Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Revolver

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Revolver
INTERMAKER
 Revolver:
Modeli i kalibri.

MAKEDONAC
 Ne razumem...
REVOLVER pa sta. Stoji godinu dana i niko nije napisao niti redak
o revolverima. Cudno.
Kolko ja znam u Srbiji ljudi poseduju revolvere.
Ja licno imam 357 magnum (cev 6-inch-a).
Cesto koristim PPU municiju od 158 grain-a (deset gramsku)
Odlicna je i stvarno jaka.
Imam i nesto vincesterovu 38 spec i 357 ali su zrna olovna (bez
kosuljice). neznam zasto ali manje postujem taj tip zrna.
Bilo koji tip zrna, volim da ima gore vbakar.

Pozdrav za sada !
PZ

Lovac Stari
 Posedujem Zastavin King Kraguj.
Kal 44 magnum.
Posedujem ga cisto samo da se kaze da ga imam;).
Dobar pogled.

Boban
 Pa kako da pisemo ka ga ne posedujemo,
ja volim pistolje da vidim kod drugara ali nemam nameru da posedujem.

nenadx
 Olovna zrna vole oni koji vise pucaju.Narocito kada ih sami liju,pa jeftinije prodju,mana je treba dobro ocistiti cev zbog naslaga olova.Takodje su bolja u 38 spec.44 mag.je bas jak i nisam ga koristio,mislim da je 357 dovoljan i za lov.Makedonac dobbar ti je izbor duzine cevi,veoma precizan u tom kalibru.Do koje daljine gadjas a da dostizes dobru preciznost i da li je zastavin,kakav je PPU u lovu ako si se oprobao.
Dobar pogodak

MAKEDONAC
 Nesto oko preciznosti.
Na 50m flasa vina (obavezno prazna-zbog stete koja nastaje),
mislim da je nemogu promasiti.
Takodje je veoma bitno ko prazni flasu pre pucanja u nju.
Od toga zavisi i preciznost strelca (ha, ha, ha).
Probao sam i na 80m kamen velicine kompjutera kad ga gledas frontalno.
Na ovim daljinama, i ciljevima te velicine nemam problema.
Revolver ne koristim u lovu posto nosim PA.
Dobar je za "samilosni" i kao zastita kad se ide u gusto na ranjenu, krupnu divljac.
Prateci forume okolo citam da se neki "zale" na PPU municiju za
357 a ustvari to je zbog njezine jacine i zbog veceg trzaja
i duzeg vremena stabilizacije izmegju dva pucnja.
Po PPU tablicama PPU-a na njihovom sajtu izlazna energija je oko 1200 J, sto je priznacete, isto sa 44mag. koji vazi za najvisu klasu kad je snaga u pitanju.
Seller-ova na primer, po tablicama izlazi oko 720-30 J.
To je, priznacete, ogromna razlika.
Ako stavite unutra 38 spec. ona imate na izlazu manje od 400J
sto vam daje mirniju ruku i bze okidanje.
Za zabavu dovoljno dobro (a i na strelistu) a za dzep oko 15-16% jevtinije od 357-mice.

Pozdrav !
PZ

nenadx
 Prvo i osnovno pravilo u streljastvu jeZabranjeno je pucati u punu flasu.Slazemo se,
Dobar pogodak

Sniper Hunter
 Ovo je moje "ludiranje"

i41.tinypic.com/jaus6p.jpg

koje nije zavrseno ,uplanu dorada sine pa optika.....inace revolver je zastava cev 6 inca cal 357.

Dobar Pogled!Maka

Lovac sa NLT-om
 Lepa pistolj...on je precizniji od revolvera koji nema kundak????

Sniper Hunter
 To Neco neznam znas onu narodnu "Kad pop nema sta da radi on...........! etako i ja

Lovac sa NLT-om
 Grin dobro

Kile_
 hehe nije los Smile ,zanimljiv da,precizan?,sumnjam da mozes lepo da nisanis,kratak je kundak rekao bih
Samo 300 i 4x4

Sniper Hunter

kile_ kaže:
hehe nije los Smile ,zanimljiv da,precizan?,sumnjam da mozes lepo da nisanis,kratak je kundak rekao bih

Jos nisam ugradio sve sta sam zamislio u fazi izrade je stavicu mu optiku ili kolimator pa ce da vidimo

Lovac sa NLT-om
 img97.imageshack.us/img97/8430/dsc02236q.jpg

rk
 Kakava su vam iskustva sa Zastavinim revolverom M83,
Kako resavate problem vrlo ne udobne coskaste drske,da li neko koristi gumene korice "combat"-vinca.
Kolko moze da se poradi na sredjivanju okidanja

rk
 Inace ,ako izuzmemo nase propise,Cz m83 sa cevi od 2,5incha bi moga da bude prijemciv kao pomcno oruzije u lovu.

Naravno obzirom da kod samilosnog nema nekog velikog pucanja nece nesto prakticno znaciti udobnost same drske ali mislim da izmena koja ne kosta puno ,a pritom povecava udobnost koristenja oruzija nije na odmet.

nenadx
 Koristio sam ga par godina...Sta reci...Mom prijatelju je posle godinu dana intezivnog koriscenja razlabavio burence.....Licno sam zadovoljan i nisam imao nikakvih kvarova ni minimalnih,a pucalo se podosta.Ajde redom Drska,je za moju saku(mislim uobicajena) kao kod vecine revolvera kratka,pa sam i na zastavu odmah stavio nazovi gumenu koju je radilo dosta privatnika(znaci ne poznatih marki)Odlicno je legla.Dalje mehanizam opaljenja isl.je dobro pokupljeno od priznatih marki,pa nema potrebe detaljisati.Veci je problem sto se kod zastave nikad nezna na sta ces naleteti,od skoro vrha do skoro dna.Obarac,malo tvrdji,ali zavisi sta se hoce.Ako je u pitanju samilosni..mislim da nije toliko bitno.Ako se hoce precizno gadjanje,onda na doradu ili uzmes S end W,Taurus..(navodim njih jer sam ih koristio)Mislim da za novac koji se da,pa i naknadno doradjivanje se dobije sasvim solidno orudje,pa i za lov gde je dozvoljeno. i40.tinypic.com/sqqe8g.jpg
Dobar pogodak

rk
 Jel ov slika sa gadjanja kolko mi je poznato pojedini delovi su radjeni od presovanog lima koji su to delovi i mogu li se zameniti necim kvalitetnijim

nenadx
 Ne znam koji su delovi od pres.lima ali ako ih i ima neznam da li uticu na funkcionalnost.Svi proizvodjaci ubace slicne materijale gde god mogu da bi ustedeli ili olaksali oruzje.Kod M 83,po mom saznanju najcesce strada funkcija burenceta,tj. sipka koja ga nosi,ali to je nemarnost u toku sklapanja(postavljanja)Uglavnom su u pitanju finese,koje se mogu doterati.Slika jeste sa gadjanja
Dobar pogodak

rk
 Opasna ekipa nema sta B)
kako srediti tu plugisu mislis na klin koji nosi burence?

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,458
Najnoviji član: gorstak1972

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,440,890 posete www.srbijalov.com