Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Plovkarenje

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Plovkarenje
Cvele
 Lov riba tehnikom ,,pec'' tj na plovak. Ovo je jedna od najzastupljenijih tehnika ribarenjem u Srbiji. Njome se mogu hvatati od najsitnijih-belica pa do dosta krupnih riba. Naravno da postoje i razni mamci, kao i velicine i oblici plovaka, tezina i td... pozdrav plovkari! Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Nemanja Djurovic
 kod nas je to tradicionalan lov i odrzava se manifestacija pod nacivom udicom na plovak takmicenje ali i nije teko jer se pusti 100kg pastrmke tovljenje i sreca ako ti uvati uvati
bio sam 1 prvi posle toga nista onda 3 polse toga 2 ove god 4 za 20 grama...Cry

Dare_Makedonija
 Kod mene u Makedoniji ovo je najvise upotrebljavan nacin sportskog ribolova. Prosle godine bio sam nekoliko puta na reke tresek lovio se klen i bilo je fantasticno. Lovio se na drenke na jadice 6ice i izlazili su primerci od 1.5 kg pa i vise.

Hunter forever
 Ovom metod ja sam kod mene u okolini na takmicenjima dve godine za redom osvojio prvo mesto,valjda cu i ove.Stavicu slike na temi Ribolov.
marka Engleski poenter marka

Dare_Makedonija
 Ma spored mene ovo je najbolji nacin za pecanje

Dare_Makedonija
 Pocinje sezona za plovkarenje. Ima neki reultati?

Dare_Makedonija
 Kod mene ovih zadnjih dana nesto slabo ide. Cekam vase reultate

DakiNS
 Plovkaroši da li ste ciljno kada pecali smuđa na plovak
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Cvele
 Ja sam pokusao da ga pecam, tj pecao ga, jednu noc ali dzaba... neuspesno... Sad

DakiNS
 Cvele ide i to preterano. Ne smem ti otkriti tajnu jer ako ti kažem moraću da te ubijemUpsSmeko Malo šale sistem je vrlo neselektivan baš zbog svoje jednostavnosti i ako se proširi način pecanja vrlo brzo ne bi imali šta pecati

Cvele
 Ma znam ja ceo sistem Smile a ako ja ne znam cake, moj otac koji peca vec 30-ak godina pa mozda i jace i bio je profesionalni ribar tj alas ih sigurno zna, ali ima i do vode na kojoj se peca ;) na jezeru gde sam ja probao da pecam ovom tehnikom ima mnoooooooooogo cverglana ili ti Americkih somcica... od njih smudj nema teorije da pridje Angry

strahinja
 Ja sam probao pecati smudja na plovak pre neki dan na knicu,i nije imalo svrhe pecati zbog tih cverglana ima ih previse na jezeru Smile

DakiNS
 Momci ako mogu da tako formulišem pecanje na plovak smuđa je aktivni sistem pecanja a ne ono zabaciš i čekaš.JBG nesmem dalje odaću sve. Ovo ispada kao da se foliram ali daću vam jedan negativan primer. Nekada davno kada sam imao 12-13 godina i kada smo moj pok. brat i ja naučili tu tehniku za jedno prepodne , znači ne u zoru ili predveče nego od 7 do 10-11 sati imali smo oko 160 komada, Zvuči neverovatno ali alavost nas klinaca prešla je sve granice .Kada smo krenuli kući nizali smo ih na grane vrbe koje su pucale pa smo na kraju skinuli majice i u njima nosili smuđeve . E za to smo dobili lepih batina. Istina tada je ribe bilo mnogo više (pre 40 godina). Tehnika se kreće između Peca, i džigovanja štap u ruci i vozi Miško. A kad smuđ zagrize brojali bi do 10 i onda izvlačili. Smuć ima specifičan ugriz , plovak koji je nosivosti 20-30 gr vretenast, povuče nekih 20-30cm pod vodu i tada počinje brojanje.

Sniper Hunter
  Daki Zaboravio si klizeci plovak B)

DakiNS

Sniper Hunter kaže:
Daki Zaboravio si klizeci plovak B)
Ne nisam upravo je jedna od osnova fiksiran plovak

Sniper Hunter
 Ja radim nesto slicno ali sa klizecim zbog podesavanja dubine da ne dodje do zabune ja to radim sa pastrmkom na jezerima gde moze biti dubina i do 10 m

Cvele
 I mi smo pecali sa klizecim plovkom.... Daki, svaka tebi cast, ali malo mi je neverovatan toliki broj riba, kol'ki su bili od prilike ? 

DakiNS

Cvele kaže:
I mi smo pecali sa klizecim plovkom.... Daki, svaka tebi cast, ali malo mi je neverovatan toliki broj riba, kol'ki su bili od prilike ?
Cvele to se dešavalo pre nekih četrdesetak godina a rekao sam da je tehnika vrlo neselektivna znači od nekih staklenih od 15 cm do komada od nekoliko kg. Najčešće oko 700-800 gr u stvari sve što se na tom terenu nalazi jednostavno ne može da odoli

Dare_Makedonija
 [img]<script src='http://imageshack.us/shareable/?i=img0460bu.jpg&s=228&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>img228.imageshack.us/img228/2686/img0460bu.jpg</noscript>[/img]
Evo momci sta mi lovimo na plovke. Ovo je ulov moga oca i brata. jbg polagao sam tada pa nisam mogao da idem

Scorpion Hunter
 Ovo je moja omiljena metoda(pecanje na plovak) mirna voda i uzivancija. Samo sto sam danas na pecanju imao najezdu Angry Cverglana i Suncica na udicu pa mi se od njih smucilo pecanje karasa i babuski... Gotovo cim zabacis odmah radi Suncice su prava napast za pacenje ne moze se od njih pecati druga riba... Frown

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,458
Najnoviji član: gorstak1972

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,440,427 posete www.srbijalov.com