Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: LU "SREM" Šid

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
LU "SREM" Šid
DakiNS
 Jel vi to pominjete onu skupštinu u Vašici 03.03.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

punisher

DakiNS kaže:
Jel vi to pominjete onu skupštinu u Vašici 03.03.

Ma daaaa!! A sada izgleda sledi nastavak priče o čerupanju, pardon nagrađivanju uglednih članova. Ovi misle da treba da uzimaju ko banda iz LSS-a i LSV-a. Ko da su im gospoda iz LSV mentori ( čast izuzecima ). Mislim da su kod Rodjendan ( kuvara ) i Lisica učili zanat.ROFL

DakiNS
 A jel onaj kolega vuk lovi u Binguli

punisher

DakiNS kaže:
A jel onaj kolega vuk lovi u Binguli

Ma imaju oni izgleda Daki vukova tamo u Šidu da bi mogla skoro neka hajka da se organizuje.Grin

Gadni su ovi dvnonožni vukovi koji gledaju da samo ape nešto iz prikrajka. Jali svinju, jali srnu, jal srndaća. A može i evropskog. U medalji ili bez medalje. Ne pitaju.Grin

Ima tu i kobasica od divljači, svačeg nečeg. Čudan je taj Šid. Ko crna rupa.

punisher
 E sad "vuk" je zahebana zverka,. Kažu da su ga viđali u Baču s vremena na vreme, mada ga ima dosta i na prostorima Šida.
Ordinira on po celoj šidskoj opštini.

Ne znam Daki da neće i on da traži da Šiđani dreše kesu i da mu plate naknadu za "rad"

Neki kažu da su ga sreli i oko LSV-a u NS-u. Mislim da jedan čovek iz LSV-a ( Rodjendan ) ima "vukovu" nesebičnu podršku.

Ali tako se samo priča. Marim ja...

DakiNS
 E kolega ni kod babe nema džabe

punisher
 Nekako mi spontano pade na pamet onda dečija pesmica:

"Vuče vuče, bubo lenjaaaaa, šta će reći pokolenjaaaaa, vodio si život buraaaann i ostao nekulturaaaannn!!!!"ROFL

Lala

punisher kaže:
dalje njegov predlog ide na definisanje naknade za članove upravnog odbora i skupštine radi POJAČANJA ODGOVORNOSTI ISTIH!!!!!!??????? Predsednik i stručna služba bi trebalo da predlože izmene Statuta koje se odnose na smanjenje broja članova, da članove upravnog odbora predlaže predsednik???????!!!!!!!!!
......

To nije sve. Na sledećem sastanku trebalo bi da se predloži VISINA i NAČIN ISPLATE NAKNADA ČLANOVIMA UO, DELEGATIMA SKUPŠTINE i PREDSEDNIKU LU.

Svaka čast!
Jedno LU koje je u ozbiljnim problemima (finansijskim, pravnim) sada treba još i da plaća ljude koji ga vode?
Ja ovo nisam čuo da se negde još desilo.
Ako članovi tog LU i njihovi predstavnici tako odluče, onda će to iz svog džepa plaćati lovci. A onda će članarina biti poprilična, pa će rasterati članove.

Koliko ja mogu da vidim, ako je ovo tačno, ne piše im se dobro.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

zoranp

punisher kaže:
dalje njegov predlog ide na definisanje naknade za članove upravnog odbora i skupštine radi POJAČANJA ODGOVORNOSTI ISTIH!!!!!!??????? Predsednik i stručna služba bi trebalo da predlože izmene Statuta koje se odnose na smanjenje broja članova, da članove upravnog odbora predlaže predsednik???????!!!!!!!!!
......

To nije sve. Na sledećem sastanku trebalo bi da se predloži VISINA i NAČIN ISPLATE NAKNADA ČLANOVIMA UO, DELEGATIMA SKUPŠTINE i PREDSEDNIKU LU.

Oko plaćanja neknada članovima UO se nije raspravljalo čak ni u nekim LU koja su odavno imala praksu da IZABERU i stave "fikuse" za sto UO, koji moraju samo da dižu ručice kada tamburaši zasviraju!!!..znači vi ste i tamburaše nadmašili, ALA VERA MAJSTORI!!Grin
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

descha

Srem kaže:
Evo prostijeg objasnjenja.. Delegati iz ova tri durstva nisu mogli
na skupstini krajem FEBRUARA ( kako ste i sami napisali )
da znaju nesto o ponudi koja ce se dogoditi u MARTU .

Kakvi pregovori od ko zna kada , kakva pripajanja Nacionalnom parku , kakva pominjanja sela sa druge strane Fruske gore tj . Nestina ???

Cenim komentare i zaključke kolege "punishera" (onaj koji kažnjava), ali nazivati nekoga licemerom (mislim na delegate iz Ljube, Bingule i Erdevika), bez proverene informacije, je u najmanju ruku bezobrazno.
Nisam delegat u skupštini, ali sam jako dobro upoznat sa razvojem situacije oko odcepljenja pomenutih društava. Da ne ponavljam priču, sve ono što je kolega Srem napisao je tačno i odgovorno stojim iza te moje tvrdnje. Prva varijanta je bila da se samo Ljuba (čija je lovna površina oko 900 ha) koja se fizički graniči samo sa NP priključi Viziću i Neštinu. Interes NP je kontrola nad pomenutom teritorijom u cilju zašite jelena koji se ovih dana pušta na slobodu i ograđenog dela "Ravne" a baš preko Vizića i Ljube je njegov prirodan put od pamtiveka ...
Daljim pregovorima došlo se do ideje da bi mogli sa Erdevikom i Bingulom ....
Drugi faktor je pomenuta situacija u LU Srem, za koju moram priznati da kolega punisher ima dobre informacije.

punisher
 Kolega Descha ja se ovom prilikom javno izvinjavam na izrazima koje sam koristio za delegate Ljube, Bingule i Erdevika nazvavši ih licemerima. Zaista mi je krivo ako se neko našao povređen mojim nastupom u tom delu. Nije primereno i ponovo se izvinjavam.

Međutim ovaj tvoj upis razjasnio je izgleda velike nedoumice, a veruj mnogi lovci u šidskoj opštini nisu znali nego su samo nagađali o čemu se radi, a niko nije smeo javno bilo šta da pita ili pomene, a o pisanju na forumu da ne govorimo.

Zaista verujem da je to razlog, ali za mene nije jedini, jer priča je po meni kompleksnija i prevazilazi i jelene, i Ljubu i LU Srem. Oni su kolateral po meni...Tu se zaustavljam.

Sa druge strane smatram da su svi lovci jednaki, i da svi zaslužuju da budu informisani, pogotovo o događajima u njihovom udruženju koji su tako krupne prirode da zadiru i u ustanovljavanje lovišta koje je ako sam dobro shvatio, za LU Srem završeno.

Nadam se da ćemo se složiti da je po hitnom postupku trebalo sazvati vanrednu sednicu Skupštine i izaći pred sve lovce i reći im otvorno o čemu se to radi, pa makar to bila jedina tačka dnevnog reda.

S obzirm da se iz upisa kolege Srem vidi da skupština nije još uvek zakazana, pitanje je da li ćete sada moći bilo šta da uradite kada je lovište ustanovljeno, osim ako na konto tvoje priče, NP ne izboksuje kod države da se ta tri LD izdvoje, sa obrazloženjem koje si ti dao.

Ja ne vidim kako i na koji drugi način ćete se moći izdvojiti.

Cenim zaista tvoj upis, i ponovo se izvinjavam svim kolegama koje je to povredilo, naročito što se zalažem za transparentnost svega, ali bukvalno svega u lovstvu, jer samo tako se može ići napred, a ne zakulisanim radnjama koje onda budu predmet razgovora po kuloarima i lovačkim pričama.

Voleo bih kada bi se ti i kolega Srem više uključili u problematiku oko ovoga LU, pa da svojim komentarima doprinesete kvalitetnijoj diskusiji.

descha
 Po mojim poslednjim informacijama, ustanovljavanje lovišta za LU Srem Šid nije završeno. Naime... Problemi su sa VU Morović i Vojvodina šumama .... Višnjićevo ... i Ljuba koja ne može biti ni revir ni lovište, jer po zakonu o lovstvu nema potrebnu površinu od 2000 ha. U ovoj varijanti sa NP Ljuba bi dobila deo NP kojim bi se fizički spojila sa Erdevičkim lovištem i tako bila jedna celina.
Inače da vas obavestiim da je formiranje novog udruženja gotova priča, novoformirano udruženje je LU "Kulina" Erdevik koju čine sekcije LJuba, Erdevik i Bingula, a lovište po ustanovljavanju će se zvati "Fruška Gora". Ostaje registracija kod APR i dalje šta sledi ...iveli

punisher
 Kolega, svako dobro i sve najbolje u daljem radu želim kako tebi i kolegi Srem, tako i svim vašim članovima.

Pamet u glavu i odaberite prave i dobre ljude, iskrene ljubitelje divljači i lova i verujem da za vas neće biti problema.

BravoAplauz

Sremac75
 Samo sloga Sremce spašava! Tri prsta
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Sremac75
 A "kuma Vujicu" zvanog "kuvar", a poznatog i kao mentor ponavljača Borisa Bajića koji nije položio za licencu (ne daj bože da neko kaže da je pao) ćemo izbaciti iz plemena - on je i ovako samo jedan mali lažni sremac (nije slučajno napisano malim slovom "s"!)!

Dim
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

punisher

Sremac75 kaže:
A "kuma Vujicu" zvanog "kuvar", a poznatog i kao mentor ponavljača Borisa Bajića koji nije položio za licencu (ne daj bože da neko kaže da je pao) ćemo izbaciti iz plemena - on je i ovako samo jedan mali lažni sremac (nije slučajno napisano malim slovom "s"!)!

Dim

Blago Bajiću, mentor mu Rodjendan ( kuvar ) Lisica mu kum. Lepo društvo Boga mi.

I on pored mentora i kuma ne položi ispit. KukavacROFL

Ali Van teme znači Nazad na temu

Sremac75
 Oprošteno ti je!;)
PraviloPraviloPravilo
Palica

Srem
  Tek sad sam u mogucnosti , da se malo ukljucim u temu , nisam mogao ranije . Mora se i raditi nesto .

Pre svega da odgovorim Punisheru da ne mogu da mu pruzim adekvatne odgovore na postavljena pitanj sa prethodne strane .
Jednostavno za neka prvi put cujem.

Na jedno je Lala pruzio sasvim opsiran odgovor ,tacnije konstataciju sta bi se desilo sa clanstvom kada bi se udarilo po dzepu lovaca.

Inace sinoc sam cuo vest o formiranju novog Lovackog udruzenja " Kulina " Erdevik . Mogu samo da pozelim uspeh u radu .

Dobar pogled

punisher
 Kolega Srem, iz tvojih dosadašnjih upisa ja sam shvatio da si član nekog od ova tri društva, pa me molim te demantuj ako grešim.

DakiNS
 Srbija do Tokija - Šid do Novog Sada

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Susreti i druženja "forumaša" SVAŠTARA 4989 02.10.2022. 23:48
"Grom" iz Užica MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 284 27.09.2022. 07:26
"Gebruder Merkel Suhl" LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 447 22.06.2021. 11:59
"Vojvođanski lovac" doo LOVAČKA UDRUŽENJA 475 17.05.2019. 23:58
LU "PANČEVO" LOVAČKA UDRUŽENJA 115 07.03.2019. 18:18
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 1

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,144,393 posete www.srbijalov.com