Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Izbor prve puške za početnika!

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Izbor prve puške za početnika!
od komtema
 5.slika
od komtema priložio:
dscf5299resize.jpg

od komtema
 6.slika
od komtema priložio:
dscf5323resize.jpg

od komtema
 7.slika
od komtema priložio:
dscf5309resize.jpg

od komtema
 8.slika
od komtema priložio:
dscf5294resize.jpg

Cvele
 Kalibar ubija, nego ko je proizvodi i jel' je prodajes ? Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

od komtema
 FERLACH

Lala
 Lepa puška, svakako.
Jedini problem je što ovim slikama nije baš mesto na temi 'Izbor prve puške za početnika', ni ovom Ferlachu, a ni onoj kombinirki.
Koji početnik će da kupi ovakvog Ferlacha, ima da mu uši otpadnu od cifre! Samo da se iskompleksira...
Tema je ipak o PRVOJ pušci, za lovca početnika, ima dosta članova koji tek treba da nabave lovačko oružje, pa bih molio da stariji iskusni lovci imaju u vidu da ovakvo luxuzno oružje najčešće nije 'u dometu' novčanika početnika! Radje dajte dobar savet početnicima, nego predlagati raritete ili preskupo oružje.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

od komtema
 Moje mislenje je takvo da su ovakve puske dobre za lovce pocetnike,mislim da ih treba pravilno usmeriti prema necemu sto se zove kultura lova,a ne onako kako su mene stariji lovci usmeravali kad sam bio pocetnik.Citiram savet jednog starog lovca.Kupi rusku pusku IZ27 zato sto nju nemoras nikad da cistis, i gledaj da kupis onu bez ventilirajuce sine zato da nemoze blato da udje u nju ako je budes vukao po blatu.Uskoro sam saznao da takvi lovci nemaju nikakve veze sa kulturom lova,vec su obicni mesari,samo ih meso interesuje.Mislim da je pogresno mislenje da mladi lovci nemaju para.Dali neko ima para ili nema,to nema nikakve veze sa lovom ,ili time dali je lovac mlad ili star.Konkretno u mom lovackom drustvu mladi lovci imaju drasticno vise para od onih starijih,sto se i vidi po voznom parku.Zasad toliko.Smile

od komtema
 Jedan moj prijatelj prodaje pusku madjarske proizvodnje hamerles 16 u nekom radnom stanju cena 100 evra,moje mislenje je da je i madjarska puska bolja od zastavine sto nemora da bude tacno.Mislim da ovo nije dobra puska za pocetnike,dobra je za one koji nemaju para.Ako neko bas hoce da je kupi neka mi se obrati u privatnim porukama.

Lala
 Hajde malo da ubacimo matematiku: da bi neko posta lovac, prvo mora da plati obuku za rukovanje oružjem. Ne znam tačno koje su cifre, ali mislim da je negde oko 100 evra, recimo. Onda treba da plati pristupninu i članarinu u LU, to je oko 250 evra orijentaciono. Onda treba da vadi nabavnu dozvolu za oružje, i da plati taksu, još oko 50 evra troška. Onda treba da kupi opremu lovačku (odelo, čizme, nož, pojas za municiju, i još nekoliko sitnica), što ga košta još najmanje 200 evra, za prosečnu opremu. Onda treba da kupi kera (odraslog, ili štene da ga odgaja), to ga košta još recimo 300-400 evra, u proseku. Dotle je već morao da se 'otvori' za 1000 evra, za prosečnu opremu. I tek onda treba da razmišlja o kupovini puške: hajde mu ponudi Ferlacha Grin
Tačno je da ima pojedinaca kojima nije problem da izdvoje nekoliko hiljada evra, ali velika većina nije u toj situaciji.
Komtem, u velikoj si zabludi ako misliš da skupa puška pokazuje kulturu lova! Vidjao sam ljude sa najskupljim puškama, koji blage veze nemaju sa kulturom lova, ali isto tako sam vidjao ljude sa kršem od pušaka, koji su za mene bili i ostali Gospoda Lovci (sa velikim slovima).
Mene lično uopšte ne zanima ko nosi kakvu pušku, da li ima odelo od 500 evra, da li ima obuću od 200 evra, da li vozi džip od 50 hiljada evra i slično. Čak su mi simpatičniji ljudi koji sa malo novca uspevaju da zadovolje svoju ljubav prema lovu. Obično su takvi ljudi bolji Ljudi (opet sa velikim slovom).

Sniper Hunter
 LALOB)B)B) za jednu ferlach pusku kupis dve puske +2 karabina pratecu opremu platis sve troskove municiju za jedno 5 sezone,polovnu ladu i uzivas!!!Grin

Lala
 Sniper Hunter, šta da kažem; sve je jasno! Pozdrav

sumadinac
 Bolje je imati dobrog kera nego dobru pusku bar je moje misljenje i uvek cu se drza ti toga.Pas
STOLE

od komtema
 Slazem se.Pas je na mestu broj 1.Ja u moju grupu necu da primim lovca ako nema psa.

Lala
 E ovo oko psa i prijema stvarno ne razumem?
Kako to misliš, nećeš da primiš u grupu lovca bez psa? To kod vas može tako, po Statutu LU?
Ako ti nije teško, molim te objasni malo tvoj stav. Nisam još čuo da negde ne primaju nove članove ako nemaju psa.
Zbog početnika lovaca bi bilo dobro da pojasniš malo razloge, pa da i prodiskutujemo malo o tome, otvoriću novu temu, ako treba.

Lovac Stari

sumadinac kaže:
Bolje je imati dobrog kera nego dobru pusku bar je moje misljenje i uvek cu se drzati toga.Pas

To potpisujem B).
Za pusku jedino vazno da je ispravna i da se pravilno i sigurno koristi! Sada dali je stara Zastava od 100 ili neki moderni Polu automat od par hiljada to je stvar ukusa i mogucnosti.

Svaki pocetnik treba sebi da priusti ono sto mu se svidja i koliko je u mogucnosti da plati.
Dobar pogled.

Boban
 Pa svaka puska puca,poznajem dosta lovaca koji nose ekstra skupe puske ali vise njih poznajem koji koriste puske koje su kupovali pre 30-desetak godina i dan danas love sa njima bez problema.Sve je stvar ukusa ali covek se nekako srodi sa prvom puskom i smatra je kao clanom porodice bez obzira sto ona kosta sada 100e,ja recimo imam i poluautomat Beretu i bokericu i polozaru i karabin ali najvise mi lezi srcu jednometna IZ Sporting.

od komtema

Lala kaže:
E ovo oko psa i prijema stvarno ne razumem?
Kako to misliš, nećeš da primiš u grupu lovca bez psa? To kod vas može tako, po Statutu LU?
Ako ti nije teško, molim te objasni malo tvoj stav. Nisam još čuo da negde ne primaju nove članove ako nemaju psa.
Zbog početnika lovaca bi bilo dobro da pojasniš malo razloge, pa da i prodiskutujemo malo o tome, otvoriću novu temu, ako treba.

Boban
 Zaboravih da kazem ,da u mojoj grupi jedini ja imam pse za lov .
I vrlo rado primam drugare koi hoce da love sa nama bezobzira sto nemaju kerove,i vrlo rado poklanjam stence ljudima koji vole kerove i koji znaju da cene poklon i koji ce da ih cuvaju.

BRESTOVAC
 Ja sam se naucio na caletovu pusku jednoceva sesnajstica.to je jedina puska bila u kuci.necu da se hvalim ali ja sa njom sam precizan i tesko promasujem.onda otisai u ch i znate vec kako to ide sve se odrekoh.ali ljubav za lov nije prestajao.2005 kupio sam sebi rusku iz12.imao sam ja novac da kupim bilo koju ali nisam hteo jer je ova puska za pocetnici a i za novcanik idealna a nase ljude.to je moj savet.nisam ni ja star lovac ali opisujem na tu temu staje dobro.takodje kad smo vec kod oruzja pre tri nedelje bio kuci i kupio vec sam to rekao karabin ruski jedan metak svi kazu pa i admin....za srnu lisicu sakal itd je idealan.a mogao sam ja kupiti i 3006 i 8x57itdd.ali ovo mi se svidja i za moje potrebe je super..poooooz....malo dugacka prica ali je poucna mozda za nekoga kao sto je za mene bilo ovde poucno citajuci vasa iskustvaB)
B)epanjel breton.moj pomocnik u lovu!!!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Izbor štenaca KINOLOGIJA 78 22.05.2014. 00:18
Izbor kalibra LOVCI POČETNICI 460 14.10.2013. 13:59
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,458
Najnoviji član: gorstak1972

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,472,381 posete www.srbijalov.com