Moje omiljeno jelo
|
DakiNS |
Objavljen 25.05.2011. 15:28
|
Admin
Upisa: 10244
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
I da ne zaboravim vrlo bitno za momke kao što su Lalo, Jank i ostale iz generacije meso tolstolobika zbog nezasićenih masnih kiselina smanjuje holesterol, ako sam pogodio nazive
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
charuga |
Objavljen 25.05.2011. 15:33
|
Veteran
Upisa: 580
Pristupio: 26.10.2010. 13:43
|
Ivan Z kaže:
Nema bolje od Plavuse i Crnke (lovacki gulas i rostilj)
ivane,ovo se zove stereo...heheh |
|
|
|
strahinja |
Objavljen 25.05.2011. 17:03
|
Veteran
Upisa: 523
Pristupio: 19.01.2011. 17:48
|
Evo jedne slike sa subotnjeg druzenja Jagnje na raznju,i jagnjeca corbica u kotlicu
|
|
|
|
Cvele |
Objavljen 25.05.2011. 20:20
|
Lovčina
Upisa: 3208
Pristupio: 18.09.2009. 20:03
|
Stize mi slava... pa ce mi taj prizor strahinja biti jos poznatiji tamo 1. juna
Lov je za mene život =)))
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 30.05.2011. 09:34
|
Admin
Upisa: 10244
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
DakiNS kaže:
I da ne zaboravim vrlo bitno za momke kao što su Lalo, Jank i ostale iz generacije meso tolstolobika zbog nezasićenih masnih kiselina smanjuje holesterol, ako sam pogodio nazive Na temi bretoni imate fotografiju uzorka ribe
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 08.06.2011. 15:26
|
Admin
Upisa: 10244
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
E JBG takav sam dobar recept napisao da je računar progutao ceo tekst. Sutra ću ga napisati ponovo posle ručka da ga ovaj ponovo ne proguta
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 08.06.2011. 15:44
|
Admin
Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
nemoj prika k'o Boga te molim
ako je specijalitet "a la lola" ...
-mora da je shpitz recept kad i guta ko lud
The best of the World all game caliber 8x57JS
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 09.06.2011. 08:49
|
Admin
Upisa: 10244
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Specijalitet "A LA LOLA"Potrebno vam je za pripremu ovog specijaliteta: 2 (dva) psa, 3(tri) drugara, 1(jedna) gajba ladnog( mrtvog ladnog rogonju ili lafa)i ostalo(špil karata) Dakle uzmete dve , tri vekne prestarelog hleba, namočite dobro u dunavskoj vodi,dobro ocedite izmrvite ili izgnječite vrlo sitno dodate mleko u prahu, vanilin šećer, i dobro izmešate pa se doda još Dunava da bude kao jogurt. Da bi sve to uspelo morate povesti pse na kupanje, zbog izgovora kod prethodno dogovorite sa drugarima kartanje kod vas na splavu, da bi ona jedna ili dve gajbe ladnog imale opravdanje morate imati čerenac ili mali sitni rogač ( ko nezna kao velika 1x1 m kašika za hvatanje kauglera) bacite prvo u vodu onu kao jogurt smesu da se kaugleri okupe, Nahvatate onoliko koliko mislite da treba , zatim uhvatite još kao pola te količine (verujte trebaće) uzmete mrežasti džak od krompira i sa njim istrljate kauglere da se skinu ljuske (ide jako brzo) .Kaugler se zaseče po stomaku pa se nožem seče u stvari više otkida glava da bi povukla za sobom iznutricu. (ukoliko vas je više ili ima manje kauglera preskočite ove prethodne radnje imaće te veću količinu a pored ladnog neće niko ni primetiti). Nastavak je isti kao kod morskih girica znači brašno sa alevom, vrela mast ili ulje i kada se isprži onda so (ako imate jednu gajbu ladnog onda manje soli ako su dve slobodno dodajte više) hleba može i ne mora . Jedno upozorenje ako to počinjete popodne obavezan je i fenjer jer se može konzumacija odužiti do jutra i obavezno da jedan od igrača da bude lekar(ne zbog bolesti ili nesreća nego zbog medicinskog pravdanja u stilu zaspao zbog Ce-Ce muve, okliznuo se i pao pa se onesvestio i obavezno naglasite da nesvestica nije od LADNOG)Verujte svež dunavski kaugler,ili beovica ili ukljeva sigurno je deset puta ukusnija od girica onako rumeni pa rskavi pa vrući pa zaliveni hladnim , ostajete sigurno do zore, a posle neka vam je kod bog u pomoći
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 09.06.2011. 09:20
|
Admin
Upisa: 10244
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
I O B A V E Z N O kada krenete kući nemojte zaboraviti pse oni su "glavni razlog" vašeg odlaska a i možda pravdanje zašto dolazite kući posle dva tri dana (kao pas se izgubio pa ste ga tražili) V A Ž N O mobilni obavezno zaboravite kod kuće
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 09.06.2011. 09:55
|
Admin
Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
eto šta je iskustvoB)
već sam se poplašio da kere ne ostaše privezane za neku vrbu a kući se poodavno stiglo ili još gore, da se ne vratiše same kući još dok se kaugler primamljivao na "jogurt smešu" ...
Daki
The best of the World all game caliber 8x57JS
|
|
|
|
chaki |
Objavljen 09.06.2011. 13:44
|
Veteran
Upisa: 603
Pristupio: 12.08.2009. 11:52
|
Kao sto napisah moze nesto od ove tri divljaci da se spremi na ovaj nacin. Ima ih koji su probali a ima ih koji nisu pa evo sad i slikovno da podelim recept sa svima vama ovde.
Sve sto treba je ovde na slici
U zemljanu posudu se sipa malo ulja tek toliko da pokrije dno. Meso se poredja tako sto se donja strana soli i poredja na ulje.
da sve to ja radim vidi se iz prilozenog :wink: )
Sve to posoliti zaciniti biberom i to onim raznobojnim, belim lukom i to dosta belog da bude, zaciniti origanom i bosiljkom UBaciti koju suvu sljivu izmedju redova.
Poredjati sampinjone preko mesa i odozgo staviti vrganje zbog smeka koji ono daju jelima.
sve to preliti kechapom a mzoe i usitnjenim peletima i to onako skroz da se ne vide pecurke
to sve od pocetka ponoviti dok ima mesa u ovom slucaju ga je bilo za 3 reda a na kraju to ovako izgleda
Preliti vinom i to ne mnogo oko 1-1,5dl dobrog crnog vina. Kazem dobrog jer ono lose cim nije za pice nije ni za u jelo da se stavlja.
Poklopiti sve i staviti u rernu na 180-200 stepeni jedno 2-3 sata. Otklopiti pred kraj i pogledati da li ima vise tecnosti nego sto treba i ako ima ostaviti jos 15 minuta otklopljeno da tecnost malo ispari.
Prijatno
Nekome slatko nekome nije ali 99,99% onih koji su ovo probali kazu da je odlicno. Licno ne volim jela koja vuku na kiselo ali ukusi su razliciti meni ovako savrseno odgovara a i mojim gostima kojima ovo spremam.
E da posle ovoga moze da pije svako sta voli znaci ide pivo ide vino ali mora da bude HLADNO ki zmice
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.
|
|
|
|
chaki |
Objavljen 09.06.2011. 13:48
|
Veteran
Upisa: 603
Pristupio: 12.08.2009. 11:52
|
i jos nesto vegete i Zacin C ne stavljam nigde jer ta g..na ne koristim kad spremam jela
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 09.06.2011. 13:55
|
Admin
Upisa: 10244
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
chaki kaže:
i jos nesto vegete i Zacin C ne stavljam nigde jer ta g..na ne koristim kad spremam jela Znaš kolega ja ti ni malo ne verujem dok ne probam samo me tako možeš uveriti u svoje tvrdnje. A reci kad god hoćeš ja ću tebe uveriti u ispravnost mog recepta
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
chaki |
Objavljen 09.06.2011. 14:39
|
Veteran
Upisa: 603
Pristupio: 12.08.2009. 11:52
|
to kad se skupimo na pecanju onda cemo i da probamo. Ne znam samo Lala i Sniper se premisljaju ko mlada prvu bracnu noc. Ne javljaju se na temi pecanja nikako. Odose u lovacku politiku izgleda hehehehe.
Doduse Sniper josi hvata one pastrmke a Lala nista. Ili se mozda ne hvali covek
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 09.06.2011. 14:42
|
Admin
Upisa: 10244
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
chaki kaže:
to kad se skupimo na pecanju onda cemo i da probamo. Ne znam samo Lala i Sniper se premisljaju ko mlada prvu bracnu noc. Ne javljaju se na temi pecanja nikako. Odose u lovacku politiku izgleda hehehehe.
Doduse Sniper josi hvata one pastrmke a Lala nista. Ili se mozda ne hvali covek Ma hvata Lala ribu samo džentlmenski ćuti
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
chaki |
Objavljen 09.06.2011. 14:44
|
Veteran
Upisa: 603
Pristupio: 12.08.2009. 11:52
|
ma izgleda da pusta sve heheheheheh
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 09.06.2011. 14:47
|
Admin
Upisa: 10244
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
chaki kaže:
ma izgleda da pusta sve heheheheheh Ej da li si ti gledao šta rade oni iz pokreta uhvati i pusti pa tek onda
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
chaki |
Objavljen 09.06.2011. 14:51
|
Veteran
Upisa: 603
Pristupio: 12.08.2009. 11:52
|
uhvate poljube i puste jel tako hehehe bolje da ga ne diramo vise dok ne stavi slike uvacenih i pustenih heheh
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 09.06.2011. 14:57
|
Admin
Upisa: 10244
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
chaki kaže:
uhvate poljube i puste jel tako hehehe bolje da ga ne diramo vise dok ne stavi slike uvacenih i pustenih heheh Zaboravio si milovanje mace
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
Dare_Makedonija |
Objavljen 09.06.2011. 18:39
|
Veteran
Upisa: 540
Pristupio: 29.12.2010. 02:53
|
DakiNS kaže:
Specijalitet "A LA LOLA"Potrebno vam je za pripremu ovog specijaliteta: 2 (dva) psa, 3(tri) drugara, 1(jedna) gajba ladnog( mrtvog ladnog rogonju ili lafa)i ostalo(špil karata) Dakle uzmete dve , tri vekne prestarelog hleba, namočite dobro u dunavskoj vodi,dobro ocedite izmrvite ili izgnječite vrlo sitno dodate mleko u prahu, vanilin šećer, i dobro izmešate pa se doda još Dunava da bude kao jogurt. Da bi sve to uspelo morate povesti pse na kupanje, zbog izgovora kod prethodno dogovorite sa drugarima kartanje kod vas na splavu, da bi ona jedna ili dve gajbe ladnog imale opravdanje morate imati čerenac ili mali sitni rogač ( ko nezna kao velika 1x1 m kašika za hvatanje kauglera) bacite prvo u vodu onu kao jogurt smesu da se kaugleri okupe, Nahvatate onoliko koliko mislite da treba , zatim uhvatite još kao pola te količine (verujte trebaće) uzmete mrežasti džak od krompira i sa njim istrljate kauglere da se skinu ljuske (ide jako brzo) .Kaugler se zaseče po stomaku pa se nožem seče u stvari više otkida glava da bi povukla za sobom iznutricu. (ukoliko vas je više ili ima manje kauglera preskočite ove prethodne radnje imaće te veću količinu a pored ladnog neće niko ni primetiti). Nastavak je isti kao kod morskih girica znači brašno sa alevom, vrela mast ili ulje i kada se isprži onda so (ako imate jednu gajbu ladnog onda manje soli ako su dve slobodno dodajte više) hleba može i ne mora . Jedno upozorenje ako to počinjete popodne obavezan je i fenjer jer se može konzumacija odužiti do jutra i obavezno da jedan od igrača da bude lekar(ne zbog bolesti ili nesreća nego zbog medicinskog pravdanja u stilu zaspao zbog Ce-Ce muve, okliznuo se i pao pa se onesvestio i obavezno naglasite da nesvestica nije od LADNOG)Verujte svež dunavski kaugler,ili beovica ili ukljeva sigurno je deset puta ukusnija od girica onako rumeni pa rskavi pa vrući pa zaliveni hladnim , ostajete sigurno do zore, a posle neka vam je kod bog u pomoći
Imenjace dobar ti ovaj recept. Posto jos sam nezenja deo od ovoga se moze odbaciti zar ne? Ja cu ovo za koji dan da spremam posle pecanja. Mada nesto mi bolje lezi spricer sa ovom nego pivo |
|
|