Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: ŠTA SE DEŠAVA U LSV?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
ŠTA SE DEŠAVA U LSV?
Lala
 Chaki, ima istine u tvom upisu, ali meni nije želja i cilj da bilo koga miniram, nego da LSV i lovci u Srbiji i VOjvodini imaju svoj servis u savezima, kojiima će verovati, a ne bure bez dna, u koje se samo sipa novac.

Ja ne umem da igram na kvarno, ono što mislim, to i kažem, ono što kažem to i uradim.
Ceo problem je u poverenju; jednom izgubljeno poverenje i narušen imidž se teško vraća. Ja želim da savez(i) budu takvi da im lovci veruju, a ne da ovde pišemo o tome ko šta radi ili pokušava da radi ispod žita.
Mislim da u svakom čoveku postoje dve strane: dobra i loša. Neću da ni kod koga potenciram lošu stranu, želim da svako, od nas na portalu, pa do čelnika saveza, pruži ono najbolje što može. Najlakše je biti skot, a malo je teže biti otporan na izazove novca.
Problem je što proklete pare često idu u duetu sa lošijom stranom ljudi.

Mislim da u LSV ipak ima snage, da nešto promene. Predlozi su predlozi, ne moraju biti prihvaćeni, kao i ovaj predlog oko članarine, planskih dokumenata, časopisa i ostalih stvari. Možda nadležni shvate, da su preterali, možda neke stavke svedu u razumne okvire, neke izbace kao neprimerene trenutku, a naše je da im ukažemo na svoje stavove. Da li će ih uvažiti ili ne, to je na njima, odnosno, na delegatima - tu je suština. A neće biti pametno ako budu tvrdoglavo insistirali na svemu što su zamislili.
Ponavljam ono pitanje iz nekog prethodnog upisa: ko je predlagač pokretanja časopisa? Ko je prelagač cenovnika VL, koji je usvojen od strane osnivača? Nije odgovor, da je predlagača kolektivni organ (UO), predlagač je uvek pojedinac. Pa se možda taj pojedinac presabere ponovo?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

chaki
 Lalo slazem se ja sa tobom 90% ali onih 10% je ono tso nas koci. U svetu i vremenu u kome zivimo postenje je poslednja moralna kategorija. Dok lovci igraju posteno i otvoreno oni igraju na sve moguce nacine da bi nadmudrili lovce. I nadmudrice jer znaju svaki nas sledeci i jos par sledecih poteza. Jednostavno misljenja sam da se ovako javno na forumu ne ofira bas sve tj svaki potez. Nesto treba precutati ili u uskom krugu istomisljenika reci onima koji ce znati da ne kazu i koji lako dusu ne otvaraju.
Kazu da lekari najvise vole kad vide suzu u ocima nekog od rodbine obolelih. Tada tacno znaju koju tarifu da odrape. Tako je i u ovom slucaju. Ne treba da vide da je tesko nama lovcima. Njih to i ne interesuje jer oni rade za sebe. Jednostavno raditi nas posao razvijati strategiju sklanjanja njihovih kadrova i glasaca polako i smireno bez panike i prevelike pompe. Cekati i pripremati se za zavrsni udarac koji takodje nece znati kakav ce biti. Tada su njihove greske moguce jer imaju jednacinu sa vise nepoznatih. Ako ima damo sta je X,Y i Z oni ce lako da saberu i oduzmu sta treba. Doduse tesko ovo sa oduzimanjem ali sabiranje im ide od ruke.
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.

zoranp
 Chaki jesi u pravu ,ali ko što kolega duskov reče na temi vicevi i šale..

duskov kaže:
Nova srpska konjugacija:

JA ćutim
TI ćutiš
ON ćuti
MI ćutimo
VI ćutite
ONI nas jebu

Zato sam ja da se piše i čuje na sva zvona, jer neradimo ništa protiv zakona, države i ovog našeg naroda, već naprotiv, a da budem iskren ja se iskreno nadam i verujem da neko ko može nešto da uradi u našem lovstvu čita sve ovo i da će se konačno pojaviti ljudi koji će reći, dosta anarhiji u lovstvu Kolce!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

chaki
 Daj boze da ste u pravu za ovakve korake. Ja ipak ne bih isao ovako posteno sa njima. Jednostavno nisu zasluzili i TACKA. uostalom najvise i boli kad ih pobedis njihovim oruzjem.

Sve je stavr politike i politicke volje . Taj koji kaze NE u lovstvu ce reci NE i u drzavi a to ce jako jako tesko da se desi. Jos nije sve oteto ima jos ova drzava stvari za otimanje pa ce tek kad se sve otme i podeli podobnima tek onda da postavlajju nova pravila i zakone kakvi treba da budu a sve do tada ce biti OBRISANO. Greske cemo vremenom da zaboravimo kao sto zmo mnoge i zaboravili i zivot tece dalje.

SVE JE ISTO SAMO NJEGA NEMA
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.

punisher
 Gospodo iz LSV-a, imate li vi Statut?

Šta piše u Statutu, šta je UO, a šta je NO?

Koliko ja znam, a znam, Upravni odbor je izvršni organ saveza, a Nadzorni odbor je organ SAMO I ISKLJUČIVO SKUPŠTINE LSV!!!!

E pa pošto je to tako, odakle vam pravo da UO razmatra bilo kakve izveštaje Nadzornog odbora, da ih komentariše, usvaja, prepravlja, sugeriše.

KRŠITE STATUT LSV GOSPODO DRAGA!!!!

Čitajte Statut i njegove odredbe.

U skupštinskom materijalu, strana 10, odmah posle tabele stoji: "...Upravni odbor Lovačkog saveza Vojvodine je razmatrao i usvajao Izveštaje o finansijskom poslovanju sa zapisnikom Nadzornog odbora, plan i program rada komisije za gajenje, zaštitu divljači i naučnoistraživački rad, za lovno streljaštvo, lovnu kinologiju i za informisanje. Usvojena je i informacija o aktivnosti Preduzeća Vojvođanski lovac, kao i predlog njegove aktivnosti u četvrtom kvartalu 2011. godine..."

Da je to tačno vidi se i na str. 11 gde stoji da je na III sednici UO od dana 16.09.2011. godine tačka 3. bila
"...Razmatranje Izveštaja o finansijskom poslovanju Saveza za period 01.01.-30.06.2011. sa zapisnikom Nadzornog odbora i pregledom uplaćene članarine..."

Idemo dalje. Na strani 12 materijala vidljivo je da je UO na V i VI sednici pod tačkama 3 ( V sednica ) i 4 ( VI sednica ) PONOVIO SVOJU GLUPOST I RASPRAVLJAO O IZVEŠTAJU NADZORNOG ODBORA I AKO TO NIJE SMEO.

STATUT DRUGOVI MOJI. STATUT KOJI KAŽE DA JE NADZORNI ORGAN ISKLJUČIVO ORGAN SKUPŠTINE LSV, A NE ORGAN KOGA ĆE DA NADZIRE UPRAVNI ODBOR.

Da je UO uzeo više prava nego što mu po Statutu pripada vidi se i na strani 13. u delu "Izveštaj Nadzornog odbora"

Jedna od rečenica kaže:
"...Svoje primedbe i sugestije, nakon pregleda knjigovodstvene dokumentacije, Nadzorni odbor je upućivao Upravnom odboru na razmatratranje i odlučivanje..."

Ko je ovlastio Nadzorni odbor da se tako ponaša. Sve što je odradio dužan je da prezentuje SAMO I ISKLJUČIVO SKUPŠTINI LSV KOJOJ JE NEPOSREDNO ODGOVORAN ZA SVOJ RAD.
DAKLE NIŠTA PRE SKUPŠTINE LSV NADZORNI ODBOR NEMA DA RADI NEGO DA NADZIRE SPROVOENJE ODLUKA I RAD UPRAVNOG ODBORA, DA O TOME SAČINI IZVEŠTAJ I DOSTAVI GA SKUPŠTINI.
Neko je ovde slučajno ili namerno zamenio uloge te bih dao sugestiju Predsedniku Skupštine da ispita slučaj kršenja odredaba Statuta LSV od strane VEROVATNO POJEDINACA U UO i samog Predsednika Nadzornog odbora, koji je, kako vidimo, bio prisutan sastancima UO.
Over and outpuc puc

slavaplana
 Isto ovo imamo i po zapisnicima sa sednicaU.O. LSS!!!!Pogledajte!!!

Sremac75
 Ma sve je to Beuk (čovek zvani bajka od života) zamesio!!!!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Indjijanac
 evo sad stigoh sa sastanka UO LU Fruška Gora iz Indjije,pored mnogo lakrdija čuo sam i najveći biser ,Došen Dragan član upravnog odbora LSV,predsednik gorepomenutog Lu tvrdi da statut koji je istaknut na sajtu LSV nije važeći jer je u potpisu gosp.Beuković,mislim da je stvarno da neprihvatljivo da jedan član UO LSV nezna koji je statut važeći,a sve je vezano bilo za odluku o predstavnicima na skupštini jer on kao član upravnog odbora po statutu čl.36 t 8 nemože da bude predstavnik ,a još veći problem je nastao jer je donešena odluka da na nivou udruženja platimo punu članarinu za 2012 god iako Indjija i Krčedin čekaju ucrtavanje lovišta i konkurs za dodelu koji bi trebalo da se završi do aprila,ali mi da do 25.03 uplatimo punu članarinu,e pa nećemo doveka služiti za ismevanje ,i onda se pitaju zašto nećemo sa njima
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

Sremac75
 hahahahaha....dobar vam je Predsednik! HaHaHaHaHaHaHaHaHa

A on bi još i da bude i delegat..pa i da glasa....a za šta, to nije ni bitno!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lala

Indjijanac kaže:
Došen Dragan član upravnog odbora LSV,predsednik gorepomenutog Lu tvrdi da statut koji je istaknut na sajtu LSV nije važeći jer je u potpisu gosp.Beuković

Ovo je totalno pogrešno i diletantsko tumačenje! A može da dovede u zabludu pravno neuke lovce ili delegate u skupštini LSV.
Statut LSV usvaja (donosi) Skupština LSV, i još kako je važeći, kakav god da je! I samo Skupština može da ga menja.To što u potpisu stoji ime prethodnog predsednika, nema blage veze, ne menja ama baš ništa po pitanju da li je važeći taj Statut ili nije!
Da nije možda u pitanju problem oko nakupljanja dovoljno glasova za izglasavanje onog predloga članarine, časopisa i ostalog?

zoranp
 Indjijanac pa što da neplatite, kad se ima GrinGrin

...ma sva je priča oko toga što lanjska godina unatoč očekivanju Lisica i njemu sličnih, a po VL-c nije bila berićetna, jer se stalo i okasnilo sa dodelom i zakupom lovišta i primenom novog zakona, a sad treba umjetnu i nametnutu tvorevinu ostaviti u životu i prikazati profitabilnom, a to nemere ako se ovčice malo ne podšišaju!!!...pa sad se lome koplja, a ovi odi serendaju li serendaju..Njanjanja2
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Indjijanac
 pa priča o statutu je došla na red kad je gosp.Mile Jelovac kao dosadašnji delegat povučen jer je iz LD Krčedin koje se uskoro izdvaja u sopstveno LU,znači mi koji odlazimo nemožemo da imamo dosadašnju funkciju ali nam traže da do 25.03 uplatimo po 6000 članarine inače nas izbacuju iz udruženja ,Na mesto Jelovca je stavljen gosp Joca Albot i ako se pokaže da je statut važeći na skupštinu će ići i Ratković Jovica oba kandidata su realni u svojim stavovima i dobri domaćini,što mi je jako bitno jer u domaćinskom gazdovanju je koren svih drugih odnosa
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

Lala
 Kao što rekoh, poslednju reč imaju delegati u skupštini LSV. I samo od njih zavisi dalji razvoj dogadjaja.
Mislim da nije trebalo u ovoj krizi ići na uvodjenje nekih noviteta, u smislu časopisa, i za to žrtvovati skoro četvrtinu članarine. Takodje, i onih 900.000 za proslavu jubileja je ipak neprimereno, ma koliko se neko ljutio.
Samo te dve stavke povlače iznos od 6,5 miliona dinara lovačkih para.
O situaciji sa VL smo zaista puno pisali; sada se postavlja pitanje realnosti njihovih cena - može to da se radi i mnogo jeftinije, siguran sam. Ali izgleda da niko ne želi da se odrekne visokih primanja.
Nigde u planu za 2012. nisam video da ima planiran prihod od naknade za ocenjivanje trofeja? Takodje, nisam video planirane prihode od polaganja lovačkih ispita? Pa to su po ZODL ingerencije saveza! Jel moguće da su planeri ovo prevideli, pobogu???
Ili je problem, što prihod stečen na ovaj način savez, kao udruženje gradjana, mora da iskoristi za ciljeve za koje je osnovano? Pročitajte statut LSV, i njegove ciljeve.
Te pare ne mogu da se dele u plate, po mom mišljenju, nego moraju da se ulažu u razvoj lovstva - da nije u tome sva caka? Pogledajte koliko je para u 2011. savez uložio u lovstvo!!!!

DakiNS
 Njihova tumačenja meni liče na :-(
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

punisher

DakiNS kaže:
Njihova tumačenja meni liče na :-(

Daki, taj tvoj crtež može da se shvati dvojako. Da nešto "izlazi" ili nešto "ulazi".ROFL
Kod ovog "izlaženja" verovatno su oni ti koji se napinju da to nešto "izađe", a kod ovog "ulaženja" nadam se da lovci nisu ti kojima "ulazi".
U svakom slučaju "gurači" su isti.ROFLROFL

DakiNS
 Čujem da je danas bilo poziva iz LSV pojedinim članovima UO i raspitivanja o njihovom mentalnom zdravlju zbog TUMAČENJA STATUTA i važnosti istog.Opameti se
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Lala
 LSV mora da shvati da će pre ili kasnije morati da se svede u one okvire koji su i predvidjeni zakonom. Mislim da će se ubrzo pokazati da će najveći problem biti upravo uloga VL u sistemu lovstva koji je do sada personifikovao LSV.
Doći će sad vrlo brzo vreme kada se lovci budu morali dohvatiti novčanika, a onda svaka druga priča prestaje da bude važna. Kad jednom lovci shvate i provale cake (stautarne, organizacione, administrativne, finansijske) pomoću kojih se može manipulisati i obezbedjivati potrebno pokriće za ideje koje se predstavljaju kao Bogom dane, a u stvari služe za održavanje jednog stanja u kome par ljudi stvara uslove za svoje meračenje, pri tom se galamdžijski busajući u grudi junačke kako se polomiše za dobrobit lovaca!?
Neke ljude možeš nasankati samo jednom; neke ljude možeš nasankati svaki put; ali niko se još nije rodio, da sve ljude (lovce) može nasankati svaki put! I svemu dodje kraj, pa mi se sve čini da će doći momenat kada će se pojedini ljudi sećati kraja 20. i početka 21. veka kao vremena kad se baš uživalo na pozicijama u lovstvu, skoro ka u bajci!
Ne pali skoro nigde više sistem 'što ih više lažem i obećavam, to mi više veruju!'. Menjajte ploču!
Lovci i delegati moraju da počnu da misle svojom glavom, i da batale direktive, obećanja, ucene (kojih verovatno ima), i da otvoreno kažu i pokažu ono o čemu pričaju u pola glasa.
Došlo je do pitanja para - a gde su pare, tu je interes. A ljubav iz interesa je kratkog daha.
Pogledajte primer LSS - dok je bilo puno para, bili su jako sigurni u sebe, nedodirljivi, niko ni da pisne nešto, jer odmah dobije packu. Kad je ponestalo para, počelo je i džapanje medjusobno. E sve mi se čini da će isto tako će biti i u LSV, samo malo kasnije, i da će se 'tvrdorukaško jezgro' početi osipati. Neki početni signali se, čini mi se, već tu i tamo javljaju, stidljivo, ali i najveća brana popusti posle najmanje pukotine, koja se počne širiti. 

paninm
 bilo bi interesantno da na sajt LSV stave i zapise sa sastanaka,kao sto su to uradili na LSS, mnogo toga bi postano jos jasnije.

walter
 Usvojen je stari izvestaj, jednoglasno, kao i visina clanarine uz jedan glas protiv, delegata iz panceva koji je to i obrazlozio.

http://www.ecolss.com/predsednici_sav...saveza.htm

Ko laže taj možada postane predsenik LSS, ko krade imaće love, a ako ga uhvate u krađi neće robijati ako mu je rođak Walter (ili Čak Noris)

Sremac75
 Ma ja sam to i očekivao....
Sve glatko, harmonija,....pa moralo je tako biti inače bi se Beuk nekome...........

"Lovci u Vojvodini imaju baš onakvo rukovodstvo kakvo zaslužuju!"

Na ovu skupoću oni planiraju veće rashode nego ove godine, vraćaju novine iako je informator uz sajt sasvim pristojan način informisanja lovaca....
PraviloPraviloPravilo
Palica

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,142,595 posete www.srbijalov.com