Drugi pišu...
|
Sniper Hunter |
Objavljen 11.02.2015. 22:43
|
Moderator
Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
Došao nam je crni petak....ako i prepelice zabrane nema svrhe više ni ići u lov..bar meni
|
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 12.02.2015. 00:59
|
Lovčina
Upisa: 2438
Pristupio: 27.01.2013. 15:06
|
док се може на патке и гуске мени је ок. само, проблем је у томе што се они неће смирити док не забране комплетан лов и не покупе сво (легално) оружје од народа
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
калибар је "производ" два броја означених милиметрима
не пучај шинко док им не видиш беоњаче
|
|
|
|
Tomash |
Objavljen 12.02.2015. 14:04
|
Veteran
Upisa: 740
Pristupio: 04.02.2012. 17:44
|
E pa sada bi nasi dragi Savezi mogli da se ukljuce, i priloze te silne naucne radove i istrazivanja koja su radjena iz budzetskih fondova.
Crno na belo, i da zastite lovce.
Drzava platila, drzava prihvatila, sada to pokazite zelenima i vama samima!
Kud ce drzava ako je prihvatila studije koje je finansirala....?
Jel radi neko nesto po tim savezima?
Ako nema radova, u aps onaj koji je radove naplatio, i onaj koji je radove isplatio...
Eto skupstine, eto prilike za delegate da prosire dnevni red, da se cuje za problem van foruma dok vec ne bude kasno.
A i onaj medjed od poslanika, neka iskoristi pravo u narodnoj skupstini, ako je u opste upucen.... |
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 12.02.2015. 14:44
|
Lovčina
Upisa: 2438
Pristupio: 27.01.2013. 15:06
|
браво колега само, мислим да се џабе нервирамо, све је већ одавно решено чим има званичних "предлога"...
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
калибар је "производ" два броја означених милиметрима
не пучај шинко док им не видиш беоњаче
|
|
|
|
mrwa22250 |
Objavljen 12.02.2015. 17:23
|
Lovčina
Upisa: 2137
Pristupio: 14.10.2012. 20:56
|
Znaci sutra je dan D,ili kako neko rece crni petak.
U leevom uglu,koalicija sastavljena od 50 nevladinih organizacija,potpomognute parama nekoliko vlada(izmedju ostalih i nase),na papiru borci za ocuvanje biodiverziteta,a od zivotinjskog sveta upoznati sa svinjskom sniclom i pilecim batakom.Oprema,ogrtac bledo,jedva primetno zelen(tek da se kaze),majica duginih boja,a sorts,napred zuto a pozadi braon(meliran ako je bila redja kakica).Od argumenata imaju nekoliko praznih prica,nekoliko prodanih dusa(iz lovackih redova)i pun kofer podataka o brojnosti navedene dve vrste,naravno bez objasnjenja ko je,kad i na koji nacin brojao.
U desnom uglu-lovci.Pod dirigentskom palicom Ujedinitelja,razjedinjeniji nego ikad,u koaliciji od x saveza,okruga,okruzica,udruzenja,drustava,sekcija,grupa,podgrupa i cega sve ne,ali ipak ujedinjeni.Oprema uglavnom zelena,sa pokojom maskirnom sarom i obaveznim fluo detaljem.Rukovodioci i kapiteni se raspoznaju po puterom namazanoj glavi,koja sija i poziva clanstvo da zbije redove(narocito sad kad su uplate clanarina u toku).Jedini istinski borci za ocuvanje fondova divljaci(neki vise neki manje,jer i u nasem zitu ima kukolja),zakupci lovista i zivog sveta u njima,kojima upravljaju rukovodeci se zakonom o divljaci i lovstvu,nametnutom od iste te drzave,a da pisac istog verovatno ni u komsiluku nema lovca.Od argumenata imaju sleper NIR-ova,placenih sleperom lovackih novaca,u kojima niti sta pise,a i ako pise,nema sta da se procita.Udarnu pesnicu cini strucna sluzba,doduse znatno oslabljena izostankom deda Pantelije,koga je selektor iskljucio zbog loseg vladanja i odsustva timskog duha.Od ostalih argumenata imaju vekovnu tradiciju brige o divljaci,mada iskreno receno u kakvom su stanju pojedina lovista(vecina)bolje da ne iznose taj argument.Po meni najbolji argument bi bio rezultat obustave lova(visedecenijske u Vojvodini)na poljsku jarebicu i brojnost iste,narocito u Vojvodini!!!
Posto se odavno prica da je mec namesten,sve kladionice obustavile su kladjenje na ishod istog.
Zeljno ocekujemo ishode sutrasnjeg duela,nenadajuci se dobrom rezultatu
dok pametni popustaju,budale zavladase
|
|
|
|
mb-bb |
Objavljen 12.02.2015. 20:17
|
Stari član
Upisa: 306
Pristupio: 21.08.2012. 15:22
|
http://www.prva.r...ebice.html
Svaka budala ima svoju srecu u zivotu, a ja imam lov...
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 13.02.2015. 09:23
|
Moderator
Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
UPRAVO SAM SAZNAO DA JE ZAKAZANI SASTANAK U MINISTARSTVU POVODOM ZABRANE LOVA PREPELICE I GRLICE ODLOŽEN ZBOG ZAUZETOSTI UČESNIKA.
SASTANAK ĆE BITI ODRŽAN U NEKOM DRUGOM TERMINU.
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
AcaNik |
Objavljen 13.02.2015. 09:28
|
Lovčina
Upisa: 2425
Pristupio: 27.05.2010. 14:20
|
Спонзор касни са уплатом? ;) |
|
|
|
Lala |
Objavljen 13.02.2015. 09:45
|
Moderator
|
Iako je sastanak odložen za novi termin, mislim da zaista postoji velika opasnost da ovaj put 'zeleni' uspeju u svojim namerama - tim pre što njihovu inicijativu podržavaju dve referentne državne institucije: pokrajinski i republički Zavod za zaštitu prirode, a njima treba dodati još i pokrajinski Sekretarijat za zaštitu životne sredine na čijem je čelu dr Slobodan Puzović, koji je bio učesnik one konferencije na Paliću, gde su bili i predstavnici LSV dr Zoran Ristić i Milenko Zeremski, direktor 'Vojvodjanskog lovca'. Sa tog sastanka je izdato saopštenje u kojem piše otprilike: 'da su se učesnici sastanka saglasili da...'!?
Ko se bre saglasio, u čije ime? Sa čime se saglasio? Zašto LSV ne objasni svoje postupke i na čega su to dali saglasnost? Da podsetim da je dr Zoran Ristić predsednik Komisije LSV za uzgoj divljači, a istu funkciju od nedavno obavlja i u LSS!!!!
To je onaj isti čovek kojeg su u emisiji 'Lovački divani' na Lorist TV po mom mišljenju deklasirali predstavnici 'zelenih', svojom pripremljenošću i argumentima, a meni je ostao utisak da je Ristić bio totalno nespreman za takav duel!
Za zakazani sastanak u Ministarstvu iz LSV su delegirali, koliko ja znam, Milana Novkova, zaposlenog u stručnoj službi, koji bi trebao da zastupa interes lovaca? A zašto sad njega guraju tamo, ni krivog ni dužnog? Zašto ne idu Zeremski i Ristić, oni znaju šta su to na Paliću 'usaglasili', pa sad nek vade kestenje iz vatre. Ili još bolje, nek ide onaj koji je njih slao - 'vladar iz senke'? Muka mi je od svih njih skupa.
Mislim da je ovo sada što se dešava jedno od najozbiljnijih i najtežih iskušenja kada je lov prepelice i grlice u Srbiji u pitanju.
A gde su lovački savezi? Šta rade, kako reaguju?!?
Ne šalim se, priličan sam pesimista kada je budućnost lova na prepelice i grlice u pitanju. Ne govorim napamet. Daj Bože da grešim.
Valjda će neko od političara imati u vidu da od nekih 70 000 lovaca barem dve trećine lovi upravo pernatu divljač. Zabrana lova o kojoj se sad radi izazvala bi veliko ogorčenje i lovaca i odgajivača pasa (kome treba pas ptičar ako se zabrani lov?), pa mislim da bi svaka normalna vlast morala da vodi računa o tome šta će popriličan broj glasača lovaca misliti o njima.
Ako im je svejedno, onda ništa.
Možda sve ovo što se upravo dešava nije interesantno mnogim lovcima - jako greše! Avgust mesec nije daleko, pa ćemo, po svemu sudeći, uzalud čekati taj datum da bi krenuli u jedan od najatraktivnijih i najdinamičnijih lovova.
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 13.02.2015. 11:10
|
Admin
Upisa: 10247
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Sada perjanice lovstva tzv : dr,mr, ing , čs, čk (dva poslednja spadaju u grupu čobana iako nisam siguran i za ostale) pa PreCednici , "stručne službe" , Uprava za šume i ostali koji n(i)ešta znače u lovstvu imaju dovoljno vremena da se pripreme možda i da opravdaju delić uzetih para za kojekakve stelt NIR-ove. Neka se zbog brojnosti pojačaju sa predstavnicima svih saveza, okruga i Naosa , siguran sam da su zainteresovani i proizvođači lovačke opreme , oružija municije , zanatlije vezane poslom za oružije , trgovci lovačkom i sportskom opremom , organizacije koje se bave lovnim turizmom, Srbijašume , Vojvodinavode , razni streljački klubovi , lige i slično , ne treba zaboraviti ni lovočuvare , upravnike lovišta jer njihova budućnost ovisi o tome . Da svako uzme da obradi delić teme sa argumentima i kontraargumentima utvrđujući prvo koliko tih nazovi zelenih pojedinačno imaju članova ,da saberu i suprotstave broju 80 000 lovaca, ako je demokratija neka to i bude. Neka na naučnoj osnovi propitaju te zelembaće na koji način prebrojavaju migratorne vrste, a i ostale empirijske tvrdnje zelenih. Trebalo bi da traže dnevni red sa materijalima koje su podneli zeleni radi adekvatnog odgovora na iste. Možda ih i počnem poštovati ukoliko odbrane lovce od napada stranih plaćenika jer njima nije cilj zaštita ptica nego pravdanje sredstava od kojih lagodno žive opet na uštrb lovaca, to me podseća na nadoknadu za odstrel štetočina ((l)ovaca). Iskreno sumnjam da će ova ideja da bude sprovedena , iako sam odlučio da posle rezultata tog sastanka , ukoliko ne bude u našu korist krenemo sa potpisivanjem peticija i masovnim smenjivanjima neradnika i saranitelja lovstva.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
kimi |
Objavljen 13.02.2015. 12:52
|
Veteran
Upisa: 755
Pristupio: 14.08.2011. 10:46
|
Nadam se da su ih iz ministarstva kulturno odhebali. To nam je jedina nada kad smo bez glave i neorganizovani.
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 13.02.2015. 14:16
|
Moderator
|
kimi kaže:
Nadam se da su ih iz ministarstva kulturno odhebali. To nam je jedina nada kad smo bez glave i neorganizovani.
Nisi u pravu kolega. Nisu ih 'odhebali', nego su zaista neki od učesnika sprečeni da dodju. Sastanak će biti održan u nekom novom skorijem terminu, a postoje ozbiljne šanse da do zabrane lova i dodje. Pročitaj komentare na vest na naslovnoj strani, pa će ti biti jasnije.
Nisam optimista, naprotiv. Voleo bih da grešim.
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 13.02.2015. 16:39
|
Lovčina
Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
U novom Lovačkom vjesniku HLS-a interesantan članak. Land Rover podržava protivnike lova. Neverovatno. Omiljena marka lovaca širom zemaljske kugle, protivnik svojih najboljih mušterija.
|
|
|
|
golf071 |
Objavljen 13.02.2015. 16:53
|
Veteran
Upisa: 891
Pristupio: 05.11.2010. 19:43
|
Podunavac kaže:
U novom Lovačkom vjesniku HLS-a interesantan članak. Land Rover podržava protivnike lova. Neverovatno. Omiljena marka lovaca širom zemaljske kugle, protivnik svojih najboljih mušterija.
E nebi ga sad kupio ni zasta. Bolja je Lada Niva
|
|
|
|
kimi |
Objavljen 13.02.2015. 17:52
|
Veteran
Upisa: 755
Pristupio: 14.08.2011. 10:46
|
Lala kaže:
kimi kaže:
Nisi u pravu kolega. Nisu ih 'odhebali', nego su zaista neki od učesnika sprečeni da dodju. Sastanak će biti održan u nekom novom skorijem terminu, a postoje ozbiljne šanse da do zabrane lova i dodje. Pročitaj komentare na vest na naslovnoj strani, pa će ti biti jasnije.
Nisam optimista, naprotiv. Voleo bih da grešim.
Lalo ne ubijaj mi nadu( makar i lažnu) .
Ima li šanse da se na forumu pokrene inicijativa za kontranapad? Da se čuje i naš glas pošto je očigledno da nas zastupa "peta kolona".
Ćutimo, gledamo u nebo i nadamo se čudu da nekažem ponašamo se ko - ovce pred klanje-
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita
|
|
|
|
Kile_ |
Objavljen 13.02.2015. 17:56
|
Lovčina
Upisa: 1429
Pristupio: 04.08.2009. 21:33
|
Lada Niva ZAKON ! Gde Niva "udje" tu Land Rover NE izadje
Samo 300 i 4x4
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 13.02.2015. 18:34
|
Lovčina
Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Dobra je Lada. Ali ko nije vozio Land Rover Defender nezna šta je terenac.
|
|
|
|
tomo vrbas |
Objavljen 13.02.2015. 18:58
|
Lovčina
Upisa: 1294
Pristupio: 06.03.2011. 00:00
|
Podunavac kaže:
Jel se racuna i onaj iz 1953g posto sam na njemu naucio da vozim kola? |
|
|
|
Kile_ |
Objavljen 13.02.2015. 19:01
|
Lovčina
Upisa: 1429
Pristupio: 04.08.2009. 21:33
|
Sala na stranu naravno ovo je samo komentar na gore postavljenu sliku.
dobar je defender daleko bilo alo cena njegova i nive sama govori svoje.
Samo 300 i 4x4
|
|
|
|
sheytan |
Objavljen 13.02.2015. 19:21
|
Lovčina
Upisa: 2979
Pristupio: 23.11.2010. 13:27
|
Podunavac kaže:
Nisam vozio, al chuo sam da od polovnog ushi bride(odrzavanje)...
novi način otvaranja tema je bzvz...
DOBAR DVOGLED!!!
http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U
|
|
|