Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: ŠTA SE DEŠAVA U LSV?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
ŠTA SE DEŠAVA U LSV?
DakiNS
 Ma izgleda da sam trebao poslati par rolni toalet papira premazanog vulkanom, jer koliko vidim u ser.ndanju im nije bilo premca.HaHaHa
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

slavaplana
 Sto mi vise pisemo i kritikujemo sve se gore radi!!!

Kakvi lovci takvo i rukovodstvo!!!

Pa nisu ovi pali juce sa Maseca???

To je nasa realnost i sa njom se valja pomiriti!!!

DakiNS
 Nažalost ispada da svaki stoti lovac razmišlja o budućnosti lovstva i crnoj sadašnjosti

Lala
 Setite se pretprošle i prošle godine u LSS. Slična situacija kao sad u LSV: svi pod konac, sve usvojeno, idila na sve strane, kobajagi. I para bilo.
Onda počeli problemi sa naplatom članarine, pa počeli da se bune neki ljudi, pa formiran LSCS, pa problemi sa kvorumom i glasanjem, pa troškarenje preko mere... I sad je LSS tu gde jeste. Od vojvodjana sad dobio privremeni pojas za spasavanje u vidu finansijske injekcije (skok članarine za LSS sa 60 na 200 dinara), za koji se ne za kada će biti realizovan, jer skupština LSS nije donela odluku (prekinuta sednica).
LSS planirao za prošlu godinu jedan prihod, a ostvario možda polovinu od plana.
Da li će to sada biti i sa LSV?
Da li će se u LSV ove godine, ili sledeće desiti 'deja vu' - već vidjeno u LSS? Jesu li sigurni da će ostvariti plan prihoda od članarine? I čime misle da zadrže članstvo?
Jeste 400 dinara iznos od 5 piva, ili nekoliko pakli cigareta, ili još bolje, to je 15-ak patrona sačmenih.
Ali ako se pomnoži 400 dinara sa 18 000 lovaca, onda je to par šlepera piva, ili šleper cigareta, ili oko 250.000 patrona!!!! Ili, ta razlika predstavlja otpilike 10.000 fazana, koji su mogli biti pušteni u lovišta!!!! Eto toliko će nas koštati ova odluka - 10 000 fazana, koje je svojim predlogom i odlukom LSV 'odstrelio' jednim potezom!
A dobar deo tih para će biti skrckan u nešto što još ni ne postoji, i ne zna se kako će izgledati, a to nešto što ima radni naziv 'Časopis' će po odluci skupštine MORATI da kupuje svaki lovac! Mora da lovci koji ne barataju internetom ili oni koji nisu dobijali Informator, izgaraju od želje za 'Časopisom'. Živeli su u mraku, sve ove godine, sada se odjednom pojavila čudesna želja LSV, da im prosvetli lovačke puteve, sa 6 brojeva časopisa, uz sitnu nadoknadu od skoro 5.400.000 dinara - prevedno u evre po današnjem kursu, oko 50 000 evra. Isotvremeno, u N.Sadu se pravi i list 'Lovac', službeno glasilo LSS, koje je na tržištu, pa ko hoće, kupuje! To je odlučeno u LSS, i tada su vojvodjani glasali da se taj list skine sa budžeta LSS, a sad uvode novi list, ali još skuplji, na budžetu LSV?!? Principijelno, svaka čast!
Hajde da dočekamo da vidimo i to čudo.
Reakcije lovaca ne verujem da će biti u ovom momentu. Ćutaće, onako kako vojvodjani umeju da ćute, i čekati u red na šišanje. Ali ne verujem da će zaboraviti, ko ih je usrećio ovom idejom. Ja znam ko je, a verujem da zna i dosta drugih kolega.
Bilo bi fer i korektno, i pošteno i korisno, da se, obzirom na podršku, na sajtu LSV pohvali javno osoba koja je smislila ovaj predlog, i koja ga je progurala na komisiji za informisanje (kako bi bilo da se pojavi transskript/zapisnik sa te sednice?), i kroz UO LSV. A delegati, većina prisutnih, aminovali. Na žalost, broj glasova 'za', kada se pogleda, predstavlja oko polovine ukupnog broja delegata koji čine skupštinu. Da li je svojim nedolaskom, velik broj delegata možda i omogućio da ovo prodje, ili su smatrali da ih se ovo sve više ne tiče, jer imaju neke svoje drugačije ideje? Ili nisu hteli da ulaze u sukob sa rukovodstvom (naročito sa jednim delom), koje je, podsećam, jednoglasno usvojilo ovaj predlog na UO? Da li su odsutni delegati smatrali da ih se ovo više ne dotiče, i da imaju neku svoju priču? I još interesantnije bi bilo saznati, koliko broj lovaca predstavljaju delegati koji su glasali 'ZA', a koliki broj oni koji su glasali 'protiv', i oni koji nisu došli. Onda slika bila realnija.
Pitajte vaše delegate, kako su glasali i za čega, a ako nisu otišli, zašto nisu. Ako uopšte znaju da vam odgovore.
Pitanje ostaje, ko nije došao na skupštinu, odakle, iz kojih LU, i iz kojeg dela Vojvodine, i koliko lovaca članova nije bilo predstavljeno na ovoj skupštini. Kada bi smo znali te podatke, onda bi smo mogli i da predvidimo dalji razvoj dogadjaja. Siguran sam da rukovodstvo LSV te podatke zna, a kako ih tumači, ne znam.
Mislim, da ova odluka jednostavno nije dobra, da se još dublje zavlači ruka u džep lovaca. A šta će biti ako u većini tih džepova ne nadju ono što traže? I još mislim, da je LSV ovom odlukom sam sebi zakucao autogol, a u strukturu saveza ugradio 'tempiranu bombu'.
Šta će biti ako ja, recimo, odlučim da platim sve drugo, vezano za savez, ali da odbijem da platim taj deo koji se odnosi na obaveznu pretplatu za časopis? Članarinu hoću da platim, ali neću da dobijam neki časopis svaka 2 meseca, koji me ne zanima, jer se informišem na sasvim drugi, brži i efikasniji način. Da neće da me možda isključe iz članstva? Po kom osnovu? Kršenje statuta? Teško! Pa platio sam moj deo za članarinu, osiguranje, planska dokumenta, ali neću da platim časopis koji bi me 'kao' informisao! Naprotiv, kada je informisanje lovaca u pitanju, onda je to OBAVEZA LSV, a ne moja, da plaćam dodatno da bih bio informisan! I zašto bih se još i pretplaćivao (plaćao unapred) za nešto, za šta nemam garanciju da će uopšte izlaziti, i na čega će ličiti? Ko još plaća danas unapred za godinu dana neku robu ili uslugu?
Riskantna odluka, po meni, riskantna po sam savez. Naravno, već su počela podbadanja i zezanje vojvodjanskih lovaca, vezano za visinu članskog doprinosa od 1400 dinara, od strane ostalih, koji plaćaju daleko, daleko manje. A počeli su i vojvodjanski lovci da teraju šegu i da medjusobno čestitaju ovaj potez, jedan moj kolega, spadalo, mi kaže da je to poklon lovcima za 8.mart...I treba da nas zezate, kolege. Treba vek da nam pojedete - imamo upravo onakvo rukovodstvo i skupštinu, kakvo zaslužujemo!

Mene je još začudila činjenica, da je na skupštini bio prisutan (još uvek) predsednik LSS Popović, a da nije bio pozvan niko iz LSCS (podsećam da su predsednik LSV i njegov zamenik bili pozivani na skupštinu LSCS, i da su, koliko sam čitao, obećavali saradnju sa LSCS). Kako tumačiti dolazak jednog a izostanak drugog aktera u gostima kod trećeg aktera one sramote sa skupštine LSS pre neki dan? Tada, a i pre toga na UO LSS je izgledalo da vojvodjani imaju ulogu mirotvorca, tako da me ovo još više čudi.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

antijajara
 Vala lalo, svaka ti je na mestu. Delegat iz mog udruzenja je glasao protiv clanarine od 1.400 dinara, a neka lovci pitaju svoje delegate, nekih 40ak, koji su glasali za tu clanarinu, zasto su to uradili?Naravno da je sve to maslo dueta od nedavno velike ljubavi - predsednik - zamenik predsednika, narocito ovog drugog, ali mene cudii ovaj prviNe-ne

antijajara
 Nisu dosli delegati sa severa, senta, kikinda, subotica. To je okosnica buduceg saveza, koliko cujem.

Kolega zamolio bih vas za opširnije predstavljanje u vašem profilu ,iz kojeg LU dolazite?
Srbijalov Admin Tim!

Indjijanac
 lalo jel ti to pišeš scenario ili si ga samo prepisao iz scenaria koji su već mnogo puta vidjeni na pozornicama na našim prostorima?
može postojati i druga mogućnost zbog koje je tolika članarina,a to je da se u vrlo kratkom periodu oformi još neki savez i da njegove članice neplate članarinu,ako sam u pravu a na osnovu toga koliko je dignuta članarina moglo bi se i predpostaviti koliko će članova da napusti LSV u ovoj godini,Dragoljupe
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

Lala

antijajara kaže:
Nisu dosli delegati sa severa, senta, kikinda, subotica. To je okosnica buduceg saveza, koliko cujem.

Ta priča kruži skoro godinu dana. I nisu u pitanju samo ta mesta, ima ih još 5-6, po pričama. Koliko je sve to tačno i realno, procenite sami.
Znam da su mnoga LU u VOjvodini bila na mukama, kada su trebala da odrede visinu članskog doprinosa za 2012/13 godinu. Išli su na minimum, nemaju lovci para, kriza je. Mnogi su odustajali od nekih zamisli, da ne bi povećanjem članarine imali odliv članstva, smanjivali troškove gde god su mogli.
Odluka LSV o podizanju iznosa za 400 dinara, im je torpedovala napore, i košta jedno prosečno LU sa npr. 250 članova dodatnih još 100 000 dinara godišnje. To je otprilike 120-130 fazana manje u volijerama, odnosno u lovištu. Taj broj fazana se odstreli u jedno 10 solidnih komercijalnih lovova. Ili, taj broj fazana predstavlja odstrel za jedan prosečni lovni dan tog LU.
Ne treba gubiti iz vida da LU, posle prošlogodišnjeg povećanja članarine za LSV od 66%, i posle uvodjenja naknade za korišćenje divljači (10%), pre dobijanju lovišta imaju obavezu da zaposle lovočuvara i upravnika lovišta, što povećava troškove. Znam da su mnoga LU lupala glavu oko visine članarine da bi očuvala članstvo. I da su mnogi izbegavali da podignu članarinu, računajući da će rezanjem nekih drugih troškova kompenzovati ove nove obaveze.
I sada odjednom, povećanje davanja za savez za 40%.
Demagogija je razmišljati o tome, kao protivvrednosti nekoliko kutija cigara. Ne treba nasedati na tu priču! Radi se o vrlo konkretnoj i poprilično velikoj cifri, u zbiru, od oko 7 miliona dinara više.

walter
 Mislim da Vam je ona recenica Pokrainskog sekretara za polj. Da "Lov nece biti socijalna kategorija" Jasno nagovestila sta je krajnji cilj. Mislim da je Pera Susnjar u pravu kada kaze "zakon o divljaci i lovstvu , to je isto kao da imate zakon o fudbalskim terenima, a fudbalske klubove koji su ih odrzavali ko sisa". A gde su u tom zakonu LU i LD, nema ih samo se spominju korisnici lovista.

Mislim da drzava (i ko zna ko u njeno ime)koristi guzvu i "tranziciju" i da ce razbucati i ovu sveru kao sto je i vojsku i sve ostalo.

Ja krivicu Lss i Lsv vidim u tome sto se nije lobiralo za te zakone da ld i lu imaju bolji status odnosno da se bar pomenu.

Sto se clanarine tice, tu je stvar gotova,. Mislim da je ovaj promilski broj ljudi na forumu u koje i sam spadam, je mali i beznacajan. Jer zna se kako se biraju clanovi i delegati...
Stoga treba raditi na afirmaciji i licnom probijanju i lobiranju da se dodje do pozicija u svom Lu u cemu su neki i uspeli i onda na taj nacin delovati.

Od danas gasim onaj moj sajt, napustam sto neko gore rece srendanje po forumu, i okrecem se najprljavijim metodama infiltracije u organe drustva i LU, ako do tada lovstvo i Srbija opstane.

Uzdravlje
http://www.ecolss.com/predsednici_sav...saveza.htm

Ko laže taj možada postane predsenik LSS, ko krade imaće love, a ako ga uhvate u krađi neće robijati ako mu je rođak Walter (ili Čak Noris)

Lala
 U zdravlje i tebi, walter, nek ti je sa srećom, kad budeš video u šta hoćeš da uletiš, vrlo brzo ćeš promeniti mišljenje.
Mislim da nemaš dovoljan uvid, u uticaj ovog serendanja ovde. I pomak, koji je napravljen u odnosu na situaciju od pre dve godine. Nisam znao da je ono tvoj sajt, ali se jesam slatko/kiselo smejao, kada sam čitao sadržaj. Posle par meseci, odustaješ?
Pokušaj na ovaj način, kako si sad zamislio, živ ti meni bio. I spremi dovoljno vazelina i bensedina.

punisher
 Druže Waltere ne odustaj!!!
Brani Sarajevo ( lovstvo )!!!
Ne daj se Walter. Ne daj se godinama moj Walter!!!

Šala mala.

I sam sam razočaran i rezigniran mlakom Skupštinom LSV i njenim ishodima. Lovstvo i lovci jednostavno nisu dovoljno dorasli "igračima" na vrhu. Suviše su prevejani, suviše lukavi, jedni drugima čuvaju leđa.

Suviše se to "korenje" pustilo u zemlju i seže duboko, a sami lovci koji čine okosnicu su godinama gurani na margine.
Ovaj forum je postao kao "Užička republika" jedina slobodna teritorija, oaza i bastion opozicije u lovstvu, kritika svega onoga što je loše u savezima.

Javno mnjenje se u lovstvu polako menja i oblikuje, tako da ne bih tako lako odbacio ovo što se piše ovde na forumu. Ima to odjeka među mlađim generacijama koje barataju internetom.

Ovi stariji i onako polako napuštaju pozicije.

Ono što lovci sa ovoga foruma trebaju da propagiraju u svojim LU i LD je da savezi po zakonu nemaju danas nikakav značaj, da članstvo u njima nije obavezno, da imaju svoje stručne službe koje trebaju da pročiste i angažuju prave ljude.

Dakle treba ljudima u LU govoriti da ne moraju da plate nikakve članarine prema LSS i LSV, da LU ne moraju biti članovi saveza nego "u se i u svoje kljuse" do nekih boljih vremena.

Pristalica sam ideje da nam ovakvi savezi koji su pre pijavice nego bilo šta korisno, ne trebaju lovcima. Oni su im samo balast.

Dakle "Pušku pa u Frušku" moj druže Walter.

elko
 Kolege lovci iz Vojvodine!

Pa da li ste vi normalni!

Svi iz ove, do skoro, jadne lovačke Srbije gledali smo u vas kako radite, kakva su vam lovišta, disciplina,odnos prema divljači i lovstvu.
Komentarišete povećanje članarine za 400 dinara a treba da se zapitate na šta ide 28.000.000,00 dinara ( 20000 x 1400 ).Imate privredno društvo, njihov cenovnik, ko ne ume ili nema licencu neka plati kada bude trebalo ( možda će biti najeftinije u LSKiM ili u javnim preduzećima koja gazduju šumama).
Za šta ljudi 28 miliona.
Što se tiče prisustva gostiju, svako ima pravo da sam bira drugove, saradnike i istomišljenike.Ako popović nezna šta znači učlanjenje LSV u CIC i FACE rećiće mu se kasnije.A od članarine LSS u iznosu od 200 dinara sačekaćemo uplate iako izdvajanje 4.000.000,00 u odnosu na 28 miliona ne predstavlja problem - ruka ruku mije ili što bi rekla braća Crnogorci Ja tebi sokole a Ti meni orle.Odosmo svi u vojvode iako liče po nametima na janjičare ( izvinjavam se zbog upotrebe termina).Samo neka lovci plaćaju.
Pitali sveštenika kako je - dobro veli On miruckaju, miruckaju,.... a kad popadija ispusti dušu jao veli isti - pomrije ceo svet
Sačekaćemo i Mi.

Sremac75

elko kaže:
Kolege lovci iz Vojvodine!

Pa da li ste vi normalni!

Ja jesam, ali sam izgleda u manjini, što ti dođe isto kao i da nisam!

Dan pre Skupštine LSV održan je UO mog LU.
I ja sam član tog UO, pa sa pokušao da objasnim nenormalno visoke troškove LSV-a i to da mi odlučujemo koliko para ćemo im dati i da to nema veze sa onim koliko oni traže i žele.
Nekoliko članova UO je zdušno podržalo odluku o 1400 dinara članarine (imam utisak i da bi podržali i odluku o 5000 dinara pa i veću), ravdajući sve to poskupljenjima ali i rudarskim radom zaposlenih u LSV i VL što je i proizvelo tolike troškove.
Reče predsednik - "Platimo članarinu 1400 i dobijemo planska dokumenta BESPLATNO!"
Da sam imao pištolj - ubio bih se iz mesta!

A kada sam ih pitao koliko to LSV ima službenih vozila koja si potrošila skoro MILION za gorivo i za koja je dato oko 900.000 za "održavanje" nisu znali da mi odgovore!!!
Pa sam pitao koliko je to zaposlenih naplatilo skoro 8 MILIONA za zarade, ali opet nisu znali odgovor!!!
Pitao sam i za čega je VL plaćeno skoro 2 MILIONA, ni to nisu znali!
Ali su i dalje podržavali predlog članarine i zdušno pravdali neprikosnovene lovne autoritete....samo je trebalo da kažu "šta te briga i ako su nas pokrali...i treba da nas kradu...pa to su naši autoriteti!"!
KoTuKoga

A sad ti kolega Elko meni reci da li sam ja normalan?????
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Indjijanac

Sremac 75 kaže:
A kada sam ih pitao koliko to LSV ima službenih vozila koja si potrošila skoro MILION za gorivo i za koja je dato oko 900.000 za "održavanje" nisu znali da mi odgovore

sremac evo sad sam pogledao u finansijskom izveštaju kaže troškovi registracije 34153 dinara pa to mogu da se registruju za te novce maksimalno 2 vozila

zoranp
 Vrlo tuan...pa da krenemo polako...Confused

PRODAJEM

LOVAČKI KARABIN 8X57 SA OPTIKOM-POTPUNO OČUVAN
POLOŽARU TOZ U KALIBRU 12 - U DOBROM STANJU

MUŽIJAKA I ŽENKU NKD-a POTPUNO UVEDENE U LOV!!

CENA PO DOGOVORU!! (popust ko uzme đuture)

....JBG DOZLOGRDILO VIŠE I BOGU I NARODU!!SadSad
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Sremac75
 Znam brate!
1 ili 2..... ipak mislim da je jedno jer sam ja za svoj platio oko 34000!

A LSV.... znam da ima Škodu Fabiu a za drugo ne znam! 
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Indjijanac
 sremac pošto voliš matematiku evo pa računaj: ukupno su dva vozila koja prosečno troše 6 lit.goriva na 100 km potrošila 940.000.00 dinara za gorivo,ako je prosečna cena goriva 130 dinara koliko su ta vozila utrošila goriva i koliko su kilometara prešla?a posle ću te pitati koliko su kilometara dnevno prešla

punisher

zoranp kaže:
Vrlo tuan...pa da krenemo polako...Confused

PRODAJEM

LOVAČKI KARABIN 8X57 SA OPTIKOM-POTPUNO OČUVAN
POLOŽARU TOZ U KALIBRU 12 - U DOBROM STANJU

MUŽIJAKA I ŽENKU NKD-a POTPUNO UVEDENE U LOV!!

CENA PO DOGOVORU!! (popust ko uzme đuture)

....JBG DOZLOGRDILO VIŠE I BOGU I NARODU!!SadSad

Moli se kolega Zoranp da oglase lične prirode kao i oglase o kupovini i prodaji pojedinih lovačkih artikala postavlja na za to odgovarajuća mesta
Srbijalov AdminTim
ROFL

Ah, da i ovo.
Moli se kolega Zoranp da prilikom pisanja na ovom forumu ne koristi velika slova jer je vikanje zabranjeno. Može se divljač uplašiti i razbežati, a ne sme se uznemiravati.
Gore navedeno opravdano izostaje ako mu se kojim slučajem zaglavio taster "Caps Lock" na tastaturi.
Srbijalov AdminTim
ROFLROFL

DakiNS

Indjijanac kaže:
sremac pošto voliš matematiku evo pa računaj: ukupno su dva vozila koja prosečno troše 6 lit.goriva na 100 km potrošila 940.000.00 dinara za gorivo,ako je prosečna cena goriva 130 dinara koliko su ta vozila utrošila goriva i koliko su kilometara prešla?a posle ću te pitati koliko su kilometara dnevno prešla

Po tome Indjijanac ili nisu izlazili iz automobila pod uslovom da ima dva vozila i dnevno prelazili po cca 250-300 km. Pa šta se čudiš ? Eto razloga zašto ništa nisu radili cele godine. Jednostavno stalno su se vozali i nisu stigli ništa uraditi . Ili je po starom šoferskom ali unapređenom običaju tri točka vozili za sebe a jedan za LSV. Na kraju krajeva koliko pokazuju kilometar satovi, oni će reći da li se kralo gorivo ili neFrown

Lala
 Dakle, ne znam ko je ovo napisao, ali ko god da je ovo smislio, nasmejao me je do suza!!!

http://www.lovackenovine.info/hronika...agicdragon

Za neupućene, 'magic dragon' koji se pominje, je neki osveživač prostorija, koji prema navodima iz medija poslednjih nedelja, neki ljudi koriste ne kao osveživač, nego ga navodno motaju, i puše, kao vrstu lakog opijata, jer sadrži neku supstancu koja može da izazove zavisnost.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,142,798 posete www.srbijalov.com