Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Turske puške YILDIZ

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Turske puške YILDIZ
Podunavac

Cvele kaže:
Podunavac, a sta mislis o ovom mom pitanju u vezi jedne obarace? Smile

Cvele ja sam ljubitelj pušaka sa jednim obaračem i sve moje puške osim petlare su imale jedan obarač. Uz pravilno korištenje i održavanje oružja jedan obarač nebi trebao da pravi probleme prilikom manipulacije. Yildiz puške deluju prilično kvalitetno pa smatram da im je takav i sistem opaljenja. Tako da ne treba da te brine jedan obarač. Brži je za korištenje, lako se na njega naviknuti, a i selektor je na kočnici pa je dostupan za manipulaciju i brzo se prebacije. Šteta što u RH niko ne uvozi Yildiz puške, mogao bi i ja sebi jednu da pazarim.
Tri prsta 2Kolce

Cvele
 Hvala na savetu Podunavac Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

mrwa22250

Podunavac kaže:

Cvele kaže:

. Šteta što u RH niko ne uvozi Yildiz puške, mogao bi i ja sebi jednu da pazarim.

Joj zemo,nemoj mi to raditi,zar treba opet iz prve ruke da pisem o tim famoznim Yildiz nazovi-puskama.Chut
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Cvele
 Napisi Mrva da znamo mi koji se razmisljamo o kupovini Smile

Podunavac

mrwa22250 kaže:

Podunavac kaže:

Cvele kaže:

. Šteta što u RH niko ne uvozi Yildiz puške, mogao bi i ja sebi jednu da pazarim.

Joj zemo,nemoj mi to raditi,zar treba opet iz prve ruke da pisem o tim famoznim Yildiz nazovi-puskama.Chut

Zemara sa kojom Yildiz puškom imaš loše iskustvo? Ja sam prvenstveno obratio pažnju na bokerice i deluju mi sasvim solidno. Ovde ima već 4 Yildiz puške u 2 različita kalibra koje su kolege pazarili i isprobali, a na kraju ove sezone će nadam se da daju i izveštaj o kvaliteti mehaničkih delova i lovnoj upotrebljivosti. Iako nisam imao priliku da ih probam deluju mi lepo i prilično kvalitetno. Ali teško je nešta oceniti dok se ne uzme u ruke i ne proba.
Tri prsta 2Kolce

mrwa22250
 U pitanju je bio PA silah sinaji 12/76,cev 3/4 fiksni cok duzine 65cm.reko bi covek lutkica kad ono....
Vece Cenzurisano ja u svojim rukama nisam drzao.Da ponovim:cekic se toliko deformisao da nije mogao da pogura iglu,opruga se sazvakala posle nepune sezone pa je zatvarac cesto ostajao u zadnjem polozaju,ispust u sanduku u kome bravi zatvarac se pojeo,u jednom lovu mi ispala oba klina koja drze mehanizam za okidanje,dva puta opalila sa dve sekunde zakasnjenja(tu smo se rastali),pukao(dva puta varena viljuska koja nosi zatvarac)plasticni prsten koji se nalazi na klipu......
El treba jos ili je i ovo dosta.Posle ove golgote koju sam prosao sa ovim Cenzurisanom umalo nisam odustao od lova,pa sam vise nego siguran da mi ture vise nece u kucu pa makar lovio prackom.
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Cvele
 Hmm... pa mozda je problem kod PA, a da bok i polozare dobro rade...? Smile

stefan092
 Skoro sam trazio nesto na netu vezano za Yildiz SPZ M i SPZ ME naso sam na sajtu http://www.shotgu...;start=580
koga ineresuje neka cita, Covek pise kada ispuca svaki metak. do sad je stigo do cifre od 6.850 bez kvara ;) Radi se o pusci YILDIZ SPZ M 20/76

stefan092
 Diskusija o yildiz oruzju kolko ti dusa oce Grin

http://www.shotgu....php?f=104

stefan092
 http://www.shotgu...p;t=400321

Procitajte prva dva komentara.

Podunavac

mrwa22250 kaže:
U pitanju je bio PA silah sinaji 12/76,cev 3/4 fiksni cok duzine 65cm.reko bi covek lutkica kad ono....
Vece Cenzurisano ja u svojim rukama nisam drzao.Da ponovim:cekic se toliko deformisao da nije mogao da pogura iglu,opruga se sazvakala posle nepune sezone pa je zatvarac cesto ostajao u zadnjem polozaju,ispust u sanduku u kome bravi zatvarac se pojeo,u jednom lovu mi ispala oba klina koja drze mehanizam za okidanje,dva puta opalila sa dve sekunde zakasnjenja(tu smo se rastali),pukao(dva puta varena viljuska koja nosi zatvarac)plasticni prsten koji se nalazi na klipu......
El treba jos ili je i ovo dosta.Posle ove golgote koju sam prosao sa ovim Cenzurisanom umalo nisam odustao od lova,pa sam vise nego siguran da mi ture vise nece u kucu pa makar lovio prackom.

Zemo velika je razlika između bok ili položara i PA sačmarica. Od fabičkih metoda izrade do upotrebljenih materijala. I ja sam bio pomalo skeptičan prema turskim puškama, ali sam ipak odlučio da kupim jednu (Brno Ringneck iliti Huglu 200 AC).
Tri prsta 2Kolce

MMilos

stefan092 kaže:
Skoro sam trazio nesto na netu vezano za Yildiz SPZ M i SPZ ME naso sam na sajtu http://www.shotgu...;start=580
koga ineresuje neka cita, Covek pise kada ispuca svaki metak. do sad je stigo do cifre od 6.850 bez kvara ;) Radi se o pusci YILDIZ SPZ M 20/76

Kolega Stefane, zašto je puška na oglasu ako ste zadovoljni njenim kvalitetom?
Ovo je Vaš oglas, zar ne?
https://www.kupujemprodajem.com/Yildi...id=9658937

stefan092
 Bas tako.

Zato sto ocu da kupim sa polozenim cevima, isti proizvodjac samo drugaciji raspored cevi i skuplja 25000 rsd. To je jedini razlog ;)

MMilos
 Valjan razlog ;)

Čudno je to što je njihova položara skuplja od bok varijante...obično je obrnuto, zar ne?
pričamo o istom nivou "luksuznosti" puške, razume se ...

nidzamotocross
 Da je kalibar 12, već bi došla u moje ruke. Ovako sa ovdašnjom ponudom municije u kalibru 20, samo bih se namučio. Confused
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

AcaNik
 Има и у калибру 12. Само је много већа цена али је прелепа.
Овде у Београду је одлична понуда за 20. Има сачми свих гранулација. Чак и трап варијанта. Има и јединачна зрна. И то одлична и баш повољно. Чаура и корпица исто има. Једном речју нема чиме да буде ускраћен неко са кал 20. За разлику од нас са мањим калибрима али се и ми снађемо некако ;)

sheytan
 Di ima korpitza za 20?
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

AcaNik
 Зар их нема више? Доћиће опет сигурно.

sheytan
 Shta zaebavash, koliko znam, nikada ih nije bilo po radnjama! Smile
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

AcaNik
 Било је у Снајперу а и у Новом Саду. Па тамо сам и узео филцане чепове за 20.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Turske puške "Akkar" LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 12 22.01.2015. 22:14
Turske sačmarice "Kral Arms" LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 26 27.01.2014. 12:52
Turske puske Armed LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 5 31.05.2013. 23:52
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,954,912 posete www.srbijalov.com