... ili su naši prodavci poranEli ili smo mi zakasnEli ...
Finski karabini TIKKA su stigli u prodaju u SRB a na forumu ih nema ... mis'im stvaarnoo ...
Одлични карабини али још нисам стигао да одем до Снајпера да питам за цену, а имам у плану да одем. Да није неко већ ишао, које су им цене?
170 i neka 'iljada model T3 u drvetu u cal. .30-06Spr ...
a lično me i nije previše dojmiJo
daleko od toga da nije to Hvalitet, da nije preciznos' na zavidnom nivoJu, da nije gladak hod zatvarača, da nije meko okidanje, ... ALI po mom mišljenju previše, bre, plJastike!
... a i kad sam uporediJo sa Zbrojom .... hmm, mnogi pronalaze manu u "klaparanju" odbravljenog i povučenog max nazad zatvarača na svim M98cama(i klonovima istih) pa i na Zbroji a uverio sam se da ni na TikkI nije mLogo manje "klaparanje" ... doduše, i Zbroja(550) sadE košta 117.000 a do skoro se moglo pazariti dve ČZ za jednu TikkU što je po mojoj računici ...
Glavni adut na Tiq je, po meni, PRECIZNOST, a sve ostalo je vrlo disqtabilno, pogotovo cena srbistanska!
Edan pobro iz sela ima PVC/Stainless varijantu, i na tom modelu je najinteresantniji taj nehrdjajutji materijal, a ostalo sve - priiiiilichno traljavo, jeftino, nedovrsheno, neubedljivo! Precizna Zastava/Zbroja, sa dobrim qndakom, su za nju OZBILJAN, PROFI ALAT, pa nek misli qj shta otje!
^ Ne slažem se baš skroz sa MMiloša!
MMilos kaže:
Po meni, za te pare Zbroja a kusur dati na neku mnogo za*ebatu optičku spravu ;)
Mislim, može Čehinja, ali neka MeoStarka R1, i to na POLOVNU Zastavu, probatu na strelištu! Pa će i na taj konjflet još da ostane ricapa, u odnosu na Tiq Špica, a biće mloooogo zaebat konjflet!
Kažu da čorbadži-Todorić iz braCke nam susedne republike ima neki lep qrabeen, valjda ferlaški... Al osnova mu Zastava, crveno-plavo-bela! Nije valjda imao keentu za boljo, nesrpsko... Mislite o tome!
Pazi sad odjednom Tikka ne valja, ... Sako ne valja, .... Otkude bre batke takoj nešto??? Hmmmm ... Nešto se tu kuhva, ... Sadje i čehinja bolja od tiQuQuQuuuu ... dajte bre ljudi recite šta valja pa da kupujem ovako ne mogu da se odlučim, ....
Še, sve zavisi koliki je kome - budžet.
Ja imam Zastavu M70 i ne bih je dao za karton vinjaka, ali po lepoti nije ni prići Zbrojevci - pričam o fabričkom stanju, bez dorade.
Da se razumemo, ja ne bih kupio ni jedno ni drugo, Zastava mi je sasvim dobra, ali ako bi mi 170 K ležalo zaludno uradio bih ovo što već rekoh gore.
Da se razumemo još jedared, ne velim ja da ne valja Tikka, već da mojih 5 metaka godišnje u divljač i 55 u papir ne zahteva toliko bacanje para ;)
Dakle, da reMiZiram:
Zastava mi odlično radi posao, da imam više para uzeo bih Zbrojevku a da me zanima da mi se dive i da ne znam šta ću sas pare - uzeo bih Styer (~500 E skuplji od TiQ, koliko znam), opet ne Tikku...
Moje mišljenje nije da Tikka ne valja ... a kamol' Sako(čak šta više Sako mi je među prvima na listi želja .... ah, puste želje ...) ... samo mislim da je jaka cena za Tikku u poređenju, eto, sa Zbrojom sigurno nije toliko Hvalitetnija und bolja koliko je skuplja!
Možda nije tema za poređenje, ali voleo bi' da čujem ako je Tikka bolja po/u čemu je bolja od Zbroje
^ Verovatno samo po preciznosti! Navodno su cevi IDENTICHNE Sakovim!
Eventualno koji adut josh moze biti kod pojedinih varijanti, kao kod mog pometnutog kolege - nerdjajutja verzija...
S druge strane, Zbroja 550 i stariji modeli sa klasichnim Mauser izvlakachem - od toga pouzdanije, robusnije i trajnije NEMA, kao i svi Mauser 98 karabini, i, kao i Zastava, prilichno su zastupljeni u Afriq u lovu na shejtanske zivooljke... Zbroja 557 vetj nije idealna za tu namenu, a verovatno ni vetjina evropskih savremenih qrabeena...
Cevi im se i proizvode u Sako fabrici. Tikku je kupio Sako i zato je navodno jeftinija ali jednako precizna kao sako karabini. Sad ne znam da li Snajper moze i Sako karabine da uveze posto im na sajtu pise Sako i Tikka karabini.
Cena je cena i tikka je tikka. Moja zastava sa PPU pobi silne lisice bez problema.
Ali ko sto neko vec rece, da imam para viska uzeo bih tikku bez imalo razmisljanja, a ondak ko ima za tikku ima i za neku vrasku optiku... pa onda ubacis Hornadi ili neku taku municiju,....
Do ta doba moram samo da je gledim na netu i pucam sas svoju zastavu - koju inace obozavam
Ko može neka kupi , samo nama je uvek tuđe g.vno slađe. Ne vidim potrebu da ako imam zastavu koja je precizna , zašto bi za istu preciznost bacao pare i kupovao strano. Osim ako je neki merak.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?