Moje omiljeno jelo
|
INTERMAKER |
Objavljen 17.02.2009. 22:10
|
Super Admin
Upisa: 300
Pristupio: 28.01.2009. 13:01
|
Moje omiljeno jelo |
|
|
|
aca81 |
Objavljen 08.07.2010. 15:22
|
Lovčina
Upisa: 1278
Pristupio: 31.03.2010. 16:54
|
Moje omiljeno jelo je kad u expresu stavim "crno meso"(ko sta voli ili ima) pa onda dodam sto vise razlicitog povrca i malo zacina pa na srednjoj temperaturi stavim lonac i ne gledam ga naredna dva sata a mirise po celoj ulici pa u medjuvremenu spremim vino i jedva cekam da gozba pocne...POZ.
DOBAR POGLED
|
|
|
|
nikolakuvar |
Objavljen 05.11.2010. 22:01
|
Mlađi član
Upisa: 12
Pristupio: 03.11.2010. 12:01
|
najbole jelo po meni,a usput i dosta jednostavno su srnece plecke u vinu,u vecu posudu sa poklopcem koja moze u rernu,naseckati slanine na kockice,belog luka,sitno seckanog,lovorov list biber u zrnu,so,vegeta,staviti unutra srnece plecke,po mogucstvu ih blago opeci na ulju,al nemora,sipati vode toliko da ogrezne,poklopiti i staviti u rernu na220 c. peci dok meso skroz ne odmekne,po potrebi naliti jos vode,kada je meso odmeklo,izvaditi ga iz posude i onda napraviti vinski klajster,tj.belo vino umuceno sa brasnom,da bude malo redje,pomesati sa preostalom tecnoscu u posudi i blago ukuvati sa postane saft,tj,da nebude jako gusto kao sos,pored toga napraviti sos od rena i bareni krompir. PRIJATNOOOOOOOOOOOO |
|
|
|
nedzad |
Objavljen 05.11.2010. 22:06
|
Član
Upisa: 92
Pristupio: 04.11.2010. 17:23
|
e moje omiljeno jelo je sva nasa jestiva divljac. sasvim normalno pecena ili kao gulas. pozdrav |
|
|
|
nikolakuvar |
Objavljen 05.11.2010. 22:22
|
Mlađi član
Upisa: 12
Pristupio: 03.11.2010. 12:01
|
i ja volim svu jestivu divljac,mada mi je gulas izgustiran,al uvek moze |
|
|
|
slavko75 |
Objavljen 06.11.2010. 00:00
|
Lovčina
Upisa: 1039
Pristupio: 26.01.2010. 09:37
|
sto se tice divljaci: divljac u vinu sa polentom svicarski specijelit i jedem ga cesto
UZIVAM U LOVU
|
|
|
|
nedzad |
Objavljen 06.11.2010. 00:48
|
Član
Upisa: 92
Pristupio: 04.11.2010. 17:23
|
i ja slavko tu sve probleme zaboravim. pozdrav |
|
|
|
Jank |
Objavljen 07.11.2010. 20:18
|
Lovčina
Upisa: 2650
Pristupio: 17.05.2009. 23:12
|
Volim razne lovačke specijalitete ali Slavkov ćale pravi naaaajbolji srneći gulaš ili tako nešto neznam baš tačno ali je bilo veoma ukusno...
Lov je stil mog života... ]
|
|
|
|
petar |
Objavljen 07.11.2010. 20:35
|
Lovčina
Upisa: 1690
Pristupio: 13.07.2010. 21:59
|
Gulas je gulas, to svi znamo!
Just like old times!
|
|
|
|
nikolakuvar |
Objavljen 07.11.2010. 22:21
|
Mlađi član
Upisa: 12
Pristupio: 03.11.2010. 12:01
|
osecam se prozvano,za mene je gulas malo jednolicna hrana,jer sam odhranjen na divljaci,posto sam specjalizirao divljac u kuhinji,protivim se tom stavu,ko neveruje nek se javi,krajem novembra sam u srbiji pa nek dodje da proba nesto malo drugacije,a ukusnoi
|
|
|
|
petar |
Objavljen 07.11.2010. 23:00
|
Lovčina
Upisa: 1690
Pristupio: 13.07.2010. 21:59
|
B)
Just like old times!
|
|
|
|
slavko75 |
Objavljen 07.11.2010. 23:19
|
Lovčina
Upisa: 1039
Pristupio: 26.01.2010. 09:37
|
ovde kod nas u srbiji i r.srpskoj pretezno svi sprepaju paprikas neki kazu gulas ali za mene je paprikas zato sto izmedju paprikasa i gulasa je malo veca razlika ,zivim u svici i ovde sam probao stvarno dosta specijaliteta od divljaci zato ocu da kazem da dosta specijaliteta ima dobrig i ukusnih sem paprikasa
UZIVAM U LOVU
|
|
|
|
AcaNik |
Objavljen 07.11.2010. 23:27
|
Lovčina
Upisa: 2422
Pristupio: 27.05.2010. 14:20
|
pa daj neki recept;) |
|
|
|
slavko75 |
Objavljen 08.11.2010. 00:00
|
Lovčina
Upisa: 1039
Pristupio: 26.01.2010. 09:37
|
ne ne nekazem da nije, odlican je , nego da ima jos mnogo toga od divljaci sto trba probati i nauciti spremati
UZIVAM U LOVU
|
|
|
|
zoran |
Objavljen 10.12.2010. 19:42
|
Mlađi član
Upisa: 18
Pristupio: 30.05.2010. 15:45
|
PARPIKAS!!!
100 puta paprikas! .... narocito sa kotlica nakon jednog dana lova pored sume! |
|
|
|
slavko75 |
Objavljen 10.12.2010. 20:17
|
Lovčina
Upisa: 1039
Pristupio: 26.01.2010. 09:37
|
evo jedan lep recept
DINSTANA VEPROVA POLEDJINA
Kada se meso ocisti od svake najmanje kozice ,drzi se u salamuri 3-4 dana. A kada se iz salamure izvadi malo se osoli i stavi u posudu,doda se i povrce oko mesa malo zeleni i luka iz salamure ,prelije se i sa 10-20 kasika tecnosti iz salamure, zatim se meso prelije sa 10-12 kasike vrele masti(ili ulje) poklopiti i ostaviti da se tiho dinsta dok ne omekne,cesto se preliva sa sokom koji se nalazi oko mesa i okrece da bi se sto ujednacenije ispeklo.
Zatim se povadi sva zelen i luk a meso prelije sa tri kasike ruma (moze i dobro crno vino) i ostavi poklopljeno jos 15 minuta da se dinsta , na kraju se doda u dve kasike kisele pavlake i posto se sa ovim saceka da sve dobro provri,izvadi se meso i isece na podjednake manje komade u neku poduzu ciniju ili oval i prelije sa preostalim sokom.
Moze se posluziti uz neki amaro ili dobro crno vino.
PRIJATNO
UZIVAM U LOVU
|
|
|
|
Lovac iz Vrbova |
Objavljen 18.12.2010. 19:43
|
Stari član
Upisa: 275
Pristupio: 17.12.2010. 19:33
|
Jaoooooooooo kakav sam ja jeo gulas,ma prste da polizes...
Uh, al sto volim onaj topli vojnicki pasulj posle hajke na vuka...njam,njam,njam... |
|
|
|
bela |
Objavljen 18.12.2010. 20:41
|
Veteran
Upisa: 930
Pristupio: 06.02.2010. 17:48
|
svud me diraj al u kuhinju nemoj...
ko nije probao beloblatski paprikaš ili gulaš unapred može da žali naravno o ukusima ne treba raspravljati kažu sto kuća isto toliko ukusa. naravno nebih odbio da me neko pozove na srneći but u plamenu ili nekom tako sličnom specijalitetu....
vižlan i terier
|
|
|
|
nenadx |
Objavljen 10.01.2011. 23:06
|
Moderator
Upisa: 2282
Pristupio: 16.10.2009. 18:15
|
Moje omiljeno jelo je janjac na turski nacin,ali se setih iz mladjih dana base.To sam jeo u Lici i ostalo mi je u secanju.Naravno pored prsute.Nadam se da ce mi Zoki ili neko drugi pomoci da dodjem do nacina spremanja.
Dobar pogodak
|
|
|
|
Cvele |
Objavljen 10.01.2011. 23:14
|
Lovčina
Upisa: 3208
Pristupio: 18.09.2009. 20:03
|
DIVLJAC NA 1000000000 NACINA
Lov je za mene život =)))
|
|
|