Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Najveci lovac ubica svih vremena

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Najveci lovac ubica svih vremena
Vucko Jagodinac
 Kako je objavio nemacki casopis "Wild und Hund" 90.godine streljani rumunski diktator Nikolae Causesku je ubio u svom zivotu ravno 100.000 komada divljaci. Najveci lovac na svetu kako je sebe nazivao otstrelio je navodno 28.000 jelena, 40.000 srndaca, 3.900 medveda i gotovo 20.000 divljih svinja.Dalje kaze clanak o njegovim lovovima na medvede iz pera nekadasnjeg upravnika lovista Bistrica, bogatog medvedima. 1969.god. u lovistu Budak uprave Bistrica Causesku je za samo dva prepodneva uspeo da u hajci ubije 31 karpatskog medveda. U tom lovistu u vremenu od 83-88.godine je ubijao po 30 medveda godisnje.Tako da Causesku tada drzi dve medvedje titule: Prvaka sveta za mrkog medveda kao i " titulu najveceg ubice medveda svih vremena". U istoriji covecanstva tesko da ce se naci licnost koja je za 24 godine ubila gotovo 4.000 medveda.
Naravno da su tu rado lovili svi "crveni kraljevi i carevi" Hruscov, Zivkov i Tito. Jedini koji nikada noje prihvatio poziv Causeska u lov je bio Breznjev.

Lala
 E ove podatke nisam znao! Interesantno!
A Brežnjev nije prihvatio poziv? Hehehehe, nesreće u lovu se dogadjaju, pa što da reskira Smeko
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Lovac Stari

Lala kaže:
E ove podatke nisam znao! Interesantno!
A Brežnjev nije prihvatio poziv? Hehehehe, nesreće u lovu se dogadjaju, pa što da reskira Smeko

Ali zato je prihvatio poziv Todor Zivkov.
I sta se dogadja, na ceku izlazi kapitalno grlo i pravo prema Zivkovu, iz straha da ne odstreli novog prvaka komsija iz Bugarske. Causesku puca i odstreljuje divljac ispred svog gosta. Normalno se poneo nesportski i kao los domacin.

Poznat je i podatak da su Lovocuvari u drzavnom lovistu gojili ili intezivno hranili Medveda za novog Svetskog prvaka. Sve po naredjenju Rumunskog Imperatora. Poslednjih dana Medved je spavao kraj hranilista, bio je toliko tezak i tromav da je samo cekao sudnji momenat i metak.
Dobar pogled.

nenadx
 Bile su te price,verovatno istinite,a i neki fazon pri stavljenju...Rastezanje isl.mada i nacin secenja,(mesta rezova)pri dranju su bitna,sto vecina lovaca ne koristi.Mislio sam da nekomentarisem,ali moram ono sa pocetka.To su ipak kapitalisticke price,preuvelicane radi propangande.Evo matematike,Vucko je naveo(naravno ono sto je pronasao kao podatak)da je Nikolae ubio za 24 god. 28.ooo jelena to je 1166,6 godisnje ili 3 dnevno,srndace 40.000 ili 4,56 dnevno..itd ili samo krupne divljaci 11,4 dnevno...Pa da je i za 50 god to bi bilo 5 do 6 divljaci dnevno,neznam kad je jeo,obavljao bracnu duznost...a da vodi drzavu,ajde i nemora
Dobar pogodak

Lala
 Možda se podatak odnosi na lovove koje je on organizovao, pa kad se skupi diplomatski kor, i gosti, znači, jedno 50-ak lovaca, onda verovatno prave 'Kosovo polje' od divljači.
A zaista je nemoguće da je sve to sam odstrelio.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

nenad_franc
 pa sto,sve je moguce! ode za vikend i odstreli 50-tak komada u ogradjenom lovistu na hranilicama i nakupi se! a nije bas da nije to radio!

bela
 ovo su ipak prevelike cifre ,ko zna ? i to šta lala kaže kad se skupi družina pa pripiše sve sebi e to je najpre moguće. Hmmm

vižlan i terier

Vasojevic
 [quote]Vucko Jagodinac kaže:
Kako je objavio nemacki casopis "Wild und Hund" 90.godine streljani rumunski diktator Nikolae Causesku je ubio u svom zivotu ravno 100.000 komada divljaci. Najveci lovac na svetu kako je sebe nazivao otstrelio je navodno 28.000 jelena, 40.000 srndaca, 3.900 medveda i gotovo 20.000 divljih svinja.Dalje kaze clanak o njegovim lovovima na medvede iz pera nekadasnjeg upravnika lovista Bistrica, bogatog medvedima. 1969.god. u lovistu Budak uprave Bistrica Causesku je za samo dva prepodneva uspeo da u hajci ubije 31 karpatskog medveda. U tom lovistu u vremenu od 83-88.godine je ubijao po 30 medveda godisnje.Tako da Causesku tada drzi dve medvedje titule: Prvaka sveta za mrkog medveda kao i " titulu najveceg ubice medveda svih vremena". U istoriji covecanstva tesko da ce se naci licnost koja je za 24 godine ubila gotovo 4.000 medveda.
Naravno da su tu rado lovili svi "crveni kraljevi i carevi" Hruscov, Zivkov i Tito. Jedini koji nikada noje prihvatio poziv Causeska u lov je bio Breznjev.[/quote Covjeka posluzila lovacka sreca. Dobro,malo duze...desava se.Smeko
Ne pucaj shinko dok im ne vidis beonjaceStari

aca81
 Kolega po meni svi su oni bili ubice divljih zivotinja Sad za lovca treba puno toga od cuvanja prirode i prehranjivanje divljaci pa sve do odstrela kao krajnjeg rezultata i truda odredjene grupe sa psima pomagacima u podjenakim uslovima i sa podjednakim sansama a pod tim podrazumevam i mislim da niko nema prava sebe da naziva lovcem ako puca divljac u ogradjenom prostoru ma koje povrsine bilo,na pojilu,na hranilistu,iz nekog prevoznog sredstva,nocu sa raznim pomagalima........
DOBAR POGLED

Indjijanac
 Aco malo da se pročita kakva je situacija u to doba bila sa prihranom,uzgojem,unošenjem u lovište i slično pa da onda malo uporedimo taj rad u oblasti lovstva i danas,i dali su tada svi do poslednjeg lovca neumorno radili na tome.recimo samo da uporedimo cifre unosa fazana u lovište u Vojvodini sedamdeset i neke i prošle godine
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

zoranp
 Vole nemci da "serendaju" po crvenim diktatorima, ali je poznato je ogroman deo naseljinika germanskog porekla, bilo glavni deo masakra divljači u severnoj americi (čitaj divljem zapadu) i da su pobili samo bizona VIŠE MILIONA GRLAShock...zna se ko su najveći mesari na svetu..a znaju se i ovi lokalni MURDERERS!!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Vasojevic
 I malo vise miliona Indijanaca.Vrlo tuan

DakiNS
 Ma nemojte tako o najdemokratskijoj državi na svetu koja ima toliko demokratije da je pakuju u pametne bombe i šalju posvuda na svetu. Od II Svetskog rata 95% ratova izazvali su baš te najveće demokrate Sad

Prvi naseljenici su bile qrve i robijaši dopremljeni iz sledećih "demokratskih " država -Engleske Španije Nemačke i Francuske.Sad
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

zoranp

Vasojevic kaže:
I malo vise miliona Indijanaca.Vrlo tuan

..to da i ne spominjemo..i danas su oni i nihovi jarani aktivni po celome sveti i ubijaju "divljake"...ali da nebude Van teme
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Vasojevic
 Kako li stoji nas najveci sin naroda i narodnosti sa ciframa ulovljene divljaci

DakiNS
 SVAŠTARA
Drug stari i njegova Lovacka era.
(Strana: 1 ... 4 5 6)

Predator
 Neko mi je rekao da Čaušesku i dalje drži svjetski rekord u trofejnoj vrednosti kljova divljeg vepra. Navodno je vepar bio težak samo 78kg.

Sasvim prirodno

Vasojevic
 Ne znam za njega,ali je krmak odstrijeljen na Prokletijama bio tezak sezdeset i koju kilu,i titulu svjetskog prvaka nosio je punih sest godina. tako da je ovaj od sedamdeset grdosija,pa i ne cudiSmile

duskov
 Srđa je u pravu, svjetski rekorder je ulovljen na Prokletijama i nije imao više od 60- tak kilograma. To je bio stari vepar pun trihinele i raznih bolesti. Kilaža kod veprova ima veze i sa trofejnom vrijednošću. Naime, oni veprovi koji požive mnogo godina, prođu ljudske i vučje zasjede, velike prirodne katastrofe, i udarce konkurencije kod parenja, dožive da se polako sami "gase" ali i da imaju ogromnu trofejnu vrijednost.
Dugo sam lovio bez iakvog znanja i obrazovanja o vrijednosti trofeja. Na planini Turjak sam prije dvadesetak godina ulovio vepra koji nije bio posebno veliki ali je imao kljove dugačke 23,5 santimetara. To je ujedno i moj rekord ako se to tako i izračunava...

DakiNS
 Eto kolege da vas podsetim, na današnji dan nas je zauvek napustio naš najveći lovac, DRUG TITO.

SMRT FAŠIZMU SLOBODA NARODU

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
"Vojvođanski lovac" doo LOVAČKA UDRUŽENJA 475 17.05.2019. 23:58
Loviti u drugom lovistu ili Lovac gost! LOVAČKA UDRUŽENJA 71 21.10.2017. 10:46
SAINT HUBERT - Lovac i pas KINOLOGIJA 534 01.12.2015. 00:16
LOVAC - strast,nasledje ili pomodarstvo LOVAČKE PRIČE 65 30.04.2014. 08:02
Kako sam postao lovac LOVCI POČETNICI 29 10.02.2014. 18:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 24
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,954,498 posete www.srbijalov.com