Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Dobar puškar

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Dobar puškar
VLADE
 potpuno se slazem sa sumom pored mog posa oko kundaka cesto neko ima nesto pokvareno i pita gdece u kragujevcu ili cacku jedino zastavine i ruske puske cemo popraviti a ovo luksuznije nema pojma ili slucajno neki suhl ili tako nesto amo budisin i niko vise
jankovic vladimir

I Jevtic
 kada tako tvrdis onda ti nisi ni proso kroz kragujevac i nisi ni upoznao prave puskare a da bi ih posetio moras prvo da steknes njihovo poverenje sto do sada nisi;)

VLADE
 verovatno
jankovic vladimir

vuk71
 vrhunski puskar je CANAK STOJAN zvani SPICA iz Rume, pouzdan covek koji radi izuzetno kvalitetno kako drvo tako i metalne delove , otkalnja sve kvarove pravi rezervne delove brunira itd....

Radonjic
 Posedujem poloutamtski karabin zastava 7,62/39 poznatu kod nas pod imenom Papovka. Pre nekih 15 godina sam u puskarskoj radionici Tora KG uradio kundak i kompletno brunirao. Nakon toga sa njom imam problema kod ispaljivanja lovacke municije gde nema dovoljno snage da vrati zatvarac sa udarnom iglom do kraja sanduka nego samo do pola tako da ne uspeva da izbaci opaljenu cauru i ubaci novi metak u cev. Kod vojne municije nemam problema sa tim. Pregledao sam sve kompletno od otvora na cevi gde prolaze gasovi u gasnom cilindru pa do zljebova na zatvaracu nisam mogao da primetim nikakve deformacije.

Dali bi nego mogao da mi odgovori na ovaj moj problem ili da me preporuci nekom puskaru. Sa ovom puskom ne lovim ali nevolim nista imati neispravno ili delimicno ispravno. U napred zahvala.

pozdrav uz Uvek dobar pogled
Igor Radonjic

VLADE
 vojna municija je jaca od lovacke cim ona radi znaci da negde nesto kaci ili glavi samo je problem u cilindru da nije mozda nagrizen iznutra
jankovic vladimir

nemeza

Radonjic kaže:
Posedujem poloutamtski karabin zastava 7,62/39 poznatu kod nas pod imenom Papovka. Pre nekih 15 godina sam u puskarskoj radionici Tora KG uradio kundak i kompletno brunirao. Nakon toga sa njom imam problema kod ispaljivanja lovacke municije gde nema dovoljno snage da vrati zatvarac sa udarnom iglom do kraja sanduka nego samo do pola tako da ne uspeva da izbaci opaljenu cauru i ubaci novi metak u cev. Kod vojne municije nemam problema sa tim. Pregledao sam sve kompletno od otvora na cevi gde prolaze gasovi u gasnom cilindru pa do zljebova na zatvaracu nisam mogao da primetim nikakve deformacije.

Dali bi nego mogao da mi odgovori na ovaj moj problem ili da me preporuci nekom puskaru. Sa ovom puskom ne lovim ali nevolim nista imati neispravno ili delimicno ispravno. U napred zahvala.

pozdrav uz Uvek dobar pogled

Koliko se sećam i kod papovke kao i kod poluautomata 96 ima regulator gasova sa tri nivoa sa kojim podešavaš količinu gasova koji vraćaju zatvarač. Podešava se tako što kad skineš gasni cilindar vadiš regulator, liči na naprstak, okretanjem u desno na sledeći položaj trebalo bi da fukcioniše. Pozdrav. Bye

Radonjic
 Nemeza - Kod Papovke na gasnoj komori nema vise regulatopra gasova. Zbog upotrebe troblona napravljena je mogucnost da se zatvori gasna komara tako da svi gasovi prolaze kroz cev i tako se dobije maksimalni domet troblona. Sto znaci da postoje samo dve mogucnosti otvorena ili zatvorena gasna komora.
Igor Radonjic

Radonjic
 VLADE - Puska je u dosta dobrom stanju svi delovi su ispolirani i dobro podmazani. Provodio sam satima da pronadjem neki deo gde mozda zapinje prilikom povratka zatvaraca u zadnji polozaj ali nigde nisam mogao to da primetim. Razmisljao sam da malo oslabim povratnu oprugu ali pre nego sto bih to uradio posavetovao bih se sa strucnim licem.

pozdrav i hvala
Igor Radonjic

nemeza
 Radonjic, izvini davno je bilo zaboravio sam. Pozdrav. Bye

VLADE

Radonjic kaže:
VLADE - Puska je u dosta dobrom stanju svi delovi su ispolirani i dobro podmazani. Provodio sam satima da pronadjem neki deo gde mozda zapinje prilikom povratka zatvaraca u zadnji polozaj ali nigde nisam mogao to da primetim. Razmisljao sam da malo oslabim povratnu oprugu ali pre nego sto bih to uradio posavetovao bih se sa strucnim licem.

pozdrav i hvala
da nije slucajno menjana cev na papovci
jankovic vladimir

DakiNS
 Pokušaj da proveriš da li je možda zagaravljen otvor na cevi prema gasnom cilindru , a onda proveri da li na rubu otvora prema gasmom cilindru sa unutrašnje strane slučajno nema naslaga. Meni je jednom zaglavio M76 zbog tih naslaga pa je vrh klipa koji tu ulazi kočio
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

strahinja
 Kod gravure kundaka,jer imaju puskari neke slike da ti pokazu da izaberes pa da radis,ili ne? Pitam cisto informativno! Smile Pozdrav

DakiNS

strahinja kaže:
Kod gravure kundaka,jer imaju puskari neke slike da ti pokazu da izaberes pa da radis,ili ne? Pitam cisto informativno! Smile Pozdrav
Vrlo često imaju i kataloge u obliku fotoalbuma prethodnih radova, s tim što kod pravog majstora možeš normalno praviti i izmene, u odnosu na predloženo rešenje
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

strahinja

DakiNS kaže:

strahinja kaže:
Vrlo često imaju i kataloge u obliku fotoalbuma prethodnih radova, s tim što kod pravog majstora možeš normalno praviti i izmene, u odnosu na predloženo rešenje

Hvala na odgovoru!

Radonjic

DakiNS kaže:
Pokušaj da proveriš da li je možda zagaravljen otvor na cevi prema gasnom cilindru , a onda proveri da li na rubu otvora prema gasmom cilindru sa unutrašnje strane slučajno nema naslaga. Meni je jednom zaglavio M76 zbog tih naslaga pa je vrh klipa koji tu ulazi kočio

Hvala Daki na pomoci ali to sam sve proverio. Iz kog razloga se to desilo posle bruniranja neznam. Normalno moze da bude samo to da je deblja naslaga naneta i da negde kaci kako rece Vlade ali svaki zljeb i svaki otvor sam milion puta pogledao i nista.

pozdrav
Igor Radonjic

Radonjic
 Vlade - cev nije menjana nego zajedno sa sandukom brunirana i to je sve. Pre tog bruniranja nisam imao problema.

pozdrav
Igor Radonjic

Radonjic

nemeza kaže:
Radonjic, izvini davno je bilo zaboravio sam. Pozdrav. Bye

Nema problema pokusao si da pomognes to je jedino sto se ceni.

pozdrav
Igor Radonjic

VLADE
 [verovatno su naucnici iz;TORE; koja vise neradi skidali gasnu komoru imas kontakt od lekara za te bolesti on je inace radio na poluautomatskom oruzju u zastavi
jankovic vladimir

Podunavac
 Pregledaj prenosnu polugu između klipa i zatvarača i njeno ležište. Možda je tu problem. I klip i zatvarač mogu da funkcionišu a da prenosna poluga zapinje. Skini povratnu oprugu pa proveri dali prenosna poluga lagano prolazi kroz kućište.
Tri prsta 2Kolce

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Dobar nož OPREMA 2195 12.03.2023. 01:00
Dobar pogled!!! SVAŠTARA 46 10.04.2015. 19:54
Dobar Pogled LOVAČKE NOVINE 30 28.01.2011. 08:57
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,954,917 posete www.srbijalov.com