Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Engleska

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Engleska
Sremac75

u indjiju ima djungla kaže:
jel bi moglo u lov u inostranstvu tema engleska,konkretno miislim na njihov tradicionalni način lova lisice na konjima

PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

klaja
 Cinimi se da su oni te lisice pustali u loviste kao mi fazane u danasnje vreme. ili su mozda neke drukcije jer ove nase nemoze nista isterati. Interesantno da je u tim grupnim lovovima ucestvovalo i puno zena. Navodno je u to vreme nastao sendvic. Spremajuci se u lov tadasnji lord sendvic trazio je da mu nesto nabrzinu spreme i dobio je komad mesa izmedju dva hleba.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

Indjijanac
 hvala na otvaranju teme mislim da ima i snimaka kako to danas izgleda,a čini se i meni da se lisice puštaju možda da neko postavi neki link snimka sa youtube-a 
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

klaja
 Lisice puste a postojece rupe zatvore pa sledi akcija sa tridesetak pasa..,desetak posluzilaca...
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

Indjijanac
 to je jedan od načina lova koji englezi tradicionalno izvode i kako vidim na snimcima da iz sezone u sezonu gaje tradiciju i dosta ulažu u taj lov koji nije nimalo jeftin

Indjijanac
 kada na youtubu otkucam u pretragi:fox hunting england ima mnogo videa sa prikazom ovog lova koji nije nimalo lak jer koliko vidim zahteva kao prvo mnogo para za održavanje opreme,pasa,konja...kao drugo potrebno je obučiti tolike pse i uvesti ih u lov,zahteva obuku konja i veštinu jahača,obezbedjenje terena jer mi se čini da se svi ovi lovovi izvode u ogradjenim lovištima.....
zamolio bih nekog ko je vičan postavljanju snimaka da postavi koji kako bismo oziveli ovu temu a samim tim i saznali nešto više o ovom načinu lova,sramota je da ništa o tome lovci neznaju a nadju se u situaciji da se o tome raspravlja

klaja
 to si uprravu jako je skup nacin lova,sama pomisao na organizaciju,obuka konja na pucanj i sve ostalo,od odela do skupih pusaka,zakupa lovista jujujujjuuj. ima se moze se!!

Indjijanac
 pa ja neznam ništa o tome samo nagadjam ,ako neko nešto više zna neka raspali po tastaturi

Indjijanac
 pa zar je moguće da niko ništa nezna o tradicionalnom engleskom načinu lova lisica

papiga
 E sad nisam zlonameran ili ne daj Boze nesto drugo ali ova tema mislim da bas i nema neko uporiste bilo gde u kontinentalnom delu Evrope pa ne vidim razlog njenog otvaranja lepo je to kolega sto si izneo skoro sve relevantne podatke o lovu lisice u V.Britaniji ali nisi izneo i glavnu cinjenicu da je on zakonom zabranjen i da se sad o njemu prica u proslom vremenu i kao lepim uspomenama e toliko o tome Grin

Indjijanac
 dragi kolega koliko vidim po snimcima da se i dan danas održavaju ovakvi lovovi,a što se tiče zakona negde je pečenje rakije što je naša tradicija,zabranjeno.
rad pasa,ponašanje lovaca,običaji učesnika...to su stvari koje treba da upoznamo

papiga
 Kolega ovo sto si naveo u prethodnom postu "rad pasa,ponašanje lovaca,običaji učesnika..."ne mozemo ni pod razno da upoznamo jer BBC TV kuca koja ima Discovrery kanal bila je jedan od organizatora i samim tim oni su imali exkluzivno pravo da pre 2-3 god. snime poslednji LEGALNI tradicionalni Engleski lov na lisicu,ako imas mogucnost IPTV mozes da nadjes emisiju i pogledas i uveris se da iako se postavljaju odredjeni snimci negde nisu legalni i protivzakoniti su jer se ta bitka u Britanskom parlamentu vodila duzi niz godina i na kraju plemstvo je izgubilo i tradicionalni lov na lisicu je zabranjen

kimi
 I-vi deo

[movie=youtube]kkOwtITCrhE&feature=related[/movie]
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

Indjijanac
 Bravo 2

Indjijanac
 kimi daj postavi još malo

nenadx
 Nebih zalazio u taj nacin lova...ali u V.Britaniji je taj nacin lova zabranjen,sto rece kolega ranije,a u Skotskoj su jos 2002.god.zabranili lov lisica.
Dobar pogodak

Indjijanac
 http://www.youtub...detailpage

nenadx
 Fox hunting originated in its current form in the United Kingdom in the 16th century, but is practised all over the world, including in Australia, Canada, France, Ireland, Italy, Russia, and the United States In Australia, the term also refers to the hunting of foxes with firearms similar to spotlighting or deer hunting.
The sport is controversial, particularly in the UK, where bans were introduced for Scotland in 2002, then for England and Wales in November 2004 (law enforced from February 2005).Proponents see it as an important part of rural culture and useful for reasons of conservation and pest control, while opponents argue that it is cruel and unnecessary..
The controversy around fox hunting led to the passing of the Hunting Act 2004 in November of that year, after a free vote in the House of Commons, which made hunting with dogs unlawful in England and Wales from February 18, 2005. An amendment which allowed licensed hunting under stricter conditions, advocated by the then Prime Minister Tony Blair and some members of the government's independent inquiry on fox hunting (including its chairman Lord Burns), was voted down. The passing of the Hunting Act was also notable in that it was implemented through the use of the Parliament Acts 1911 and 1949 after the House of Lords refused to pass the legislation, despite the Commons passing it by a majority of 356 to 166. Scotland, which has its own Parliament, banned fox hunting in 2002, over two years before the ban in England and Wales Fox hunting remains legal in Northern Ireland.
Severna Irska je potpuno nezavisna država,a naslov teme je lov u Engleskoj,mada se slažem da većina nas brka(a I zasto ne bi)Veliku Britaniju,Englesku,Ujedinjeno kraljevstvo.pa je verovatno zbog toga nejasno.
Naravno iako ce verovatno biti i tu zabranjen,zasto se ne upoznati sa njim i upoznati sa lovnim tradicijama i kulturnim nasledjima delova Evrope.Zato pozdrav za temu.
Dobar pogodak

Indjijanac
 na jutubu sam pronašao čak i u rusiji 1910 sličan način lova ali se lovi vuk,hteli mi to ili ne ali ipak je tako u davna vremena održavan lov pa čak i kod nas,veoma je zanimljivo da psi u gomili nepogrešivo svi gone,skoro da nema rasplitanja tragova,već se goni direktno po tragu

Zuban
 Ova vrsta lova je privilegija plemstva(bila). U Velikoj Britaniji, Francuskoj, Nemackoj i drugim zemljama. Dok je ovaj vid lova, svuda odavno zabranjen. Englezi su to negovali do skoro.Nemci i Francuzi odrzavaju tradiciju, ali samo na Vestackom tragu!!! Sto znaci da se i danas tradicionalno jase na konju i psi glasno teraju tarag, ali je trag vestack i cesto nema veze sa divljac. Tako da danasnji "Copor" ne tera nijednu vrstu divljaci, odnosno, ignorise divljac jer je izkonicionirano samo na recimo: Mastiku (anis) ili slicno!!! Copor se sastoji od vise pasa, sto se i na youtube moze videti. Ali ceo lov i ponasanje pasa zavisi od "Master-a" (Kerovodja/vodja copora) i od 1. Psa, tj. od ALFA Muzjaka. Svi ostali psi su od maneje vaznosti i vecina od njih su samo zamenjivi "Statisti"!!! Takodje je netacno da se lisice pustaju pred lov!!! Bar ne u lovu u kome vlasnik postuje Etiku!!! Pojedine "Crne Ovace" ima uvek i svugde. Vecina ovih lovova protekne bez Ulova!!! Obzirom da su to velika , ali i urbana prostranstva livada i pasnjaka sa "Slogovima" od kamena, Sancevima itd. Jedan broj jahaca pretrazuju teren, gde ocekuju Lisicu, obicno po trsci ili drugim sevarima ili Prlogu. Pa tek kada je ugledaju, dolazi "Master" sa psima i Lov pocinje...! Lisica koja uspe uteci u Rupu obicno je spasena!!! Samo ona koja ne trazi zastitu u rupi, vec pokusava da se sakrije negde, gde psi mogu do nje dospeti, ta je izgubljena. Kao sto navedoh, vecina lova ostanu bez "ulova", ali to i nije glavna poenta ove price. Vaznije je da su se "Gospoda" prosetala, uzivala u jahanju i prirodi, u glasu copora pasa itd. .Znaci vrsta Sportske rekreacije Plemstva, koja je danas zamenila "Teretana" ili slicni "Fitnes Studio" ...lenjih , modernih "Varosljana"!!!
...za sazaljenje nije potrebno nista.Njega dobijamo dzabe. Zavidnost se ne dobija na poklon. Zavidnost se mora radom zaraditi. A ja imam mnogo da radim...

...pusti zavidnike da zavide i mrznike da mrze. Sta mi bog dao, to covek nema pravo da mi uzme. Ja sam covek i imam svoj cilj. Ko me zato prezire, sam ne vredi mnogo...

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,458
Najnoviji član: gorstak1972

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,441,209 posete www.srbijalov.com