Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na DIVLJE PATKE

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na DIVLJE PATKE
bogoljub
 Od 3 do 4mm 10,8 i 6 pa za kojeg se proizvođača municije odlučiš.10 kreneš na početku sezone pa kada je jako hladno pređeš na 6 ......
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

stefann
 Do sada sam koristio Krusikov KING 6-icu 36g punjenje i dobar je,a sta koristiti za prelet k100 krusikov ili neki magnum 50g punjenje ili nesto trece.

Obaveštavaju se svi članovi portala SRBIJALOV da je uvedeno obavezno predstavljanje u PROFILU.
Svi koji nemaju podatak imaće upozorenje.
Oni koji su već uradili predstavljanje u forum temi PREDSTAVITE SE mogu isti tekst da prekopiraju u PROFIL ili da ukucaju novi.
Podaci koji ne liče na predstavljanje biće brisani bez upozorenja, a članovi koji ne poštuju ovu obavezu biće banovani.

Srbijalov Admin Tim

aleksa

stefann kaže:
Koju krupnocu sacme mi preporucujete za patke za pucanje na blize do 50 m i za pucanje na preletu na vecim daljinama.

Pretpostavljam da si početnik i predlažem ti da se ne zaluđuješ daljinama. Sačmarica je ograničena po pitanju odstrela na velikim daljinama. Ovde si napisao "pucanje na blize do 50 m i za pucanje na preletu na vecim daljinama. Tih 50 metara su već na granici efikasnog dometa sačmarice. Svi pogotci iznad 50 metara su uglavnom slučajni u glavu ili krilo. Municija koja ima veći efikasan domet, semi magnum, magnum i super magnum teorijski ima veći domet ali ne znatno veći od obične municije. Pri tome, takva municija je skuplja, razvaljuje pušku, trzaj je veliki i dosta je sporija od standardne municije pa se drugačije nišani pogotovo na tim većim daljinama.
A, što se tiče krupnoće sačme, kolega ti je napisao raspon, a šestica po mom mišljenju eventualno kada je minus.

stefann
 Ok hvala, a sta mislite o krusikovom k100.

Obaveštavaju se svi članovi portala SRBIJALOV da je uvedeno obavezno predstavljanje u PROFILU.
Oni koji su već uradili predstavljanje u forum temi PREDSTAVITE SE mogu isti tekst da prekopiraju u PROFIL ili da ukucaju novi.
Podaci koji ne liče na predstavljanje biće brisani bez upozorenja, a članovi koji ne poštuju ovu obavezu biće banovani.

Srbijalov Admin Tim!

pro hunter
 sta mislite o kal.16 za lov divljih patki?Smile

Srbijalov admin Tim!

lovacGrin

Macvanski lovac
 Sezona je na samom kraju,pa se trudimo da izlazimo cesto,ali je ipak vecina pataka na Savi,van dometa nas "preletaca"
Macvanski lovac priložio:
aportdsc04512.jpg

Rodjen da budem lovac

Macvanski lovac
 I jos jedna
Macvanski lovac priložio:
dsc04514.jpg

Rodjen da budem lovac

SUMO
 Sezona je bila kakva je bila. Na momente dobra, prosecna pa losa.
Ima dana za naredne lovove.
Par slika za odjavu
SUMO priložio:
dikapp_3.jpg

SUMO
 f

Voganjac
 Prosla godina bilo pataka kao buva,ove godine nisu ni jednu videli,slaba zima i odma patka ide na veliku vodu steta al je tako....Confused
Voganjac

Macvanski lovac
 Pozdrav kolege,sezona se priblizava,imam jednu "muku" zanimaju me vabilice,ali bih pre kupovine voleo da cujem zvuk ili da mi neko kaze licno iskustvo....evo dva snimka,Last call sam imao priliku da probam,ali nekako mi nije to to ili ja ne znam da duvam,ovaj drugi snimak mi mnogo bolje zvuci iako se vidi da je "duvac" neiskusan....a evo i ono sto moze da se naruci,samo sto ne znam kako zvuce ove iz "Magnum"-a,cuo sam i za Bogijeve vabilice,dakle svako iskustvo bi mi dobrodoslo...unapred hvala na pomoci
http://www.youtube.com/watch?v=hBhux_...Bhux_kXAqA
http://www.youtube.com/watch?v=-clGxV...clGxV_oOtg
http://www.magnumserbia.rs/index.php?...etraga.php
Rodjen da budem lovac

dragand
 Ja sam prosle godine lovio na jezeru ali sam slabo prosao jednostavno nisam uspio da ih priblizim ne znam zasto ili dobro ne vabim ili nesto drugo...ove sezone cu pokusati drugacije valjda cu vise uspjeha imati cekajuci prelet Angry

Macvanski lovac
 Koju vabilicu imas,moze da bude mnogo razloga zasto nisu dolazile....svestan sam ja da vabilica nije lepak pa da patke dolaze kao opijene,ali volim to i zato pitam za savet,koja vabilica???Sa Last call nekako dobijem tu melodiju,ali zvuk nije kao patka,kresti ona,ali nije to to...nagledao sam se klipova na youtube kako treba duvati,ne vredi.... Frown ona sa drugog snimka mi je neuporedivo bolja Odobreno
Rodjen da budem lovac

DakiNS
 Danas sam slikao drugo leglo pačića ove godine, izgleda da će godina baš biti dobra za patke. sutra ću kada donesem fotoaparat sa splava postaviti slike
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Predator

DakiNS kaže:
Danas sam slikao drugo leglo pačića ove godine, izgleda da će godina baš biti dobra za patke. sutra ću kada donesem fotoaparat sa splava postaviti slike

Daki, jesi li slikao malo i čavke oko splava? Svjedoci smo da ima svakakvih živuljki na tom terenu. Grin

Sasvim prirodno

Podunavac
 Ima kod Dakija oko splava i droplji. Mnogi izbečili oči gledajući. A neki i dvoglede koristili.Grin
Tri prsta 2Kolce

DakiNS
 Vid ovi napaljenih. Evo patke i pačića
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

DamirKS
 Posto se polako blizi sezona na patke da li se spremate, ja sad uskoro planiram prvi put da idem. Koja municija? Magnum, semi-magnum ili ova standardna? Marka i tako to? Pozdrav Smile
RAKIJA JE SPASILA VIŠE DIVLJAČI U LOVU NEGO SVA UDRUŽENJA ZA ZAŠTITU ŽIVOTINJA!

tomo vrbas

DamirKS kaže:
Posto se polako blizi sezona na patke da li se spremate, ja sad uskoro planiram prvi put da idem. Koja municija? Magnum, semi-magnum ili ova standardna? Marka i tako to? Pozdrav Smile
Bez 12/89 i 66gr sacme 6-ce nevredi ici na patke kazu da su i one cule za kevlar!

Macvanski lovac
 Ista municija kao i do sad,krusik 3.5mm 34gr,mada je za ove letnje,sa retkim perjem dovoljno i 3mm,ali meni je 3.5 univerzalna municija tako da ne menjam....e sad,ako su kod tebe neki extremni uslovi najbolje da pitas lokalne lovce.
Rodjen da budem lovac

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lov na divlje svinje LOV NA KRUPNU DIVLJAČ 3915 27.10.2024. 08:39
Male tajne u lovu na divlje svinje METODE LOVA 140 13.09.2017. 13:56
Trag divlje svinje DIVLJAČ 47 05.02.2017. 20:40
Pripremanje divlje guske LOVAČKI RECEPT 11 10.12.2012. 09:32
Divlje guske u našim lovištima STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 1 06.10.2011. 20:17
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 11
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,138,718 posete www.srbijalov.com