Formiranje Lovačkog Saveza Centralne Srbije
|
mihailo |
Objavljen 18.02.2011. 10:08
|
Veteran
Upisa: 572
Pristupio: 05.10.2010. 10:39
|
Nebi bilo loše da Srbijalov ima svog predstavnika na skupštini,kao posmatrača a ako bude potrebno i moguće neka uzme i učešće u diskusiji isključivo po pitanju portala.Ko zna u kom kontekstu će biti pominjan portal. |
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 18.02.2011. 10:17
|
Lovčina
Upisa: 1235
Pristupio: 23.12.2010. 22:12
|
Mislim da je to dobra ideja, ali mislim i da se portal neae ne?to posebno pominjati u negativnoj konotaciji ipak se ovde iznose mi?ljenja gra?ana a sloboda javnog istupanja je zagarantovana bar tako pi?e u ustavu, ko smatra da je o?teaen mo?e da podnese tu?bu nadle?nom sudu, e sad za urednike ne znam taeno ?ta je predvi?eno, ko zna mo?da i odstrel, ali ?ta ae? rizieno je ure?ivati ne?to u ovim zemljama u tranziciji. |
|
|
|
charuga |
Objavljen 18.02.2011. 10:18
|
Veteran
Upisa: 580
Pristupio: 26.10.2010. 13:43
|
"zahvali" im se na nasem postojanju,svojim radom su nas "stvorili"..
zahvali im se zato sto smo se upoznali i reci im da nismo ni mutavi ni glupavi..
ako pitaju za limuna,kazi da je obecao da vise nece bezati i da ce napuniti gepek ponovo...hehehe
ovo sto su radili vise ne prolazi,vreme im istice i da se dozovu pameti,malo...
..............
|
|
|
|
puricbb |
Objavljen 18.02.2011. 11:58
|
Mlađi član
Upisa: 36
Pristupio: 17.02.2011. 08:40
|
Bože mili čuda velikoga....tu knezovi nisu radi kavzi....al je rada sirotinja raja...Nisam za rušenje organizacije koja postoji 115 godina, ali Savez lovaca na nižem nivou, zašto da ne. Lakši, brži servis, manja administracija, manje novaca... Prema predlogu finansijskog plana, ako se ne varam, razlika između prihoda i rashoda od uplaćenih doprinosa lovaca iz LSV je 60 din po lovcu, a predstavnika u skupštini, komisijama, upravnom, nadzornom i drugim odborima podjednako, sredstva za nagrade, pehare, medalje, diplome.... . tu ideju podržavaju i iz LSS, lepo piše u zapisniku sa poslednjeg UO LSS da je za potrebe rada krovnog saveza potrebno 3 stručna saradnika, što može da se finansira od 60-ak dinara, za druge od 3-5 radnika, samo je pitanje ko će ih izabrati. Čemu taj fond solidarnosti i ko će to da proceni i oceni kome treba dodeliti pomoć, možda oni čijih novaca nema u tom fondu? Mnogo pitanja zrelo je čini se..? |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 18.02.2011. 12:04
|
Lovčina
Upisa: 3536
Pristupio: 07.07.2010. 10:48
|
Nema kajanja vazno je da krovna organizacija opstane a za temelj i zidove i oronulu fasadu ih nije briga !Ja to dozivljavam ovako ;
Sredili smo i ususkali krov koji je placan od strane Nas lovaca koji smo Mi pokrili nasim clanarinama !
Pregradne zidove Drzava je resila malo da promeni a niko neshvata da smo mi UDRUZENJA noseci zidovi citave konstrukcije i da se tu mora paziti kako se i sta menja i na ciju stetu!! Krov nam je nov ali se moze desiti da se drugacijim rasporedom u kuci tj. promenom postojeceg rasporeda a u ovoj slucaju i gasenjem pojedinih udruzenja ili njihovim raspadanjem i kompletna konstrukcija pocne polaka da se urusava!!
Mi smo noseci zidovi a sada imamo pukotine po zidovima,temelju i pregradama a sredilismo KROV??????????????????????????
ALO!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nema veze sa zivotom jer kad nebude udruzenja nema ni krova!!!!
Krov smo dobro ususkali i kako vidim plate , dnevnice i ostali prihodi koji pojedinci ostvaruju dodatnim ugovorima o delu nisu ni malo smanjeni u Savezu!!!!!!
A kuka se kako u Savezu nema strucnih ljudi u strucnoj sluzbi kod Ceranica i ja to verujem jer znam i za Ministarstvo a i za Savez ko je preuzeo gomilu poslova koje treba da odradi svojom ili tudjom voljom!!!!!!!!!!!
Smanjite plate u Savezu pa zaposlite 10 ljudi koji Vam fale!!!!!!!!
Ovako ispada da nema dovoljno para a nema i kadrova!!!!!!!!!!!!!!!!!!
To nebi niko normalan prihvatio kao cinjenicu!!!!!!!!!!
Ljudi iz struke a ne zalutali radnici po politickim foteljama koje zauzimaju u oba mesta, koji primaju ogromne plate u Savezu a od njih vajde nikakve za nas lovce a Mi to pre svega placamo kroz clanstvo kako bi Nas rad olaksali preko struke koja nikad manje nije bila pitanai zastupljena na ovim odgovornim mestima!!!
Odgovorno tvrdim da 3 coveka u Ministarstvu i 2 coveka u savezu nemogu da odrade ovaj posao koji ih ocekuje!!!!!
Sve ostalo je prosipanje magle izavlacenje lovaca raznim pricama!!!
Samo konkretne rezultate cenim i vise neverujem NIKOME ko samo daje obecanja a neradi nista u interesu LOVACA!!!SAMO REZULTATE PRIZNAJEM!!!!!
Ko ih ima SVAKA CAST a ko misli da ce samo praznom pricom u to da me ubedi taj se debelo vara!!!!!
Ovo sto pokusava Ceranic,koga ja kritikujem za pojedine stvari cak ga i javno prozivam nemoze ni on sam da uradi jer nema sa kim a niti je u poziciji da svojom odlukom bez vecine nesto promeni!!
U ministarstvu Miodraga ceka toloiki posao da ni on sam nema sanse da stigne sve da uradi jer i tamo se knjiga svela na par ljudi !
Najveci problem sto par ljudi iz Saveza i par ljudi iz Ministarstva umesto da rade ZAJEDNO oni miniraju rad ovih drugih a nesvataju da ti isti pojedinci MORAJU ovo da izguraju u pozitinvno smislu jer NEMA KO DRUGI!!!!!!!
Sve dok se prepucavaju Savez i Drzava tesko nama obicnim LOVCIMA!!!!!!!!
Definitivno nama u lovstvu fali strucnog kadra za ovoliki posao koji je zapoceo a da ga mi ili namerno izbegavamo ili to nekome NEODGOVARA zarad licnih interesa!!!!!Jadna smo MI Drzava kad na prste jedne ruke mozemo da nabrojimo ljude koji ovaj zakon i reformu u lovstvu mogu da izguraju a da se pritom i oni sami nesvadjaju izmedju sebe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
TO JE NAZALOST NASA REALNOST!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 18.02.2011. 12:06
|
Lovčina
|
Zna se za?to se osnivaju savezi i zna se ?ta treba da rade. Sigurno je da i nama lovcima treba jedna krovna organizacija i da budem iskren ne bi ba? imala puno posla, zato ne vidim razlog za osnivanje jo? saveza, posle regionalnih nekom ae da padne na pamet da pravi saveze lovnog podrueja ?to opet po meni ima vi?e logike od regionalni imajuai u vidu kako je vlada izdelila lovna podrueja. Organizacija lovstva je potpuno drugaeija od sporta i tu nemoj da brkamo pojmove, sportskim klubovima i udru?enjima su savezi neophodni dok nama nisu, nemoj mo praviti eudovi?ta koja ae nas jesti i na kraju potpuno uni?titi ako ne moramo. |
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 18.02.2011. 12:16
|
Lovčina
|
?ta ae te bolji primer od nas, mi smo tradicionalno bili dru?tvo, pa su nas na silu ugurali u udru?enje pa je udru?enje na silu ugurano u lovaeki savez vojvodine, pa je lovaeki savez vojvodine opet na silu uguran u lovaeki savez srbije, ej.............. bre pa gde sam tu ja jo? u svom dru?tvu uguran u 6 grupu. Da li neko ume da mi ka?e istinu, svi prieaju da tako mora, da je tako najbolje za sve, mo?da al ja sve manje vidim svoje dobro i do?e mi da odem u kulturno umetnieko dru?tvo i da igram kolo na kraju krajeva oni nemaju saveza. |
|
|
|
peda |
Objavljen 18.02.2011. 14:08
|
Član
Upisa: 104
Pristupio: 03.06.2009. 14:07
|
slavaplana kaže:
Odgovorno tvrdim da 3 coveka u Ministarstvu i 2 coveka u savezu nemogu da odrade ovaj posao koji ih ocekuje!!!!!
Ovo sto pokusava Ceranic,koga ja kritikujem za pojedine stvari cak ga i javno prozivam nemoze ni on sam da uradi jer nema sa kim a niti je u poziciji da svojom odlukom bez vecine nesto promeni!!
U ministarstvu Miodraga ceka toloiki posao da ni on sam nema sanse da stigne sve da uradi jer i tamo se knjiga svela na par ljudi !
Najveci problem sto par ljudi iz Saveza i par ljudi iz Ministarstva umesto da rade ZAJEDNO oni miniraju rad ovih drugih a nesvataju da ti isti pojedinci MORAJU ovo da izguraju u pozitinvno smislu jer NEMA KO DRUGI!!!!!!!
Sve dok se prepucavaju Savez i Drzava tesko nama obicnim LOVCIMA!!!!!!!!
Definitivno nama u lovstvu fali strucnog kadra za ovoliki posao koji je zapoceo a da ga mi ili namerno izbegavamo ili to nekome NEODGOVARA zarad licnih interesa!!!!!Jadna smo MI Drzava kad na prste jedne ruke mozemo da nabrojimo ljude koji ovaj zakon i reformu u lovstvu mogu da izguraju a da se pritom i oni sami nesvadjaju izmedju sebe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
TO JE NAZALOST NASA REALNOST!!!!!!!!!!!!
Stvarno nemam šta dodati |
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 18.02.2011. 14:42
|
Lovčina
|
Pazi pazi nemoj samo da je obostrana ?elja da se 80000 lovaca prevede iz statusa zakupca u eistog kupca, na lep i fin naein, dostojan dana?njem vremenu a pogotovo trenutku u kom se nalazimo, pa da ovako gladni progutamo svaku kost koja nam se baci. |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 18.02.2011. 15:45
|
Admin
Upisa: 10247
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Brate za onih 150-200 000 dinara koliko u proseku mesečno strpaju u džep malo je i da spavaju u savezu a kamoli što sve što su u poslednje vreme uradili uradili su protivno interesima lovaca |
|
|
|
Lala |
Objavljen 18.02.2011. 18:16
|
Moderator
Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Pa DakiNSda li je 150 hiljada ili nije, valjda ćemo saznati ubrzo.
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 18.02.2011. 18:21
|
Moderator
|
mihailo kaže:
Nebi bilo loše da Srbijalov ima svog predstavnika na skupštini,kao posmatrača a ako bude potrebno i moguće neka uzme i učešće u diskusiji isključivo po pitanju portala.Ko zna u kom kontekstu će biti pominjan portal.
Rad skupštine LSS je javan, i svaki lovac može da prisustvuje. U diskusiji, koliko ja znam, učešće mogu da uzmu samo delegati, a izuzetno, ako je jako važno, skupština može da pozove i nekog ko nije delegat, da se obrati. Mislim da tako ide. Srbijalov će, koliko ja znam, biti pominjan u kontekstu poziva vlasniku i administratorima, da mogu da pogledaju neke dokumente, koji bi trebalo da demantuju neke tvrdnje o sekretaru LSS koje su ovde izrečene. Za rad skupštine LSS, ovo pitanje nije od presudnog značaja, tako da ne verujem da će bilo ko, koji nije delagat, biti pozivan da diskutuje.
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
paninm |
Objavljen 18.02.2011. 19:43
|
Stari član
Upisa: 347
Pristupio: 29.11.2010. 11:56
|
LU Aleksandrovo kaže:
Pa država je to zakonom sada i regulisala, Udruženja će ako budu dobili lovište biti korisnici lovišta, i zakon kaže da si dužan da izmiriš obaveze prema državi, nigde ne piše da treba da ih ispuniš prema savezima, to piše u zakonu o udruženjima koji opet kaže da je sloboda udruživanja zagarantovana pa ti izvoli učlani se u koliko god hoćeš saveza ili asocijacija, al bre ko će to da plati.
Cek,cek malo
Pa sad mi se razbistrilo- moram reci da je sad mnogo jasnije gledam neke stvari. Ovo sa Formiranjem Lovackog saveza Sumadije i Pomoravlja i nije lose, zavisi sta im je cilj. Ako Lovacka Udruzenja dobiju na koriscenje lovista,onda ingerencije LSS skoro da i nema,jednostavno svako udruzenje ce odlucivati da li ce da se uclani u LSS ,ili nece. Tako da ovaj Lovacki Savez Sumadije i pomoravlja ako vidi da LSS neradi kako treba,moze odluciti da izadje iz LSS, i prestane placati clanarinu, a to je maltene ko Sindikat, lovci ce onda usmeriti clanarinu u LOvacki Savez Pomoravlja, i mozda ce onda mnogo efikasnije da rade stvari?
Znaci ako Udruzenja nisu zadovljna radom LSS,mogu ih kazniti izlaskom is LSS i formiranjem Novog Saveza.
Znaci LSS,ce kad pocne dodela lovista Lovackim Udruzenjima,poceti da rade u najboljem interesu za lovce,i na prvom mestu ce biti Lovac a ne savez,inace mogu izgubiti clanove,i clanarinu?
Jesam ja to dobro shvatio? Znaci svaka greska LSS,moze kostati gubitka clanova,i smanjnjem njihovog priliva novca od clanarine? Bogami,koliko ce ovo biti ispit za nas lovce,toliko ce ovo biti i ispit za LSS. |
|
|
|
peda |
Objavljen 18.02.2011. 20:02
|
Član
Upisa: 104
Pristupio: 03.06.2009. 14:07
|
Bravo paninm i srecno budjenje |
|
|
|
mihailo |
Objavljen 18.02.2011. 20:06
|
Veteran
Upisa: 572
Pristupio: 05.10.2010. 10:39
|
Paninm, tako je,shvatio si dobro,samo previđaš jedno a to je da i regionalni savez može raditi loše,a šta onda?
Hrvatska ima županiske saveze koji su članovi HLS.
Svaki županiski savez ima sledeća tela:
Skupštinu,predsednika,dva podpredsednika,io,arbitražni sud,stegovni sud,nadzorni odbor.Pa onda razna povereništva.
www.lovacki-savez...
Sve mi to liči na glomaznu organizaciju koja na prvom mestu rešava pitanje nezaposlenosti.
Voleo bih da čujem iskustva lovaca iz RH ako ih ima na forumu. |
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 18.02.2011. 20:17
|
Lovčina
|
paninm ima? jedan problem a to ti je statut, koji su tvoji delegati usvojili, ako ga otvori? negde ae? naai da si se ti vea obavezao da bude? elan LSS.
na zdravlje |
|
|
|
Lala |
Objavljen 18.02.2011. 20:29
|
Moderator
|
Statut može lako da se promeni: skupština LU donese odluku, i to je to. Članstvo prestaje.
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 18.02.2011. 20:37
|
Lovčina
|
Au lalo dal je ba? tako, a lobiranje a zastra?ivanje, seaa? se valjda ti i onih euvenih zborova radnih ljudi u organizacijama, ja mislim da se ipak brzo leti lako je uai al kako izaai, zna? onu dala baba dinar da u?e u kolo , sad bi dva da iza?e, te mislim da treba biti veoma oprezan kod formiranja i uelanjenja u regionalne i bilo koje druge saveze, sve mi nekako deluje da se to radi na brzaka i na ne?iju inicijativu. |
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 18.02.2011. 20:50
|
Lovčina
Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
mihailo kaže:
Paninm, tako je,shvatio si dobro,samo previđaš jedno a to je da i regionalni savez može raditi loše,a šta onda?
Hrvatska ima županiske saveze koji su članovi HLS.
Svaki županiski savez ima sledeća tela:
Skupštinu,predsednika,dva podpredsednika,io,arbitražni sud,stegovni sud,nadzorni odbor.Pa onda razna povereništva.
www.lovacki-savez...
Sve mi to liči na glomaznu organizaciju koja na prvom mestu rešava pitanje nezaposlenosti.
Voleo bih da čujem iskustva lovaca iz RH ako ih ima na forumu.
Ovoliko mogu da kažem. Svaka županija ima svoj županijski savez, i mislim da je to više bilo pitanje radnih mesta (ko što reče Mihailo) i fotelja, nego pomoći lovcima. Po zakonu nismo dužni da budemo članovi HLS-a nego samo matične LU kojoj plaćamo članarinu. Ja sam jednom prilikom nešta trebao iz HLS-a pa kad sam gospođi iz Zagreba rekao koje sam LU član ona mi je odgovorila da smo mi fantomska LU. Nisam baš naj bolje upućen u te stvari ali mislim da je HLS preglomazan kao i kompletan državni aparat.
|
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 18.02.2011. 20:55
|
Lovčina
|
Pa normalno da si za njih fantomska kad nisi uelanjen kod njih ali po zakonu o informisanju du?na je bila da ti da tra?ene podatke ako nikako drugaeije onda na pismeni zahtev. |
|
|