Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lovačke priče - stvarni dogadjaji!

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lovačke priče - stvarni dogadjaji!
petar
 [xhide]Dobra prica...;)[/xhide]
Just like old times!

zoranp
 ..negde tako s jeseni odem ja sa kolegama u lov na zeca u stranu (tko smo zvali brda prekrivena kršom), sa sobom sam nekoliko dana ranije doveo kod ujaka jednog nazovimo ga posavcem (sumnjivo poreklo) , da se malo prilagodi terenu, i tako polako krenemo mi u lov... kad smo se razbacli po terenu počeše nihovi psi da gone predpostavljam lisicu i prebaciše se na prevoj, pa smotaše ka cerovcu, a onda se sve slabije čuše dok na kraju skroz neutihnu šteket..e majka mu stra opet ništa..razmišljam ti ja tako i šetam j,a u isto vreme gledam ovu moju đuđu.njuška on kao nešto, ali sve je to preko volje i sve nekako ko ni sebi ni svom..ali u jednom momentu vidim zaigra mu rep i poće da odbija brnjama..e reko tu smo..pogledam okolo to je kao neka manja čistina prošarana grmovima crnog Graba, sa pokojim šipkom, a normalno tu su i manje stene raznih oblika.. e sad kad sam ja primetio da je on dobio nešto u nos ja ću ti stati tako na neku škraplju nekih metar i po dugačku, obraslu travom i drenom, pa reko odatle ću bolje vidita kad krene divljač. a možda i budem mogao pucati!! ..ponem se ja i gledam u psa, a on ko lud vrti amo, pa ode tamo..rep radi sto na sat...ali glasa ne pušta..tu je on nekih pedesteak metara od mene..i bome napokon poče av..av av..avv.av..proštektava..e sad i meni pomravi u guzici proradili..idu misli sto na sat..zec ili lisica, tu je ili je davno otišlo..vjerovati ili nevjerovati psu koji se nije još dokazao..i u tom razmišljanju ja vidim,ali ne konstatujem da se on proštektavanjem i razrešivanjem traga primiče pravo ka mojoj stjeni i meni...kad je prišao na neki pet šest metara od mene i ja taman pomislio da krenem dalje, ispod mojih nogu iz one trave što je rasla tik uz škraplju diže se zečina, pa đipi ka meni, ja se cimnu od iznenađenja (nisam se uplašio nego iznenadio da nebi bilo prozivanja po portalu Pfft), a on me tad spazi pa se on ko Brus Li baci ustranu i okrenu od mene.. a ja brže bolje vataj pušku...ma dok sam ja sve povata.. ja njega moj brate više ni nevidim..ode pas za njim odagna ga nekih dvestotinjak metara i vrati se ...e nazdravlje i ja i moj lov..opet prazna rusaka kući i sreća moja pa niko nije ništa vidio..Stidljiv Grin
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

canis aureus
 ZekaFrown
Grin
OdobravamAplauz

Jank
 E Zorane tako je uvek kod početnika neće da priznaju, Kad zeka skoči prosto me ispameti ko da je skočila neka neman na mene, ko da nisam pošao u lov na zeca, ja dignem pušku, nišanim ko bajagi....ma to traje par sekundi i klik jednom klik drugi put, neće .... pa konju jedan nisi otkočio....kum mi viče pa pucaaaaj...čekaj bre kume nisam ja tako brz.....a ušati ode..... Zeka
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Cvele
 Tri prsta 2
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Browningbar
 Zorane, svaka cast na prici!AplauzAplauzAplauz
ZekaTragPas 2srbijalovZivioRodjo

Tebi i Janku bas ide ovo pisanje, samo nastavite momci, divno je citati vase price!Tri prsta 2Hoemo jo
Pravo u centar!
srbijalov

zoranp
 ..ma vidim ja da ću morati preći na neke priče kako sam lovio tigrove po đunglama ..i to golim rukama Angry, jer nastavim li sa ovim zečijim zverima Zeka Chut bolje mi je da se selim sa foruma..Grin
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Lala
 Kakvi su to lički zečevi, prosto me strah kad pomislim, ako se uspeju naseliti ovde u Vojvodinu... PA u novinama počnu naslovi: 'krvožedni zec napao lovca', 'lovci u strahu', pa onda krene u biltenu 'lovci organizovano u operi, 'Rigoleto'' ROFL
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

DakiNS
 U jednom lovu pre 15-20 godina u Ristovači pridružio nam se lovac početnik. Posle svega nekoliko minuta hoda šumom se razleže pocanj pa onda urlik -Pao je-. Kako smo se obradovali toma --BIĆE LEPIH BATINA--. Kada je shvatio šta mu se sprema počela je priča otprilike ovako: Taman što smo pošli napunim ja pušku i za svaki slučaj odmah otkočim.Odjednom mi se učinili da je sve nekako utihnulo. Počnem da se osvrćem -ništa- odjednom puče grančica desno od mene naglo se okrenem kad sneg odvalio neki suvarak. Od tišine sve mi nešto bubnja u ušima, naglo se okrenem jer mi se učinilo da mi neko iza leđa stoji , kad ono ništa. opet nešto iza leđa -okrenem se - ništa- odjednom ugledam prema meni trči neko čudovište crvenkasto braon boje ,glava crna ko ugalj sve se presijava , nešto belo mu oko vrata (možda šal) rogovi mu se nešto ušiljili, oči krvave ne vidiš beonjače, iz kljuna mu curi pena a od pene nevidim koliki su mu zubi.Krenem unatraške da se povlačim kad zapeh na koren i onako kao sveća padnem na leđa poška mi ispade na neki grm, obarač zakači se za grančicu i opali. U tom momentu ono pernato čudovište pade kao pokošeno sve mislim ima boga i on se sapleo o koren. Gledam ne diže se uzmem polako pušku i prepunim stavio sam za svaki slučaj kuglu.Polako priđem sa uperenom poškom i govorim mu da se preda pošto je svaki otpor uzaludan obe cevi napunjene a pomoć je pedesetak metara daleko. Kad imam šta i da vidim - MRTAV FAZAN- puška ga sama ubila

Neca92
 Hahahah Grin e, dobri ste! Grin Zorane i Jank, svaka cast na iskrenosti! Bravo 2 Grin
Daki, zanimljiva prica! Grin Ovaj drugi deo bi mogo da iskopiras u temi ''lovacke neistine''! Grin B) ZivioRodjo
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

mikaccg
 Zorane.Daki,Jank,samo napred,ovo je pravi lov,prava prica...druzenjeBravo 2Veselo 2 
uvek dobar pogodak

Jank

mikaccg kaže:
Zorane.Daki,Jank,samo napred,ovo je pravi lov,prava prica...druzenjeBravo 2Veselo 2

Tako je miko u ove teške dane potrebno je malo oduška uz lake i vesele priča za druženje i opuštanje....iveli 3

Jank
 Daki....Aplauz...verujemo mu što mu nebi verovali samo neka spremi zadnjicu za vatreno krštenje...ha ha ha...Veselo 2

DakiNS
 Možda sledeća pričica bi više išla na temu Lovački balovi ali neka. Elem pre nekih tridesetak godina zove me drugar da idemo nas nekoliko sa ženema na otvaranje lovačkog doma u obližnjem selu. Dogovor pao krenusmo. Naše dame se doterale, večernja toaleta frizura šminka sa sve onim torbicama ala Sport Bili stariji znaju šta je to.Dođosmo u selo jedva pronađosmo lovački dom iako smo parkirali ispred njega. Zašto? Pa zato što je bio dovršen samo siva gradnja ( to je ono neomalterisano samo razvučena instalacija i sa kajlama pričvršćeni prozori). Shvatili smo odmah nemaju para da završe pa organizovali bal da se malo opare i završe dom.Nema veze lovci smo pa razumemo , ali kada je poslužen onaj gulaš od Bambija,pa domaća rakija pa domaće vino ( okolina Iloka da vam bude jasnije zašto je sve brzo bilo lepše) pa još i onaj bend koji je cepao kao lud mi se raspištoljili pa razigrali , pa ponovo ožedneli , pa nalevali , pa plesali da smo bili svi mokri od znoja iako je bio kraj septembra i konačno mala pauza sa svirkom. Naše bolje i lepše polovine ustadoše uzeše one Sport Bili torbice i pitaju gde je toalet, drugar im objasni i one odoše da poprave Make ap valjda se tako piše. Posle desetak minuta vratiše se pomalo su delovalo raščerupano pocepanih čarapa a ona šminka netaknuta, u glas zagalamiše šta ih zezamo na kraj staze u dvorištu ima samo neko polusuvo drvo. E onda siroma moj drugar ustade i pita ih: da li ste na kraju staze levo videle onu rupu za gašenje kreča, odgovoriše uglas DA I...? Pa pokraj te rupe ima jedan zabijen kolac. Tajac..... E lepo čučnete uhvatite taj kolc rukama i to je taj toalet . SAMO PAZITE DA NEKO NIJE RASKLIMAO KOLAC. U tom momentu Sport Bili torbica njegove žene ( cca 5 kg) ga zakači po levom uvetu da je ostatak večeri tražio stalno ladan špricer da ladi bolno mesto.

Limun
 Ajd i ja da ispricam jednu moju dogodovstinu od pre, pa ima sigurno 15 godina. U to vreme sam jos uvek bio lovac pripravnik, a bogami 5 godina sam vukao ranac i izigravao keru, jbg tata mi nije dao da kupim pusku ne voli covek oruzje. Elem krenuo ja jedne nedelje sa mojim drugarima u lov,a oni samo neku godinu stariji od mene i imali su vise srece sa tatama sto se oruzja tice, ja u to vreme imao engleskog setera koji je bio moj verni pratilac do pre neku godinu Bog da mu dusu prostii bio je strasan ker. Lep je to lovni dan bio bilo je ulova hvala Bogu i pri povratu kuci kada smo vec bili blizu kuca moj As stade u marku , kaze jedan od drugara red je da LImun puca jbg ceo dan nam vuce ranac i gazi sa nama, da mi njegovu pusku i kaze da pucam neka je i koka i onako nikog nema u blizini (to mije bio prvi i poslednji put da gadjam koku). Krene moj As i koka ja ozezim i promasim normalno uz gromoglasno smejanje onih mojih pajtasa! Kaze meni onaj moj drug Bre LImune kako mislis da postanes lovac kad na marci promasujes, nego daj tu pusku da ti cica pokaze. Krenemo malo dalje opet marka, opet koka onaj moj pajtos pripuca i obali je uz konstataciju da se to tako radi,koka pala u obliznji potok i ja krecem da je nadjem moj As za monom nikada nije aportirao ja bio lenj i nisam radio sa njim. Dok smo trazili koku, nas bivsi predsednik inace lovocuvar volonter cuo jos prvi pucan i video koku koju sam ja promasio jer je doletela do njega, krene da vidi ko se to usudio da puca koke. Prisunjao nam se neprimetno i zaskocio, onaj drugar sto je obalio koku stigo da mi kaze da je ne trazim jer je vrag odneo salu i ja izadjem iz onog potoka ali moj As naso koku i vec se igra sa njom, racunam ne aportira neka. Normalno pocinje ubedjivanje da nismo gadjali koke da smo obalili petla,taman sam hte da pokazem petla koga sam imao u rancu od tog dana, kad ti nas predsednik pokaza prstom iza mene, a sta je ovo pita,ja se okrenem vidim Asa aportiro koku i uredno sedi iza mene i ceka da je uzmem, sta da kazem u zemlju da propadnem! oKrenem se i kao iz topa odgovorim, kako sta je pa seter gosn predsednice nasta se on tako nasmejao da smo prosli samo sa ukorom jer smo mladi lovci i da ce ovaj put da nam oprosti ali je zato cela sekcija posle par dana pricala o tom dogadjaju da me je bilo sramota da izadjem u narod! I dan danas ta prica uvek ide kada god se dohvatimo nekih dogadjaja iz lova, a moj As je od tada uvek aportirao bez omasaja i gotovo u svakom lovu mi je pronalazio ranjenu divljac i donosio! I neka ova prica bude posvecenja njemu! MOM VERNOM PRIJATELJU I DUGOGODISNJEM PRATIOCU U LOVOVIMA MOM ASU
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

Lala
 E što ti kerovi umeju da zeznu čoveka Grin
Dobre su priče, svih vas, baš dobre!

Boban
 Ima raznih,dogadjaja sto kaze moj Rodja kako kerovi znaju da zezaju.
Dobre priceB)

DakiNS
 Najgore je kad te izda najbolji drug . Sada mi se posle četrdeset godina ta izdaja i ne čini takva ali tada bilo je čupavo.Davno beše ja klinac dvanaestak godina nikako da dođu one starije godine, to je vreme kada nisi ni mali ni veliki pa gledaš kako da izgledaš starije. Rešenje tog problema nas nekoliko vršnjaka iz ulice pronašli smo u pušenju. Zapališ najjeftiniju krdžu i sam sebi odmah deluješ starije. Ali ne lezi vraže, moj pokojni otac bio je zakleti nepušač i normalno još sa vrata je znao da sam kako je on govorio ćiburio. U to vreme imao sam NLT ali ne čistog koji samo što nije pričao istina u razgovoru sam se samo ja čuo ali smo se razumeli. Sve u svemu nerazdvojni, posebno leti šorc i majica kratkih rukava ali problem gde nositi cigarete da svi vide a i da ne vidi niko ko ne treba.Krenuo sam kući sa omiljenog mesta za igru normalno Astra pored mene kad primetim oca na polovini ulice. Brzo uzmem cigarete i prebacim preko komšijske tarabe u cveće (tu su sigurne do večeri posle će komšinica zalevati cveće) i onako nonšalantno pravo prema ocu kada sam prišao bliže on ni pet ni šest uhvati me za uvo i ljutito kaže : jesam li ti ja zabranio pušenje? Jesi odgovaram pa ja ne pušim . On povuče uvo na dole tako da sam verno pratio to svoje uvo odjednom ugledam dva verna oka moga psa najboljeg (nekada) druga (sada najgoreg izdajnika) a u ustima ona moja kutija filter 57.Dalje će vam se kazati samo.

Lala
 Hahahaaha... vidite kolege, na temi NKD sam postavio sliku Mastera, kako donosi plastičnu flašu piva. Samo nek naleti negde na flašu, grabi i donosi. A ja ne pijem... I ko će sad meni verovati, kad svaka flaša završi kod mene? 

Limun
 E i moj sadasnji NKD je dobar, kad kod smo kretali na trening u polje, a bas se pogodilo vreme branja kukuruza pa obicno posle kombajna ostaju klipovi koji nisu pokupljeni i ja svaki put nadjem klip bacam mu a on neumorno donosi. Ne lezi vraze dodje lov i to njegov prvi i kako na koji klip kukuruza naidje on donosi a ovi moji me J@bu da cu bar neku vajdu da vidim od njega,bar ce da skuplja kukuruz po polju! 
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabin KARABINI 1756 04.01.2025. 11:13
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Stara lovačka municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 213 12.06.2024. 20:37
Fabarm lovačke puške LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 29 17.05.2024. 12:24
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,457
Najnoviji član: draganito

Poslednje vesti
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara
Lovna sezona u Srbiji
Vuci se baš odomaćili

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,226,385 posete www.srbijalov.com