Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lovačka puška

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lovačka puška
INTERMAKER
 Lovačka puška

Max011
 gvojze+drvo+remnik+šaban što je nosi = lovačka puška Eto ti Tozo pojašnjnja Smile

Igor
 Evo kako ja to zamisljam,
kod nas su najzastupljenije dvanaestice ali po prici nekih iskusnih lovaca onaj ko lovi dvadeseticom kazu da je on prosao sito i reseto sto se tice gadjanja.
Ovih dana sam dugo razmisljao na tu temu i resio u bliskoj buducnosti da kupim dvadeseticu, ako neko ima iskustvo sa ovim kalibrom ili poseduje vec istu neka malo obrazlozi.

Dobar pogled.

Kile_
 pazi ja sam gledao da kupim 20" i naisao na po meni probleme.ako kupujes polovnu,to su vrlo retke puske i imas mali izbor,malo je proizvodjaca.,municiju za 20 cal nisam nasao u vrscu jedino na sajmu u novom sadu i naj jeftinija municija je bila 150 din kom. pa cak do 500 din kom,zavisno od krupnoce sacme i proizvodjaca kojih je malo.
a imas samo 4 vrste patrona razlicite kupnoce sacme od 20/20 do 20/12 .puske tog kalibra sluze uglavnom za takozvane kraljevske lovove ,poljskih jarebica,sljuka,kamenjarki,prepelica i ostalih pernatih divljaci iskljucujuci fazane.

to ti je neko moje znanje i misljenje o 20cal
Samo 300 i 4x4

borkovrsac
 Po iskustvu drugih (jer ne koristim 20) puska je odlicna, cak je bolja i od 16cal. Ove sezone na patke kolega sa 20-icom nije nimalo zaostajao (sto se odstrela tice) za nasim 12-icama. Govorim o poluautomatu, Turske proizvodnje, laka, dobro lezi, nije bilo zaglavljivanja... Jedino sto mi se cini da im je drvo dosta "krto", na par mesta popucalo. U bolje snabdevenim prodavnicama imas da biras koji ces metak, samo spremi novce;) Dobar pogled!

Lovac Stari
 Bas tako Borko ;).
Spremite lovu i nebrinite, ima svega od klasicnih patrona pa do magnuma.
Dvadesetice (20 cal)postaju poslednje vreme sve vise trend i sve vise lovaca prelazi na ovaj kalibar.
U lovovima vidim da moji drugari vrlo uspesno love ovim kalibrom.
Dobar pogled.

ZOKA
 Pozdrav svim kolegama lovcima!

Vlasnik sam lovacke puske Merrkel Suhl 12/12,model E200. Inace puska je pravljena negde pre 30 god po porudzbini za nekog Italijana koji je ovde dolazio u lov i tu je i prodao. Mene interesuje koliko ona vredi na trzistu, s obzirom da sam je ja dobio na poklon?

Hvala unapred.

pescarac
 Zoko, imaš dobru pušku, ako je nešto dobro glupo ga je prodavati (jedino ako si rešio da više ne budeš lovac).
Kao što verovatno znaš to je istočnonemačka puška proizvedena pre rušenja berlinskog zida. Kod nas je stizala preko raznih firmi i te firme su je plaćale takozvanim klirinškim dolarima. Iz tog razloga je kod nas bila jeftinija tri do četiri puta nego što se mogla nabaviti na zapadu.
Iz tih razloga za nju danas ne možeš dobiti više od 500 do 600 eura (pod uslovom da je u besprekornom stanju).
Cena nove puške je mislim negde preko 4000 eura.
Mislim da ti je bolje imati jednu polovnu merkelku (ne mislim na Angelu), nego novog MP-153.
Ustvari i to zavisi od afiniteta lovaca.

Lovac Stari

ZOKA kaže:
Pozdrav svim kolegama lovcima!

Vlasnik sam lovacke puske Merrkel Suhl 12/12,model E200. Inace puska je pravljena negde pre 30 god po porudzbini za nekog Italijana koji je ovde dolazio u lov i tu je i prodao. Mene interesuje koliko ona vredi na trzistu, s obzirom da sam je ja dobio na poklon?

Hvala unapred.

E sad i ja da se umesam.
Poklonu se u zube ne gleda i poklon se ne prodaje.
Pescarac ti sve lepo objasnio.
Znaci imas staru ali kvalitetnu pusku, uz malo investicije mozes od babe napraviti devojku!
E sada to je tvoja stvar sta ces s njome;).
Dobar pogled.

ZOKA
 Hvala puno kolegama na informacijama. Kao sto ste i rekli puska je u besprekornom stanju s' obzirom da nije dvadeset godina izlazila iz fotrole,drvo je fantasticno ocuvano,a o celiku da se ne govori!
Daleko od toga da planiram da je prodam interesovala me je NJENA cena na trzistu,jer takodje imam E201 TRAP pa cisto poredjenja radi.

Hvala jos jednom!

Igor
 Ako je tvoja puska ista kao ova na slici znaj da je joj cena u Nemackoj od 600-1200 Evrica. Evo sajta gde mozes da uporedis cene svega i svaceg,
www.egun.de

Dobar pogled.

ZOKA
 Slicna jeste,ali joj gravura nije ista. Imam potvrdu da je taj Italijan koji ju je i doneo u Srbiju narucio specijalno da mu je naprave u Merrkelu,tako da to jeste model E200,ali se po mnogo stvari razlikuje od klasicnog modela (tezina puske,duzina cevi,oblik kundaka podkundaka,imala je takozvanu paljenu glavu ali je od stajanja rad izbledeo...) samim tim je autenticna i plus izuzetno ocuvana.

pozdrav

Cvele
 Malo pre sam bio u prodavnicu lovacke opreme, i bas se setio ove diskusije i pitao za cenu patrone za cal20/70, cena je 35din, tako da nije uopste skuplja municija u odnosu na 12 i 16 cak je i ista... ;)
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

bela
 milane koristim iž153 iako sam puno patrona iz nje ispucao ne bih da mešam žabe i babe. uvek bih je dao za merkela ili beretu.pogotovo bokerice. imam i toz 34 p e to je već po mojoj meri.
vižlan i terier

nikola-79
 Alse vi dole u Srbiji palite na te m 153 ruske petometke .Za mene je zakon puska prelamaca bokerica .Ja posedujem i spartan 453 bajkal reminkton i imam 2 ruske bokerice jedna 12 a druga 20 izh 27 1 c a posedujem i jednu spartan 210 bajkal kalibar 16 .Ali petometka je brza puska brzo puca ali ako nepogodis sa prva dva djaba ti jos tri metka zato je bokerica za mene zakon prava sporcka .Moram da stavim koju slicicu od pusaka .Dobar pogled .PfftiC

nikola-79
 Izvinte zbog slicice prebacilo neku drugu .Bravo 2

nenadx
 Nikola kazi mi razliku izmedju mp 153 i tvoje reminktonke
Dobar pogodak

od komtema
 Dase nadvezem na pricu o Nemackim puskama ja sam ih imao puno i sad ih imam nekoliko,Nemacke puske su kvalitetne i skupe,mislim da najeftinija nova nemacka puska kosta oko 4000 eura,neki zameraju nemackim puskama to sto nemaju tvrdo hromirane cevi to je istina i te cevi treba redovno cistiti i podmazivati i onda nema problema to su mekane cevi koje su bezbedne ukoliko dodje do zapusenja cevi sneg,blato,a zatim opaljenja ta cev ce se samo naduvati i nece nikoga povrediti,kod tvrdo hromiranih cevi u tom slucaju dolazi do eksplozije cevi i mogucnosti poredjivanja svih lovaca koji se nadju u blizini.Cena nemacke puske zavisi najvise od ocuvanosti ceva bas sam pre neki dan jednu prodao.Najeftinije su one koje imaju samo arabesku kao 200e,dok je 201 mnogo skuplja zato sto ima gravurice sa zivitinjama mada se radi o istoj pusci.U Nemackoj je sto stariji Merkel to skuplji ako su mu ocuvane cevi,spolja sve su lepe.Postoji puska koja se zove 201ET.To je sportska puska sa jednom obaracom trap koja ima duze cevi mislim 76 mislim da ima oba puna coka ta puska jedina od modela 201 ima arabesku ali je mnogo skupa zato sto je radjena u maloj seriji,nije prakticna za lov zbog jakih cokova osim za lov pataka.Ja imam takvu pusku radjenu po porudzbini,ima jednu obaracu,lovne cevi pun cok i polucok tvrdo hromirane mislim da je to jedini merkel sa tvrdo hromiranim cevima,promenjen kundak i potkundak.Puska je bila vlasnistvo naseg cuvenog puskara DJordja Jezdica iz Beceja.Ako bih je prodavao nebi je dao bez 1500 eura.Mislim da nemacke puske imaju najbolje i najsigurnije glave na svetu mozes u nju da stavljas sta hoces ali glava ti se nece otvoriti.Zasad toliko.Poz.svima.

od komtema
 Sto se tice kalibra 20 nju nikad nisam imao ili odavno imam u planu da je nabavim,ali nikako da nadjem dovoljno kvalitetnu i ocuvanu,visokoserijske puske me neinteresuju.Pernato lovim u kalibru 12 a zeca u kalibru 16 hamerles.Sa ferlahom u kalibru 16 starijim od sto godina sam ostreljivao zeceve na 100 metara .Dvadeseticu bi kupio najvise zbog njene tezine nju bi najvise koristio u treningu mladih pasa.Mislim da su puske 20 magnum glupost zato sto su preteske.Imam prijatelje koji imaju i 20ice i 12ice svi se slazu da 20ica ima kraci ubitacan domet 15 metara u odnosu na 12icu.Oni love vidim ja sa 20icom kad ima puno divljaci a kad se divljac proredi i ostane je malo onda se hvataju za 12icu.Zasad toliko .

kriva cevka
 kupio sam pre nekog vremena baikal 153 radjenu za remington,pa me interesuje ima li nekih prednosti u odnosu na obicnu baikal.uzeo sam je u kalibru 12/89,maskirna je,sa cevkom od 66cm,koliko ulogu ima duzina cevi u lovu?

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Stara lovačka municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 213 12.06.2024. 20:37
Fabarm lovačke puške LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 29 17.05.2024. 12:24
Lovački karabin KARABINI 1744 11.01.2024. 18:54
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 873 28.10.2023. 20:17
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,954,271 posete www.srbijalov.com