Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Afrika

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Afrika
nenadx
 San svakog lovca je verujem lov u Africi.I neki nasi su imali tu srecu,pa mi je ovaj drugar slao slike i pravio zazubice.Ali vazno je da se malo upoznamo sa zivotinjama i jos po nekim detaljima vezanih za lov na ovom kontinentu.Ovde je odstreljeni Busbak i to juzna varijanta silvaticus,koja je malo tamnija i sa malo belih oznaka .Severna varijanta ili podvrsta je Scriptus ili Cobe Busbak koji je crveno braon i sa vise belina(crte i tacke).Veoma lepa zivotinja ali i opasna,narocito kada je ranjena ili u opasnosti.Interesantantno je da po nekim podacima,vise ljudi strada od ove zivotinje negoli od lavova recimo..... i41.tinypic.com/2qjy4b6.jpg
Dobar pogodak

nenadx
 Evo je odstrelio ovu juznu impalu sa dobrim rogovima,ali nije za knjigu RW.Naime(ove zivotinjice su ulovljene u Bocvani) tamo se trofej ne ocenjuje kao kod nas i nema medalja.Svake godine se izdaje knjiga dobrih trofeja,takozvana RW(skraceno) u koju se upisuju svi po merama dobri trofeji.Te mere su se vremenom pomerale pa bi ova sa 23 i pet osmine inca nekada i usla u knjigu.Inace i busbak i impala su odstreljene sa 270W Brno...A i da dodam ta knjiga je skupa u prodaji,a pravi se i luksuzno izdanje(kozni povez...)Cena za takvu je orijentaciono kao jeftinija puska. i39.tinypic.com/335dw9j.jpg
Dobar pogodak

Kile_
 moj veciti san,i prvih 50000e viska Smile uplacujem lov na bivole u juzno africkoj drzavi Zimbabve.
Samo 300 i 4x4

Lovac Stari
 Mozda je Namibija bolje odrediste?
Dobar pogled.

Lala
 Mojih prvih 50 evra viška, uplaćujem 4 fazana u Senti Grin
Jbg, moja želja je mnogo realnija Grin
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Kile_
 lovac stari i to je dobro mesto.a inace dosta sam "filmova" iz lova odgledao,i sto se tice afrike zimbabve i namibija su na prvom i drugom mestu sto se tice lova na slonove,bivole,nosoroge i nilske konje.ali meni se vise svidja teren u drzavi zimbabve. Smile
i uz jedan, paradox + 375H&H magnum + 500 t rex nista mi vise ne treba Smile
Samo 300 i 4x4

Kile_

Lala kaže:
Mojih prvih 50 evra viška, uplaćujem 4 fazana u Senti Grin
Jbg, moja želja je mnogo realnija Grin

naravno lalo,ali nista nas ne kosta ako sanjamo i o vecim stvarima Smile
Samo 300 i 4x4

nenadx
 Ja sam skupio za jednog,al ce da se puca....Nego da dodam,kad sam zapoceo ta knjiga RW,potice iz bratske nam Engleske.Prva je izdata 1892.pod nazivom,Records of Big Game+Rowland Ward.Nacin ocenjivanja trofeja je u pocetku bio dosta uproscen da bi se do danasnjih dana usavrsio.Koristi se u Britaniji i nekim njenim bivsim kolonijama(JAR,Bocvana...)U svakoj pa i prvoj su uputstva za merenje trofeja,pa je ustvari i prva knjiga sa uputstvima za ocenjivanje.Evo videh,kile u pravu si treba uvek stremeti ka visim ciljevima,pa se tu uklapaju i zelje.
Dobar pogodak

Lovac Stari
 kile_
Zimbabve je malo nesuguran poslednjih godina zbog rasne i verske netrpeljivosti. Gomila belih farmera je likvidirana u poslednje vreme! Ne kazem da nije za lov, divljaci ima u izobilju ali koliko vidim vise Svabe idu u Namibiju,Keniju i Juzno Africku republiku. Mislim ne kosta nas nista da sanjamo malo e sada pitanje dali ce da dosanjamo za 50 rodjendan. Jeste da ce me kostati ali sam resio da povedem i gospodju, ako nista drugo za svaki slucaj. Mozda jurne neki Lav pa bolje nju neka smaze nego mene Grin.
Dobar pogled.

nenadx
 Hahaha.To je neka nova vrsta specijalnog rata.
Dobar pogodak

Vilotije
 Sto ne rece za 60. cisto da i ja malo sanjam Grin

Lala
 Ja zakuco 50., a još uvek sanjam samo fazane i zečeve, ponekad prepelice Grin

Eee, Kile, u sretna vremena, kad se nije sudilo za nesreće u lovu, ni jedna gospodja od lovca nije htela u atar! A danas....
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

nenadx
 Zajedljivci su nekad pricali kako je Titi lovio sirote zirafe i zebre u Africi,pa evo da li je on uveo modu,love se i sada i43.tinypic.com/i70d3a.jpg
Dobar pogodak

Kile_
 e sto se tice divljaci koja se lovi u africi,ok sve razumem,ali zirafu da ubijaju to stvarno mi nije jasno,niti trofej nista od nje ako zbog toga gledaju.inace pucaju je smao da bi je ubili.
Samo 300 i 4x4

rade iz 27
 Slazem se za zirafu.

Lovac sa NLT-om
 Greota.....Besan
Samo NLT..... B)

nenadx
 Ma biju sve od reda,Tile ih navuko.Doduse meso daju domorocima,pa vajda koliko toliko.Evo i ove sarene magarice pucaju i39.tinypic.com/2vwibv8.jpg
Dobar pogodak

Lovac sa NLT-om
 Kako se keze,kao da slona ubili...kako ih nije zao.....
Samo NLT..... B)

Lovac Stari
 Ma lovi se sve! Poznajem svabu koji ima 36 trofeja iz Afrike. Medju te trofeje ima i trofej Sakala,Hijene i Pavijana.

Zebra na slici me podseca na Planinsku podvrstu, jer ove iz planine su dosta sitnije.
Po pravilu uvek se pucaju samo muska grla.
Dobar pogled.

nenadx
 E ovo bas neznam zasto love,Dobro za dolare verovatno,alinerazumem lovca koji dodje ko zna odakle da bi odstrelio babuna. Ups,evo videh da ih pomenu Lovac Stari i41.tinypic.com/33nwy9k.jpg
Dobar pogodak

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,081,753 posete www.srbijalov.com