Potrebna pomoć!
|
PEZ |
Objavljen 15.04.2014. 19:00
|
Lovčina
Upisa: 2087
Pristupio: 09.02.2012. 16:41
|
Tomash druže jesu li to bili neki klinci(adolescenti) ili odrasle osobe?
Svaka tebi čast na pribranosti u takvim trenucima.
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 15.04.2014. 19:59
|
Admin
Upisa: 10245
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Kolega meni se slična stvar desila kod mene na splavu, prvi puta je tip hteo da me ubode nožem u leđa , sreća pa je žena vrisnula i uspeo sam da se izmaknem, dobio je veslom kusur za taj pokušaj, i odmah sam zvao policiju da prijavim napad, jer izgleda da je zlatno pravilo da ko prvi prijavi taj je u pravu. A drugi puta se dva pijana kretena sa ženama uselila kod mene na splav za 1.Maj , jedva ih izbacih , doduše jedan je plivao.ne nagovaram na nasilje ali sam takav, teško me isprovocirati ali taj koji uspe nikada nije dobro prošao.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
Tomash |
Objavljen 15.04.2014. 20:15
|
Veteran
Upisa: 740
Pristupio: 04.02.2012. 17:44
|
Promenio sam se ja u zadnih 6 meseci jako, ne zbog lova, ne zbog puske, samo zbog deteta.
Jos sam relativno mlad, i neke stvari mi tek dolaze iz doopeta u glavu.
Kada sam predavao zahtev za oruzje, tada su me cak imali u evidenciji kao aktivnog karatistu u zadnjih 11 godina, i sta god ja mogao da uradim u tom trenutku kada sam napadnut, bilo sta, bilo sta da sam imao kod sebe, a ne kazem da jesam,
kada covek dobije dete, mooda otpadnu, i ponos i sve, i samo se misli na to dete.
Mozda je i bolje tako ;)
Kazem...
samo neka mi na prag ne dolaze, tu je crvena linija,
i dete da mi niko ne dira (i zenu i kera)
a sve ostalo je nebitno...
Pravicu se Tosha, neka me i oplavi neki klinac kojeg u zubima mogu da nosim, vise volim da nosim svoje dete po kuci, a kada mi se nasmeje...onako mali meden, hebes bre sve!
To je sreca!
a budale....
ma ko ih...! |
|
|
|
zoranp |
Objavljen 15.04.2014. 21:03
|
Lovčina
Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
Još davnih dana kada sam radio u policiji, na pitanje oko upotrebe službenog oružja, jedan stari policajac je rekao....danas se službeno oružje koristi samo kada si u situaciji da biraš između groba i robije, u svakom drugom slučaju si sigurno kriv za ubistvo!....zato kolege pažljivo čak i sa jezikom, a kamoli oružjem!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
|
|
|
|
alex |
Objavljen 15.04.2014. 22:33
|
Lovčina
Upisa: 1413
Pristupio: 24.01.2011. 13:49
|
Jezik nije najaci misic ali dobro lomi kosti.
Dozvolis sebi da te iznervira neka budala bijes ga onako kako valja i ti si kriv sutra zakucaju na vrata pokupe te ode oruzije i ajde cao lov vise nikad nema mozes samo da sanja o tome.
Ipak mnogo volim lov da bih dozvolio nekoj budali da me isprovocira i da mi oduzme taj lov. Nek neka odoh ja na teren s kucetom gde nema budala i mirna mi glava i puno srce
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 15.04.2014. 22:49
|
Lovčina
Upisa: 2820
Pristupio: 19.02.2011. 19:15
|
Danas gde svi imaju veze i kućne prijatelje, tamo gde nikako ne treba da postoje, prosečan građanin ove zemljice nema šanse protiv ovakvih primera.
Danas lopov ako ima veze u zdravstvu, može da dobije uverenje gde se opisuju povrede kao da ga je udario voz, a isti se zakačio na ogradi kada ga je gazda pojurio, uhvativši ga u krađi. Njemu se doda pretrpljen strah, duševna bol, trajne posledice, itd. A inače ima samo jednu ogrebotinu na ruci.
Šta je sa posledicama tog deteta koje doživi traume tokom pljačke?
Šta je sa tom ženom koja ostane bez muža koji završi u zatvoru zbog običnog lopova?
Šta je sa čovekom koji je hrabro pokušao da odbrani svoju porodicu, ženu, decu?
Dovoljno je da lopov ima pravog advokata, može da te odnese zajedno sa kućom, može da te skine golog na ulici, na sudu niko neće moći da dokaže.
Šta je sa ovom zemljom? Šta ćemo mi mladi? Kuda?
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
|
|
|
|
mrwa22250 |
Objavljen 15.04.2014. 23:14
|
Lovčina
Upisa: 2137
Pristupio: 14.10.2012. 20:56
|
Tomash kaže:
kada covek dobije dete, mooda otpadnu, i ponos i sve, i samo se misli na to dete.
!
Ma ne otpadnu tu mooda nego mozak svestan odgovornosti radi racionalnije i uspevas da iskuliras nesto sto kao momak nebi nikad.Ali ipak ima tu jedan problem.Ja se svojski trudim da izbegavam konflikte ali ako mi je porodica u blizini ne prezam ni od cega ili koga.Kad sam solo umem i da progutam neku prozivku,okrenem glavu i precutim,ali u blizini dece ne prastam nikom.Koliki smrad treba biti da se napadne covek sa porodicom,pa ne znam sta da je uradio.Ali ako se vec nadje takav smrad,kocnica nema pa kud puklo-puklo.
A sto rece zemo Podunavac o zakonu,zakon je takav jer ga pisu politicari koji su toliko dobra doneli svom narodu da im je pracka postala nocna mora a ne neko ozbiljnije naoruzanje(vuna bato,vuna)s....m im ga majci
dok pametni popustaju,budale zavladase
|
|
|
|
darkolovac |
Objavljen 18.04.2014. 10:56
|
Član
Upisa: 178
Pristupio: 26.12.2011. 19:03
|
Cenjene kolege, zna li neko mozda da li oruzje podleze oduzimanju zbog prinudne naplate? Dugujem pare za 2 godine vojne akademije i stiglo mi pisamce. Na meni se vode samo puske pa nisam bas rad da ih dajem drzavi, pre cu da ih stavim na panj i sekircetom iseckam... Ako iko zna molim vas pomogajte |
|
|
|
sheytan |
Objavljen 18.04.2014. 10:59
|
Lovčina
Upisa: 2979
Pristupio: 23.11.2010. 13:27
|
A bio si rad da zivish na troshq iste te drzave? Ccc...
novi način otvaranja tema je bzvz...
DOBAR DVOGLED!!!
http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U
|
|
|
|
darkolovac |
Objavljen 18.04.2014. 11:06
|
Član
|
Bio sam rad da zavrsim i odradim svoje, ali uz ostecen sluh na gadjanju to nije izvodljivo. |
|
|
|
sheytan |
Objavljen 18.04.2014. 11:13
|
Lovčina
|
novi način otvaranja tema je bzvz...
DOBAR DVOGLED!!!
http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 18.04.2014. 12:06
|
Moderator
Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
darkolovac kaže:
Cenjene kolege, zna li neko mozda da li oruzje podleze oduzimanju zbog prinudne naplate? Dugujem pare za 2 godine vojne akademije i stiglo mi pisamce. Na meni se vode samo puske pa nisam bas rad da ih dajem drzavi, pre cu da ih stavim na panj i sekircetom iseckam... Ako iko zna molim vas pomogajte
U prinudnoj naplati se pleni pokretna i nepokretna imovina dužnika. Nema veze da li su puške ili veš mašina, svejedno. Pleni se uvek prvo ono što ne ugrožava elementarnu egzistenciju dužnika.
Bojim se kolega da ćeš ostati bez pušaka.
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
darkolovac |
Objavljen 18.04.2014. 12:22
|
Član
|
Hvala Lalo |
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 18.04.2014. 17:17
|
Lovčina
Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
A da ti kolega odeš do advokata po savet. Ako je nastala nesposobnost za obavljanje vojne službe prilikom izvođenja vežbe gađanja i ti to možeš da dokažeš, onda nije tvoja krivica za napuštanje školovanja, pa tako ni za plaćanja troškova istog.
|
|
|
|
AcaNik |
Objavljen 18.04.2014. 18:34
|
Lovčina
Upisa: 2421
Pristupio: 27.05.2010. 14:20
|
Ако ме сећање не вара неки који су се повредили на школовању су добили дебелу оштету од државе. |
|
|
|
darkolovac |
Objavljen 18.04.2014. 21:12
|
Član
|
Mnogo komplikovana procedura, zbog novog zakona. A i problematika naci dobrog advokata koji ce da tera slucaj do kraja a poznaju vojnu problematiku. Hvala svima |
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 18.04.2014. 21:50
|
Admin
Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
Jedan savet...
Javi se svom lekaru koji je i konstatovao problem sa uhom, i pitaj ga da li je on sudski veštak, a ako nije onda da li može da ti nekog preporuči...
Kada odeš kod takvog lekara, sudskog veštaka, pitaš ga da li po njegovom mišljenju tvoj problem ima veze se službom i pucanjem.
Ako on kaže da ima i da je spreman da to svoje mišljenje brani na sudu, onda mu tražiš da ti naparavi nalaz i mišljenje.
To košta otprilike 20.000,oo dinara.
Sa takvim nalazom odeš kod advokata i onda je sve lako.
Uopšte ne mora da poznaje vojnu problematiku!
Ako treba još nešto slobodno se obrati!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
Dikavac |
Objavljen 18.04.2014. 22:05
|
Stari član
Upisa: 297
Pristupio: 19.09.2012. 12:46
|
E bas nezgodna situacija ... Znam za slucaj gde su za naplatu izvodili bika iz stale..Ali i jedan gde je ugovorac dobio povredu dok bio na strazi (udar groma) sad kako je to ispalo nije mi bas poznato, imao povredu, te lepo nasao advokata te stvarno poterao slucaj..Ne znam da li je zavrsio parnicu ( pominjali su veliku cifru ) Stari su pominjali da covek ne ostaje Drzavi duzan-najbolje da se plati i mirno spava covek . |
|
|
|
DamirKS |
Objavljen 22.07.2014. 00:48
|
Stari član
Upisa: 374
Pristupio: 25.10.2011. 15:12
|
Potrebna mi je pomoc oko izbora optike za karabin 223 remington?
RAKIJA JE SPASILA VIŠE DIVLJAČI U LOVU NEGO SVA UDRUŽENJA ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA!
|
|
|
|
sheytan |
Objavljen 22.07.2014. 01:00
|
Lovčina
|
http://www.handla...-6483.html