, a ispalio sam prilično municije. Drug ima sličnu, sa crnom glavom iz 96 i imao je problema sa zadržačem brave, odlemljivala mu se šina, popucala šaka igala....
Dobar pogled !

Sniper Hunter
 Sa zastavom kako se kome zalomi moja bokerica u cal 12 je stara 21. god promenio sam udarnu iglu dok je bila u garanciji zatim problem sa bravom i to u garanciji los finis kundaka valjda lose osuseno drvo pa se potkundak rasirio morao sam da stegnem stegama ida prelakiram na kraju sam uradio drugi kundak ali je bio cist promasaj inace ispalila je dosta patrona u prvih 3-4 godina koliko para toliko muzike mada kad sam je kupio u Smederevu razmenio sam 500chf i to je toSmile

Sniper Hunter

Sniper Hunter kaže:
Sa zastavom kako se kome zalomi moja bokerica u cal 12 je stara 21. god promenio sam udarnu iglu dok je bila u garanciji zatim problem sa bravom i to u garanciji los finis kundaka valjda lose osuseno drvo pa se potkundak rasirio morao sam da stegnem stegama ida prelakiram na kraju sam uradio drugi kundak ali je bio cist promasaj inace ispalila je dosta patrona u prvih 3-4 godina koliko para toliko muzike mada kad sam je k
upio u Smederevu razmenio sam 500chf i to je toSmile
A evo je sada u novom izdanju sredjena generalno (2x u 2-e godine)

i42.tinypic.com/25ixmxk.jpg

i43.tinypic.com/el1ptw.jpg

i44.tinypic.com/20zbclg.jpg

i39.tinypic.com/1qnxp0.jpg pored iz 27

Ovo je novi kundak radjen u Kusiljevu kod Nese po meri i sasvim mi odgovara.

Dobar Pogled!Bye

Dulle
 Ima li neko komentr na ovaj zastavin bok

Boban
 Lepog je izgleda izdaleka nebi se reklo da je zastava.

rk
 Licno mi se ne svidja ali kako kaze s.h. njemu odgovara sto je najvaznije meni smeta sto je kundak previse spusten,licno vise volim ravne kundake tako da vrh(ledja )kundaka budu u ravni sa presekom cevi.
Naravno postujem da suukusi razliciti i verujem da je ovo bas ono sto coveku odgovara

canis aureus
 Položara CZ M75B)
Bokerica CZ M80Sad
(imao sam je i nikad više! neka fala!)

Kome odgovara svaka čast

Lala
 Kruži vic, za zastavine puške, da su naročito dobre u lovu na patke iz čamca - koriste umesto vesla! Grin
Vlasnici zastavinih pušaka, nema ljutnje! 
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Cvele
 E, ljudi, kada sam svratio pre neki dan u prodavnicu lovacke opreme, pogledam ja u onom ormaru kojih puskica ima, kad na oko jedna lepa puska, nikad ne bi' rek'o da je Zastava, pogledam cenu, cini mi se oko 25.000din i sve mi je bilo jasno, ali na izgled mi se stvarno dopala Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Zex
 1992 moj otac je kupio Zastavinu polozaru cal 16-engleski kundak,iz nje je ispaljeno mnogo municije, a pufer patronu nikad nije videla.Unutrasnjost cevi je kao nova i nije imala ni jedan kvar,jedini problem se javio prosle godine-kundak je dobio malo lufta ali je to puskar sredio za neverovatnih 200 din.Ali poznajem dosta kolega koji su imali velikih problema pogotovo sa bokericama,valjda sam samo imao srece.Neki kazu da je radjena za izvoz ali je zbog sankcija ostala u zemlji.

Berci
 drugovi sta mislite koliko vredi polovna zastava cal.16 hamerles u dobrom stanju?malo metaka je ispaljeno iz puske.pozz

aca81
 Pa neznam bas ali cena nesme ni u kom slucaju da predje 100e,imam cz kal.16 sa belom glavom i koristim je samo dve nedelje u toku godine akd je otvaranje na zeca i moj cale ima cz kal.16 ali starijew generacije koja je neuporedivo kvalitetnija od moje...POZ.
DOBAR POGLED

rocca
 Ja sam sad kupio zastavinu polozaru M75 kao nova je,videcemo kako ce da se pokaze u lovu, dosad sam odstrelio samo sakala sa njom.
"Dobar pogled i mirna Ruka''Bye

Lala
 Po priči vlasnika, položare nisu problematične, ali zato bokerice $aAa
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

aca81
 Mene nervira njihovo odrzavanje i kvalitet materijala sto se ostalog tice nemam nekih zamerkiConfused
DOBAR POGLED

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
ZASTAVA M85 KARABINI 49 03.03.2025. 03:55
Zastava M70 KARABINI 943 01.03.2025. 00:59
Zastava sa Battue nišanom KARABINI 75 24.06.2022. 13:29
Puške sačmarice, češke proizvodnje LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 287 07.03.2022. 01:57
IŽ -18 puške sačmarice LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 434 01.01.2020. 14:47
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,460
Najnoviji član: Baustelac

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,477,588 posete www.srbijalov.com