Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lampe, nosači, montaže

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lampe, nosači, montaže
Dulle
 Mnogo teska i glomazna lampa sto se vidi i na slikama.A sto se tice evekta snopa nemam reci,ali mislim da ta lampa nije namenjena za lov vec za pretrazivanje terena u spasilackim misijama u uslovima slabe vidljivosti.To montirati na pusku krenuti u lov i povesti jos dvojicu da je nose.Ova moja lampa je duga 20 cm i teska 250gr sa sve nosacem i mikro prekidacem a efekat nista manji nego kod lampe koju je predstavio kriva cevka.

alexandar
 Da li neko zna gde u Srbiji ima da se kupe"SUREFIRE" lampe?

Rista
 A moze i ova kombinacija Solarforce skyline1 lampa sa NexTorch mikroprekidacem( iz p6b kompleta posto nema originalni ) i takodje njihov nosac zasad se super pokazala B)
i51.tinypic.com/5zmdyw.jpg

denisedi
 Zdravo me interesira koji model je najboli za nocni lov do neki 150 dolara Hlava
Bog ne racuna onih dana prodjeni u lov.Bravo 2

alexandar
 Nisam imao dobro iskustvo sa NexTorch,prvi utisak je da su dobre ali kada se puca na divljač preovlađuje sjaj od očiju tako da otežava pri pucanju
jer divjač instiktivno pogleda u pravcu izvora svetlosti.Zato mi je potrebna kvalitetnija lampa sa više ilumena,probao sam SUREFIRE i prezadovoljan sam zato bih hteo da kupim ali nisam nasao u srbiji pa me interesuje gde ima.

denisedi
 Koji model si koristijo od surefire,ja sam danas gledao ima samo dva modela Z2 i G2,jel koristio neko ove dva modela i kako su voleo bih da kupim pozz
Bog ne racuna onih dana prodjeni u lov.Bravo 2

darkon
 Koja je jacina i cena Surefire-a.
Ja imam nextorch t9,ali planiram da kupim i nesto jace.
Posteno da vam kazem,od ruskog fara,nista bolje nisam video,a prodao sam ga pre nekih mesec dana.
Sad se dvoumim da li da uzmem opet ruski sa akumulatorom(9700din) ili neku kvalitetniju lampu.

alexandar
 Koristio sam od drugara koji je to kupio u Americi,duplo je manja od nextorch i neverovatno jaka,tehnologija izrade je najbolja.Pokušavam godinama da je nađem u Srbiji ali bez uspeha.Američka vojska ih koristi i ima vrlo različitih dimenzija i jačina.Baca jak snom i ne mnogo širok ali je vidljivost odlična nema mana kao nextorch vidiš samo oči kako sjaje i nista drugo/www.surefire.com/

darkon

Rista kaže:
A moze i ova kombinacija Solarforce skyline1 lampa sa NexTorch mikroprekidacem( iz p6b kompleta posto nema originalni ) i takodje njihov nosac zasad se super pokazala B)
i51.tinypic.com/5zmdyw.jpg

Za ovu lampu sam bio zainteresovan,jer sam u jednom casopisu video njene karakteristike.Kad sam pozvao prodavca,on je razvezao pricu kako lampa ima preuzak snop svetlosti i kako nije dobro resenje za koriscenje u lovu.
Ali svi znamo da prodavci svasta pricaju.
Risto,zamolio bih te da mi kazes da li stvarno ima toliko uzak snop svetlosti i do koje daljine imas dobar snop,znaci da bez problema mozes da vidis koja je divljac u pitanju.
Hvala unapred.Pozdrav.Bye

Rista
 @darkon
Eh ti prodavci i trgovci....Palica ali te nije slagao istina je da: ova lampa nema original mikro prekidac tako da nije namenjena lovu. Ima uzi snop, ali sam je probao u mrklom mraku i davala je ok rezultat na oko 80-100 metara razaznajes divljac, sto je po meni sasvim dovoljno. www.lumensreview.com/upload/files/423_pqgoa/IMG_0770_processed.JPG
pogledaj ovaj link http://www.lumensreview.com/reviews/1...yline.html
nije mi tu fotoaparat, cim ga vrate kacim jos neke slike, pa sam prosudi

darkon
 Risto,hvala na informaciji.Smile
Pozdrav.

Lala

arsa kaže:Imam dve NexTorch T9 i licno sam zadovoljan njima, a pre mesec dana sam naleteo u kineskoj prodavnici na lampe ruske proizvodnje led tehnologije koje koriste klasicne B baterije i necete verovati krajnji domet joj je kao kod NexTorch-a a svetlost bele boje. Izvanredna lampa za neverovatno nisku cenu od 650 dinara.

E pa, pošto je Forum Srbijalov mesto i za razmenu iskustava, ali i za pomoć kolegama, meni je ARSA lepo pomogao da nabavim par komada tih lampi ruskih. Ja koristim takodje NexTorch, ali reko' ajd' da uzmem i ovo, za te pare neće da se baci. Arsa mi lepo poslao to, ja probao, i prijatno sam iznenadjen, da ne kažem zapanjen, snopom i jačinom!
Lampa je LED Xenon, kaže na pakovanju da uložak traje praktično neograničeno, pošto se ne greje pri radu. Koristi 3 baterije srednje. Jačina svetla je oko 140 lumena. Dužina 235 mm, debljina ručke 30 mm, širina fara 44 mm, vodonepropusna. Probao sam je noću, na 50 metara osvetli širinu od jedno 5 metara sasvim jasno, svaki detalj! Na 100 metara osvetli dovoljno za pucanje, ali to je već predaleko. Maximalni domet joj je otprilike kako i piše na pakovanju, oko 200 m. Preporučujem svima! Još jedino da smislim kako da nabacim mikroprekidač...
Arso, hvala još jednom!
Lala priložio:
dsci0001_1.jpg

Bogu 'fala, što sam Lala Smile

petar
 Lalo, gde ta ruska lampa ima da se kupi u Novom Sadu ili Zrenjaninu ako znas da mi kazes? Jel cena svugde slicna ili se mnogo razlikuje od radnje do radnje?

Hvala Grin
Just like old times!

Lala
 Petre, nisam ovo video u NS, pitaj Arsu da li može da ti nabavi. Cena ove je 650 dinara, bez baterija.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

petar
 Ja sam video jedino u prodavnici Canona ulica Temerinski put neke lampe ispod 4000 dinara, ali se nisam nista raspitiviao o njima, samo pogledao cene, ima ih od 2200 do 3800 dinara.

Cuo sam dosta puta da su neki ljudi pravili far za nocni lov od starog fara od automobila, kao domet je 200m, ali moraju da nose mali akumulator sa sobom, jel ima neko iskustva sa tako necim, zvuci malo glomazno i nezgrapno, ali i zanimljivo? Smile
Just like old times!

mikaccg
 Ta ruska ne izgleda lose a i dobra joj je cena,jedino koliko mogu dugo da traju baterije.Ja sam dugo koristio ruski far sa akumulatorom vojnim od 9v,a sad kako godine idu malo vise sam za nesto manje,manja lampa,manji noz,odnosno sve sto moze da stane po dzepovima,trenutno koristim nextorch p6a koja daje belu svetlost i odlicnu daljinu,po meni oko 100m,provereno 
uvek dobar pogodak

nenad_franc
 bas ima da pregledam kod kineza u paracinu ili ako idem u jagodinu dal imaju takve lampe!

darkon
 U Jagodini kod Kineza ih vise nema,bio sam juce,kao i prosle nedelje.
Otisao ja kod njih,a "kinez"mi kaze:"dosli neki sa nekog foruma i kupili sve lampe".Grin

Naravno mala sala,a sad ozbiljno.Nisu sigurni kad ce da stigne i da li ce ih uopste biti.
Ja cu da navracam kod njih s'vremena na vreme,pa ako ih bude bilo,javicu.

nenad_franc
 jel si isao kod tih kineza sto su otvorili trzni centar u centru grada? ako ih nadjes javi!

darkon
 Bas kod njih sam bio.

Javljam,ako stignu.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Skidajuće i fiksne montaže OPTIKE I MONTAŽE 458 10.03.2022. 00:38
Rusan nosači i montaže optike OPTIKE I MONTAŽE 26 16.11.2017. 18:17
Nosač za kuku OFF-ROAD 78 07.02.2017. 22:40
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,156,026 posete www.srbijalov.com