"U privrednom društvu "Vojvođanski lovac" doo zaposlena su tri radnika sa visokom SS.
......
......
.....
Poslovi koje će obavljati za LSV :
- Izrada elaborata za ustanovljenje lovišta????????????????????
- Pomoć pri evidentiranju članarine i distribuciji članskih karata?????????????
- korespodencija u zemlji i inostranstvu????????????????
- pomoć u pripremi materijala za sednice organa i tela Saveza???????????????????
- pomoć pri određivanju realnog prirasta zeca i davanje valjanih preporuka lovačkim organizacijama?????????????????
Poslovi koje će obavljati prelo LSV (za članiceLSV) :
- izrada lovnih osnova (orijentaciono 30% realne cene na tržištu)??????????????????????
- izrada GPGL (oko 50% realne cene)????????????????
- izrada projekata za podizanje remiza (oko 30% važeće cene)?????????
- izradaprojekata podizanja i izgradnje volijera i drugih lovno-tehničkih objekata
Da bi sve funkcionisalo kako treba napravljen je i predlog cena za obavljene poslove "Vojvođanskog lovca".
Tako će izrada lovne osnove lovnog područja koštati 500.000 dinara, a prema kriterijumu u novom Pravilniku.
Lovna osnova lovišta prema kriterijumu u tom novom pravilniku koštaće 150.000 do 200.000 dinara. Za svaki lovni revir predviđeno je da se doda 15% pomenute cene.
GPGL prema kriterijumima u novom pravilniku koštaće 40.000 do 50.000 dinara, a za svaki lovni revir sledi dodatak-20% na cenu.
Projekat za remizu koštaće 15.000 dinara po hektaru, a projekat volijere 20.000 do 30.000 dinara.
U "Vojvođanskom lovcu" u toku je izrada sistematizacije za privredno društvo, ugovora o radu i ugovora ili sporazuma o poslovima koje će privredno društvo obavljati za potrebe LSV, kao i biznis plana za privredno društvo."
UO LSV je na sednici od 16.09.2011. godine usvojio Predlog poslova "Vojvođanskog lovca" sa cenovnikom usluga!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Kakve remize može da odredi neko društvo koje nema nikakvo zemljište u vlasništvu, pa to su dečije zeyebancije!!! I ja im mogu reći šta sve treba lovište da ima, ali nemere jarane na tuđoj zemlji..e zato prava LD -a kupuju zemlju!!!...a ovi dobiju skupi papir za maštanje i onda im krivi svi drugi što nemogu to ispuniti, šta je neki stručnjak zamislio, ali bitno da se dobro colovalo istome!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Bogami, cifre su baš, baš...
Pozivaju se na tržišne cene; e baš me zanima, kako su ustanovili koje su tržišne cene? Na koji način? Zvali telefonom, proveravali ko i za koliko hoće da radi? Koja je to konkurencija, koja može da odradi planska dokumenta, pa da bi VL eto radio 30-50% jeftinije? Velikodušno daju popust na te iste cene, da nam, eto, učine?
Ili su cene nazvane 'tržišnim', samo sa ciljem da bi se postavio neki reper, a da se drugim fizičkim ili pravnim licima, koja mogu da rade taj posao, stavi do znanja sa kojom cifrom da barataju? A još kada se ima u vidu, da je u Vojvodini dosta zahteva za ustanovljenjem novih lovišta, pa moraju da se rade nove lovne osnove, a svi drugi moraju da rade GPGL, onda je lako izračunati, o kojoj količini novca se radi!
Članarina 1000 dinara, dobijete besplatna planska dokumenta - bila parola za 2011. godinu.
Ili ovo što je napisano, važi samo za one koji nisu članovi LSV? Možda je to u pitanju?
Citat replike iz jednog filma: 'Mnogo je, kume!'
Oni barataju sa terminom "realna cena na tržištu"............to ti je ono - pošto, tošto, mnogo je, jbg meni toliko treba!!
I nema ubuduće ništa od besplatnih planskih dokumenata....malo su se zaračunali i shvatili da će ovce pristati i na popust kod šišanja (te popust 30%, te popust 50%).
Ovo je strašno, pa oni nas lažu kako im se digne!
I pogledajte poslove koje će raditi za LSV???
Šta će onda LSV-u stručna služba i sekretar?
A tek što imaju 3 zaposlena.....a tek je u toku izrada sistematizacije radnih mesta....i izrada ugovora o radu!
Jesu li to oni do sada radili na crno, neprijavljeni, bez ugovora o radu???
Pa ovi ljudi su privatizovali LSV!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Izgleda da zaista ubuduće stručna služba LSV neće raditi planska dokumenta, ako ja dobro razumem. Sve se prebacuje na VL, i zaista je pitanje na mestu, svrhe držanja stručne službe u ovom obimu, da bi se bavila polaganjem lovačkih ispita i ocenom trofeja. Novac koji se do sada po raznim osnovama slivao u LSV je oko 20 miliona, to uopšte nije malo. Ali te pare su prevelike, da bi se trošile na enormne zarade i primanja nekolicine ljudi.
Zašto plaćati članarinu u LSV, ako će veliku većinu poslova raditi VL?
Posebna je priča, ovo sa uvećavanjem cene izrade planskih dokumenata, ako neko lovište ima više revira. Dam ti popust na izradu, ali ti dodatno naplatim revire, u proseku, popusta skoro i da nema, osim ako je jedno lovište jedan revir. Time se po mom mišljenju stimuliše cepkanje velikih LU, na mnogo manjih.
Opet se izgleda formira koncentracija poslova, novca, pa i uticaja istih ljudi u lovstvu, ali ovaj put se izmešta iz saveza, u VL. A još kad pomislim na 'vertikalu'... U tom smislu interesantno bi bilo znati imena tih dvoje zaposlenih ljudi u VL (pored Zeremskog), da li su ranije radili u LSV? Nešto mi govori da je to vrlo moguće!
Ako ja dobro razumem napisano, ispada da su u VL zapošljavani ljudi, a da nije bilo sistematizacije radnih mesta, pa kako su onda primani? Za koje poslove? Sad prave ugovore o radu? Pa od kada su tih dvoje ljudi, pored direktora, u radnom odnosu u VL? Ko je sve potpisivao planska dokumenta za LU, ispod pečata VL, a bez potpisa ovlašćenog lica VL? Lovni inspektori su takva dokumenta odobravali... Lovni turizam-da li je VL registrovan za tu delatnost? Da li ima licencu za bavljenje turizmom? Kakve veze ima VL sa postupkom ustanovljenja lovišta, izrada elaborata? Kakve veze ima ovo pravno lice, koje treba da se bavi privrednom aktivnošću, sa pripremom materijala za sednice svog osnivača? Kakve tek veze ima VL, sa članarinom LSV, lovnim kartama koje izdaje ministarstvo, i evidencijom za potrebe saveza? Praktično, skoro sve poslove stručne službe LSV je preuzeo VL, uz još i lovni turizam. Ako je VL privredno društvo (a jeste), da li će možda svi ti poslovi koje planiraju da obavljaju za svog osnivača, biti plaćani?
Po zakonu, zarade u privrednom društvu odredjuje direktor. Kolike su zarade trenutno u Vojv. lovcu? Da li će eventualnu dobit Vojvodjanski lovac prikazati, ili potrošiti na zarade?
Ima mnogo pitanja, a nedovoljno odgovora.
Za sve smo mi krivi jer smo se poceli raspitivati kako se arce nasi novci, pa su se dosetili jer su uvideli da LSV u tom obliku i sa takvom bahatoscu nece dugo opstati, za tolike novce nije trebalo osnivati nikakav VL nego je trebalo poceti raditi , znaci LSV sve svoje poslove prebacio na VL jer su uvideli da ce se ugasiti kao servis lovaca zbog nerada i javasluka, pa umesto da cekaju da uplatimo clanarinu lepo prebacili sve na VL pa ce kao jedini koji imaju pravo i mogucnost (koju su sami kreirali) a zakon im omogucio da isto rade a jos deblje naplacuju tako da sada tek ne vidim svrhu LSV.Krajnji bezobrazluk je upravo bajka koju ce nam danas servirati u informatoru jer sada im dype zinulo pa bi istovremeno clanarinu za nerad a i debelo naplacivanje za glupost
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
E falim te bože da ste najzad ukapirali da LSV i VL funkcioniše kao privatna firma i da na račun nekoliko hiljada budala par ljudi izvlače enormnu materijalnu korist i bogati se. I to ne bi bio problem kada rezultati njihovog rada ne bi bili ova katastrofa u koju su uvukli lovce Srbije.
Oće li se konačno malo "zaprašiti oko turine"!!???
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.
moje mišljenje je da ako je osnivač VL LSV,onda novci od zarade treba da idu osnivaču,odnosno da taj novac kad bude u LSV treba da bude uložen u LU koji su osnivači LSV,a ne da se troši na kojekakve gluposti
Bilo bi lepo znati sledeće:
- po kom osnovu VL koristi prostor i logistiku LSV?
- odakle nekom u LSV pravo, da moje (ili bilo čije) lične podatke ustupa bilo kome na korišćenje, a u cilju sticanja koristi? Da li tu ima elemenata krivičnog dela, koji su tretirani Zakonom o zaštiti ličnih podataka?
- po kom osnovu se podaci o lovištima i o LU, iz evidencije LSV, dostavljaju na uvid i korišćenje Vojv. lovcu?
- kome je to palo na pamet, ta genijalna ideja, da evidenciju o članovima, o članarini, o pripremi sednica, o korespodenciji, i sve ostalo što po difoltu radi stručna služba, prebaci na VL?
- da li je moguće da se desi, da (imajući u vidu poslovne, prijateljske i porodične veze na relaciji LSV-VL-Sekretarijat) budu odobravana samo planska dokumenta koja bude radio VL, dok bi drugima planska dokumenta bila osporavana, vraćana na doradu, itd.? Vrlo moguće!
- da li je cenovnik usluga koji je izradio VL, na neki način obavezujući i za druge, tj. da li se može desiti u praksi, da se na one koji mogu i hoće da rade jeftinije, vrši pritisak da 'ne obaraju cenu', i da se onemogući ili eliminiše konkurencija? Uveren sam da može!
Mislim da bi bilo pametno, da LSV, tj. kreatori ove ideje oko Vojvodjanskog lovca, prikoče malo sa realizacijom onog što su zamislili.
u indjiju ima djungla kaže:
ma da se vratimo na temu,ja danas bi u kinološkom savezu vojvodine ali na ulazu u dvorište videh mnoge firme ali ovu o kojoj je tema nisam video
lalo ma jesi li siguran da su tamo i da to rade,možda nam se to samo pričinjava
Lala kaže:
Bilo bi lepo znati sledeće:
- po kom osnovu VL koristi prostor i logistiku LSV?
- odakle nekom u LSV pravo, da moje (ili bilo čije) lične podatke ustupa bilo kome na korišćenje, a u cilju sticanja koristi? Da li tu ima elemenata krivičnog dela, koji su tretirani Zakonom o zaštiti ličnih podataka?
- po kom osnovu se podaci o lovištima i o LU, iz evidencije LSV, dostavljaju na uvid i korišćenje Vojv. lovcu?
- kome je to palo na pamet, ta genijalna ideja, da evidenciju o članovima, o članarini, o pripremi sednica, o korespodenciji, i sve ostalo što po difoltu radi stručna služba, prebaci na VL?
- da li je moguće da se desi, da (imajući u vidu poslovne, prijateljske i porodične veze na relaciji LSV-VL-Sekretarijat) budu odobravana samo planska dokumenta koja bude radio VL, dok bi drugima planska dokumenta bila osporavana, vraćana na doradu, itd.? Vrlo moguće!
- da li je cenovnik usluga koji je izradio VL, na neki način obavezujući i za druge, tj. da li se može desiti u praksi, da se na one koji mogu i hoće da rade jeftinije, vrši pritisak da 'ne obaraju cenu', i da se onemogući ili eliminiše konkurencija? Uveren sam da može!
Mislim da bi bilo pametno, da LSV, tj. kreatori ove ideje oko Vojvodjanskog lovca, prikoče malo sa realizacijom onog što su zamislili.
....a da mi njih lepo tužimo, pa da se i mi malko oparimo!!!
Šalu na stranu, ali ipak sam sve ubeđeniji da se tu ništa nemenja na bolje i da se samo drži "tišina" dok se dobro ne utvrde položaji, a onda im možemo popuš... !! VUK DLAKU MENJA, ALI ĆUD NIKADA!!! SAMO NOVI LJUDI KOJI NISU VEĆ KUPLJENI SU REŠENJE ZA SRPSKO LOVSTVO!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.
DA DA ..kolega mislim upravo na njega, taj se tuda provlači, a niko ga se ne dotiče!!..pitanje glasi... ZAŠTO JE GOSPODIN SEKRETAR I JOŠ PONEKA FUNKCIJA POŠTEEN SVAKE KRITIKE!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.
Oni su tehnička lica koja imaju izvanrednu i nezamenjivu tehniku slično kao aparat za mužu krava s tom razlikom što oni muzu lovce za novce
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
DA DA ..kolega mislim upravo na njega, taj se tuda provlači, a niko ga se ne dotiče!!..pitanje glasi... ZAŠTO JE GOSPODIN SEKRETAR I JOŠ PONEKA FUNKCIJA POŠTEEN SVAKE KRITIKE!!
Paaaa.....dobri smo!
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Hunter_lovac Offline
· 12.12.2023. 23:19
Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?