Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Držanje oružja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Držanje oružja
sile

duk@ kaže:
Sile svaka cast za zidni nosac. Da li je to neki rucni izum ili ima da se kupi u redovnoj prodaji?Bravo 2
moja firmica ih proizvodi... kapacitet i još poneki detalji su moguči po želji naručitelja... sve je inox materijal...
šile

zoran panic
 NADAM SE DA TVOJA FIRMA VODI RACUNA O DIMENZIJAMA. IMAM ROTTNEROV ORMAN SA ELEKTRICNOM BRAVOM ZA 10 PUSAKA I PROBLEM SA ODLAGANJEM POLUAUTOMATA JER NEMOGU DA STANU PO VISINI PA SAM RUSKI RASKLOPIO A TURSKI POSTAVIO POPRECNO ZA NEVEROVATNU CENU OD SKORO 1700E TE STVARI NEBI SMELE DA SE DESAVAJUGlavu o zid

Kolega pročitaj pravila foruma o pisanju velikim slovima!

Srbijalov Admin Tim

zoran panic
 primljeno k znanju

Marko_1986
 Ja imam ketnerov sef za 10 pusaka i nemam problema sa visinom poluautomat od oca browning b80 bez problema staje i ima jos mesta sto se duzine tice.
Dobar Pogled svim clanovima i posetiocima Lovac 1saita. Srbijalov

Marko_1986

Marko_1986 kaže:
Ja imam ketnerov sef za 10 pusaka i nemam problema sa visinom poluautomat od oca browning b80 bez problema staje i ima jos mesta sto se duzine tice.

Dobar Pogled svim clanovima i posetiocima Lovac 1saita. Srbijalov

Maksim
 Kolege sta mislite o drzanju oruzja u plasticnim koferima? Zivim u malom stanu, a dete poraslo... Koferi koje sam gledao nisu nesto skupi, do 4.000 dinara, imaji sifru i brave. Ne pitam sa bezbednosnog aspekta, interesuje me sta mislite kako bi se to odrazilo na oruzje (vlaga, korozija) jer googlajuci po stranima sajtovima vidim da su oni protiv toga. Kao, mozda moze, ali samo ako se izvadi ona plasticna pena iz kofera. Takodje, da li je stetno da se oruzje drzi u futrolama (recimo Profi Mladenovac)? Za kozne futrole, stariji lovci kazu da ne valja, sem za kraci transport

DakiNS
 Ja sam malo prilagodio metalni garderobni ormar, pretapacirao i posložio sve što je vezano za oružije. (na slici je tek početak) ima dovoljno mesta za 4 duge cevke , za svu municiju i pribor za čišćenje. Vrata imaju rešetku pa je moguća lagana cirkulacija vazduha. Mislim da kojekakvi koferi i futrole gde oružije dodiruje velikom površinom oblogu , nije dobro za cevke jer metal na sebi kondenzuje vlagu iz vazduha, a velike dodirne površine ne daju da ta vlaga brzo ispari pa hoće da rđa.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Maksim
 Ovako nesto stvarno nemam gde da drzim, kazem mali mi je stan. Inace je odlicno resenje. Zato i pitam za kofer.

kimi
 Kolega ja moju trap pušku držim baš u takvom koferu kakav ti opisuješ od marta-aprila do oktobra i nikakav problem nemam, bar za sada.

@Daki
po novom predlogu zakona o oružju i municiji kod izdavanja nabavne dozvole službeno lice vrši proveru gde bi se eventualno čuvalo oružje.
Najverovatnije to znači da ćemo svi biti u obavezi da naše oružje čuvamo na odgovarajućem mestu. Ako se taj zakon bude sinhronizovao sa zakonima EU to će onda značiti sledeće:

- mimimum lim 1mm debljine
-odvojen deo za municiju koji se zaključava
-bravljenje celog sefa-ormana na minimum tri mesta( gore, dole i u samoj bravi)

Ja sam napravio jedan takav za 5 cevi i materijal me je izašao oko 150 evra(sama brava je oko 6-7 hiljada dinara). E sad može da se desi da ni to neće biti dovoljno iz prostog razloga što to nije napravila firma koja se profesionalno bavi tim stvarima.
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

Podunavac
 Ja moje pištolje i bokericu često držim u koferu za oružje. Imam ih tri komada italijnske firme Negrini. Nisam primetio bilo kakve negativne efekte na oružju. Ako prostorija u kojoj se čuva oružje nema vlage onda vlaga nema odakle da dospe u kofer. Inače dok su deca bila mala i dok se nije promenio zakon sve je moje oružje bilo zaključano u kofere i futrole za puške što šifrom što sa katancima. Što se tiče držanja pištolja u futrolama loše je jedino u kožnim. Jer koža prilikom procesa štavljenja i obrade prolazi tretmane raznim kiselinama i hemijskim sredstvima koja mogu loše da utiču na brunir oružja ili čak i na sam čelik. Futrole od kordure i drugih sintetičkih vlakana ne sadrže reagense koji bi eventualno mogli da oštete površinu oružja.
Tri prsta 2Kolce

neca90
 A kad je rec o koferima...za pistolj me zanima...jel to postoje posebni koferi za posebne modele pistolja,ili postoje koferi koji su univerzalni za sve modele i vrste pistolja?Konkretno,recimo,da li postoji poseban kofer za ,na primer,CZ 99,ili su to koferi koji su predvidjeni za i za CZ 99,i za Glock sve modele,i Beretine modele,itd.?Ne mislim na sefove,vec na kofere koji mogu da sluze za prenosenje oruzja do strelista,a istovremeno da budu i mesto za drzanje pistolja u kuci...?I jel postoje ovakvi koferi koji se mogu zakljucavati,da imaju sifru,i tome slicno?I jel zna neko koliko se okvirno krecu cene?Mene interesuje za CZ 99...Smile

Podunavac
 Koferi za pištolje mogu da budu univerzalni i namenski. Univerzalni imaju ravne obloge sa obe strane, dok namenski imaju profilisanu jednu oblogu u obliku konkretnog modela pištolja. Mogu da budu sa šifrom, a mogu i na zaključavanje sa katancem.
Ja imama dva kofera. Prvi je za jedan pištolj i zaključavanje katancem, a drugi je za dva pištolja i zaključavanje šifrom.
Na ovoj se slici lepo vidi sistem zatvaranja. Ima tri kopče a srednja na sebi ima šifru za zaključavanje. Oba su italijanski Negrini. Više se ne sećam tačno cene pošto su odavno kupljeni, ali mislim da je prvi plaćen 30-ak evra a drugi 50-ak.
Podunavac priložio:
cz_4.jpg

Tri prsta 2Kolce

neca90
 PodunavacOdobreno

Pitam zato jer mi treba za CZ 99,a zeleo bih da kupim namenski,pa me zato interesuje;)

Podunavac
 Neco teško ćeš naći namenski kofer za CZ 99. Ali to može da se reši na dva načina. Ili da ti neko iseče spužvu u obliku tvog pištolja, ili da tražiš kofer za Sig Sauer P226, pošto su skoro istih dimenzija i oblika. Ipak mislim da ti je ova verzija sa sečenjam mnogo jednostavnija. I ja sam u jednom svom koferu već menjao spužvu a isekao sam je sam sa makazama. Ali samo u obliku kofera a ne pištolja, što je ipak daleko jednostavnije.

Ovo je kofer na zaključavnje katancem, za jedan pištolj.

i57.tinypic.com/1sh7qt.jpg

i60.tinypic.com/212b97q.jpg
Tri prsta 2Kolce

golf071
 I ja imam isti.A i Zastava je mogla napraviti jedan namenski za CZ 99 koliko su ih napravili i prodali mogli su da se malo otvore.Confused
Novine

neca90
 Lep kofer PodunavacSmile

Ja cu da vidim ovamo po ovim prodavnicama da li ima namenski za Sig Sauer P 226,to mi nekako izgleda jednostavnije od obrade i secenja;)

dzudzubajac
 Kako se polako pripremam za nabavku prve puške, počeo sam da razmišljam i o mestu gde ću je držati.

Planiram da jedan drveni orman adaptiram, da mu ubacim bravicu za zaključavanje sa sve onom šipkom koja ga zaključava na dnu i vrhu ormana. Iznutra bih jednu stranu ormana sredio da se tamo naređaju puške dok bi sa druge strane imao prostora za garderobu i par polica.

E sad, čitam šta ste sve ovde pisali, o tome da je moguće da murija dođe i proverava da li se oružje drži u skladu sa zakonom, kako se on tumači itd.
Da li je neko od vas imao konkretne probleme te vrste - da su mu kenjali zašto koristi drveni a ne metalni orman/sef, zašto su oružje i municija zajedno (iako su zaključani) itd

Ja bih lično voleo da imam para da kupim neki besni sef i naređam unutra svo oružje, ali kako za te pare mogu da kupim bar još jednu pušku, čini mi se da sef predstavlja luksuz.
Ako realno postoji šansa da zbog neodgovarajućeg držanja oružja (što je vrlo maglovito objašnjeno u zakonu) imam problema, otvorio bih se za neki metalni orman, ali ne vidim razliku između drvenog i metalnog ormana kada je lopov ispred njega i ima pajser u ruci...

Možda bih uzeo neki manji sef, tipa 400x300x300 i ugurao ga u orman da u njemu držim municiju...

edit: razmišljao sam i o tome da na mestu gde se puške tj cevi naslanjaju nakačim par neodijumskih magneta, može li to da škodi cevkama?
izvadio bih magnete iz hard diskova, tako da bi bili manji primerci, a preko njih bih stavio neke plastične odbojnike i prešao preko svega čojom, tako da ne bi postojao direktan kontakt magneta i cevi
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.

kimi
 Bolje ne pravi ništa što se tiče zakona. Zakon je nedorečen i šta god da napraviš neće biti dobro. Jedino da vidiš standard EU za držanje oružja pa da se njemu prilagodiš. Neće naši izmišljati toplu vodu već će prepisati tj uskladiti sa jevropom.

Pogotovo ne vidim svrhu bravljenja na dva mesta( eu propis kaže na tri !!) na drvenom ormanu. Kao što si rekao sam ako neko hoće da ga razvali - razvaliće ga.
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

rk
 Zakon nigde ne precizira kako treba da izgleda ormar za drzanje oruzja.
Sto se tice samih kontrola uvek mozes da nadjes budalu koja ce da tu da se pravi pametna. Ja svoje oruzje drzim u kutijama odnosno futrolama i nema tu nikakvih problema.
RK

AcaNik
 Тачно је да закон није прецизирао чување оружја код куће али због себе и других боље је да га сами обезбедимо са неким металним ормаром. А и некако уредније тако изгледа. Само бих саветовао онима који имају намеру да праве метални ормар, да га направе већи. Никада се не зна колико ћете пушка можда још набавити ;)
Иначе. Велики је пропуст законодавац направио што није прецизирао на који начин МУП треба да чува привремено одузето оружје! На тај начин би се избегло да исто буде бацано, гажено... и на други начин оштећено!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
LOVAČKO ORUŽJE - PRODAJA PRODAJEM 54 06.09.2023. 06:07
Održavanje lovačkog oružja ORUŽJE - SVAŠTARA 402 22.02.2023. 21:48
Antikviteti lovačko oružje ORUŽJE - SVAŠTARA 73 01.02.2021. 10:32
LOVAČKO ORUŽJE - KUPOVINA KUPUJEM 34 26.08.2020. 10:35
Sajam FeHoVa - Lov, ribolov i oružje Budimpešta LOVAČKI SAJMOVI 43 20.02.2020. 18:20
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,952,596 posete www.srbijalov.com