Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Crvena Zastava - Puške sačmarice

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Crvena Zastava - Puške sačmarice
alex
 Zastavina polozara Hamerles 12/70 pun pola coka drzao sam je vise puta u rukama cak i pucao iz nje nemam za pocetak nista protiv Zasavinog oruzija za pocetak a za dalje ce mo da vidimo
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

hamerles
 Danas u jednoj prodavnici lovackog oruzja videh polovnu ali dobro ocuvanu staru belgijanku koja je sklapana pod zastavinim imenom puskica kao violina milina da se drzi u ruke. kupujem je obavezno B) retko da mi se neka puskica tako svidela ;)

alex
 Srecno sa kupovinom kolega.
Ja sam juce polagao ispit u Zastavi za bezbedno rukovanje oruzijem pucao sam sest puta i svih sest puta sam pogodio cilj a pucali smo u nekom tunelu sa Zasavinom bokericom
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

hamerles

alex kaže:
Srecno sa kupovinom kolega.
Ja sam juce polagao ispit u Zastavi za bezbedno rukovanje oruzijem pucao sam sest puta i svih sest puta sam pogodio cilj a pucali smo u nekom tunelu sa Zasavinom bokericom
B)

vuk71
 zastavine sacmarice stvarno me podsecaju na slavnoga yuga... i dizajn i kvalitet, polozara jos i nekako da prodje al bokerica nema sanse... koli je potpiso dokument da krene u proizvodnju verovatno nikada nije bio lovac... nadam se da celni ljudi u zastava oruzju citaju ovaj forum, mada mislim da ih to puno nedotice... cim su ove sve godine slegali ramenima kad im neko ukaze na lose sacmare...uskoro izlazi novi model verovatno za desetak godina i verovatno ce izgledati kao bereta pre 50 godina sto i nije lose samo da iskopiraju i kvalitet...nek nam je bog u pomoci...

hamerles
 Tako je Vuce. Zastavinu polozaru ja posedujem i nije tako losa ispalila dva tri slepera municije igla joj nikad nije pukla nikad nije nosena kod puskara itd kad je uzmem u ruke nikad mi ne prodje kroz glavu da puska moze da se pokvari sta je sve ona prosla i prezivela... Ali bokerice su nedaj boze daleko im lepa kuca nebih je uzeo ni za dzabe pre bih kupio neku polovnjacu polozaru nego da mi za dzabe daju zastavinu bokericu.. U stvari to nije bokerica to je nesto u pokusaju da postane bokericaBye

Dare_Makedonija
 Ma kaze ovi moji prijatelji koji idu u lov da je Zastava hamerles odlicna puska. Inace ima jeftine kod mene(oko 200e). Ako se ne odlucim za iz-43 uzecu jednu vakvu polozaru za pocetak. Cena mi odgovara a ako bude nesto sto mi se ne svidja zamenicu je za neku drugu

hamerles
 Zastava hamerles ti je druze za jeftine pare i vise nego dobra puska. Ima da se kupi za 50 evra a dobro sluzi u lovu. Ja je imam i zadovoljan sam nikad se nije pokvarila niti su mi igle pucale na njoj. Zadnjih godina je nesto slabije koristim skinuo mi se brunir pa da mi ne rzdja nosim druge puske dok je ne bruniram i sredim. Nikad je necu prodati jer me je stvarno besprekorno sluzila. Dare ako je kupis njeces se pokajatiB)

denisedi
 Ja imam zastava hamerles i je sve ok prezadovoljan,ni sama ne zna kolko lov ima lovleno sa njoj posto ranije je lovio moj otac pa sad ja.Ali jedan prijatel je kupio novu bokericu verujte losa puska i ne moze da se napravi,lovio dve sezone i prodao je.Kad pucas obavezno ruka ti krvari od onaj branik sta je za oroze,nekako je zaglavivala,znala je da ne puca svaki metak od prve pa posle po drugi put isti metak ga opali,meni se ne svidja.pozz
Bog ne racuna onih dana prodjeni u lov.Bravo 2

Dare_Makedonija

denisedi kaže:
Ja imam zastava hamerles i je sve ok prezadovoljan,ni sama ne zna kolko lov ima lovleno sa njoj posto ranije je lovio moj otac pa sad ja.Ali jedan prijatel je kupio novu bokericu verujte losa puska i ne moze da se napravi,lovio dve sezone i prodao je.Kad pucas obavezno ruka ti krvari od onaj branik sta je za oroze,nekako je zaglavivala,znala je da ne puca svaki metak od prve pa posle po drugi put isti metak ga opali,meni se ne svidja.pozz

Kako e kaj vas vo miravci? Da dobijam dozvola pa eden den moze da se dojde i kaj vas malku na potpoloski. Pozdrav i se najubavo

Podunavac
 Danas jedan moj drugar kupio pušku pa me zvao da je pregledam i očistim. Puška je Zastava M64 u kalibru 16. Nije loše izrađena i ima jaču bravu od novijeg modela M75, ali je u lošem stanju. Brunir spao, cevi nagrižene, kundak polomljen. Ali takva je bila i cena, 400 kuna (53 evra). Doduše i pored svih nedostataka puška je u funkciji. Puška je `68. godište a izgleda da odonda nije ni očišćena. Izvadio sam iz glave kilu prljavštine. Šteta što je tako zapuštena. Puška je lagana i vitka, a verujem da bi dobro ležala u ramenu da je kundak ceo.
Ima li neko od kolega ovaj model i kakva su mu iskustva sa njom? Evo i par slika koje sam danas napravio.
i55.tinypic.com/oozwqf.jpg
i51.tinypic.com/2hfq2k1.jpg
Tri prsta 2Kolce

Lala
 Jel ti to pušku piwom podmazuješ i čistiš, čoveče?!? ROFL
Jelenko-medenko Grin Grin Grin
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Podunavac
 Pošto je bilo mnogo vrućina danas morao sam malo i grlo da podmažem. A i red je da se majstor počasti kad se nešta radi. Evo jš par slika.
i54.tinypic.com/b6o5te.jpg
i53.tinypic.com/2zylvrs.jpg
Tri prsta 2Kolce

kelt
 ma sta joj fali mozda samo da joj Vlade odradi novi kundakGrin
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

hamerles
 Podunavac jeli ovo Madjarka koja se proizvodila u zastavi??? Dali ima u nisanskoj sini mali kljuc? Pretpostavljam da ima samo ne mogu bas sa slike da provalim jer se ne vidi dobroiveli 3

Podunavac
 Jeste, na ključu za otvaranje brave ima produžetak koji prelazi preko cevi prema šini. Ali nije to Mađarica, nego Belgijanka.
Podunavac priložio:
64.jpg

Tri prsta 2Kolce

hamerles

Podunavac kaže:
Jeste, na ključu za otvaranje brave ima produžetak koji prelazi preko cevi prema šini. Ali nije to Mađarica, nego Belgijanka.
Zar Zastavina Belgijanka nije kalibar 16/65 ? Hmmm

Podunavac
 Možda neka iz ranijeh serija jeste. Kod ove piše na cevi kalibar 16/70. Ima 2 ili 3 verzije pušaka koje je Zastava radila u kooperaciji sa Belgijancima.
Tri prsta 2Kolce

hamerles

Podunavac kaže:
Možda neka iz ranijeh serija jeste. Kod ove piše na cevi kalibar 16/70. Ima 2 ili 3 verzije pušaka koje je Zastava radila u kooperaciji sa Belgijancima.
Jednu takvu pusku sam ja gledao da kupim jeste bila stara ali nije lovljeno sa njom nekoliko metaka ispalila samo. Taman se napalio da je kupim kad kalibar 16/65 i razocaram se inace... Retko je da se sretne stara ali ocuvana puska kao sto je ova bila... Ta Zastavina polozara je elegantna puskicaB) Ima jos jedan model koji je sa kvalitetom izasao iz Zastave a to su polozare sa ugraviranim pisanim slovima na levoj cevi (zavodi crvena zastava) to je isto perfektna serija koja je radjena za izvoz... Ovo sto je radjeno kasnije je tuzno koliko su loseg kvaliteta... Ova novija sa engleskim kundakom 16/70 ima mekane obarace pravljeni od najobiclijeg pleka koji kad je ukocena puska laganim pritiskom na obarac iskrive se da vise ne moze da se puca... Te starije serije zastave su vrh u odnosu na ove novije proizvodnje...

BojanKG
 a kakve su sad nove?
srbijalov markafazan

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
ZASTAVA M85 KARABINI 49 03.03.2025. 03:55
Zastava M70 KARABINI 943 01.03.2025. 00:59
Zastava sa Battue nišanom KARABINI 75 24.06.2022. 13:29
Puške sačmarice, češke proizvodnje LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 287 07.03.2022. 01:57
IŽ -18 puške sačmarice LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 434 01.01.2020. 14:47
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 1

Ukupno članova: 4,460
Najnoviji član: Baustelac

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,477,618 posete www.srbijalov.com