Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: PAP M59/66

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
PAP M59/66
canis aureus
 krilas, imaš ovde pisano o kalibru koji te interesuje ... ovo je druga tema pa ...
http://www.srbija...orum_id=17
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

leopard
 Pozz,ovo mi je prvi post na ovaj forum.Kupio sam Papovku,ali cev je u katastrofalnom stanju.Zamolio bih ukoliko imate saznanja ili informacije dali u Srbiji neka ozbiljna radionica ili sama fabrika Zastava menja cev?I koje dokumentre treba da donesem za da se uradi zeljena stvar.Procedura u Makedoniji mi je jasna,ostaje samo Srpska procedura.Naravno kako se krece cena za takav poduhvat?Kod nas menjaju samo cevi na repetirkama cena 200 eur.

Evo lepotice

i.imgur.com/Gw6Cgk5.jpg

i.imgur.com/T9hADjl.jpg

i.imgur.com/8QMDEvM.jpg

i.imgur.com/o1SKeDS.jpg

i.imgur.com/h1Plyca.jpg

i.imgur.com/DoHv118.jpg

tomo vrbas
 Potrebno ti je da ti neki od ovlascenih servisera da potvrdu da je cev neupotrebljiva i da je neophodna zamena i sa time ides u MUP i oni ti daju odobrenje za ugradnju nove cevi koju mislim jedino mozes kupiti u C.Zastavi i mislim da sada po novome samo oni i mogu da ti ugrade njihovu cev!I cena je isto tu oko 200evra!

leopard

tomo vrbas kaže:
Potrebno ti je da ti neki od ovlascenih servisera da potvrdu da je cev neupotrebljiva i da je neophodna zamena i sa time ides u MUP i oni ti daju odobrenje za ugradnju nove cevi koju mislim jedino mozes kupiti u C.Zastavi i mislim da sada po novome samo oni i mogu da ti ugrade njihovu cev!I cena je isto tu oko 200evra!

Hvala na odgovoru.Jedino ostala mi je nejasnoca,dali treba u Srbiji da potvrde da je cev neupotrebljiva.t.e neki vasi ovlascen serviser?

krilas
 Vidi kolega pozovi 034-323-257 to je broj servisa uKragujevcu, oni ce ti dati sve potrebne informacije kao i cene.ZivioRodjo
Siroma

leopard
 Puno hvala,poslacu broj na jedan prijatelj iz Kragujevca da se raspita.

marepoi
 Zdravo.
Dobio sam Papovku (papovka vojna preradjena nova) u nasledstvo pa bi hteo da joj ugradim ovaj bocni nosac optike. E sad tih nosaca ima malo tj. da li znate gde moze dase nabavi? takodje kako se on uopste kaci na nju? jel mora nesto dodatno da se busi preradjuje posto na njoj ne vidim kako bi se moglo montirati?
Lovac pocetnik/naslednik

kelt
 Druze tebi trebaju dve stavke. Prva je sina koju neki dobar majstor treba da zasrafi i zalemi sa leve strane sanduka, a druga stvar je nosac optike sa prstenovima kojim se montira optika na tu sinu. Nosac sa prstenovima moze da se nabavi po oglasima ili od kolega kojima netreba od zraka on-m76 dok sinu mora puskar da ti odradi.
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Podunavac
 А није лоше да се носач и скрати, јер је висок. ПАСП М 76 има вишљи сандук (на коме је шина ниже постављена) од ПАП М59/66, па је и разлика у висини монтаже поприлична. Код ПАП М 59/66 мора и део кундака мало да се одеље да може да се постави шина.
Tri prsta 2Kolce

Podunavac
 Али искрено, мислим да је то узалудан посао. Калибар 7,62x39 има велики пад, и монтажа оптике на ПАП-овку и нема неког великог ефекта. ПАП-овка као и већина других ПА пушака најбоље долази до изражаја на кратким дистaнацама када је потребно брзо испалити више метака на једну или више мета. А у таквим ситуацијама оптика само смета. За пуцање на већим даљинама у лову дивљачи чекањем треба изабрати неки разантнији калибар. То је бар моје лично мишљење.
Tri prsta 2Kolce

marepoi
 Hvala svima na odgovorima... Po onome sto sam cuo iz vojske ljudi su njome gadjali na 400m prsne mete bez optike tako da kontam da na tu daljinu moze srna da se gadja sa optikom. Mozda postavim i red dot umesto optike...
Lovac pocetnik/naslednik

DakiNS
 Kolega da li si upoznat do koje daljine je lovački pucati na divljač, i koji kalibri su preporučeni za to?
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

marepoi
 @DakiNS jesam
Lovac pocetnik/naslednik

DakiNS

marepoi kaže:

Hvala svima na odgovorima... Po onome sto sam cuo iz vojske ljudi su njome gadjali na 400m prsne mete bez optike tako da kontam da na tu daljinu moze srna da se gadja sa optikom. Mozda postavim i red dot umesto optike...

Zbog ovoga sam te pitao-
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

marepoi
 @DakiNS znam
Pronasao sam oruzara/puskara koji bi mi odradio postavljanje (nosac je njegov) i upucavanje za 100€ (nosaci su na oglasima oko 35€). Da li je to ta cena ili?
Lovac pocetnik/naslednik

sasaruma
 to je korektna cena

Podunavac

marepoi kaže:

Kolega taj metak ispaljen iz PAP M 59/66 i AP M 70 može i na 600 m da pogodi. Ne precizno, ali može. Pogotovo združenom vatrom više strelaca. Ali to je vojna upotreba koja sa lovačkom nema nikakve veze.
Problem ovoga kalibra (ne puške) je u tome što ima veliki pad i zrno ima veliku parabolu. To je na vojnom oružju rešeno upotrebom tangentnih podešavajućih nišana, gde za svakih 100 metara imaš poseban podeok zadnjeg nišana. Lovačke optike imaju jednu končanicu koja se koristi za sve lovne daljine od 50-ak pa do 200-injak (ili više) metara.
Kod upotrebe optike je bitno poznavanje trase leta zrna koje dva puta seče liniju viziranja. U uzlaznoj i silaznoj putanji. Lovačke optike se uglavnom upucavaju na +4 cm na 100 m. Puška upucana na ovaj način sa municijom kalibra 7,62x39 na 50 m ima prebačaj +0,4 cm, na 100 m + 3,6 cm, na 150 m podbačaj -3,9 cm, a na 200 m celih -18,7 cm. Dok na 300 m ima podbačaj -72,5 cm. Nula je kod ovoga kalibra na 120 m. Što je prilično skromno. Tako da ni ne pomišljaš sa ovim kalibrom da pucaš na daljinama preko 200 m. I sama kinetička energija ovoga kalibra je prilično skromna, i na 200 m iznosi samo 1112 J. O tome sam govorio u mom prethodnom postu.
A što se tiče red dot nišana, oni imaju upotrebnu vrednost na istim daljinama kao i mehanički nišani, a poneki čak i manju. Oni su namenjeni za brzo pucanje na kratkim i srednjim distancama.
Zato još jednom dobro razmisli o ovome pre nego što kupiš montažu, optiku i platiš njihovu ugradnju i upucavanje. Da se posle ne razočaraš i pokaješ.
Tri prsta 2Kolce

Nidza

marepoi kaže:

Kolega, po mom mišljenju - nema potrebe gađati srnu/srndaća na 400m i sa mnogo jačim lovačkim kalibrima, a pogotovo sa ovakvim "karabinom". U praksi je moguće pogoditi i na toj daljini mada je po meni to veliki rizik , jer može doći do ranjavanja divljači i td... Confused

Pozdrav...

marepoi
 @Podunavac hvala na iscrpnom odgovoru.
Ma ja planiram da idem 3-4 puta godisnje u lov, bez primarnog cilja da bilo sta odstrelim. Ako se desi desi. Vise bi se setao po sumi i druzio sa ljudima i po povratku kuci igrao pucanja u metu i to je to...
Posto nemam vremena ni zivaca da trazim optiku/nosac/oruzara verovatno cu odustati od iste... A i ne bacaju mi se veliki novci na nesto sto nece biti to to... Ako mi se bude svidjalo dacu neke ozbiljnije novce kupiti sve u kompletu...
Lovac pocetnik/naslednik

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,123,916 posete www.srbijalov.com