Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: LK M98 VS M70

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
LK M98 VS M70
schweps
 Jedini problem kod tih pusaka je ako stavis nizu montazu nemozes da zakocis pusku jer je leptir kocnica.Ja sam isto uvek za sto nizu montazu kako bi video pun krug prilikom ubacivanja puske u rame bez istezanja.
Lisica

Podunavac
 Poluga kočnice lako može da se zameni drugom koja ima hod od samo 45 stepeni i ne smeta joj optika. Ili cela spojnica koja ima pravolinijski hod poluge kočnice kao na modelu 808. A ovakva kočnica koja koči udarnu iglu je mnogo sigurnija od one bočne koja koči samo obarač.
Tri prsta 2Kolce

ssekir75
 а замена је "онај дим", што рече ше... и 3 минута посла (може и брже али не радимо на норму). успут, више пута сам псовао моју леуполд монтажу. ко је навикао на механику много се тешко прилагођава да је нема, а опет, оптика ти треба... говорим за нас који немамо варијабиле.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

AleksandarB78
 Svaka montaza ima prednosti i mane, a obzirom koliko koristim karabin svaka investicija u novu montazu bi mi bile ako ne bacene, a ono zarobljene pare. Ja sam se upucao na ovu montazu i postavljanje u ravan optike mi nije problem. Pred izlazak na ceku vezbam malo na suvo i poroblem resen, a uvek imam mogucnost nisanjenja i preko mehanickih nisana onako OLD SCHOOL. Inace jako volim QR montaze (valjda su filmovi ucinili svoje)

tomo vrbas
 E to bi voleo da vidim kako u sumrak nisanite kroz tunelsku montazu kada se jedva vidi preko optike,a ne kroz tunele!

Slob
 U dilemi sam da kupim jedan od ova dva karabina. Nisam imao nikakvo iskustvo ni sa jednim od njih. Vise mi se svidja m98 zbog sigurnije kocnice, ali ne znam da li je bolji zatvarac kod m70, zbog rucice koja je vise povijena unazad. Ne znam da li bolje ,,klizi".
Ovde, na forumu, dobih savet da ako kupujem m70 trazim stariji od 1986. godine, a ima li neko slican predlog za m98? Kada su bile bolje serije ovih karabina?
Lisica

sasaruma
 Kolega,mozda sam dosadan ali M70 je bolji izbor. M98 je zastavin pokusaj da od M48 napravi jeftin a dobar lov.karabin.

Barbarosa

Slob24 kaže:

U dilemi sam da kupim jedan od ova dva karabina. Nisam imao nikakvo iskustvo ni sa jednim od njih. Vise mi se svidja m98 zbog sigurnije kocnice, ali ne znam da li je bolji zatvarac kod m70, zbog rucice koja je vise povijena unazad. Ne znam da li bolje ,,klizi".
Ovde, na forumu, dobih savet da ako kupujem m70 trazim stariji od 1986. godine, a ima li neko slican predlog za m98? Kada su bile bolje serije ovih karabina?

Kolega, ista stvar koji god da izabereš Namigivanje

Slob

sasaruma kaže:

Kolega,mozda sam dosadan ali M70 je bolji izbor. M98 je zastavin pokusaj da od M48 napravi jeftin a dobar lov.karabin.

Nisi dosadan, naprotiv. Najverovatnije ce biti M70, kocnica sa M808 i Rusanov obarac bez kocnice. Ne znam da li Zastava radi stelujuce obarace bez kocnice
Lisica

sasaruma
 iveli

Slob24 kaže:

sasaruma kaže:

Nisi dosadan, naprotiv. Najverovatnije ce biti M70, kocnica sa M808 i Rusanov obarac bez kocnice. Ne znam da li Zastava radi stelujuce obarace bez kocnice
Odobrenoiveli

Podunavac

Slob24 kaže:[quote]Najverovatnije ce biti M70, kocnica sa M808 i Rusanov obarac bez kocnice. Ne znam da li Zastava radi stelujuce obarace bez kocnice

Застава прави три модела окидачког механизма. Два штелујућа и један са две обараче.
Tri prsta 2Kolce

canis aureus

sasaruma kaže:

...
M98 je zastavin pokusaj da od M48 napravi jeftin a dobar lov.karabin.

Svašta se još neće čuti ovih dana ... Zbunjen

... nisi najbolje upoznat sa tematikom Confused
Od M98 je nastao M70 ...
I, još nešto, veća je razlJika izmeđ' M98 i M48 negoli izmeđ' M98 i M70 Yes

Slob24
sačekaj sa obaračkim mehanizmom bar dok ne vidiš koji ćeš imat' na karabinKu koji pazariš ... možda će već biti Zastavin štelujući, koji je OK pa zašto ga menjati Rusanovim
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

kolega_LOVEc
 [xhide]Smean.......Smeko...Izmenjam ja karabine, pa i pozavrsavam ove novotarije i odem posle nocne smene odmah do sup-a da ozvanicim to sve... Kad tamo nova radnica, i pored gomile pitanja i potpitanja kaze.."kako ja da znam da je to m70" ajde da ne budem namcor objasnjavaj, kad na nesrecu prodje neki pandur ubaci se u razgovor i kaze od sada pisi svima "m70" drugi ne postoje.
Eto imao sam taj peh da sam pametnjakovica pitao sta je M98...
zavrsio sam u 15h, na svu srecu...od tada cutim pa nek se zove i M53/59...Mada sam siguran da su "od sada svi m70"Smeko
Izvinjavam se za Van teme....[/xhide]
Vim vi repellere licet

sasaruma
 Kolega Canise,karabin koji je zastava prodavala devedesetih pod nazivom M98 ima sanduk od M48 ili bar veci deo tih 98mica ima sanduk od M48.Naravno ima ih i sa sandukom od K98.

Podunavac
 Razlika između M 70 i M 98 je u kočnici i ručici zatvarača. M 70 je ergonomski bolje rešen i pogodniji za ugradnju optičkog nišana, a M 98 sigurniji u zakočenom položaju. Karabini koji su se prodavali pod oznakom M 98 do 90-ih godina imaju isti sanduk kao i M 70, tj. nemaju usek sa desne strane za prst prilikom punjenja karabina sa klipom za municiju i nemaju od gore na sanduku ležište za taj klip. Karabini koji su se prodavali vojnim licima i policajcima 90-ih godina su reparirani M 48 karabini sa lovačkim nišanima i dorađenim kundacima, a imaju ove otvore na sanduku za klipove sa municijom. Te predratne M 98 karabine ne treba mešati sa ovim repariranim što su se ratnih godina prodavali i poklanjali. Ovi dorađeni su lošijeg finiša, sa skromnim kundacima i imaju strmiji uvodnik metka u sanduku, pa znaju praviti probleme prilikom punjenja sa lovačkom SP municijom.
Tri prsta 2Kolce

Slob

Podunavac kaže:

Slob24 kaže:[quote]Najverovatnije ce biti M70, kocnica sa M808 i Rusanov obarac bez kocnice. Ne znam da li Zastava radi stelujuce obarace bez kocnice

Застава прави три модела окидачког механизма. Два штелујућа и један са две обараче.

Sva tri mehanizma imaju kocnicu, a meni ce trebati okidac bez kocnice da ista ne bi smetala spojnici(kocnici) sa m808
Lisica

Podunavac
 Nisam razumeo pitanje. Ali kočnica ne smeta spojnici jer koči samo obarač. Onda bi imao dve kočnice. Jednu koja koči udarnu iglu preko spojnice i drugu koja koči obarač.
Tri prsta 2Kolce

Slob
 Nisam znao da li Zastava ima stelujuce obarace BEZ kocnice, posto hocu jednu na spojnici (udaracu) druga bi bila suvisna. A nisam znao da ne smeta spojnici, ona spojnica mi deluje gabaritno Confused
Hvala na odgovoru kolege Podunavac i Canis

*velika slova sam koristio da bih skrenuo paznju na sustinu, bez ikakve druge namere
Lisica

canis aureus

sasaruma kaže:

Kolega Canise,karabin koji je zastava prodavala devedesetih pod nazivom M98 ima sanduk od M48 ili bar veci deo tih 98mica ima sanduk od M48.Naravno ima ih i sa sandukom od K98.

Hm... Hmmm
nEsam siguran da je bašte CZ prodavala m48 pod nazivom m98 ...
Većina karabina m98 iz CZ je izrađivaTa na sanduku baš od m98, koji su duži od sanduka m48, a koji su "zaostali" iz rezervi ... samo su im skidali postojeće oznake i "prekucavali" svoje ...
Moguće da su i "poneku" m48 prodali pod "tuđim imenom" tj m98! ali kao proizvođači ta oba modela karabina, po specifikacijama, ne bi smeli da mešaju "babe i žabe".
m98 modeli sa kojim sam se susretao bili su na sanduku m98.

Koji je sanduk K98?
Dim

canis aureus
 Slob24
kočnica "zastavina" koja koči obaraču na karabinu M70 se vrlo lako skida/demontira i ostaje mehanizam bRez kočnice, tako da ti ista ne bi smetala po gabaritima. Jedino što bi ti ostao prosek(rupa) na kundaku gde je smeštena kočnica ... al i to se lako da srediti ...
Ostaje ti mehanizam za okidanje koji je podešavajući i koji može da se podesi na sasvim fino/meko okidanje... ako pričamo o mehanizmu bRez ubrzice(jednoj obarači) ...
Dim

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,118,035 posete www.srbijalov.com