Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: LU "SREM" Šid

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
LU "SREM" Šid
ficha007
 Dok se ekipa lagano prikuplja
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

ficha007
 ...neki su se odmah latili posla i započeli sa radom.

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

ficha007
 Dan je bio kao stvoren za radove, a jutro je obećavalo. Naročito jer nije bilo vodeROFL

ficha007
 Međutim jedan od najmlađih učesnika radne akcije verno je pratio radove. Obećano mu je da će ići da radi i omladinac se probudio ranom zorom verno čekajući kada će se krenuti. A i morao sam da mu vratim uslugu jer da nije bilo njegovog suflerisanja na lovačkom ja ga ne bih prošao

ficha007
 Kao što sam rekao, radilo se između ostalog i na dečijim sadržajima unutar lovačkog doma s obzirom da prostor u vlasništvu udruženja daje mogućnost i za tako nešto, pa tako klinci mogu da se igraju u dvorištu dok matorci sede na terasi i posmatraju "raskućitelje" u igri. Ovde smo razmeštali igraonicu i pravili raspored.

ficha007
 E sad, pošto nismo imali Panteliju da sa njim probamo "vurunu", a nismo imali u tom momentu ni "vurunu" našlo se neko kompromisno rešenje i uz par struja i nekoliko frakcija ipak je doneta odluka da se iskoristi stari dobri ražanj.

ficha007
 ...a onda je usledila "mini ekološka katastrofa" kada je založeno jedno 30m3 ogrevnog drveta I klase da bi se "najbolji čovekov prijatelj", da ne kažem "kralj životinja" ožutkao.

ficha007
 U međuvremenu se lovački podmladak uvećao za još dva člana koji su proveli ceo dan u igri i posmatranju sveta velikih

ficha007
 e sad, i ovi su nekada bili podmladak pa sada sede i divane u stili ko koga zahebe

ficha007
 Ovde se vide temelji buduće "građevine" mada je bilo opet nekoliko struja i par frakcija kako i na koji način okrenuti "vurunu", koliku je napraviti, a moj predlog je da obavezno bude mesta za jedan krevet za ložačaROFL.

Na kraju je pobedila "mekša" struja i određen je smer građenja.

ficha007
 Jedan od stanovnika obližnje fazanske volijere u kojoj vršimo prihvat fazanske divljači pre puštanja u prirodu.

ficha007
 Slika doma iz ugla praseta

ficha007
 Temelj ošalovan i izliven. Sledeća radna akcija je zidanje blokovima.

ficha007
 Malo stariji lovački podmladak uz asistenciju stare "kajle" radi na postavljanju igraonice za decu i nalivanju betonskih stopa kako bi se to sve učvrstilo.

ficha007
 "Beton ekipa" na delu.

ficha007
 Na ovoj slici vidimo ekipu "tećepozivaca" od kojih su neke od njih supruge zvale na telefon pa su morali da se pravdaju gde su i šta radeROFL

ficha007
 Cigla je stigla i samo još da se pripremi i malo prosuši pa radovi mogu da se nastave.

ficha007
 Kao komentar za kraj ove akcije je: izvanredan, mada malo topao dan, jako dobra ekipa ljudi koji žele da unaprede izgled lovačkog doma, sjajno druženje i "ukusan Pantelija"ROFL.

Puno srce i duša za nedelju dana ili neke sledeće radne akcije.

Lala
 Svaka čast - vidim da su i tri generacije Fića učestvovali!

Ko je kome komandovao, pitanje je sad! Grin

Nesvakidašnje je videti da se u okviru lovačkog doma nalazi igralište za klince - to mi je onako baš extra dobar potez, da klinci od malih nogu budu uz lovce, da slušaju priče, a onda kada porastu, da im lov bude hobi, a ne blejanje po kafićima!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

ficha007
 Lalo, ima nas par mlađih članova koji imaju decu pa je po meni pun pogodak dovesti ih ovde jer je prostor Lovačkog doma zaista ogroman, ozelenjen, sa puno trave ( lipšemo dok pokosimo ), a i sam dom ima jako veliku terasu na koju može sigurno da se smesti jedno 50-70 ljudi i oko 75 u sali u suterenu kad je hladnije.

Ostalo je samo da i našim mlađim članovima i "simpatizerima" organizujemo i napravimo neki kutak gde će se igrati, a prostora za tako nešto hvala Bogu dosta - i eto lepe ideje koja je krenula da se realizuje uz pomoć nekih opštinskih JP.

Isto po meni bitno je i druženje članova i okupljanje kojega je danas u ovo vreme "kuća-poso-poso-kuća" sve manje. I što je najbitnije ovaj skup nije imao za cilj neke "lovačke" radove nego isključivo radove na domu koji je zaista jedno od obeležija Šida.

Ovde na forumu i ti i ja i ostali članovi pisali smo jako puno o raznim lovnim marifetlucima kako po udruženjima tako i po lovačkim savezima čiji je jedan od žalosnih i poraznih rezultata sve manji broj mladih koji žele da budu lovci.

Dakle lovački podmladak je doveden u pitanje.

Sa druge strane iz godine u godinu smanjuje se broj onih starijih lovaca koji mogu i žele da rade ( starost, bolest, teška materijalna situacija, male penzije, plate, nezaposlenost ), pa je možda ovaj naš pokušaj da bar naše klince malo zainteresujemo za ovu oblast dok su još mali. Da uz pravilnu edukaciju o lovu i prirodi možda pokupe neke dobre i prave vrednosti.

Mogu ti reći, a ne želim da budem prepotentan, da je moj mali Aleksa oduševljen svime što se oko lovačkog doma radi kao i o svemu onome što podrazumeva lov, što me iskreno raduje.

Da ga vidiš kad mu od kockica napravim aparaturu za punjenje lovačkih patrona, pa kad uzme da "puni" dedine prazne patrone...ihaaa, ima da prešiša bata Snipera i Kelta.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Susreti i druženja "forumaša" SVAŠTARA 4989 02.10.2022. 23:48
"Grom" iz Užica MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 284 27.09.2022. 07:26
"Gebruder Merkel Suhl" LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 447 22.06.2021. 11:59
"Vojvođanski lovac" doo LOVAČKA UDRUŽENJA 475 17.05.2019. 23:58
LU "PANČEVO" LOVAČKA UDRUŽENJA 115 07.03.2019. 18:18
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,132,958 posete www.srbijalov.com