Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Moje omiljeno jelo


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Moje omiljeno jelo
INTERMAKER
 Moje omiljeno jelo
 
aca81
 Moje omiljeno jelo je kad u expresu stavim "crno meso"(ko sta voli ili ima) pa onda dodam sto vise razlicitog povrca i malo zacina pa na srednjoj temperaturi stavim lonac i ne gledam ga naredna dva sata a mirise po celoj ulici pa u medjuvremenu spremim vino i jedva cekam da gozba pocne...POZ.
DOBAR POGLED
 
nikolakuvar
 najbole jelo po meni,a usput i dosta jednostavno su srnece plecke u vinu,u vecu posudu sa poklopcem koja moze u rernu,naseckati slanine na kockice,belog luka,sitno seckanog,lovorov list biber u zrnu,so,vegeta,staviti unutra srnece plecke,po mogucstvu ih blago opeci na ulju,al nemora,sipati vode toliko da ogrezne,poklopiti i staviti u rernu na220 c. peci dok meso skroz ne odmekne,po potrebi naliti jos vode,kada je meso odmeklo,izvaditi ga iz posude i onda napraviti vinski klajster,tj.belo vino umuceno sa brasnom,da bude malo redje,pomesati sa preostalom tecnoscu u posudi i blago ukuvati sa postane saft,tj,da nebude jako gusto kao sos,pored toga napraviti sos od rena i bareni krompir. PRIJATNOOOOOOOOOOOO
 
nedzad
 e moje omiljeno jelo je sva nasa jestiva divljac. sasvim normalno pecena ili kao gulas. pozdrav
 
nikolakuvar
 i ja volim svu jestivu divljac,mada mi je gulas izgustiran,al uvek moze
 
slavko75
 sto se tice divljaci: divljac u vinu sa polentom svicarski specijelit i jedem ga cesto 
UZIVAM U LOVU Tri prsta 2
 
nedzad
 i ja slavko tu sve probleme zaboravim. pozdrav
 
Jank
 Volim razne lovačke specijalitete ali Slavkov ćale pravi naaaajbolji srneći gulaš ili tako nešto neznam baš tačno ali je bilo veoma ukusno...Gladan
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif
 
petar
 Gulas je gulas, to svi znamo! Grin
Just like old times!
 
nikolakuvar
 osecam se prozvano,za mene je gulas malo jednolicna hrana,jer sam odhranjen na divljaci,posto sam specjalizirao divljac u kuhinji,protivim se tom stavu,ko neveruje nek se javi,krajem novembra sam u srbiji pa nek dodje da proba nesto malo drugacije,a ukusnoi
 
petar
 B)
Just like old times!
 
slavko75
 ovde kod nas u srbiji i r.srpskoj pretezno svi sprepaju paprikas neki kazu gulas ali za mene je paprikas zato sto izmedju paprikasa i gulasa je malo veca razlika ,zivim u svici i ovde sam probao stvarno dosta specijaliteta od divljaci zato ocu da kazem da dosta specijaliteta ima dobrig i ukusnih sem paprikasaGladan
UZIVAM U LOVU Tri prsta 2
 
AcaNik
 pa daj neki recept;)
 
slavko75
 ne ne nekazem da nije, odlican je , nego da ima jos mnogo toga od divljaci sto trba probati i nauciti spremati
UZIVAM U LOVU Tri prsta 2
 
zoran
 PARPIKAS!!!
100 puta paprikas! .... narocito sa kotlica nakon jednog dana lova pored sume!
 
slavko75
 evo jedan lep recept
DINSTANA VEPROVA POLEDJINA

Kada se meso ocisti od svake najmanje kozice ,drzi se u salamuri 3-4 dana. A kada se iz salamure izvadi malo se osoli i stavi u posudu,doda se i povrce oko mesa malo zeleni i luka iz salamure ,prelije se i sa 10-20 kasika tecnosti iz salamure, zatim se meso prelije sa 10-12 kasike vrele masti(ili ulje) poklopiti i ostaviti da se tiho dinsta dok ne omekne,cesto se preliva sa sokom koji se nalazi oko mesa i okrece da bi se sto ujednacenije ispeklo.
Zatim se povadi sva zelen i luk a meso prelije sa tri kasike ruma (moze i dobro crno vino) i ostavi poklopljeno jos 15 minuta da se dinsta , na kraju se doda u dve kasike kisele pavlake i posto se sa ovim saceka da sve dobro provri,izvadi se meso i isece na podjednake manje komade u neku poduzu ciniju ili oval i prelije sa preostalim sokom.
Moze se posluziti uz neki amaro ili dobro crno vino.

PRIJATNO
UZIVAM U LOVU Tri prsta 2
 
Lovac iz Vrbova
 Jaoooooooooo kakav sam ja jeo gulas,ma prste da polizes...
Uh, al sto volim onaj topli vojnicki pasulj posle hajke na vuka...njam,njam,njam...Gladan
 
bela
 svud me diraj al u kuhinju nemoj...
ko nije probao beloblatski paprikaš ili gulaš unapred možeUkusno da žali Starinaravno o ukusima ne treba raspravljati kažu sto kuća isto toliko ukusa. naravno nebih odbio da me neko pozove na srneći but u plamenu ili nekom tako sličnom specijalitetu....Ukusno

vižlan i terier
 
nenadx
 Moje omiljeno jelo je janjac na turski nacin,ali se setih iz mladjih dana base.To sam jeo u Lici i ostalo mi je u secanju.Naravno pored prsute.Nadam se da ce mi Zoki ili neko drugi pomoci da dodjem do nacina spremanja.
Dobar pogodak
 
Cvele
 DIVLJAC NA 1000000000 NACINA Grin Grin Grin srbijalov
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov
 
Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Moje omiljeno piće! SVAŠTARA 81 27.01.2014. 10:35
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


avatarPlaninko011
Offline
· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.


avatarMilanO
Offline
· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6


tomo vrbas
Offline
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻





avatarPlaninko011
Offline
· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).


avatarslavaplana
Offline
· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.


avatarHunter_lovac
Offline
· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..


Anita Randjelovic
Offline
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?


avatarLovac Stari
Offline
· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,960,538 posete www.srbijalov.com