Restauriranje oružja
|
Igor |
Objavljen 22.01.2010. 00:26
|
Moderator
Upisa: 264
Pristupio: 05.02.2009. 20:16
|
Ovako sam ja obradovao caleta, i prinovio ga sa starom (novom ) orezarom iz 1966. Pusku je odradio Dragan (karamba-Strelac) iz Svilajnca. |
|
|
|
Igor |
Objavljen 22.01.2010. 00:31
|
Moderator
Upisa: 264
Pristupio: 05.02.2009. 20:16
|
Prakticno na njoj je sve odradjeno od kundaka, hromiranje glave, bruniranje cevi, podkundak do nove musice. Posebna zahvalnost Slobodanu www.srem-odak.rs za Amortizer kundaka kao poklon. |
|
|
|
Cvele |
Objavljen 22.01.2010. 13:18
|
Lovčina
Upisa: 3208
Pristupio: 18.09.2009. 20:03
|
Puska stvarno izgleda VRH ! koliko si platio sve to ?
Lov je za mene život =)))
|
|
|
|
Boban |
Objavljen 22.01.2010. 15:16
|
Lovčina
Upisa: 2540
Pristupio: 21.09.2009. 18:04
|
Puska ekstra izgleda,verpvatno je jos bolji osecaj i lepota kada je u rukama.
Prva ligaB) |
|
|
|
nemeza |
Objavljen 25.04.2011. 05:11
|
Veteran
Upisa: 830
Pristupio: 11.12.2010. 02:10
|
Puška je prelepa B), ruska orozara koliko mogu da vidim na slici, ako je u kalibru 12 onda je to TOZ 66, ako je u kalibru 16 onda je to TOZ 63, broj je oznaka modela a ne godine proizvodnje. Pozdrav. |
|
|
|
hamerles |
Objavljen 25.04.2011. 09:50
|
Lovčina
Upisa: 1066
Pristupio: 20.02.2011. 12:10
|
Ovo ja zovem pravom lovackom puskomB) Koliko je kostala??? |
|
|
|
Joe the hunter |
Objavljen 25.04.2011. 14:21
|
Veteran
Upisa: 503
Pristupio: 15.11.2010. 13:01
|
Admin kaže:
Prakticno na njoj je sve odradjeno od kundaka, hromiranje glave, bruniranje cevi, podkundak do nove musice. Posebna zahvalnost Slobodanu www.srem-odak.rs za Amortizer kundaka kao poklon.
Kolega Admin ja sam veliki pobornik stava da se o ukusima ne raspravlja, ali mi dozvolite da prokomentarisem vasu pusku(vaseg oca) odnosno nacin restauracije.I molim vas da ovo primite kao moju dobronamernost a ne kritiku.Restauracija podrazumeva vracanje oruzja u prvobitno (fabricko)stanje a siguran sam da originalni kundak nije bio tip svinjska ledja sa bavarskom obrazinom.Istina taj kundak je jako atraktivan ali nikako ne ide na lov.pusku pa jos polozaru.Taj tip kundaka je iskljucivo karabinski ili za komb.puske.Mozda bi vasoj pusci vise odgovarao neki od engleskih ili standardnih ravnih kundaka eventulno sa nemackom obrazinom.Ovako kundak je "progutao" celu pusku i napravio nesklad u odnosu na eleganciju polozara.Dali je to bila vasa ili ideja majstora je potpuno nevazno.Jos jednom vas molim da ovo shvatite kao dobru nameru jer ovde ima neiskusnih kolega koji treba da nauce sta na sta ide da bi imalo pravi smisao i funkciju.I opet podvlacim da se o ukusima ne diskutuje.Zelim vam Dobar pogled |
|
|
|
VLADE |
Objavljen 25.04.2011. 14:38
|
Stari član
Upisa: 238
Pristupio: 12.03.2011. 11:49
|
[upravu si joe pozdrav
jankovic vladimir
|
|
|
|
hamerles |
Objavljen 25.04.2011. 14:58
|
Lovčina
|
Joe the hunter kaže:
Admin kaže:
Prakticno na njoj je sve odradjeno od kundaka, hromiranje glave, bruniranje cevi, podkundak do nove musice. Posebna zahvalnost Slobodanu www.srem-odak.rs za Amortizer kundaka kao poklon.
Kolega Admin ja sam veliki pobornik stava da se o ukusima ne raspravlja, ali mi dozvolite da prokomentarisem vasu pusku(vaseg oca) odnosno nacin restauracije.I molim vas da ovo primite kao moju dobronamernost a ne kritiku.Restauracija podrazumeva vracanje oruzja u prvobitno (fabricko)stanje a siguran sam da originalni kundak nije bio tip svinjska ledja sa bavarskom obrazinom.Istina taj kundak je jako atraktivan ali nikako ne ide na lov.pusku pa jos polozaru.Taj tip kundaka je iskljucivo karabinski ili za komb.puske.Mozda bi vasoj pusci vise odgovarao neki od engleskih ili standardnih ravnih kundaka eventulno sa nemackom obrazinom.Ovako kundak je "progutao" celu pusku i napravio nesklad u odnosu na eleganciju polozara.Dali je to bila vasa ili ideja majstora je potpuno nevazno.Jos jednom vas molim da ovo shvatite kao dobru nameru jer ovde ima neiskusnih kolega koji treba da nauce sta na sta ide da bi imalo pravi smisao i funkciju.I opet podvlacim da se o ukusima ne diskutuje.Zelim vam Dobar pogled Kolega Joe sve je to dobro napisano sa vase strane.... Ali moje misljenje je da kundak pre svega treba da odgovara strelcu-lovcu i da dobro lezi u ramenu da pri prvim nanosenjem puske ka cilju odmah vidis nisansku liniju bez previse nisanjenja a dali je kundak(monte-karlo,bavarski,nemacki,engleski itd. to po mom misljenju uopste nije bitno vazno je da lezi i odgovara) B) |
|
|
|
Joe the hunter |
Objavljen 25.04.2011. 23:24
|
Veteran
|
Postovani kolega hamerles(s), kada bi to tako bilo onda bi svako pravio sta mu se svidja i verovatno nikome nebi odgovaralo.Zato postoje pravila i tipovi kundaka za odredjene vrste oruzja i NEMOZE se eksperimentisati zato sto je vec na milionima primeraka postavljen standard i to je to.Posebno kod lovackih(sacmarica) pusaka se vodi racuna o kundaku obzirom da se tim oruzjem brzo nisani i puca pa je potrebno sto brze da oruzje "legne" u oko strelca.Kod lovackih karabina je stvar nesto drugacija.A smem da se kladim u veceruda je stari(originalni) kundak na puski kolege Admin-a bio "brzi" od ovog novog.Dobar pogled |
|
|
|
VLADE |
Objavljen 25.04.2011. 23:58
|
Stari član
|
restauracija kundaka koji je pao sa krova od auta nakon zavrsenog lova nemam sliku da vidite koliko je bio ubiven
jankovic vladimir
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 26.04.2011. 07:22
|
Moderator
Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Verujem ti na reč VLADE!
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
hamerles |
Objavljen 26.04.2011. 08:33
|
Lovčina
|
[quote]Joe the hunter kaže:
Postovani kolega hamerles(s), kada bi to tako bilo onda bi svako pravio sta mu se svidja i verovatno nikome nebi odgovaralo.Zato postoje pravila i tipovi kundaka za odredjene vrste oruzja i NEMOZE se eksperimentisati zato sto je vec na milionima primeraka postavljen standard i to je to.Posebno kod lovackih(sacmarica) pusaka se vodi racuna o kundaku obzirom da se tim oruzjem brzo nisani i puca pa je potrebno sto brze da oruzje "legne" u oko strelca.Kod lovackih karabina je stvar nesto drugacija.A smem da se kladim u veceruda je stari(originalni) kundak na puski kolege Admin-a bio "brzi" od ovog novog.Dobar pogled._______________________ Postovani kolega Joe o ukusima se ne raspravljaB) po mom ukusu je kundak na ovoj orezari (VRH) odradjen... Ne slazem se sa vama bas oko toga da ne treba nositi kundak koji strelcu odgovara vec koji je predvidjen za tu vrstu oruzja. Meni na primer jer imam visinu od 2m i dugacke ruke savrseno odgovaraju ovi robusniji kundaci... nismo svi iste gradje.. Ziv bio kolega |
|
|
|
hamerles |
Objavljen 26.04.2011. 08:37
|
Lovčina
|
VLADE kaže:
restauracija kundaka koji je pao sa krova od auta nakon zavrsenog lova nemam sliku da vidite koliko je bio ubiven VLADE ova slika je od nekog starog kundaka koji je napravljen pre najmanje 6-7 godina. Izvinjavam se ako gresim ali takva je slika. pozdrav |
|
|
|
VLADE |
Objavljen 26.04.2011. 11:39
|
Stari član
|
ovo je slika fabrickog kundaka koji je restauiran a treba da znas da je sx3 najnovi wincesterov model od godinu eventualno 2
jankovic vladimir
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 26.04.2011. 13:27
|
Lovčina
Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Winchester SX 3 se proizvodi od 2006. godine.
|
|
|
|
Joe the hunter |
Objavljen 26.04.2011. 14:20
|
Veteran
|
hamerles kaže:
[quote] Joe the hunter kaže:
Postovani kolega hamerles(s), kada bi to tako bilo onda bi svako pravio sta mu se svidja i verovatno nikome nebi odgovaralo.Zato postoje pravila i tipovi kundaka za odredjene vrste oruzja i NEMOZE se eksperimentisati zato sto je vec na milionima primeraka postavljen standard i to je to.Posebno kod lovackih(sacmarica) pusaka se vodi racuna o kundaku obzirom da se tim oruzjem brzo nisani i puca pa je potrebno sto brze da oruzje "legne" u oko strelca.Kod lovackih karabina je stvar nesto drugacija.A smem da se kladim u veceruda je stari(originalni) kundak na puski kolege Admin-a bio "brzi" od ovog novog.Dobar pogled._______________________ Postovani kolega Joe o ukusima se ne raspravljaB) po mom ukusu je kundak na ovoj orezari (VRH) odradjen... Ne slazem se sa vama bas oko toga da ne treba nositi kundak koji strelcu odgovara vec koji je predvidjen za tu vrstu oruzja. Meni na primer jer imam visinu od 2m i dugacke ruke savrseno odgovaraju ovi robusniji kundaci... nismo svi iste gradje.. Ziv bio kolega
Tako je kolega o UKUSIMA se ne raspravlja ali ukus i funkcionalnost su dve razlicite stvari.Nisam siguran da ste u zivotu imali prilike da u rame stavite onoliko kundaka(pusaka) koliko je moe iskustvo u tom pogledu.A to koji vama kundak odgovara mozete znati samo onda kada na istoj vrsti oruzja istovremeno probate nekoliko tipova kundaka ovako sa slike tesko da mozete biti sigurni dali vam odgovara ili ne.I da zakljucim ovu pricu, lepota drveta, zanatski rad, oblik i finis nemoraju uvek znaciti i funcionalno.Dobar pogled |
|
|
|
Max011 |
Objavljen 26.04.2011. 14:44
|
Stari član
Upisa: 487
Pristupio: 10.06.2009. 12:00
|
Po rečniku srpskog jezika restauracija je obnova ... pa bi tako posmatrano trebalo vratiti orginalni stari sjaj gore izloženoj petlari. Kako to nije učinjeno za ovakav rad bi bolje ,,čučnuo ,, termin revitalizacija ili JNAovsko zanavljanje resursa Sve u svemu ako se poručiocu posla sviđa ovako stanje stvari nema se šta ni dodati ni oduzeti
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!
|
|
|
|
VLADE |
Objavljen 26.04.2011. 16:09
|
Stari član
|
ova stosam radio je 2009 i nije kao prvi model ali sve u svemu mnogo plastike i aluminijuma nesvidja mi se uopste a da brzo puca puca verujte mi za sekund istrese magacin ko mitraljez
jankovic vladimir
|
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 26.04.2011. 16:17
|
Admin
Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
Joe the hunter kaže:
Postovani kolega hamerles(s), kada bi to tako bilo onda bi svako pravio sta mu se svidja i verovatno nikome nebi odgovaralo.Zato postoje pravila i tipovi kundaka za odredjene vrste oruzja i NEMOZE se eksperimentisati zato sto je vec na milionima primeraka postavljen standard i to je to.Posebno kod lovackih(sacmarica) pusaka se vodi racuna o kundaku obzirom da se tim oruzjem brzo nisani i puca pa je potrebno sto brze da oruzje "legne" u oko strelca.Kod lovackih karabina je stvar nesto drugacija.A smem da se kladim u veceruda je stari(originalni) kundak na puski kolege Admin-a bio "brzi" od ovog novog.Dobar pogled
No ComenAt
The best of the World all game caliber 8x57JS
|
|
|