Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Darne lovačke puške

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Darne lovačke puške
Sniper Hunter
 Od lovac_ika

http://www.fusildarne.com/

lovac_ika
 Hvala sto ste otvorili ovu temu o vrlo retkim puskama!B)
Ja do sada nisam imao prilike da vidim ovu pusku uzivo ili u prodaji,pa sam doso na ideju da otvorim ovu temu kako bih cuo misljenje i komentare od kolega koji mozda imaju u pusedu pusku od ovog proizvodjaca oruzja DARNE!imam saznanje da je prave Francuzi i da ih ima u raznim kalibrima!PA KOLEGE AKO IMA NEKO NESTO DA KAZE O OVOM ORUZJU NEKA IZVOLI!!!
one shot one hitLovac 1

ohotnik
 Pa red je da onaj ko otvara novu temu da uvod i napise nesto o oruzju koje ga interesuje.

sabatti
 ako se ne varam ove puske su malo skuplje za nas dzep,negde sam procitao da su kvalitetne a i dosta lake ..ako neko zna nesto o njihovoj polozari koja se ne prelama vec cevi ostaju u istom polozaju pri prepunjavanju,zanimalo bi me da procitam nesto o tom modelu,sigurno neko od kolega zna na sta mislim iako ne umem bas da objasnim

lovac_ika
 Pozdrav ohotnik,ja sam dao uvod na temu i takodje napisao da sam upoznat da je prave Francuzi i da ih ima u raznim kalibrima,napisao sam ono sto znam...A temu sam otvorio bas iz razloga da bi sto vise saznali podatke o tom proizvodjacu,od ljudi koji su upoznati o ovome!!!!Ja da sam upoznat u potpunosti o ovom proizvodjacu mozda i ne bih otvarao ovu temu!!!!!!Ako si upoznat sa ovom puskom kazi nam iskustva,inace nemas razloga za prozivkom!!!Ovde smo i da nesto naucimo! PoZz
one shot one hitLovac 1

arli
 Bila je jedna u oglasima pre 10 dana. Nisam imao snage da okrenem broj... Takva polovna puška u dobrom stanju se kreće od 4-5000evra pa na goreVrlo tuan

lovac_ika
 Prodavao je jedan kolega iz Hrvacke,prosle god. i mislim da je trazio 3000 e.
one shot one hitLovac 1

ohotnik

lovac_ika kaže:
Pozdrav ohotnik,ja sam dao uvod na temu i takodje napisao da sam upoznat da je prave Francuzi i da ih ima u raznim kalibrima,napisao sam ono sto znam...A temu sam otvorio bas iz razloga da bi sto vise saznali podatke o tom proizvodjacu,od ljudi koji su upoznati o ovome!!!!Ja da sam upoznat u potpunosti o ovom proizvodjacu mozda i ne bih otvarao ovu temu!!!!!!Ako si upoznat sa ovom puskom kazi nam iskustva,inace nemas razloga za prozivkom!!!Ovde smo i da nesto naucimo! PoZz
Nema nikakve prozivke Takav model puske moguce da ima komad dva u Srbiji i nema razloga sem ako nemas nameru da je kupis pisati o necemu cega nema u Srbiji niti je moguce kupiti.Licno sam bio protiv ukidanja mogucnosti samostalnog otvaranja nove teme Ali Admin tim je bio u pravu.Interesuje i mene poluautomat Cosmo ali zacem otvarati temu kada znam da u srbiji takvog nema Ima jedan komad u Hrvatskoj i znam da kosta 10000 eura A ja nemam nameru niti se uvozi kod nas da ga kupim.I sta bi sada pisali o njemu?

sabatti

ohotnik kaže:

lovac_ika kaže:
Nema nikakve prozivke Takav model puske moguce da ima komad dva u Srbiji i nema razloga sem ako nemas nameru da je kupis pisati o necemu cega nema u Srbiji niti je moguce kupiti.Licno sam bio protiv ukidanja mogucnosti samostalnog otvaranja nove teme Ali Admin tim je bio u pravu.Interesuje i mene poluautomat Cosmo ali zacem otvarati temu kada znam da u srbiji takvog nema Ima jedan komad u Hrvatskoj i znam da kosta 10000 eura A ja nemam nameru niti se uvozi kod nas da ga kupim.I sta bi sada pisali o njemu?
Kolega sto sputavas coveka u nameri da sazna nesto o ovom proizvodjacu oruzja,ako vec znas nesto napisi,ako ne sigurno postoji na forumu covek koji se razume u oruzje,i koji ce nam reci nesto o ovim puskama ako mozda nemamo novaca da kupimo ovu pusku ne znaci da nemamo zelju da znamo nesto o njoj,a forum valjda tome sluzi.

lovac_ika
 Kolega ohotnik ,da je besmisleno ADMINI i ne bih otvorili ovu temu,ima ljudi koje ovo interesuje... Mi mozemo da predpostavljamo koliko pusaka ima u srbiji,ali opet ne znamo da li ima 2 ili mnogo vise,to su predpostavke.....Licno ja sam imao tu pusku u ponudi i veoma mi se svidela, ali prosto nista nisam znao o njoj,i kako da razmisljam o kupovini (macke u dzaku)!
one shot one hitLovac 1

nemeza
 Kolega ohotnik, što se tiče PA Cosmo grešiš, računajući i 2 Titova imaš ih desetak u Srbiji. Pozdrav. Bye

ohotnik

nemeza kaže:
Kolega ohotnik, što se tiče PA Cosmo grešiš, računajući i 2 Titova imaš ih desetak u Srbiji. Pozdrav. Bye
Za titova dva znam A za ostale neznam i pricama neverujem Da li si ih licno video? Ima mnogo dosta skupljih pusaka u Srbiji ali ovoga modela konkretno neverujem da ih ima jer je redak i dosta skup za poluautomat.I negresim sigurno samo malo manje veruj u priceBye

milols_lovac_ostrovac
 Evo da ja nesto kazem o lovackoj puski Darne.,osim sto se odlikuje posebnim sistemom bravljenja i nije prelamaca, ova puska je veoma lagana i ugodna za rukovanje,puni se i prazni tako sto o cela glava puske tj zatvarac klizi u nazad po zljebu,puska izvlaci samo opaljene patrone,dok kada se prazni,a patroni nisu opaljeni,puska tj, izvlakac ne izvlaci municiju,vec caure ostaju u lezistu i izvlace se rucno.Puska je inace teska 2,7kg i veoma je dobro izbalansirana,i leze u rame istog trena,zavrsna obrada vredi svaki dati dnar jer je svaka gravura unikat i radjena je rucno,jedina mana je jaci trzaj i udarac o rame kod opaljenja patrona od preko 32gr,.!!ovakvu pusku poseduje moja koleginica sa kojom lovim,i imao sam priliku da se uverim u sve kvalitete ovakve puske,osim sto je dosta lagana nema ni jednu drugu manu,mada je to prednost za nekog ko je slabije konstitucije,,.!! Darnne(Soile&Hack)puska s leve strane..!!
milols_lovac_ostrovac priložio:
14251_1251880291968_1078329658_758106_2690246_n.jpg

mpeca
  Imala je jedna kod oca mojeg kolege u Nisu ali ne sa takvom gravurom nego bez ali polozara .Pominjete nekakve poluautomate ja za takve nisam cuo.

lovac_ika
 Odlican opis puske kolegaB),ali ja se vodim mislju da manja tezina puske ne moze da bude ni u kom slucaju mana,vec samo dobar kvalitet celika i drveta!Hvala kolegaBye
one shot one hitLovac 1

milols_lovac_ostrovac

lovac_ika kaže:
Odlican opis puske kolegaB),ali ja se vodim mislju da manja tezina puske ne moze da bude ni u kom slucaju mana,vec samo dobar kvalitet celika i drveta!Hvala kolegaBye

Niko ne kaze da je to mana,taman posla daleko od toga,nego je neugodna za pucanje tezih granulacija sacme tj, preko 32gr,udarac nije bas prijatan..!!

lovac_ika
 mpeca Bye,kolega je malopre pomenuo Cosmo poluautomat,to je karabin...A drane mislim da nema !
one shot one hitLovac 1

milols_lovac_ostrovac
 http://youtu.be/V... evo jednog snimaka

lovac_ika
 Pa sta znam Miske,ja na primer imam Ceski BENO 16kal. koji je tezak 2,7 kg. i mogu ti reci da ni jacim punjenjem sacme nisam imao bas neke ostije trzaje koji bih mi zasmetali pri ispaljenju drugog metka.a nemam amortizer na kundaku!
one shot one hitLovac 1

milols_lovac_ostrovac

lovac_ika kaže:
Pa sta znam Miske,ja na primer imam Ceski BENO 16kal. koji je tezak 2,7 kg. i mogu ti reci da ni jacim punjenjem sacme nisam imao bas neke ostije trzaje koji bih mi zasmetali pri ispaljenju drugog metka.a nemam amortizer na kundaku!

Znam druze ova darne puska o kojoj pricamo je cal 12\70,ako uzmemo u obzir punjenje,koje u opste nije isto ko 12 i 16,i gramazu koja se kod 16 krece od 28g do 32g,to i nije neki udar,ali udarac o rame kal 12 ,sa tezinom punjenja 34,36gr,koju opaljujes iz puske 3,2kg i 2,7 ima itekako razlike..ja licno imam Franchi 12,i bez problema pucam svu municiju od 24 do 36 gr,bez problema,ali je puska teska 3,3kg,a tagodje je moj favorit kal 16. posedujem orozaru toz 63 i iz nje pucam svu municiju namenjenu kal16.bez problema,.veliku ulogu igra i masa strelca,covek o 50kg i 90kg telesne mase,razlicito podnose udarac u rame,ali ako se vodimo cinjenicom da je masa prosecnog srpskog lovca 100kg,nema zime za nas..!!B)

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Stara lovačka municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 213 12.06.2024. 20:37
Fabarm lovačke puške LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 29 17.05.2024. 12:24
Lovački karabin KARABINI 1744 11.01.2024. 18:54
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 873 28.10.2023. 20:17
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,954,735 posete www.srbijalov.com