Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: K - 100

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
K - 100
Nikola
 Interesuje me ovaj metak...cuo sam da se ovaj metak proizvodi u kalibru 16,kolika je razlika u odnosu na kalibvar 12...Smilemetak K-100 Krusik

Boban
 Pozdrav Nikola,dobro dosao na forum.Na ovo pitanj ja nemogu da ti odgovorim jer tu municiju ne koristim.
Pozdrav

Nikola
 Hvala u svakom slucaju.

darkos
 Razlika je u precniku Grin, i naravni za kalibar 12 tezina sacme je 36 grama a za kalibar 16 je 31 gram.

Nikola
 Znam to nego sam cuo od mog prijatelja koji ima 16 kalibar da mu se prilikom pucanja na 90-100 metara u nepokretnu metu(daska) sacma nije pravilno rasula tacnije receno napravio je rupu kao brener..

Lala
 Ja nisam koristio taj metak, ali neke moje kolege jesu; rezultati su, po njima, blago rečeno konfuzni. Izgleda da postoji tu neki problem sa koncetratorom, koji se otvara kad mu dune, pa ili otvori ranije ili kasnije, pitaj Boga, lutrija čista. A brz metak kao munja, sa jakom energijom=velik domet i ubojna moć.
Možda je to eventualno za guske u preletu, ali na zemlji pucati njime nije baš preporučljivo.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

darkos
  Od 30 patrona koliko sam ispalio , cca 25 koje sam kontrolisao na cilju su kovali kao brener na 80-90 metara tako da sam odustao od ovog tipa patrona, prijatelji su mi hvalili Belomov 80-100, da korektno otvara i da je dosta bolji od K-100.

Nikola
 Po meni je belomov metak slab,ima veoma los posip sacme,barem ja tako mislim.

Cvele
 lalo, neki cak tvrde da je k-100 spor metak! tj kazu da nije za prelete gusaka i pataka... Confused
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Lala
 Cvele, Krušik deklariše taj metak baš za visoke prelete, pogledaj sajt Krušika. To opet ne znači da taj metak 'radi posao' u toj vrsti lova, kažem samo za čega ga je fabrika razvijala
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Stevan
 Koja je razlika između magnum municije i k-100?

Cvele
 Pa razlika je veoma uocljiva, k-100 je metak kalibra 12/70, a magnum je 12/76 tj 12/70 ima slabije punjenje, dok je 12/76 50 pa i vise grama... ;)

Nikola od Fruske Gore
 Ima dosta italijanske municje sa oznakama 100m, recimo pucam chedioite 100 na prelet, znaci vrhunska municija bez greske,mnogo je bolja za prelet od svake magnum municije koju sam takodje pucao, ali iskljucivo na prelet jer na zemlji ne preporucujem bilo sta sa oznakama 100... Dobar pogled

Cvele
 Koja je cena tog patrona Nikola ? Smile

Nikola od Fruske Gore
 Ako se ne varam skoro sam kupovao 60 i neki dinar.... u Temerinskoj u NS-u , prodavnica Canona...

Cvele
 Magnum patrona 60 i neki dinar ?! Pa to je stvarno jeftino... Smile

Nikola od Fruske Gore
 Ne nisam rekao magnum patrona, nego da se bolje pokazala od svake magnum patrone koju sam pucao na tu daljinu...Smile)) A da kad smo vec kod cena kupio sam u istoj prodavnici Rio spanski mini magnum 42g punjenje 4mmBye, cena je 45,00 rsd
Ali kad smo vec kod magnum municije drugar je negde u Subotici kupio da li na freeshop-u ili tako negde RC50 i neki baskijeri 50g, znaci vrh municija bije kao sveti Ilija i to ako se ne varam placao je izmedju 50 i 70 dinara municiju....
Rotwail 36g 3,5mm i 3mm 60,00 rsd.
Ali ove godine na sajmu za prepelice sam uzeo Tornado - vusir municiju hrvati prave dobro se pokazala, a i cena je jako privlacna trap je ako se ne varam bio 700 kutija, a osmica 850-900....

Cvele
 Hm... za prepelice je moj otac kupovao u lokalnoj prodavnici Fiocchi Tordo cena kutije je 650din, kazu da je jako dobar metak, i to ne trap, vec pravi za prepelicu.... A za ostale, znam da koristi Mirrage i Rio, te 4-ke, 6-ce(lovi sa starijom 12/70 ruskom bok sacmaricom IZ12).... Od brenera ima USA Federal, koje slabije koristi jel u glavnom da DS ide karabinom 308.Win. Pozdrav ! Grin

nikola-79
 POZDRAV ZA KOLEGE LOVCE .VIDIM DA NEKO KAZE DA METAKOM K 100 UBIJATE DO STO METARA GUSKE .JA ZIVIM VANI OLI SA METKOM 12 89 REMIKTONOM NEMOS UBITI NA TOJ DALJINI .DOBAR POGLED .Podrka

Cvele
 Drugo ti je metak 12/89 a drugo metak K100 u kalibru 12/70, ni ja nisam bas nesto siguran da moze da se pogodi, ali ipak sastav patrone, K100 je patrona koja u sebi sadrzi prah koji sluzi za skupljanje sacme na vecim daljinama, dok je 12/89 kalibar jaci punjenjem, sto ne mora da znaci i preciznoscu, ako ne sadrzi prah, patrone koje sadrze korpicu i one nose daleko, ali korpica i prah je pun pogodak za daljinu ;)

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 21
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,953,736 posete www.srbijalov.com