Lovački paprikaš
|
brzi |
Objavljen 16.02.2010. 16:47
|
Član
Upisa: 144
Pristupio: 07.02.2010. 17:37
|
Skuvano je na hiljade paprikaša i uvek jeprisutan kod lovaca kada se nešto slavi. Oko njega se svi lovci okupljaju a majstori kuvanja su ugledni članovi. Mislim da je to tema za ove zimske daneB) |
|
|
|
bela |
Objavljen 16.02.2010. 17:41
|
Veteran
Upisa: 930
Pristupio: 06.02.2010. 17:48
|
nikad neću zaboraviti ukus paprikaša iz mog matičnog društva (l.selo)
daleko bilo da ovde loše kuvaju. (belo blato)
ugojim se samo da pomislim na ručak
vižlan i terier
|
|
|
|
brzi |
Objavljen 16.02.2010. 18:08
|
Član
Upisa: 144
Pristupio: 07.02.2010. 17:37
|
Kod nas u krcedinu imamo bucu koji ima 160kg ali zato kuva paprikaš na daleko čuven. Jedino morastalono da bude ledan lovac pored njega jer on kada proba paprikaš izvadi u šerpu od 2l. za probu. Inače kod nas je običaj da 13 januara napravimo slavljeza završetak lovne sezone i tada i jedino tada dolaze i naše supruge sa nama na slavlje. Normalno paprikaš od divlje svinje je glavno jelo |
|
|
|
Boban |
Objavljen 16.02.2010. 19:23
|
Lovčina
Upisa: 2540
Pristupio: 21.09.2009. 18:04
|
Pa Brzi brate badava to sto pricas i hvalis tog tvog kolegu.
Ja predlazem da nas pozoves pa da probamo |
|
|
|
brzi |
Objavljen 16.02.2010. 19:27
|
Član
Upisa: 144
Pristupio: 07.02.2010. 17:37
|
Drugari slažem se. Napravićemo jedan paprikaš prvom prigodom malo ljući u oraniji od 100l i dogovorićemo se da dođete na probu |
|
|
|
Lovac Stari |
Objavljen 16.02.2010. 21:55
|
Lovčina
Upisa: 1325
Pristupio: 24.06.2009. 16:47
|
A lovacki gulas?
Ili je to kod vas isto?
Dobar pogled.
|
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 26.08.2012. 23:54
|
Admin
Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
-meso DS
-meso srneće
-može i zečiji butovi, plećke ... a može i junetina da posluži ako se nema dovoljno divljetine
-crni luk
-začini(so, biber, začin C)
-kuvani paradajz
-crno vino
-slatka mlevena paprika
-tucana ljuta(nekad stavim mlevenu a nekad ako su sitne mogu i cele papričice ... sve zavisi od "momenta" )
-lovorov lis'
-svinjska mas' a u nedostatku iste može i ZEJTIN
-turim nekad i šargarepe rendane al nije mi obavezno
-kad je siromašno s meso ondaK može malo krompira da se ubaČi sitno sečenog da da gustinu kad se raskuva
Mislim da nisam ništa zaboraviJo a ako jesam i setim se dopisaću
Ovo je ono što ide u kotlić a koliko čega ...
... ima još koja reč al slikovito
The best of the World all game caliber 8x57JS
|
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 27.08.2012. 10:44
|
Admin
Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
Uuuuf....ala je gust!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 27.08.2012. 11:07
|
Lovčina
Upisa: 3536
Pristupio: 07.07.2010. 10:48
|
Javite na vreme da se organizujem!!!!Prihvatam i da ucestvujem u spremanju ako treba!!!Bitno je druzenje i upoznavanje koje je hvala bogu zazivelo preko ovog foruma sto je jedan od ciljeva i zadataka istog!!! |
|
|
|
Vladimir 89 |
Objavljen 02.09.2012. 21:13
|
Mlađi član
Upisa: 11
Pristupio: 14.03.2011. 19:54
|
Pozdrav svim kolegama lovcima! Molio bih za malu pomoc! Dobio sam za rodjendan kao poklon nov kotlic od 8l od livenog gvozdja, tezak kao crna zemlja! Marka "CADAC"! Medjutim danas sam nalozio vatricu, stavio ga u zar i nasuo vodom, jedno dva sata je voda u njemu kljucala, promenim vodu i ponovim postupak radi ciscenja fabrickog ulja itd.. Kad se ohladio oribam ga iznutra ferijem i zicom za sudove, medjutim kad sam ga brisao, bela krpa postade braon... Ne znam sta da radim i kako se to cisti... Ako neko ima iskustva molio bih za savet! Hvala u napred!
Cist pogled!
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 02.09.2012. 21:30
|
Lovčina
Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Sledeći put pre nego što ga staviš na vatru, izvana ga namaži sa deterdžentom za pranje suđa. Nerazređen sa vodom, naneseš ga svuda ravnomerno rukom. Mnogo lakše se opere posle upotrebe.
|
|
|
|
Jank |
Objavljen 02.09.2012. 21:35
|
Lovčina
Upisa: 2650
Pristupio: 17.05.2009. 23:12
|
Pocetnik kaže:
Pozdrav svim kolegama lovcima! Molio bih za malu pomoc! Dobio sam za rodjendan kao poklon nov kotlic od 8l od livenog gvozdja, tezak kao crna zemlja! Marka "CADAC"! Medjutim danas sam nalozio vatricu, stavio ga u zar i nasuo vodom, jedno dva sata je voda u njemu kljucala, promenim vodu i ponovim postupak radi ciscenja fabrickog ulja itd.. Kad se ohladio oribam ga iznutra ferijem i zicom za sudove, medjutim kad sam ga brisao, bela krpa postade braon... Ne znam sta da radim i kako se to cisti... Ako neko ima iskustva molio bih za savet! Hvala u napred!
Najbolje je da kupiš jedno tri četiri kila junetine, pa da ga lepo skuvaš po canis-ovom receptu, da ohladiš gajbu piva i pozobveš tvoje naaajbolje drugove...Ti se kao nećkaj da ne možeš da jedeš....kao pokvario si stomak, pa kada oni sve pojedu i popiju sačekaj rezultat....Ako svi prežive onda si dobro oprao kotlić....ja bih tako uradio....
Lov je stil mog života... ]
|
|
|
|
Sasa frrr |
Objavljen 02.09.2012. 21:51
|
Član
Upisa: 175
Pristupio: 28.02.2011. 20:04
|
Liveni kotlici su tezi za odrzavanje ali su jako dobri, odlicno cuvaju temperaturu i tesko hrana zagori. Problem sa tvojim kotlicom je da nije bio dobro cuvan i povukao je vlagu. Posto je materijal specifican sitna zrna korozije su se uvukla i primjetis ih tek nakon otkuvavanja, imao sam slican problem ali nisam bio dovoljno uporan sa ciscenjem. Najbolje bi bilo da kotlic emajliras, ako ima to negdje da se uradi i ako na taj materijal uopste moze "leci" emajl, onda bi imao savrsen kotlic po meni. A da li se i gdje liveni kotlic moze emajlirati vjerovatno znaju kolege Daki, Podunavac itd.. |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 02.09.2012. 21:55
|
Admin
Upisa: 10245
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Kolega Pocetnik postupi kako starina mladi Jank kaže ali ne traži drugare da se ne zameraš nego sa svim nabrojanim sastojcima dođeš u subotu na druženje da taj tvoj kotlić razradimo. Još kada dodamo "vulkanske lave " ima da bude kao ogledalo
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
Jank |
Objavljen 02.09.2012. 22:06
|
Lovčina
Upisa: 2650
Pristupio: 17.05.2009. 23:12
|
Eto lepo kaže iskusni stručnjak za kotliće...sve to u auto i pravac .....
Na obalu reke male
Gde se boje dana gase
u subotu kod Dakija
i ponesi jedno prase....
Lov je stil mog života... ]
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 02.09.2012. 22:19
|
Lovčina
Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Mogao si i ti ujače da dođeš i da malo ljuduješ sa nama. Prase nije obavezno. Samo "tečne" namirnice.
|
|
|
|
Jank |
Objavljen 02.09.2012. 22:28
|
Lovčina
Upisa: 2650
Pristupio: 17.05.2009. 23:12
|
Podunavac kaže:
Mogao si i ti ujače da dođeš i da malo ljuduješ sa nama. Prase nije obavezno. Samo "tečne" namirnice.
Paaaa mogao sam , mogao ali napisao sam na Susreti i druženje gde ću biti..(samo to niko ne čita)...svi se zagledali u snajku pozamašnih oblina....
Lov je stil mog života... ]
|
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 02.09.2012. 22:31
|
Admin
Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
nije baš vulkan ali ...
biće dobra za paprikaš,
a biće i za kobaje,
i za po još nešto i tako to;)
Daki kakvo je tvoje "viđenje stvari"?! 'oćel valjati ovo čemu?!?
... poČetniče, kotlić tučani Jopet iskuvaj i lepo operi pa ako bude ponovo korozije možeš sitnom šmirglom da ga "usijaš" pa premažeš zejtinom
Sećam se kako je deda često pre upotrebe, a možda nekada i posle, obavezno tučani kotlić i tučanu oraniju(veliki kotlić) ribao peskom pa pepelom i tek posle toga tečnošću za pranje posuđa ... sijalo se kao "ogledalo" koliko je bilo ispolirano a kad se ne koristi obavezno je bilo premazano Zejtinom "da ne povuče vlagu" -kako mi reče
The best of the World all game caliber 8x57JS
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 02.09.2012. 22:36
|
Admin
Upisa: 10245
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
E bata Canis baš me iznenadi ! Jel ti to gajiš?
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
Vladimir 89 |
Objavljen 02.09.2012. 22:37
|
Mlađi član
Upisa: 11
Pristupio: 14.03.2011. 19:54
|
Hvala na svim savetima! Probacu sve pa cu javiti koji je dao najvise rezultata!!!
Cist pogled!
|
|
|