dimljeno meso
|
Kile_ |
Objavljen 17.11.2010. 18:36
|
Lovčina
Upisa: 1429
Pristupio: 04.08.2009. 21:33
|
trazim ovu temu ali nisam nasao adekvatnu pa reko da otvorim novu
dimljenje mojis prsuta se zavrsili danas sam okacio na vetar
ukus strava malo je slano ali nije strasno,drzao sam 5 dana u salamuri,sledeci put cu 4.pa videcu razliku
slika je malo losija...
Samo 300 i 4x4
|
|
|
|
bela |
Objavljen 17.11.2010. 18:48
|
Veteran
Upisa: 930
Pristupio: 06.02.2010. 17:48
|
neznam koljem tek oko 01. 12.valjdaće mi upeti
vižlan i terier
|
|
|
|
Jank |
Objavljen 17.11.2010. 18:56
|
Lovčina
Upisa: 2650
Pristupio: 17.05.2009. 23:12
|
Kile verujem da je super, kada sam gostovao kod "Slavka75", probao sam suvo meso DS što je sušio Slavkov tata...e to je ekstra oni to redovno suše i stvarno je specijalitet ali imaju divljači, imaju pušnicu, imaju znanje, i eto dobrog dimljenog pršuta od DS.....
Lov je stil mog života... ]
|
|
|
|
Kile_ |
Objavljen 17.11.2010. 19:14
|
Lovčina
Upisa: 1429
Pristupio: 04.08.2009. 21:33
|
ovo na slici su dva buta od srndaca i krmenadla,drzani 5 dana u suvoj salamuri dimljeni na 3 dima ,i vec sad moze da se jede ali drzacu jos 5 dana na vetru pa idu u friz ili napolju ako bude mraz i hladno vreme.
a svinju i ja koljem oko 27 novembra...
verujem jank suvo meso od divlje svinje je extra,posebno kobasice
Samo 300 i 4x4
|
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 17.11.2010. 19:35
|
Moderator
Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
Kile moracu da navratim ovih dana!!!B)
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 17.11.2010. 19:36
|
Moderator
Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Kile, trk u Guduricu po butelju 'Frankovke', nož i lebac ja donosim!
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
Kile_ |
Objavljen 17.11.2010. 19:58
|
Lovčina
Upisa: 1429
Pristupio: 04.08.2009. 21:33
|
slobodno moja vrata su vam uvek otvorena!!
lalo ima vina kolko o's crno otelo ovogodisnje prva liga 25 secera
Samo 300 i 4x4
|
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 17.11.2010. 20:04
|
Moderator
Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
Ih sta ces lepse od ovoga!!!B)
|
|
|
|
nenadx |
Objavljen 17.11.2010. 21:02
|
Moderator
Upisa: 2282
Pristupio: 16.10.2009. 18:15
|
Ja se nerazumem,pa da pitam uz sta ide krokan
Dobar pogodak
|
|
|
|
Lovac Stari |
Objavljen 17.11.2010. 21:32
|
Lovčina
Upisa: 1325
Pristupio: 24.06.2009. 16:47
|
Meso se moze drzati u salamuri i dve i tri nedelje. Ali posle vadjenja ide jedan dan u cistu vodu na odpustanje soli. Pa cedjenje i tek onda u pusnicu!
Ja cu Mangulana pocetkom decembra.
Dobar pogled.
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 17.11.2010. 21:36
|
Moderator
Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Stari, jedan par wurst za mene, upiši!
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
Kile_ |
Objavljen 17.11.2010. 21:40
|
Lovčina
Upisa: 1429
Pristupio: 04.08.2009. 21:33
|
da lovac stari,ali dve tri nedelje se drze veliki butevi.ovi su mala a cak i 5 dana je bilo puno jer su slani,ali za moj ukus su super...da naravno posle salamure sam ih oprao mlakom vodom i taj dan su visili da se ocede i sutradan na dim...
Samo 300 i 4x4
|
|
|
|
Jank |
Objavljen 17.11.2010. 23:27
|
Lovčina
Upisa: 2650
Pristupio: 17.05.2009. 23:12
|
Ako me ovih dana put nanese u Vršac, kile eto mena da probam to vino....banatsko...
Lov je stil mog života... ]
|
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 18.11.2010. 06:22
|
Moderator
Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
jank da nisi na djeti pa samo vino???
|
|
|
|
nenad_franc |
Objavljen 18.11.2010. 11:28
|
Veteran
Upisa: 968
Pristupio: 05.04.2010. 21:22
|
Nego kile,mogao bi ti da napises od cega se sastojala salamura?! |
|
|
|
Kile_ |
Objavljen 19.11.2010. 23:33
|
Lovčina
Upisa: 1429
Pristupio: 04.08.2009. 21:33
|
pa salamurenje ja radim na jedan meni specifican nacin.
radim iskljucimo suvo salamurenje.
imam jednu veliku vanglu koja pri dnu ima refetkastu mrezu,taka da kad meso stavim na tu resetku ono vremenom pusta vodu i krv koja curi dole i dno posude i tu se talozi a meso ostaje gore suvo i nije u konaktu sa tom vodom...
a radim tako sto so dobro utrljam u meso da se beli i postavim da lezi na resetku..( a radim sa mesavinom soli 5kg kuhinske soli i u to dodan 2% nitratne soli,ona mesu daje crvenu boju).i to kada postavim vanglu prekrijem krpom i odozgo drvene daske..
suvo salamurenje sama rec kaze suvo,jer meso mora da ostane suvo.
radio sam i mokro usoljavanje gde se so mesa sa 10l vode i jos neki dodaci..ali desavalo mi se da se meso ubudja ili usmrdi...to je komplikovaniji princip jer moras nedeljno da prelivas vodu,prebacujem meso i drugu mesavini....
suvo salamurenje je po meni naj adekvatnije
Samo 300 i 4x4
|
|
|
|
Jank |
Objavljen 25.11.2010. 20:55
|
Lovčina
Upisa: 2650
Pristupio: 17.05.2009. 23:12
|
Pita me Sniper Hunter da možda nisam na dijeti, nisam nego samo da podsetim Kileta da spremi ili nabavi i neki Banatski rizling a bogami može i nešto bolje ...valjda on zna šta je dobro u Banatu....a mi smo tu da probamo ....po ovome što piše ovo suvo salamurenje mesa je eeeextra...traži dosta zalivanja....mislim vina.....
Lov je stil mog života... ]
|
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 25.11.2010. 21:06
|
Moderator
Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
JankB) ja sam skroman neka on izabere pice verujem u njegov ukus necu nista posebno sta drugi piju i gazda to cu i ja
|
|
|
|
Nikola M |
Objavljen 25.11.2010. 21:10
|
Član
Upisa: 106
Pristupio: 23.11.2010. 14:36
|
e kolege upravo sam probao vino domace i extra mi ispalo ove godine nije vezano za temu ali imam i susenog mesa u pusnici
Dobar Pogled
|
|
|
|
Lovac iz Vrbova |
Objavljen 09.01.2011. 16:40
|
Stari član
Upisa: 275
Pristupio: 17.12.2010. 19:33
|
kile_ kaže:
trazim ovu temu ali nisam nasao adekvatnu pa reko da otvorim novu
dimljenje mojis prsuta se zavrsili danas sam okacio na vetar
ukus strava malo je slano ali nije strasno,drzao sam 5 dana u salamuri,sledeci put cu 4.pa videcu razliku
slika je malo losija...
B) B) B)
Kile kad je na slici ovako ukusno,kako li je u stvarnosti... |
|
|